Jump to content

ogo

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://not.yet.dot.com
  • Yahoo
    bogdanogo

Profile Information

  • Location
    La mare, la soare
  • Interests
    life :)

ogo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Reputation

  1. Vreo parere pertinenta despre acesti Mini: http://www.autovit.ro/mini-cooper-s-C34770343.html Multumesc!
  2. Aduc stelele..:)

    la mulţi ani

  3. Conform Art.2141 - introdus prin Legea nr.343/2006 si modificat prin O.U.G. nr.110/2006 : "Valoarea in lei a taxei speciale pentru autoturisme/autovehicule,se determina prin transformarea sumei exprimate in euro la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent. " La data de 02.10.2006 (prima zi lucratoare a lunii octombrie) cursul oficial la BNR era de 1 Euro = 3,5334 RON So, dupa ca calculati valoarea in euro a taxei, cursul folosit la transformarea sumei in RON (Trezoreria Statului accepta plati *DOAR* in RON) care va fi platita in contul aferent taxei de inmatriculare este de 1 euro = 3,5334 ron pana la data de 01.10.2007.
  4. Exact. Masinile de competitie sunt "gandite" ca ar putea intra cu +300 intr-un zid de beton. se moare de la deceleratia brusca de cele mai multe ori. Organele interne nu suporta "multi" G chiar si in cazul unor piloti cu multi ani in spate. Probleme in Mamaia apar intre lunile noiembrie-mai. E pustiu. Si cum zicea cineva mai sus, trei benzi, asfalt "ca-n palma", nici urma de vreun radar sau "alte masuri restrictive" (nu ma refer la indicatoarele cu 70 limita pt ca NIMENI nu merge cu 70 km/h in perioada asta), inafara de sensurile giratorii si niste jaloane care despart sensurile cu 30 de metrii inainte de sens si dupa. Si cel de la aqua magic + ala de la rex sunt cele mai "periculoase". Plus ca nici nu prea ai unde "sa te mai opresti"....decat in vreun copac de pe margine sau in cel mai rau caz DIRECT in lac...dar cam improbabil asta. A, si ce mai e deranjant, bordurile F. inalte ; daca o iei tare te arunca de nu sti de tine. E cunoscuta statiunea pt. teribilisme d-astea. S-a murit si inainte cand nu erau sensurile giratorii si se va mai murii in continuare. Eu ma sperii sambata seara cand vad pe metrul patrat numai masini de zeci de mii de euro si cel putin 250-300 cp. hai sa zicem ca exista si o urma de invidie dar problema n-ar fi masinile ci chiar cei care le conduc, "fitze" de 18-25 de ani. Si dupa cateva ore de "club" se mai face cate "o tura" prin Mamaia. Asa de chestie. Si apare imediat sentimentul de "superioritate"..."pai cum..eu am m3,a8,q7,645 cum sa ma faca bou ala cu CLS-u,911,subaru?" -exemple aleatorii, dar in mare asa se intampla- Am prins toamna trecuta (octombrie-noiembrie, nu mai stiu exact) o cursa dar de motociclete. Alea mi se par si mai criminale. 250cmc cel putin si "piloti" cat mai tineri. era lume -la 3-4 dim- si aplauda ca la urs. [eu unul ma intorceam de la Midia ca sa nu apara vreo "interpetare"] S-a discutat mult dupa in presa locala de ce politia nu face nimic. Nu face pt. ca nu poate. Adica "nu poate". Nu-si permit tovarasii agenti sa opreasca masini care au in coada vreo 4-5 zero-uri ca se trezesc detasati la Ciorogarla de urgenta. Ultimul exemplu cu tov. Nicusor care a adormit la semafor de beat ce era. In rest isi fac datoria. Se ascund pe unde pot si cand te-a prins cu vreo Dacie cu 61 km/h te arde de nu-ti vine sa crezi. Vara e putin altfel, multi detasati, multe masini, norma de amenzi trebuie depasita cel putin cu 50%...plus ca sambata faci Mamaia de la Oxford la Enigma in 3 ore daca mai prinzi vreun festival si 2 concerte. si nu sunt decat vreo 7-10 km max. off. dan98 > cumva Danut? "hamster" ? :) daca nu scuze de confuzie, daca da sa-ti fie rusine ca n-ai mai dat nici un semn de viata :blink:
