Jump to content

XanderZ

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Buzau
  • Interests
    Electronica, Automobilism

Previous Fields

  • Masina
    318i 2003

XanderZ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In Rare

Recent Badges

14

Reputation

  1. Din fericire, nu. Proiectul ĂŽncĂŁ este activ pe masina mea, cu câteva bug -uri care apar sporadic(cam la 1-2 zile), si chiar vreau sa iasa un produs de calitate. Din pacate facultatea imi mĂŁnâncĂŁ foarte mult timp astfel in cat nu mai am timpul si resursele necesare sa le investesc in a-l dezvolta mai mult de atât. Nu vreau sa ma opresc sub nicio formĂŁ, tot sper sa vina ziua aia in care sa fac un demo in care prezint toate funcționalitĂŁțile, si sper eu ca lumea sa fie interesatĂŁ. Marea majoritate prefera sa aibe muzica pe flash -uri usb..desi partea cea mai relevanta ar fi bluetooth-ul, pentru mine.. sa vedem, poate reușesc sĂŁ fac si o varianta cu usb/card sd, dar deocamdatĂŁ toata concentrarea e pe bluetooth
  2. Inteleg logica, nu imi este strĂŁin deloc șurubul și cheia ) Ba chiar de pe la vreo 10 ani tot șurubĂŁresc ĂŽntr-una cu diverse lucruri, insa as prefera sa fac o treabĂŁ buna cap-coada cĂŁ sa nu trebuiascĂŁ sĂŁ mĂŁ bag de mai multe ori sub mașinĂŁ. M-am gândit și la loctite dar nu știu cat de bine tine la temperaturĂŁ (cred cĂŁ temperatura in zona diferențialului ajunge pe la vreo 100 de grade cel mult) și mi-e sĂŁ nu se dezintegreze ) O sĂŁ mĂŁ apuc zilele astea de treabĂŁ și o sĂŁ vĂŁd ce și cum
  3. Am nevoie in primul rand de o navigație cĂŁ sa pot face asta. O pot face și "legat la ochi" pentru cĂŁ am codurile și chestii dar nu știu cât de bine și cum o sĂŁ se comporte.
  4. Nici acum nu le-am rezolvat ) Spre rușinea mea, nu am mai verificat topicul sa vĂŁd cĂŁ au fost postĂŁri noi. Mașina ĂŽncĂŁ merge bine, click-urile sunt exact la fel, trebuie sa ĂŽmi cumpĂŁr o cheie dinamometrica pânĂŁ una-alta cĂŁ dacĂŁ aș da cardanul jos, nu m-aș juca deloc cu cuplul de strângere la prezoane. Ai cumva din ĂŽntâmplare niste poze? La mine se aude exact ca ĂŽn video ĂŁla pe care l-ai pus și tu mai sus. Culmea, incepe sĂŁ mĂŁ enerveze din ce in ce mai rĂŁu zgomotul ))
  5. Unu la mana, mulțumesc de apreciere Am luat și eu ĂŽn calcul varianta unei navigații dar mi se pare aiurea. De ce? Pentru cĂŁ ruleazĂŁ Android, iar ĂŽn cativa ani, "Tableta" respectivĂŁ (pentru cĂŁ ĂŽn esențĂŁ, cu excepția a câtorva periferice, asta e) nu o sa mai facĂŁ fațĂŁ cerintelor. AdicĂŁ YouTube-ul și restul aplicațiilor ce se folosesc de internet o sĂŁ meargĂŁ destul de greoi. Așa telefonul ĂŽl schimb destul de des, tehnologia e mereu la curent, iar Bluetooth-ul nu o sa disparĂŁ prea curand. In rest ce sa zic, sa te folosești cat poți de mult de ea Deja am fĂŁcut destul offtopic ) ĂncĂŁ mai aștept ĂŽntrebĂŁri/sugestii aici/pe mail. Sper cĂŁ nu au dispĂŁrut toate e46-urile peste noapte )
  6. Salutare din nou ) M-am tinut de cuvant si am creat o adresa de e-mail in care imi puteti scrie in principiu cam ce vreti, orice nelamuriri, orice problema sau sugestie aveti. Adresa este suport.bluesmart@gmail.com (Admin/Moderator sper ca nu am incalcat vreo regula ) Curand o sa urc si fisierele pe cloud si o sa las un link probabil tot in post-ul asta. Sper sa fie si vremea mai ok ca sa pot face un video demonstrativ ca in ultima vreme am avut parte numai de ploi.. Modulul este gata, aplicatia pe Android este de asemenea gata, manualul de utilizare este gata in proportie de 80% iar aplicatia de updatare este in jur de 70% gata(mai sunt cateva retusuri de facut pentru ca mi-am schimbat ceva orientari privind abordarea modului in care se face diagnosticarea, si am facut un compromis ca sa pot creste performanta modulului). Deocamdata am comandat piese pentru 2 module(in mare parte din lipsa de buget ) ) care o sa soseasca peste vreo 2 saptamani, asa ca primii veniti, primii serviti
