Jump to content

Emanuel01

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Emanuel01 last won the day on October 25 2013

Emanuel01 had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    DK

Previous Fields

  • Masina
    BMW

Emanuel01's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Reputation

  1. m-ar putea cineva ajuta sa dau de Mishoo? vad ca si-a luat ban pe forum si as vrea sa discut cu el de masina lui
  2. alex si mikken multumesc mult pentru incurajari. Am ramas pe E46 si inca caut. m-am axat pe 320 325. nu vreau neaparat facelift, si sa fiu sincer, nu pot sa o scot pe a lui Mishoo din cap. E superba... chiar superba. Nu imi e frica foarte mult ca vor pica prea multe. si le rezolv pe toate pe rand cand o fi daca e sa am probleme. insa vroiam sa fiu sigur ca nu iau ceva cu defect mare, si acum am cam vazut ce crapa si cum. E clar ca vreau Sedan si nu compacta (nu inteleg ce au incercat sa faca cu farurile, dar nu-mi place). de gasit se gasesc, si da cam pana in 5000euro ma uit, dar peste 4500euro nu dau decat daca e chiar ceva special (mai speciala decat a lui Mishoo, care pentru mine arata superb, si as vrea sa cred ca merge si perfect). Mikken, multumesc mult de oferta. eu acum caut in toata germania, si m-as duce oriunde daca as gasi ceva fain. oricum as iesi mai ieftin decat sa plec cu avionu pana in ro in iarna si sa o aduc pe a lui Mishoo si dupa cum ziceam as vrea sa o import in anul asta fiscal, caci pan la anu iar umbla astia la taxe. asa ca daca gasesc ceva iti dau de stire. masini gasesc ft multe in rangeul meu de pret/optiuni/etc, dar sunt destul de multe care sunt lamai. la dieseluri nici nu vreau sa ma uit. insa mi-e putin greu sa cred ca un benzinar cu 120k km are deja volanu ros, sau scaunu aproape rupt. sau ca un benzinar din 2001 are 120k km. caut si tre sa existe si pentru mine un e46 acolo, doar am de cautat... si chiar daca nu va fi perfect, va fi al meu si-l voi face eu usor in timp perfect.
  3. am ajuns la concluzia ca nu isi mai are sens discutia. din pacate au fost 2-3 care chiar au incercat sa ajute, restul doar au batut din degete ca se plictiseau. nu inteleg de ce intereseaza pe toata lumea cat platesc eu taxe si cat de exorbitante sunt ele pentru mine sau de mari pentru ei. daca ma voi decide sa plec si imi voi lua o masina buna, o voi dezinmatricula si voi pleca cu ea oriunde ma voi stabili. momentan sunt multumit aici si nu doresc sa plec. imi place la nebunie locul de munca si nu l-as da nici pentru taxe, nici pentru masini, nici pentru altceva. tot ce vroiam erau sfaturi pentru achizitia unui e46. si am primit doar 2-3. Si mie mi se pare o tampenie ca unii sa dea peste 5 lei pe carburant, cand americanul da cativa centi. sau sa platesti taxe de drum cand romania e plina de gropi, sau sa platesti asigurare medicala cand nu primesti nimic. nu asta era scopul topicului. multumesc mult celor care m-au ajutat cu sfaturi. imi pare rau pentru cei pe care ii doare mai mult de banu meu sau taxele altor tari decat sa ajute pe cineva cu un sfat. vroiam doar un sfat ca sa reusesc sa-mi cumpar o masina decenta de care sa ma bucur... aparent mult mai multi se obosesc sa ma sfatuiaca cum sa fac smecherii sau cum sa nu-mi cheltuiesc banii si apoi ajungem in vest si ne intrebam de ce se uita vesticii urat la noi pe strada. P.S. se poate inchide
