Jump to content

Mishubmw

Members
  • Posts

    217
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Mishubmw last won the day on August 5 2017

Mishubmw had the most liked content!

Contact Methods

  • MSN
    mishu_bruk@yahoo.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sibiu

Previous Fields

  • Masina
    BMW 320 Cd '05

Mishubmw's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

61

Reputation

  1. Cu placere, asemenea!
  2. https://www.olx.ro/oferta/interfata-diagnoza-bmw-inpa-k-dcan-inpa-5-06-rheingold-ista-d-p-IDbpC0j.html PT BMW Seria E, pt cele mai noi seria F sau G nu cred ca e cea mai buna alegere. Pt seria E in schimb, dai blana cu INPA, NCS Expert pt codari etc
  3. Exact aceeasi problema o am si eu cu chederele din geamurile spate. Iar ornamentul ala de sub stergatoare, aceeasi poveste, la mine e doar copt si are aspectul acela urat, insa nu e crapat/fisurat nicaieri. Sa-mi spui unde ai gasit sa cumperi piesele (chederele si acel ornament) si sunt curios si de pret. Interesant fratele geaman al tau, mai mare cu 5 ani ce e drept. Sa te tina multi km fara evenimente!
  4. "problema" poate fi doar faptul ca incurci benzina cu dieselul, altfel plafonul de 4800 rpm eu zic ca e mai mult decat decent pt. un motor diesel...cu toate ca n-as recomanda sa mergi la 4800 rpm prea des ))
  5. Fiind trecut prin aceeasi experienta ca si tine, ca de la prieten la prieten, te sfatuiesc sa iti iei E46 (cu accent pe 320d 150 cp facelift) doar daca esti pasionat de marca de mai de mult (gen de la 14 ani visezi la BMW), stii cate una alta despre condus, ai mai condus si alte masini, stii ca tractiunea spate e mai rebela pe suprafete alunecoase si ai cateva ore de karting sau experienta in d-alea sofatului si cu viteza, si fara viteza. Dupa cum colegii spun mai sus, tu cumperi o masina de 35.000 euro noua cu 3000 euro, deci piesele si costurile sunt raportate la acea suma, nu la 3000 euro. E adevarat, acum gasesti piese aftermarket sau din dezmembrari cat de cat ok, dar asta e o bataie de cap (cautatul in sine, mai ales daca nu stii ce sa cauti). Rugina la E46 e iarasi o tema putin dezbatuta, dar rugina poate afecta f mult aripile (fata+spate) si pe dedesubt. Componentele de suspensie, daca nu au fost schimbate in 14-15 ani, vor necesita, mai mult ca sigur, sa fie schimbate intr-un viitor apropiat cand vei cumpara masina, iar aceste piese nu sunt deloc ieftine (exemplu: brat (bascula cum zic altii) suspensie e 300-400 lei/bucata pe aftermarket), lista continua cu: amortizoare, arcuri, bucsi de tot felul, bielete antiruliu, bielete de directie s.a.m.d. Costurile de tinichigerie si vopsitorie in cazul ruginei sunt exacerbante (daca trebuie sa vopsesti mai mult de 1 element te uiti din start la sume compuse din 4 cifre). Nu vreau sa te descurajez, insa trebuie sa stii foarte bine in ce te bagi, iar daca marca BMW nu te pasioneaza in mod special, ci vrei doar o masina mai buna, mai de lux pentru 18 ani, as amana mai degraba pana cand vei avea un fond/buget suficient pentru a intretine o masina mai scumpa, indiferent ca e E46, BMW, Audi sau alte marci. Tentatia e mare, mai ales cand vezi pretul de 3500 euro, in aceeasi capcana am cazut si eu, insa PRETUL DE ACHIZITIE si PRETUL DE INTRETINERE (daca intelegi ce zic) sunt 2 chestii TOTAL DIFERITE. Dupa cum au recomandat colegii mai sus, iti poti lua un Golf, Opel, o marca mai ieftina, cu aceeasi bani, dar masina va fi mai noua de 15 ani, iar pretul intretinerii va fi mai mic, cu siguranta. Ia in considerare toate chestiile astea si ia decizia pe care o crezi potrivita, mult succes, ramai modest si urmeaza-ti pasiunile!