  7. UPDATE UPDATE UPDATE!! Mare UPDATE!! Am realizat intre timp un nou lot de placi, am finisat foarte mult programul, auxiliarul porneste acum la buton!(butonul 6 de pe cd-player/casetofon). (IMPORTANT) Am scris si programul de incarcat noile versiuni ale sistemului de operare, asta inseamna ca fiecare dintre voi care veti achizitiona un modul veti putea actualiza sistemul de operare fara alte scule specializate ci cu un simplu cablu microUSB. As vrea ca acest proiect sa nu fie lasat de izbeliste, asa ca vreau sa colaboram, de asta probabil ca voi crea un e-mail in care sa imi lasati sugestii si sau erori pe care le-ati intalnit. Cu programul pe care l-am scris pentru incarcat sistemul de operare puteti face si diagnoza modulului, sau se poate crea un raport pe care mi-l puteti trimite, si eu il voi analiza pentru a observa eventualele erori in cazul in care vor exista(vorbesc aici mai mult de probleme de compatibilitate, in special a celor din afara e46 intrucat modulul cel mai probabil e compatibil si cu e39, e38, e53 si altele). Si ca sa nu mai vorbesc balarii, va las mai jos poze cu niste rezultate concrete. Rezultate care credeti-ma pe cuvant au necesitat mai bine de 1500 de ore de lucru(asta pe parcursul unui an de zile de cand am inceput proiectul) Link catre poze Sper ca pana la sfarsitul acestei saptamani sa finalizez in totalitate modulul si sa il pot pune la vanzare Zi faina!
  8. Inca una bucata update la proiect: Am lucrat cat am putut si atat cat mi-a permis si facultatea (cu 5 saptamani de examen nu prea iti mai ramane mult timp si pentru altceva) Asa ca am rezolvat urmatoarele probleme: (Prezentarea in ordinea cronologica a solutionarii) 1.[iMPORTANT] Am rezolvat problema auto-opririi(sau opririi inteligente, cum imi place mie sa-i spun ) ). Astfel: La orice activitate(mesaj) pe linia de comunicatii IBus, modulul porneste, iar daca nu mai e activitate timp de 15 secunde, modulul se opreste AUTOMAT. Asa ca: -Nu este nevoie de plus de pe contact -Nu este nevoie de contact pentru a putea intra in modul bluetooth(Modulul "simte" cand cd-player-ul/casetofonul a fost pornit prin apasarea butonului de volum) -ECONOMIE DE CURENT! ) *Modulul consuma ~40mA la 12V in conditii de utilizare normala, si in jur de 1uA :hyper: in stand-by. Deci, nicio grija ca se poate consuma bateria accidental 2.Am rezolvat problema tagurilor ID3. Astfel, titlul melodiei de pe telefon apare pe ecranul CD-player-ului la schimbarea melodiei fie din telefon, fie din masina de pe volan/butoanele cd-player-ului.(Da, stiu ca ecranul are doar 11 caractere, tocmai de aia, la titluri mai lungi textul o sa se plimbe frumos pe ecran ) ). Din pacate o sa trebuiasca sa fac inca un lot de placi, fiindca cele initiale au probleme de stabilitate, iar modificarile pe care le-am adus eu modulului pe care il am acum pe masina sunt multe si nu foarte frumoase Ce vreau sa mai implementez in versiunea ulterioara: 1.Sa pot schimba intre bluetooth si auxiliar de pe butoanele de la cd-player Deocamdata auxiliarul merge numai atunci cand este cablul bagat in portul de auxiliar. 2.Comenzi vocale cu Android? Dar asta tine mai mult de software. Si cam atat. Daca mai am idei poate le scriu aici/editez post-ul asta. Sa nu uit, pentru ca mi-ati cerut asta: se pot efectua apeluri si raspunde cu comenzile de pe volan! Adica butonul de voice pentru a raspunde, si cel de R/T pentru a inchide. Sau reapelarea ultimului numar din agenda cand se tine apasat pe butonul voice. Din pacate nu am acces la agenda asa ca daca cineva ma suna o sa apara doar numarul de telefon. O sa fac tot posibilul sa incerc sa preiau denumirea din agenda cu programul cu care iau si denumirile la melodii si sa il afisez pe ecran. O sa fie destul de munca si pentru asta, dar sunt sanse destul de mari sa reusesc.
