Jump to content

cristianicolau

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

cristianicolau last won the day on April 18 2021

cristianicolau had the most liked content!

Previous Fields

  • Masina
    BMW 520d F11 '12

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cristianicolau's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In Rare

Recent Badges

11

Reputation

  1. Salut, Am citit cu interes experientele voastre insa nu reusesc sa ma incadrez perfect cu speta mea prin urmare zic ca e mai bine totusi sa intreb. La mine spatele coboara partial si imi dau seama de asta ca 1. in trecut am avut o perna sparta si spatele era coborat practic suficient de mult incat anvelopa sa se ascunda putin sub aripa si 2. nu arata atat de lasat ca in clipul de pe youtube (cel mentionat mai sus cu F11 alb). In momentul in care pornesc masina si plec undeva, cand ma opresc spatele este la locul lui, pernele umflate corect. Lasata peste noapte (sau poate 2 nopti) se coboara iarasi uniform pe ambele parti. Tot valva respectiva ar terbui sa fie problema sau mai trebuie avut in vedere si altceva? Ma gandesc ca daca era valva trebuia sa fie jos complet sau ...? Spre deosebire de momentul cu perna sparta cand masina m-a avertizat imediat de problema, acum nu am niciun fel de alerta. Multumesc.
  2. Link-urile din tutorialul de la pagina 9 nu mai sunt valabile si mai jos gasiti noile link-uri. - copie_scr.sh - 2_BMW_CIC_FSC_Generator.exe Stie cineva daca am posibilitatea sa editez postarea respectiva si sa actualizez si acolo? Fencs!
  3. Ok. N-ai inteles ce am vrut sa spun sau mai bine zis, ai inteles dar ai simtit nevoia sa subliniezi ca problema e ca n-am bifat eu ceva in Waze in loc sa iei in considerare ca pentru a utiliza Waze ai nevoie de conexiune de date la telefon. In plus, pentru tine harta nativa a masinii, actualizata in 2021, nu e buna pe motiv ca nu are doua ulite sau nu stiu ce straduta. Folosesc si eu Waze in proportie de 80% din timp si am circulat multe mii de km prin Europa insa probabil treaba cu Vigneta e introdusa mai recent (probabil un an sau doi). Si chiar si asa, uneori waze si google maps nu poate fi utilizat. Daca nu il utilizezi o perioada mai indelungata isi face update-ul chiar la pornire. N-ai semnal, nu iti poti configura traseul. In fine, nu vreau sa dezvolt o polemica pe tema asta, ideea topicului e sa ne ajutam colegii, pe cat posibil, sa-si instaleze hartile actualizate si nu a-i descuraja prin faptul ca strada Ghiocelului nu-i de gasit. Spor si seara placuta va doresc.
  4. Pai si trebuie facut ceva anume? Mie nu mi-a aparut absolut nimic la masina din 2018 de cand am luat-o. Poti exemplifica cu o poza sau ceva? In Vestul Europei de exemplu mi se tot ingalbeneau iconitele pe margine, imi apareau diferite chestii grafice pe harta etc. La noi nu mi-a atras nimic atentia. Sa fie tot ceva legat de Kafas1, ca eu asta am? Thanks!
  5. Avand in vedere lipsa serviciilor info trafic de la noi precum si implicarea mai slabuta in a actualiza hartile dedicate masinii este absolut normal sa gasim si anumite probleme: lipsesc anumite strazi, puncte de interes s.a.m.d, configurarea nu este mereu aceeasi si nici estimarea timpului comparativ cu Waze si Google Maps (aproape aceeasi Marie). Cele din urma sunt actualizate zilnic in functie de informatiile primite. DAR Ce te faci daca esti cu masina intr-o zona unde nu ai semnal deloc si nu ai apucat sa-ti descarci harta? Dar daca telefonul tau e mort si n-ai cablul de incarcare la indemana? Dar daca Waze-ul te baga prin niste zone care iti dau de gandit? Sa ma dau de exemplu pe mine: Acum 2 saptamani m-am intors acasa Franta - Romania (Toulouse - Strassbourg - Munchen - Viena - Budapesta - Arad - Galati) Aveam instalat West 2021_1 dar mi-am configurat Waze pe telefon. La configurare Waze m-a intrebat daca vreau Vigneta pentru Austria si Ungaria si crezand ca vrea sa o platesc online (asa am crezut ca au introdus vreo optiune din asta mai comoda) am bifat ca nu vreau. Avand test Covid negativ am hotarat sa-i dau bice si sa anung in timp util si sa prin 10 zile carantina in loc de 14. Totul a fost ok pana am trecut din Germania in Austria unde Waze m-a scos de pe autostrada. Initial am crezut ca e ceva gen accident si am iesit. am mers vreo 2 sau 3 sate dar am inceput sa intru la banuieli deoarece imi crescuse timpul de deplasare cu vreo 5 ore. Am gasit eu o explicatie in capul meu imediat ca ar fi ori foarte aglomerat in vama la Nadlac (eu aveam ca destinatie Arad) ori sunt filtre de verificare pe drum pana acolo si s-a facut coada. Apoi am inceput sa ma uit dupa statii peco sa-mi iau Vigneta. Insa nu venea nimic. Am virat eu intentionat spre autostrada si ma punea mereu sa intorc. Am oprit si am inceput sa butonez sa vad ce are si nu i-am