Jump to content

AxL MoDo

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bucuresti

Previous Fields

  • Masina
    E36 318I Cabrio

AxL MoDo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

7

Reputation

  1. DonJon...nu cred ca am scris undeva ca astept opinii despre masina in starea ei actuala...rezi ca eu nu am vazut-o sau nu stiu ce am cumparat ? Hasu...daca il sti pe EvL Santos atunci nu are rost sa discutam pe partea asta....si ma refer strict la plictiseala !
  2. In primul rand "nice car...nice color" ! In al 2-lea rand imi dai un exmplu gresit ! Hai sa iti explic de ce ! E ca si cum am compara solenta cu nova ! Vorbim de serii diferite tu ai seria 5 eu am seria 3 a ta e mai mare a mea e mai mica ! A ta e mai scumpa la intretinere a mea e mia ok ! Eu asa am auzit ca seria 5 e mai scumpa ca intretinere ! Deci nu e ok comparatia !
  3. La cum am calculat eu si la ce vreau eu sa i fac eu zic ca asta ar fi rzultatul ! Oricum cand investita da rezultate nu mai conteaza suma ! Plus ca am vrut o masina pe care sa o fac nu pe care doar sa o iau si sa o conduc ! In lumea auto pot sa dau multe numere de inmatriculare, povesti care dateaza inca de acum 15-16 ani exemplu viu proiectul "DAS ZIM" sau Dacia VTM proiect care nu e de curand insa sunt 2 cele mai clare exemple ca se poate sa iubesti o masina pe care sa o aduci in stadiul acela de, aproape masina impecabila, si sa nu te mai intereseze suma ! Iar pe mine ma intereseaza sa o aduc in stadiul in care a fost conform VIN-ului cu multe alte accesorii in plus ! Sa fie un OEM Clean !
  4. Am facut calculele evident si la 2500 hai sa zic 3000 de euro nu gasesti E36 Cabrio proaspat vopsit cu sistemul de franare cap coaa schimbat (piese noi de firma) cu articulatie directie bucsi capete de bara etc noi, inmatriculat cu taxa platita, consumabile noi practic o masina care abea a iesit pe poarta fabricii ! Masina asta va fi adusa la bucuresti iar aici o desfac complet mai desfacuta decat a fost o sa ramana doar caroseria de ea o sa fie curatata de tot ce inseamna jeg flori de rugina tot ce inseamna mastic si o sa fie revizuita apoi piese noi pe ea apoi vopsea ! Singurele 2 drumuri pe care o sa le faca masina (si inca nu e sigur 100% pentru ca recent am vb cu un amic care a spus ca poate face rost de un SUV el are C+E si inchiriem o platforma cu care aducem masina acasa undeva la sub 800 lei (platesc platforma si motorina) ! Deci singurele drumuri posibile pe care le va face masina Oradea - Bucuresti si Casa - RAR - Casa ! Dupa ce o vad cu numerele crecte si toate actele gata (desi o sa imi para rau ca o sa dau bani pe asigurare aiurea) O sa incep sa o desfac 100% prima data interiorul la care trebuie sa lucrez hard core instalatie electrica flori de rugina curatata pana la tambla apoi izolata apoi mastic apoi izolatie ! Apoi exterior lafel doar ca aici v-or intra piese in directie in franare tot ce inseamna ! Masina nu e gata, suport motor dreapta spart..., acesta fiind singurul motiv care m-a impiedicat sa plec cu masina la drum,dar se schimba ambii suporti motor si cutie cu cei de la lemforder! Multumesc frumos si doamne ajuta! Multumesc frumos si tie si tututror celor care m-au sustinut in mediul virtual si cel real, mai ales baiettilor care mi-au dat ceva piese eu platind doar curierul ! Pana in ianuarie (pentru ca momentan ma pregatesc de un fratior mai mare E39) proiectul stationeaza ! Sper ca mosul sa vina in portbagajul la E39 cu suportii motor si cutie + filtre si ulei pentru pisicul mai mic !
  5. Update: nu am mai scris de foarte mult timp aici ! Va las o poza pentru a crea suspans ! Multumesc tuturor celor care m-au sustinut si m-au ajutat cu piese ! O sa scriu totul mai tarziu acuma sunt pe telefon !
  6. A trecut ceva timp de cand nu am mai scris nimic ! Am vrut doar sa sterg topicul de praf sis a va anunt ca in 4 una care vine merg dupa masina sa o aduc acasa ! Am adunat toate piesele necesare si mi-m luat in cele din urma bilet pe 4 ! Tot ce mai ramane e sa ma ajute dumnezeu sa o aduc acasa cu bine si sa nu intervina nimic ! Azi am luat ultiima piesa semnalele pentru ca nu le-am gast si cine le vindea le vindea la 30 lei bucata iar pe ele am dat 34 de lei/bucat pe autokarma!