  9. Salutare, Am in sfarsit vesti bune Am reusit sa implementez majoritatea functiilor de baza pe modul(comenzi pe volan, mesaje conectare/deconectare si multe altele) si am rezolvat unele probleme de stabilitate. De asemenea, am rezolvat problema volumului foarte scazut pe microfon astfel incat interlocutorul nu putea auzi nimic in cazul in care microfonul era la o distanta mai mare de 20 de centimetri fata de sursa de sunet. Testul de sunet s-a efectuat cu microfonul situat in zona oglinzii si rezultatul unei apel pe messenger cat si prin reteaua mobila a fost unul pozitiv. Urmatorul pas important pe care il mai am de rezolvat, cel putin pe partea de hardware este acela al auto-opririi in cazul in care nu mai exista activitate pe IBus pentru un timp prestabilit de mine. Acesta o sa porneasca automat in cazul in care pe IBus exista orice fel de activitate, si o sa analizeze comenzile primite. Urmeaza sa gasesc o metoda prin care sa deschid un socket RFCOMM la o conexiune deja existenta(Poate cineva stie si putina java pe aici ) prin intermediul caruia sa pot transmite tagurile ID3 si sa le afisez pe LCD-ul CD-Player-ului/Casetofonului. Am gasit deja metoda prin care pot sa preiau tag-urile, acum mai trebuie doar sa le transmit si prelucrarea mai departe o fac in modul pe partea de software.
  10. Revin cu inca un mic update: Am reusit sa realizez primul modul iar functionalitatile principale sunt deja implementate. O sa revin saptamana viitoare cel mai probabil cu un video in care o sa fac o demonstratie cu ceea ce poate acest modul. In prezent lucrez la o aplicatie pentru Android(imi cer scuze utilizatorilor de iPhone) care sa permita o interactiune mult mai facila cu modulul si cu masina in sine! Mai exact, sper sa reusesc sa implementez urmatoarele: -Consum mediu pe interfata aplicatiei de pe telefon -Consumul instant -Turatia motorului In general mai toate elementele disponibile in OBC si in plus. Pe langa asta, se mai pot implementa urmatoarele: -Aprindere faruri din telefon -deschidere/inchidere geamuri din telefon -aprindere/stingere lumini interior -setare limita de viteza(beep daca se trece peste) -control clima -deschidere portbagaj Si multe multe altele! Volumul de munca, din nou, este imens. Puteti sa lasati la reply ce alte functii ati dori sa mai fie implementate, iar eu o sa va raspund daca e posibil sau nu. O sa fac cel mai probabil si un poll in care puteti vota cam ce functii ati dori sa fie implementate, dintr-o lista prestabilita de mine.
  11. Functia de Handsfree este deja implementata si functioneaza foarte bine. La urma urmei daca voiam bluetooth simplu imi luam un adaptor, il legam pe auxiliar si nu faceam nimic. Pana la urma asta e ideea proiectului: Integrarea a cat mai multor functii in acelasi modul. Dupa cum am mai spus, functionalitati se mai pot implementa fara probleme, ideea este ca efortul depus de mine este imens. Pentru un astfel de produs lucreaza echipe de 20-30 de oameni fiecare avand un anumit task. Eu pe de alta parte, a trebuit sa ma ocup singur de partea de concept, programare, proiectare schema, proiectare layout, furnizarea de piese, asamblare, testare, etc. ,de asta am si cerut ajutorul cuiva care se pricepe pe partea de programare Urmeaza si asta este lucrul de care am cea mai mare nevoie, implementarea afisarii titlului melodiei pe ecranul CD Player-ului, afisarea notificarilor primite pe telefon, de ce nu, si a unui mesaj primit, insa deja intru pe un teritoriu foarte complicat si acela este al programarii pe platformele mobile (iOS, Android). Ca fapt divers, am ajuns deja la 3 limbaje diferite de programare si nu e putin lucru Inca astept pareri/idei asupra proiectului(sunt constient de faptul ca unele persoane sunt si vor fi in continuare reticenti la folosirea unui produs in serie limitata in detrimentul altor solutii de masa) Ma gandesc pentru cei interesati sa fac o versiune "demo" a modulului pentru testare si sa reduc pretul la jumatate, astfel incat, pentru functionalitatea maxima sa se achite restul sumei. Nu stiu cum vi se pare ideea dar astept feedback