  4. tre sa-i atest, iar apoi la revanzare masina ramane cu KM aia. faptul ca noi suntem inventivi nu inseamna ca e normal sa facem asta. din asta ni se duce buhu prin toata lumea, ca incercam mereu sa fentam noi sistemul. stiu un polonez care l-a mancat spatele cu asigurarea, si acum pe langa probleme cu fals in declaratii nici nu gaseste pe cineva care sa-l asigure la un pret mai putin de triplu. hai sa lasam toate discutiile astea, ca 3/4 din ele nu sunt sfaturi pentru achizitia unui e46
  5. fratilor. e simpla ideea. taxa de inmatriculare e de 108% din primii 10.000euro si ce trece peste e 180%. apoi vin extrauri taxate in plus: consumul, airbaguri prea multe, piele, clima, xenon, adaptive lightning, etc. asta la pret de nou. daca masina e SH, se face in felul urmator. se ia pretul de nou si se calculeaza taxa. apoi se ia masina care se vrea inmatriculata, se calculeaza uzura ei (asemanator cu ce fac asiguratorii in RO la casco/daune). si pe baza uzurii se calculeaza taxa de inmatriculare la masina SH. daca masina are uzura 50% si taxa initiala a fost de 20.000euro, eu voi plati doar 10.000euro. nu intereseaza pe nimeni cu cat am cumparat-o. incerc sa fac golanii si sa merg cu nr de ro, cu prima ocazie cu care ma opreste politia (controalele de rutina sunt dese), ma da jos din masina, imi da voie sa iau tot ce am in ea pana vine platforma si mi-o confisca. apoi ma amendeaza de ma cracaneaza, si imi calculeaza taxa la data in care am intrat eu in tara (cand am obtinut permisul de sedere) si imi trimit factura. daca nu platesc, imi vand masina (la licitatie cu un pret scazut) si ce mai ramane de recuperat (ca ramane) mi le trag direct din cont sau imi opresc salariile pana le platesc. sunt destui de multi flacai veniti la capsuni care plang dupa super masinile lor. Asta se aplica la toate masinile, indiferent daca e e46 sau dacia logan. exemplu: sandero, de la 13405euro/url] BMW seria 3, de la 59460euro pentru conversie folositi: https://www.google.ro/search?q=99999dkk+in+euro#q=443550dkk+in+euro sau mai simplu, impariti la 7.46 pretul in dkk nu castig enorm, dar am zis ca decat o joagla cu care sa-mi fie frica sa merg la 5000euro si sa o schimb intre ITP-uri, mai bine imi iau ceva de care sa am grija, chit ca dau mai mult, macar simt cat de cat o placere cand ma plimb si cand e sa o revand, tot mai raman cu ceva bani, dar macar stiu ca a fost fun cat am folosit-o. e ceva normal aici sa vezi multe masini dinainte de 95, unele dintre ele abia fiind in stare sa functioneze, si care vor fi casate la urmatorul ITP. ideea aici nu e cat castig, pe cati ani imi fac rate pt masina, sau de ce costa asa mult sau cum fur sistemul, daca am ales sa stau aici, ma supun regulilor. ci la ce sa ma uit cand iau un e46 sedan SH. acum am cam ramas pe benzinare 2 sau 2.5 caci astea se incadreaza in dorintele mele de putere.
  6. taxele la moto, sunt doar 80% din valoarea ei de catalog. Si da, a doua oara ai inteles bine. daca aduc eu un e46 din germania dau pe taxe undeva intre 8000euro si 11000euro in plus doar taxa de inmatriculare (fara ITP,NUMERE,ASIGURARE, taxe de drum). daca e sa iau aici, cel mai ieftin l-am gasit pe la vreo 11000euro (e46 sedan dupa 2001) insa a picat de 2 ori ITP-ul din cauza noxelor (nu este foarte detaliat raportul ITP) si 100% are probleme cu rugina (cam toata lumea face macar odata la 2 ani o grunduire speciala anti rugina, ca masina sa fie cat de cat ok, dar tot nu scapi complet de ea). si oricum nu am foarte multe de ales, daca sunt 3-4 sub 15.000euro. importul (caci ei asa ii zic) nu e mare greutate atat timp cat ai bani. stiu ce hartogaraie imi trebuie si pe la ce birouri tre sa ma plimb. masina imi mai trebuie. iar din pacate, am avut destul de mult contact cu populatia aborigena si mecanicii lor ca sa-mi fie frica sa iau masini de la ei (au o nepasare in ei cand vine vorba de ingrijit masina de nu-ti vine sa crezi) iar mecanicii sunt mai prafi ca mama in ale masinii.