  6. Frumos exemplar, utilizat si cum trebuie (la pescuit), nu doar pe drumuri fine! Sa ai parte de el!
  7. Ce zici tu de BMW la 2k euro e un pic fortat ce e drept, colegii mei au punctat bine punctele critice unde vei avea probleme la masini mai vechi de 15 ani. Iti pot da exemplu concret, eu am e46 coupe 320cd, motorul de 150 cp deci, intr-un an de cand il am, am cheltuit aprox. 2k euro (deci cat ai tu buget pt masina intreaga) doar in reparatii si piese. Ce e drept, daca iti lucrezi tu singur tot la masina, mai scade 800-1000eur din suma de 2000. Insa, oricum o iei, tot raman 1000eur intr-un an. Si asta in conditiile in care masina mea era in mintile ei cand am cumparat-o si nu avea nicio problema grava. Un rulment huruia cand am cumparat-o, atat. Deci chiar daca pare ca e perfecta, pana nu te apuci sa o inspectezi si sa o dezasamblezi sa vezi ce e cu adevarat pe dedesubt, nu-ti poti da seama de starea masinii. Deci la 2k euro nu m-as orienta spre marca gen bmw. Ca vrei neaparat tractiune spate, nu stiu daca merita intretinerea la masinile astea gen BMW, Mercedes si ce o mai fi tractiune spate, doar din cauza asta. Decizia ramane a ta, insa ai fost avertizat de eventualele urmari! Ori te pregatesti si iti gasesti o slujba mai buna, ori ramai momentan la ce iti poti permite. Spor!
  8. Asta de revenire a seriei 8, frumos! Bani sa fie numai, restul se rezolva.
  9. Am avut 116d din 2010, consumul e relativ oricum, depinde in ce oras stai si ce trafic e. Ca impresii, 116d e foarte jucaus pe timp de iarna cand e zapada si trebuie sa stapanesti bine volanul si sa stii ce faci. In rest e destul de mica la interior, dar ma gandesc ca nu ai nevoie de SUV ca incepator. Comportamentul pe sosea e f fain, suspensia mai rigida de felul ei si masina e mai joasa decat altele. Una peste alta o masina ok. Ca si consum, Probabil in Bucuresti sub 9-10 nu va scadea, in alte orase sa te astepti la 7,5-9 urban si extraurban de la 6 in jos, 5,x. Cat despre benzina sub 10 in oras si sub 6 la drum lung nu cred ca vei reusi, insa benzina 116i nu are aceeasi putere si nici acelasi cuplu ca la 116d. Nu neaparat ca 116d are nu stiu ce putere sau demaraj dar sigur e mai ok decat la benzina. E o masina ok pt incepator dar va fi pretentioasa la intretinere si pe zapezi mari vei avea surprize daca nu esti pasionat de soferie si nu stii una-doua despre condus pe vreme mai proasta. Multa bafta la achizitie!
  10. La bugetul tau cel mai bun ar fi un E92 non fl, an 2008-2009, cu dotarile pe care le-ai mentionat tu mai sus, +M packet, o trapa niste jante etc. La banii aia iti iei un e92 non facelift dotat sau un facelift chel, iti recomand, ca multi altii, varianta in care masina e mai dotata si, evident, mai bine intretinuta, in pofida kilometrilor sau vechimii. Alegerea e a ta oricum! Ca motoare, 2.0 diesel poate e indicat daca esti fan diesel insa cel de 177 CP este cunoscutul N47 cu povestile horrror ale distributiei...acolo e cam cum ai norocu', discutabila treaba rau de tot. Daca ai bani de taxe si impozite clar 3.0 diesel. Altfel, benzina oricare o fi buna in functie de ce asteptari ai si ce putere vrei ca masina sa aiba. Nu cred ca te va costa intretinerea sau reparatiile 3000euro pe o perioada de un an daca ai rabdare sa gasesti un exemplar bine dotat si intretinut, care nu va cere in niciun caz suma respectiva intr-o perioada de 1 an, eventual 3-4 mai degraba. Spor la cautare!