  5. ca fapt divers... cititi putin....Codul Rutier Art. 90, al. 13 unde este vorba de....TRIUNGHIURI :blink: ART 90. "CONSTITUIE CONTRAVENTII SI SE SANCTIONEAZA CU AMENDA PREVAZUTA IN CLASA A II-A DE SANCTIUNI URMATOARELE FAPTE SAVARSITE DE PERSOANE FIZICE :" 13. "CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL CARE NU ESTE DOTAT CU TRUSA MEDICALA, TRIUNGHIURI REFLECTORIZANTE SI STINGATOAR PENTRU INCENDII, OMOLAGATE" clasa a 2a de sanctiuni : 4 sau 5 puncte-amenda. unde 1 punct-amenda = 10% din salariu minim brut pe economie. salariu minim brut pe economie = 370 ron. tare nu?
  6. se "analizeaza". probabil cu 30-50%. sunt doar zvonuri! in 2-3 sapt. se va propune modificarea CF. + 2-3 sapt. pana se va da OG + 1-3 sapt. pana va fi publicata in Monitorul Oficial + 30 zile pana va intra in vigoare. cam la vara :blink:
  7. Consistent...e asa de vag....mai ales cand pt. Ministerul Finantelor poate insemna o reducere cu ~30%... Oricum, nu va asteptati la reduceri substantiale..."parerea mea". (cu toate ca as vrea sa ma insel)
  8. Depinde. La anunturile in care nu se precizeaza nimic de TVA ar trebui sa intrebi.Sunt cazuri cand e inclus si cand nu e. TVA-ul e trecut mai ales pt cei ce nu sunt in EU ca sa stie ca isi pot recupera banii, deci pretul final e "mai atractiv". Cum a fost si in RO pana la 01.01.07 , cu stampila la vama ungara. Ma bucur ca-i inteles :blink:
  9. ca sa-ntelegi...TVA-ul se duce la STAT nu la firma....e o taxa, ca oricare alta....cum platesti tu impozit pe masina in fiecare an asa si firma plateste (mai bine zis cumparatorul final) 19% in plus din valoarea masinii. 10.000 cip costa masina. dar din banii astia si statul vrea 19% asa ca tu vei platii pe masina 10.000 + 19% TVA-ul , pt ca dealerul nu-ti subventioneaza tie masina, implicit nu va platii din buzunarul lui 1900 euro ci ii va adauga la pretul final. so, costul total va fi 11.900 CIP = 10.000 DDP = 11.900 cam asa e in mare. pot exista returnari de tva dar n-are rost sa te ametesc :blink:
  10. daca o iei de la un privat nu platesti TVA acolo. daca o iei de la un autohause platesti TVA acolo. exact ca in RO. EX daca cumperi un bmw din targ platest 10.000 cash toti banii, nu te intreaba nimeni de TVA daca te duci la AB sa iei un bmw second hand platesti 10.000 + TVA asta e un fel de CIP versus DDP firmele intotdeauna afiseaza pretul CIP la care adauga TVA sper...ca nu te-am bagat mai mult in ceata :)
  11. TVA-ul in platesti in tara de unde cumperi produsul, la valoarea TVA-ului din acea tara. < PT PERSOANE FIZICE. EX. Iei masina din DE cu 10.000 euro inclusiv TVA , vii in ro platesti taxa de prima inmatriculare > RAR > politie > acte masina ta :) (ASTA IN MARE) so, trebuie ca fi atent ca la pret sa fie inclus si TVA-ul din tara respectiva. parca in DE e 9% nu stiu exact.
  12. update news : Guvernul menÞine taxa primei Înmatriculãri Vineri 12 Ianuarie 2007, 12:56 Ministrul FinanÞelor, Sebastian Vlãdescu, ºi Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, au anunÞat menÞinerea taxelor În vigoare. AutoritãÞile nu vor sã renunÞe la taxa pentru prima Înmatriculare. Promit totuºi cã vor modifica modalitatea prin care aceasta se calculeazã, astfel Încât valoarea taxei sã se reducã consistent. Miniºtrii au prezentat, astãzi, poziÞia oficialã a Guvernului În privinÞa controversatei taxe de primã Înmatriculare, dupã 12 zile de la aplicare, perioadã În care pe de o parte Comisia Europeanã contestã aceastã aplicare, iar pe de altã parte organizaÞiile de profil susÞin noua taxã. Taxa de Înmatriculare a autoturismelor, În vigoare la 1 ianuarie 2007, a cãrei incompatibilitate cu Tratatul de Aderare a României a fost menÞionatã ºi În Raportul CE Încã din septembrie, a fost introdusã la presiunea FinanÞelor ºi a AsociaÞiei Producãtorilor ºi Importatorilor de Automobile(APIA). Ministerul FinanÞelor a Încercat sã identifice o nouã sursã de venituri bugetare, dupã ce eliminarea accizelor pentru maºini ºi a taxelor vamale În relaÞia cu Þãrile membre produce o diminuare a Încasãrilor. Pe de altã parte, Îngrijorarea APIA, condusã de directorul general al Dacia Francois Furmont, legate de o posibilã scãdere a vânzãrilor dupã aderare, din cauza importurilor masive de maºini second-hand ieftine, aºa cum s-a Întâmplat În Polonia sau Ungaria, a concurat la crearea taxei de primã Înmatriculare. Sursa: NewsIn