  12. UPDATE: Placa si componentele sunt pe drum! A trebuit sa fac cateva retusuri datorita cerintelor impuse de fabricantul placii si sa ma folosesc intr-un mod cat mai util de timpul ramas dupa facultate(care oricum, e foarte limitat). Ramane sa astept si apoi sa ma pun pe asamblat, iar dupa asta urmeaza testarea fiecarui modul, si sa vedem care sunt beneficiarii primelor 10 module Cel mai probabil o sa fac si un review in care prezint toate feature-urile modulului si modul de instalare. Referitor la softul care ruleaza pe modul cel mai probabil o sa fac si niste update-uri pe care le puteti incarca cu un laptop si un cablu USB-microUSB. Iar legat de modul de instalare, partea care ma deranjeaza si pe mine, este ca nu am gasit nicaieri o sa fac extensie a mufei din care sa pot trage cele 3 fire necesare alimentarii si comunicatiei cu masina. Vorbesc aici de cablul de sus din poza de mai jos: Sneak peek placa
  13. Inca este in lucru, urmeaza sa dau comanda de circuitele imprimate si de restul componentelor si sa ma apuc de asamblat. Am adaugat intre timp si functia de auxiliar in cazul in care nu se prefera bluetooth-ul. Slot de USB si card SD am decis sa nu-i mai pun pentru ca eu unul nu-i vad rostul. Iti poti pune toata muzica pe telefon si nu te mai complici cu alte nenorociri, plus ca poti downloada/sterge melodiile din el dupa bunul plac. Atasez aici cateva poze ca sa va faceti o idee despre stadiul actual al proiectului. Per total am lucrat mai bine de 50 de ore iar rezultatul ar trebui sa fie unul pe masura. Desigur, inca e versiunea Beta. O sa urmeze o testare preliminara dupa asamblarea completa sa vad daca va corespunde parametrilor iar apoi le pot livra celor ce doresc sa le achizitioneze. https://imgur.com/a/AcQoc
  14. Aparent problema e legata de unitatea vanos de pe evacuare, uite aici: Dupa cum spune si in video, scoate mufa la un solenoid si vezi daca mai face zgomotul respectiv. Daca tot face asa, pune-o la loc, si scoate-o pe cealalta. Alternativ, poti activa/dezactiva vanos-ul pe tester. Daca esti din Buzau, sau poti ajunge pana aici, te ajut cu cea mai mare placere. Nu stiu daca ai fost ironic sau nu, dar filtrul de ulei la N42 nu are treaba cu orientarea, poti sa-l pui cum vrei. Ideea e sa schimbi toate O-ring-urile de pe capacul de plastic(unul mare,pe exterior si inca doua mici, pe interior, parca). MANN este un producator de incredere pentru filtre, dar pana la urma, daca un alt producator produce filtre pentru motorul asta si filtrele produse de ei asigura debitul de ulei necesar si nu se inmoaie de tot atunci cand este imbibat de ulei, atunci il poti folosi si p-ala fara probleme. Cat despre schimbarea polaritatii la montarea unei baterii..este in mod normal imposibil. Producatorii de automobile au facut firele indeajuns de scurte incat sa nu le poti conecta la terminalele opuse. Este o metoda "foolproof" ca sa nu-ti plesneasca toate electronicele de pe masina. Bine, scoatem din discutie acumulatorii mai "speciali" care au polaritatea pe dos(fabricate in special pentru masinile mai vechi ce aveau terminalul pozitiv legat de caroserie)
  15. Mi se pare ca am mai vazut topicurile respective, insa problema mea nu prea se aseamana cu ce au colegii de acolo, de aici si motivul pentru care am decis sa pornesc un topic nou. In cazul lor, zgomotul este unul infundat, ceea ce oricum prin natura lui sugereaza ceva bucse uzate. La mine sunetul e total diferit, e un click clar, ca si cum ai lovi doua ciocane intre ele. BTW, la mine procesul a decurs destul de usor cu niste furtun transparent pe care am dat 5 lei, o sticla d-aia mare de bulion in care am dat doua gauri, am bagat doua bucati de furtun si am cuplat apoi toata instalatia la un compresor de aer conditionat cu care am facut vacuum. Aa, si am avut si o bucata de teava de cupru cu diametrul exterior de 4mm pe care am modelat-o in forma de carlig ca sa pot scoate absolut tot de pe fundul diferentialului.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.