Jump to content

Mike_Curly

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Mike_Curly last won the day on January 19 2016

Mike_Curly had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Hannover, Germany

Previous Fields

  • Masina
    Nici una

Mike_Curly's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Reputation

  1. "Dau din coate pt 100 de lei" - dai dovada clara de desteptaciune si intelepciune, sincer, daca taceai filosof ramaneai! Se pare ca te incadrezi in tiparul romanului care gandeste intr-o cutie. Eu ma refeream la faptul ca ai sau nu ai bani intotdeauna trebuie sa fii calculat si sa nu arunci cu bani in stanga si in dreapta cum fac cocalarii care vin de la Italia in RO si-si cumpara cele mai scumpe bauturi, cele mai scumpe toale si cele mai scumpe femei. Ma refeream la faptul ca intotdeauna analizez bine pe ce cheltui banii si daca se merita sau nu si era in legatura cu impozitul platit in RO pentru care nu as plati un leu din motivele insirate in post-urile precedente. De altfel acelasi motiv "de stau in 100 de lei" ma opreste sa cumpar Ferrari sau Porsche (crede-ma daca ma scobesc am de unde) din diferite motive: nu sunt fan al acestor masini (sunt fan BMW), prefer sa investesc banii, nu vreau sa cheltui mai mult de 30k pe o masina de Week-end/drumetii ocazionale sau masina de pasiune (cum vrei sa-i zici), daca muncesc in strainatate nu inseamna ca sunt caini cu covrigi in coada si ca trebuie sa sparg banii pe toate ca-caturile inutile (sau inutile la dorintele si uzul personal), etc. Ai priceput acum? Oamenii cu cap in tarile civilizate si un rahat de smartphone cand si-l cumpara se uita de 10 ori si apoi cheltuie 300-400 EURO pe el (ii trebuie, isi face banii, e fiabil, e util, sunt si alte variante, gasesc in alta parte mai ieftin? etc). Este cineva in masura sa ma ajute cu niste sfaturi sau nu? De gargara sunt satul - stiu ca multi romani sunt buni la polemici, politica, vorbit mult si prost si dat cu impresiile! Va rog sa va abtineti! Daca nu rog admin-ul sa inchida topicul ca intreb nemtii (poate au mai mult bun simt). Va multumesc. O zi frumoasa!
  2. Ai dreptate aici, am exagerat. Sunt intr-adevar oameni care isi cheltuie toata agoniseala pentru o masina de "fitze" luata in rate si isi cheltuie banii sa-si cladeasca o imagine de "om avut" pe care n-o au sau tiparul cocalarului tine de atitudine/comportament si nu de situatia financiara - JUST! Aici am vrut sa punctez ca posesia unei masini premium sau mai luxoasa nu inseamna ca trebuie sa te incadrezi intr-un tipar si sa spargi banii numai pe produse de lux, excursii de lux si sa te injosesti cu produse ieftine sau socializand cu oameni mai putin avuti! Fiecare e liber sa-si cheltuie banii dupa bunul plac sau sa-si planifice bugetul dupa prioritati . Merci, am sa ma uit. Am auzit ca sunt mai fiabile de cat 645. In ceea ce priveste 630 ce parere ai? Si in Germania sunt foarte multi cu masini americane (de colectie), cu masini germane vechi sau cu masini rare (BMW 840, Gullwing din 1960, etc) care folosesc tramvaiul/bicicleta/masina mica de oras pe timp de zi/in timpul saptamanii pentru deplasari la locul de munca/cumparaturi iar in week-end se plimba prin oras, pe la intalniri ale colectionarilor, prin imprejurimi, pe la munte, pe la ocean cu masinile de colectie . Mi se pare super tare! Am vazut doi batranei intr-o masina din 1920 cu claxon de ala comic, mergeau si claxonau pe strazi iar oamenii radeau, fluierau si aplaudau! Bravo!
  3. E buna ideea - merci. Trebuie sa ma documentez cam care sunt conditiile pentru "autovehicul de epoca" - din cate am inteles trebuie sa fie absolut 100% originala si sa mergi o data sau de mai multe ori pe an la intalniri/parade cu masini de epoca. In alta ordine de idei - imi place foarte mult modelul mentionat (2006-2009): estetica, interior, dotari, si sunetul V-ului - de asta mi-as dori in mod express acest model. Dar, dupa cum am spus, adun informatiile intrebate in post-ul initial sa vad daca se merita sau nu, iar pana in prezent nu prea am obtinut o mare parte din ele ))
  4. 645i nu e ca E90 (aveam E46 100 de cai si nu 163 ca era modelul ala cu 8valve si 1895 cmc) dar soferul controleaza masina si nu invers. Poti de altfel sa mergi cu 170 si cu Loganul )). De viteza sunt satul, fiind motociclist (am avut motor de 100 CP si mergeam zilnic cu 200-230 si apoi motor de 120 CP Supersport si mergeam maxim cu 150 ca eram satul).
  5. Seria 6 rechin mi-a sarit in ochi de acum 3 ani dar problema e ca sunt vechi si sunt sanse mari sa se strice ceva la ea, iar una in stare impecabila sare de 15-20 de mii.
  6. Pai ce are Dacia nu inteleg? ) Trebuie sa fiu in tiparul cocalarului roman: sa am BMW si sa o ard prin Fratelli cu pitzipoance, sa am tzoale de lux si vila in Pipera? Afla ca de ex niciodata n-am mers in cluburi de fitze, niciodata la Starbucks in RO (am fost in Germania o data si vomitam - penala cafeaua), si imi plac foarte mult masinile (as vrea sa am BMW 645, Dacie 1300, Dacie Logan, Mustang, VW Scirocco ala vechi, Volga si alte masini daca as avea bani si loc in garaj - colectie) si motoarele (am avut 3 motoare si am mers cu vreo 18 pana acum)...care e problema? ). De altfel in Ro eram inginer la o firma si luam un salariu bunicel pt ro si tot dadeam la sapa, praseam si puneam ceapa si rosii in pamant pentru ca-mi place si iubesc plantele si agricultura - care e problema?