  7. Astazi, am fost la cumparaturi am luat ceva materiale si m-am apucat de o mica rectificare ! Pentru ca, chiar daca masina este cum este asta nu inseamna ca o sa umblu cu ea instil arelquin ! Asa ca am luat un spray de retus auto negrumat si am vopsit capacul de decapotare ! Astept poze si cu, capota, vopsita in aceasi nuanta ! Vopseaua nu este pe termen lung ci ca sa nu fie in peinspe mii de culori cand o sa ajunga acasa o sa intre la o vopsire integrala sa i schimbam culoarea !
  8. Cred ca e cam aceasi chestie, sa astept cativa ani ca sa strang bani sa imi iau una gata facuta sau sa incep de acum sa am una pe care sa o fac cu banii pe care i strangeam si sa fie ca noua ! Imi pare sincer rau ca nu m-am nascut ca majoritatea, cu posibilitati !
  9. Multumesc Dan_316i pentru capota ! Sa fie primit ! Un om serios ! Capota e foarte buna, si urmeaza sa fie vopsita !
  10. Eu mi-am facut calcule asa estimative cel putin pentru linia de plecare ca ce se intampla dupa ce am zis gata frate in final pot sa incep sa ma bucur de ea aia e partea a 2-a ! Ori ce masina mai ales una ca a noastra care are 20 de ani incepe sa strige dupa ajutor ! Eu am vorbit de 3000 bani in care masina sa arate si sa mearga intr-un fel dupa ce trag linie restul problemelor care apar intra in categoria consumabile parerea mea ! Eu prefer sa am niste asteptari minime si rezultatul sa fie peste acestea ca sa simt si eu ceva... Dupa cum am spus filtre ulei lichid racire lichid frana lichid servo o sa le schimb toate odata cum ajung acasa dupa o sa trec la sistemul de franare discuri placute apoi la articulatie ! Radiatorul pe care l-am cumparat este impecabil de aceea l-am si cumparat a fost o opurtunitate pentru mine este de pe un E46 se vede ca nu are depuneri dupa ce masina mea o sa ajunga la linia de plutire o sa mearga asa o vreme pentru ca oricum candva in viata asta as vrea sa i fac un upgrade la 6 cilindri si o sa imi iau un 2.0 pe care o sa il reconditionez cap coada si o sa il omologhez pe masina ! Nu am spus ca vreau sa bat din palme si intr-un an sa fie masina gata ca, chiar nu imi permit ! Stimez pe cineva care si-a vazut visul indeplinit dupa 7-8 ani, si eu sunt tanar si am toata viata inainte sa ma bucur de ea si sa o inbunatatesc !
  11. Am vazut si eu, nu a avut propietari prea prietenosi, asta e singura concluzie la care am ajuns, culoarea masinii se mai vede pe interiorul usilor, oricum vopsita o sa fie integral atlantis blue iar daca nu o sa imi placa o sa o fac inapoi culoarea ei originala
  12. mersi, asta este adevarul ori ce chestie pe lumea asta nu neaparat masina daca vrei sa iasa intr-un mare fel ai nevoie de bani,ca din rahat nu poti face bici si sa si trosneasca... da am VIN-ul masinii ( EH22146 ) si culoarea originala a fost Arktissilber Metallic 309 - GRI. Cat despre jante daca ar fi ca sa nu ies din tipar am si eu niste style preferate cum ar fi STYLE 40 si STYLE 65 si nu in ultimul rand toate din seria BMW motorsport 17" ! Si as vrea ceva cu buza (pentru J marit si stabilitate marita) si n'as vrea (ca nu imi doresc sa imi nenorocesc directia) dar pana la alegerea jentilor mai sunt multe si asa a spus cineva mai sus ca sunt visator !
  13. Asa o fi insa totusi nu inteleg de ce ai dedus asta sau mai bine zis nu inteleg de ce zici asta
  14. Mers frumos colegu' Multumesc, sa fie ! Pfff...nu stiu cum sa incep insa o sa iau fiecare paragraf si o sa iti raspund, prin urmare nu am avut un buget de la bun inceput mi se pare ca am scirs in primul post ca nici nu ma gandeam ca "ba frate hai sa imi iau un E36 cabrio" masina asta pur si simplu a aparut la momentul potrivit in locul potrivit si am avut suma necesara de a o cumpara (suma de achizitie nu depaseste 500 de euro cu tot cu masina si alte cheltuieli care au fost la momentul respectiv) , si m-am gandit pentru inceput ca daca e ok o iau o fac si dupa ce trag linie o sa vad ce fac cu ea o tin pentru mine o dau si ma indrept catre alt proiect daca nu imi ies planuri pe roate, cu timpu am facut calcule am studiat piata din tara si de afara si am ajuns la concluzia ca masina asta merita un efort psihic fizic si moral si ca nu o sa o vand ori ce ar fi...asa ca am stabilit ca "ba nu am acum o anume suma sa o pun pe roti insa cu timpul intr-un an 2-5-10 o sa o fac si o sa ma bucur candva de ea la valoarea ei maxima ! De renuntat la acest proiect niciodata pentru ca unii