  7. daca gasesc un e46 e plin de rugina (boala tarilor nordice), si dau cu minim 3000euro in plus doar ca e inmatriculat deja. apoi astia sunt celebri pentru durerea in cot ce o au fata de masinile lor. si avantajul aici e ca daca am nr de inmatriculare, pot verifica istoricul masinii, si sa vad cand a picat ITP-ul pentru noxe, catalizator, pistoane, rugina etc. am cautat deja masini aici.
  8. cel putin in cazul e46, in rangeul meu de pret gasesc mai multe amsini la privati sau "privati" decat la handleri. oricum, voi incepe sa sun dupa masini sa vad cand ma pot duce la ele
  9. in zona hamburg gasesc doar de la handleri din est (estul europei sau si mai departe) sau de la :privati" ce le-au dezinmatriculat insa poti face test drive cu ele )) oricum, solutii sunt. ideea e ca e primul meu bmw si nu stiu la ce sa ma uit decat daca e MIL-ul aprins. in rest, chestiile precum DISA si astea nu le stiam.
  10. incerc, insa din pacate nu gasesc nimic prea aproape. si cum stau in nord. va fi o peripetie sa ajung pana in sud. oricum, asta voi incerca. voi da 2 ture si daca nu voi gasi nimic, sper sa mai aiba colegul mishoo masina de vanzare. chiar arata foarte bine si chiar e mai mult decat mi-as fi dorit (cu exceptia pretului, care e putin mai mare decat am bugetat eu).
  11. wow, asta a fost foarte detaliat. multumesc mikken, ideea e ca am vazut masini din ro vs masini de aici, si din pacate din cauza drumurilor din ro, cea romaneasca era plina de greieri. A doua problema e ca un drum pana in ro sa aduc masina ma costa mult si ar trebui sa las procedura de import (poate dura pana la 3 luni) pe anul viitor. nu doresc asta, din diferite motive financiare
  12. Am gasit ce e si DISA-ul touring nu-mi place, si pana nu am copii nu o sa-mi iau. 325i facelift merita? Si masina lui Mishoo, va ramane ca backup daca nu o fura cineva. masina arata superb, si dupa discutii cu fiscul, costa bani )), caci nu cred ca se califica nici ca above average condition, sigur nu e noua?. singurul lucru pe care inca nu ma taxeaza e aerul respirat.
  13. alex, din pacate nu iti pot vedea linkul cat pentru restul, stiu de handlerii care nu mai sunt nemti de mult si umbla la kilometri. si stiu si ca nu tre sa te bazezi pe ce gasesti sau ca dau km inapoi. sincer ma astept ca dieselurile sa fie pe la 350-400k si benzinarele pe la 250k + . despre miscat, o sa merg de 2 ori, odata in vest cand am o conferinta si mi-am luat vreo 3 zile in plus ca sa ma plimb pe acolo cu o masina. si daca nu gasesc nimic, ma intorc in dk si plec iar in partea de est.
  14. idee e ca eu nu o vreau inmatriculata in ro, caci asta ii creste pretul. asa in germania imi luam numere de o luna si gata. plus ca as vrea sa o iau pana la craciun. ramane o alternativa daca nu gasesc altceva in germania. masina oricum e superba. chiar arata ca noua.
  15. wow. e superba. si e ft interesanta ca si pret. chiar arata bine. dar parca zicea lumea ca la banii aia nu se gasesc e46 bune. cel putin asta e impresionanta
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.