  7. Sincer placerea mea e sa merg in oras seara, dupa o ploaie cu geamurile deschise la plimbare prin anumite zone cu verdeata, prin imprejurimile orasului si la drumetii la 100-200 km de oras (un munte, o statiune, etc). In nici un caz mersul la munca sau cu treaba in oras nu e o placere in nici un fel in conditiile in care multi soferi din RO habar nu au care sunt regulile de circulatie rutiera, ce este bunul simt, numai claxoane, forje, bagat cu japca in fata la semafor, etc. Pentru deplasari gen munca, daca as avea bani sa-mi iau mai multe masini as opta pentru un BMW i3 sau ceva electric numai pentru asa ceva! Pentru deplasatul in oras aleg varianta cea mai utila, cea mai putin costisitoare la intretinere (gropi, masina gasita zgariata prin parcari, praf, mizerie) si cat mai incapatoare (de obicei car foarte mult cu masina, ai mei avand casa in afara orasului si avand si alte preocupari gen "agricultura" prin imprejurimile Iasului ) ).
  8. E vorba de utilitate si nu de permis (mentalitate pe care am invatat-o de la nemtii astia nebuni :shifty: ) .....de altfel nu cred ca tu ai cara saci de ciment, scanduri, cumparaturi (in cantitate mare), cainii la vaccinat, scule/unelte pentru casa cu un F13 V8 nu? Daca totusi o faci...felicitari! :goodjob:
  9. Deocamdata iau in calcul toate parerile si solutiile . Nou nu-mi cumpar nici in ruptul capului - bugetul e 30.000 maxim. Dupa cum am zis e o masina de hobby si nu de circulat zi de zi iar pe masina de hobby mai mult de 30k nu dau. Pentru oras cea mai buna e....Dacia )))) (iti faci treaba cu ea, consum mic, tigaie pe 4 roti).
  10. Banii nu sunt un impediment din moment ce ii platesti pentru CEVA. La noi ii platesti pentru imputitii din parlament ca n-avem nimic: strazi pauza, parcari pauza, totul e haos. Nici in Germania nu dai nici macar 6000 de lei cat spui tu (din cate stiu eu impozitul aici e maxim 200 Euro)..de ce i-as da in Romania? Mie mi se pare rautacios ce scrii si un pic fara bun simt. Eu am intrebat frumos si astept niste pareri exprimate civilizat si nu cu aluzie la starea mea materiala. Cat despre partea financiara te pot asigura ca pot sa-mi cumpar aceasta masina noua si nu SH dar asta ma priveste pe mine. Sunt oameni cu bani care ii sparg aiurea si oameni fara bani care-si sparg toata agoniseala aiurea - eu unul si 100 de lei ii cheltui cu cap si nu ii arunc aiurea pe cacaturi. Faptul ca vreau in mod express modelul din anii exprimati in postarea initiala si faptul ca imi permit dar nu vreau sa platesc niste taxe care sunt impuse in mod abuziv si ne-explicat de un Guvern de tampiti si idioti este strict personal! Deci daca ai ceva de comentat te rog sa comentezi pe subiect, asta daca vrei sa ajuti cu niste sfaturi un forumist, daca nu te rog sa te abtii de la comentarii pline de besini. Merci. E o varianta . Multumesc frumos.
  11. Salutare! Ma bate gandul sa-mi cumpar un seria 6. Sunt un mare fan BMW si in pana acum 2 ani am avut un E46 din 2000 pe care l-am ingrijit ca ochii din cap. In prezent nu am nici o masina dar anul asta vreau sa-mi indeplinesc visul si anume sa iau un seria 6. Intrebarile mele: 1. Sunt masini fiabile? Anii fabricatiei dupa care m-am interesat ar fi 2006-2009. In ceea ce priveste motorul as opta pentru 645 doar pentru sunetul ala de V . La partea cu viteza si impresii (drifturi, tunareala, cocalareala) nu sunt adeptul - imi place masina tinuta in tzipla in garaj si iesit de placere la plimbari / drumetii. 2. Cum se poate rezolva problema impozitului nesimtit de mare in RO? Este vreo solutie (gen utilaj agricol =)) )? Eu momentan locuiesc si lucrez in Germania si o varianta ar fi sa-l inmatriculez aici (impozitul e vreo cateva sute maxim si nu 2000 de euro cum e in RO) iar in ideea reintoarcerii in RO il tin aici pe Germania si raman inregistrat cu domiciliul la un prieten care sta permanent aici (oricum e mai mult de jumatate mai ieftin decat in RO). 3. Este complicat de intretinut? La modul: schimbari de consumabile, schimbari uzuale de piese (de regula in ro se busesc capetele de bara, bucse, amortizoare, etc). Presupun ca la reprezentanta BMW de usuca de bani - alternativa mecanici la service-uri ne-oficiale. 4. Ce hibe are? Tot auzisem pe la seria 3 din 2006 ca au probleme cu distriburia/pinionul, mai citisem ceva cu tachetii hidraulici la seria 6 2004-2005, etc. 5. Ce alte probleme ar fi? Consumul nu ma intereseaza deloc. BMWul pe care l-am avut lua 11-12 in oras iar la seria 6 un 20% e normal. Nu o voi folosi pentru deplasari uzuale (loc de munca, supermarket, etc) ci doar in timpul liber/week-end sau concedii. Astept cu interes raspunsurile voastre . Merci si o zi faina sa aveti!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.