apropiati, prieteni, rude si altii care chiar nu avea rost sa comenteze, mi'au creat o presiune in a duce cu ori ce pret la capat masina asta, desii renuntul putea sa apara deja de mult ca am avut nenorocitul ghinion ca firma sa dea faliment si eu sa fiu concediat, nu am facut-o, nu stiu daca am mentionat insa mai am o pasiune si anume motociclismul si mi-am facut motocicleta dupa cum am visat insa si aceasta a ajuns doar de decor pentru ca am intalnit persoana potrivita si cum traficul din bucuresti nu e tocmai ok am incput sa iubesc mai mult viata decat motocicleta si a cazut pe ultimul loc cea ce face ca am ajuns usor usor sa vand unele piese pe care le-am obtinut cu greu pentru motocicleta ca sa iau pentru masina, au fost piese accesorii pentru care am strans din 3 salaraii sa le achizitionez, dar asta este soartam, sa speram ca ma angajez repede si o sa continui oricum mi-am strans ceva banuti cat sa imi permita sa mai iau 2-3 maruntisuri si sa plec sa aduc masina acasa, cat despre taxa, da era bine sa fie platita intr-o lume dreapta si corecta in care cel putin eu nu ma aflu asa ca o sa trebuiasca sa o suport eu si pe aceasta dar na trag speranta ca cineva acolo sus ma iubeste si o sa ajung sa ma bucur la final cel putin jumatate din cat visez eu ! Persoanele care au comentat aiurea, pentru ei nu am cuvinte doar sper sa le pot rade in fata pe drept la final ! Din cate am inteles eu pentru 1.8i taxa ar fi la E36 undeva la 700 de euro daca cineva a achitat taxa de poluare si poate sa imi trimita un mesaj sau sa imi scrie aici ca sa stiu la ce sa ma astept i-as fi recunoscator ! Planurile si visele mai incolo tot ce imi doresc acum este 1 sa imi vad masina acasa 2 sa o inmatriculez 3 sa i schimb filtrele si franele sa stiu eu in capul meu ca totul e nou si ok acolo 4 sa inceapa proiectul ! Multumesc baieti ca sunteti asa de primitori ! Nu aveti idee ce mult inseamna pentru mine sa vad ca i fac pe unii oameni curiosi si sper sa nu va dezamagesc, dar am sa fac tot posibilul sa nu fie asa si oricum pana la urma masina o fac pentru mine nu pentru altii !
  15. Masina era la dezmembrari de acolo am salvat-o )) OEM o sa fie nus unt genul de om care adopta stilul NFS sau 2F2F...Sunt vremuri de mult apuse si o masina este o masina depasita are undeva la 17-18 ani peste alti 17-18 ani ma gandesc sa valoreze ceva si ma mai rog la dumnezeu ca intr-o zi aceasta marca sa nu mai fie vazuta masina minoritarilor... Oricum de-alungul timpului o sa imi strang multe piese pe care sa le conserv bine bine si peste ani si ani de zile sa am de unde le lua nu sa le caut in disperare ! Sunt de parere ca E36 este o masina foarte reusita este ceva intre Sportivitate (E30) si eleganta (E46), nu zic ca E46 nu este o masina eleganta insa are foarte multa electronica si cu ea defecta e la pamant am avut o cunostinta cu un E46 cabrio motor 2.5 daca nu ma insel ce avea absolu toti senzorii anulati asa cumparase masina din cate am inteles si nu putea sub nici o forma sa accelereze in curba mai stransa ! Dupa ce imi vad pisicu la linia de plutire si inmatriculat planurile o sa incepa sa curga cu timpul insa in principiu vrem sa avem o masina sigura si stabila asa ca pe primul loc v'or fi articulatiile lemforder pentru ca am inteles ca sunt cele mai bune apoi la sistemul de franare placute si discuri Brembo ca sa aiba un rol si sticker-ul de pe etrier pus de fostul propietar )) apoi partea finala ulei filtre interior in doua nuante negru + crem o linie audio decenta niste jante ca cele de pe E46-le de mai jos si vopseaua mult dorita ! M-ar interesa si cum se numesc jantele de pe e46 pentru ca am uitat sincer sa fiu parca brock sau rondell si cele care au fost pe a mea inainte sa o cumpar daca stie cineva modelul si poate sa mi-l spuna...i raman recunoscator ! Momentan nu merit nici o felicitare pentru ca tot ce am facut la ea a fost sa adun piese cat de cat bune ca sa o pot duce acasa sa mi-o fac, o sa fie facuta la misto sa poata parcurge un drum de 500 de km in conditi optime dupa ce ajunge unde i este locul atunci o sa inceapa adevaratul proiect, pentru ca am sa o desfac mai reu decat a fost desfacuta si am sa o curat bine bine toata si o sa incep sa pun pe ea doar ce trebuie si ce merita masina asta !
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.