  11. Inca o revizie cu schimb ulei si filtre facuta de data asta la 227.150 km, ulei Motul X-Clean+ 5W30 5,5l si filtre Mann. Vedem in timp cum se comporta masinuta, am ales Motul la recomandarile multor pasionati, sa vedem ce se intampla pe viitor. In afara de asta, apa paie si bataie! Motorina sa fie, restu' merge "ca pe roate"
  12. Update pt a urmari istoricul masinii: Martie 2018 schimbat brate fata (SWAG), bielete directie (lemforder), bielete antiruliu (TRW), termostat marca BEHR si antigel G11. Geometrie roti efectuata Aprilie 2018. In curand masinuta va merge la Worthersee, ne holbam la adversari!
  13. BMW ca incepator, asta e un subiect la care sunt in tema si te pot ajuta, deoarece asta era problema si la mine pe vremuri. Daca vrei benzina, indiferent de cilindree, cum au spus si colegii mai sus, uita de consum mic, NU EXISTA asa ceva la E46 benzina. Sub 10% in oras vei scoate la mers constant 35 kmh pe drum drept noaptea cu masina goala si fara benzina in rezervor. Daca consumul e un criteriu important si circuli multi km cu masina, recomand diesel, insa modelul cu 150cp, nu cel cu 136 cp. Cum au spus si ceilalti mai sus, inaintea mea, costurile de intretinere la o masina mai veche de 10 ani pot fi foarte mari daca masina nu a fost ingrijita corespunzator de proprietarul anterior. La banii tai, esti la limita cu bugetul si pt reparatiile ulterioare, de aceea nu recomand E46 la 4k Euro, doar daca mai ai stransi ca rezerva inca 1500-2000 pentru eventualele costuri. Ideea e alta, trebuie sa intelegi ca tu chiar daca poti cumpara o masina mai ieftin, nu inseamna ca si intretinerea e la fel de ieftina. Poti merge pe BMW e46 vechi de 10 ani ieftin la 4k euro dar care te va costa mai mult la reparatii sau pe o masina gen Ford, Renault, Seat, Skoda etc. mai noua de 10 ani, la aceeasi bani, care insa, pe termen lung, nu va fi la fel de costisitoare la capitolul reparatii si intretinere. Stiu ca e smecherie ca la 18 ani sa ai BMW si sa fii jmeker, dar nu recomand oricui, trebuie sa fii pasionat si sa stii un pic cu ce se mananca condusul, cu un opel 1.6 benzina mai poti merge o vreme pana ce te obisnuiesti cu condusul, apoi te poti gandi la masini mai puternice dupa un pic de experienta pe drumuri si...pe loc, la service/mecanic unde vei vedea adevarata povara ). Una peste alta, nu te descuraja in a avea un BMW, insa fii responsabil in legatura cu deciziile tale, in special financiare, si alege ce e mai bun pt tine si ce ti se potriveste! Drumuri bune!
  14. Arata bomba masina, pare extrem de intretinuta pentru anii ei. Ne poti da ceva detalii legate de rulaj (cati km are), si motorul cum merge? E euro2 ca norma de poluare? Sunt tare curios despre masinile astea mai vechi cum merg, ma intereseaza si pe mine achizitia uneia! Mult noroc sa ai cu 5aru si mii de km fara incidente iti urez!
  15. Sa o stapanesti sanatos, ai curaj sa dai banii astia pe asa o masinuta care totusi inca nu este pe intelesul tuturor. Sunt curios si eu de autonomie , in special iarna la frig (multe minusuri) si vara la cald (multe + peste 30 grade). Cauciucurile de bicla au aderenta ok in curbe? Mi se par cam periculoase pentru mers mai "sportiv" si nu vad cum ai putea avea aderenta (experientele mele pe smart cu cauciucuri 175 si 145 mi-au format parerea asta). In rest mi se pare superba masinuta, interior, tehnologie, tot. Drumuri bune!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.