  13. da...sorry... acum am vazut un topic de 6 pagini in juma' de zi...si-am vazut acolo.. credeam ca asta-i cu taxa de inmatriculare :blink:
  14. news Piata auto s-a blocat pina la scaderea taxei Ionut Tudorica Guvernul va negocia cu Comisia Europeana cuantumul scaderii taxei de prima inmatriculare. „Este clar, cuantumul taxei este prea mare. Excesiv as putea spune“, a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului. „Daca oficialii Comisiei apreciaza ca taxa este discriminatorie, prin nivelul final prea ridicat, acest lucru va fi rezolvat“, a precizat Sulfina Barbu. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si cel al Mediului, Sulfina Barbu, s-au intilnit ieri pentru a se decide daca schimba sau nu legislatia legata de taxa de prima inmatriculare auto. Surse guvernamentale spun ca dupa unele discutii cu Bruxelles-ul, autoritatile romane au acceptat doar sa modifice modul de calcul al taxei de inmatriculare. Este legala, dar nu morala Comisarul european pentru Taxe si Vami, Kovacs Laszlo, a apreciat ieri ca taxa de prima inmatriculare este, in sine, legala, dar ca modul de calcul este discriminatoriu. El a precizat ca o taxa similara exista in 16 state membre ale UE. Linda Vatenaite, jurist in cadrul Directiei de control pentru aplicarea legislatiei europene, a declarat in cursul zilei de ieri ca Uniunea nu va declansa o procedura de sanctionare a Romaniei daca legislatia romaneasca va fi modificata. Europenii sustin ca taxa de inmatriculare ar avantaja masina Dacia. Mare atentie la anul de fabricatie Schimbarea modului de calcul ar trebui sa intervina si ca urmare a unei nedreptati tehnice. Aplicind modul de calcul al taxei din Codul fiscal, se poate constata ca pentru o masina echipata, de exemplu, Euro 3, mai veche de sase ani, se plateste o taxa mai mica decit pentru o masina, de aceeasi capacitate, cu acelasi standard de poluare, insa mult mai noua. Caz concret: un Audi A4, de 1.900 cmc, Euro 3, din 2000, va avea o taxa de 1.631 de euro. Pentru aceeasi masina, dar fabricata in 2003, se va plati o taxa de 1.782. Standardul Euro 3 a fost legiferat in 1999. El a intrat in vigoare efectiv in 2000 si a functionat pina in 2005. La celelalte standarde, lucrurile merg firesc. Taxa se mareste pe masura ce vechimea creste. Cum se poate schimba taxa Legal, Codul fiscal poate fi modificat doar dupa sase luni de la formularea unui proiect menit sa-l completeze. Legea mai prevede insa ca, in caz de forta majora, Codul fiscal poate fi modificat in regim de urgenta printr-o ordonanta aprobata de Guvern. Cuantumul scaderilor va fi aflat doar la sfirsitul negocierilor, statul avind interesul sa pastreze la secret evolutia acestora, in speranta obtinerii unei reduceri cit mai mici a taxei. * Ghisee inchise la inmatriculari „In ultima perioada, intre 08.00 si 10.00, ghiseele sint inchise, iar altele aproape goale. Este posibil ca unul dintre motivele pentru care nu se mai inregistreaza cereri pentru inmatriculari sa fie asteptarea stabilirii taxelor. Dar este adevarat ca foarte multe persoane s-au ingramadit sa inmatriculeze masinile in perioada 15-30 decembrie a anului trecut. Sintem solicitati si acum de lucrarile inregistrate atunci“, ne-a declarat comisarul-sef George Dan Mosescu, seful Serviciului inmatriculari. (Georgeta Ghidovat) sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8754...Hash=71ffcc14ao e de bine :blink:
  15. dupa cum se numeste....taxa la prima inmatriculare in RO. indiferent de marca se aplica. chiar si daciei. se pare ca si porsche romania si inca "cineva" va urma ideea celor de la Pitesti sa plateasca taxa de inmatriculare la masinile noi cumparate de la ei. un fel de discount. care poate ajunge si la vreo 300 de euro. depinde de cmc.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.