dat de cap. Apoi am resetat harta insa n-am realizat ca nu mai aveam semnal. Si gata cu Waze. Am pornit harta masinii si am configurat la un Shell pe autostrada. Am ajuns, am luat vigneta si cum revenisem la zona cu semnal am inceput sa gadil waze-ul sa vad ce are. Si am descoperit ca deoarece nu bifasem Vigneta pt austria si ungaria ma punea sa merg numai pe langa, prin sate si pe camp. Fara harta masinii (indiferent cat de detaliata era sau nu) mi-ar fi fost mult mai dificil mai ales ca multe indicatoare nici nu sunt usor de inteles ... nu mai zic in Ungaria. Asadar, faptul ca avem de unde alege e un mare avantaj si am fi tampiti sa nu ne actualizam gadgeturile (indiferent daca sunt ale masinii sau telefonul) caci nu se stie niciodata cand iti este de folos. Eu acum de exemplu, mergand prin oras, nu-mi configurez neaparat un traseu dar harta sta activa pe ecran si nu mai scot waze ca sa ma duc acasa sau unde am nevoie sa ajung. Insa cand vad foarte aglomerat in fata ma uit pe harta si imi dau seama repede unde sa virez ca sa evit coloana de masini. Spor!
  6. Ma bucur ca am putut fi de ajutor. Nu-s nici pe departe vreun As la treaba asta insa cand a trebuit sa-mi intalez prima harta prin 2018-2019 mi-a fost destul de dificil sa inteleg ce anume trebuie facut mai ales ca nu gaseam nicaieri o procedura pas cu pas. Am gasit apoi ceva cat de cat mai clar pe un forum strain si am avut o super satisfactie cand am reusit. Chiar de pe vremea aia am si scris pas cu pas cum se face numai ca am salvat fisierul atat de bine incat nu l-am mai gasit. Abia in Decembrie cand am decis sa fac upgrade am realizat ca uitasem cum se obtine codul FSC asa ca am reluat cautarile si am decis sa scriu din nou. "Varianta mura-n gura" era de fapt denumirea pentru mine, caci dupa un an si ceva nu-mi mai aminteam cum am facut. Sunt insa curios daca procedura este aceeasi si la celelalte versiuni Motion, Evo etc Bun, acum la subiect: Zilele trecute am instalat EAST 2021-1 caci aveam WEST 2021-1. Se pare ca in aceasta situatie nu mai este nevoie de cod FSC sau la mine cel putin nu a mai cerut.
  7. Salut, gĂŁsești indicatii pas cu pas la pagina 9 in acest topic (cel putin) insa discutia per ansamblu iti va clarifica probabil o parte din nelamuriri. Daca intampini dificultati poti posta la obiect unde anume te incurci. Succes.
  8. Salut. Da, de acolo am descarcat. M-am gandit ca si tu ai folosit acelasi link si am vrut sa am exact aceleasi fisiere ca si tine. Am pastrat si fisierul de torrent pentru EAST just in case. Il mai pun si eu o data AICI. Sambata plec spre casa, Romania, si o sa inerc si instalarea cu EAST. Te anunt daca am probleme. Acum parca n-as zice sa te duci si sa cumperi un alt stick dar nici n-as putea spune unde e problema. Ti-as trimite direct fisierul dezarhivat dar 25GB nu stiu cum sa-i trimit.
  9. Nu situ daca ai rezolvat intre timp dar eu cand pornesc generatorul (pentru prima data) isi face un update din cate am observat si cred ca se actualizeaza lookup-ul ala. Nu-i fac nimic in mod deosebit. Apoi, 2021-1 e cam pe la mijlocul listei. Am pus AICI un generator descarcat "proaspat" care desi pare la fel poate ca va merge. Vezi si VIDEO cu ce se intampla la mine.
  10. Salut. Cine are Kafas 1 poate trece la 2 cu usurinta, doar printr-o codare, sau mai e nevoie si de ceva hardware? M-ar interesa sa pot beneficia de SLI si in Romania nu doar in afara ei. Ma poate lamuri cineva ce anume am de facut? Multumesc.
  11. Uau, multumesc pentru clarificari. Asta asteptam de fapt. Ceva clar care sa-mi dea o noua tema de investigat. Multumesc si sper ca n-am suparat pe nimeni. Nu asta mi-a fost intentia. Bag la cap si trec inapoi la lectii sa mai aprofundez materia! Deci pana la urma unde e camera pozitionata? In consola oglinzii sau altundeva?
  12. Eu in acest moment locuiesc undeva in Sud-ul Frantei intr-o zona rurala cu drumuri lungi si inguste. Satele sunt destul de indepartate iar la intrarea in aceste mici localitati NU EXISTA indicatoare de limitare de viteza (de la 80/90 la 50). Casa mea se afla intre doua astfel de localitati. Cu toate astea, fara sa intalnesc indicatoarele de limitare, masina imi afiseaza limitele in functie de zona unde ma aflu. Apoi, eu nu am camere la masina nici in oglinzi si nici in fata/spate prin urmare, ar fi trebuit sa nu imi functioneze aceasta optiune nicaieri, nu doar in Romania. By the way, fa un test si acopera camerele la un drum oarecare. Am curaj de pe acum sa pariez ca afisarea limitei de viteza nu va fi afectata in vreun fel. (Nu mai zic ca aceste camere ar putea fi acoperite de mizerie/gheata s.a.m.d.) Nu neg sub nici o forma ca tehnologia n-ar exista si ca asemenea camere n-ar putea citi indicatoarele rutiere. Nicidecum. Tehnologia de conducere autonoma este extrem de avansata (vezi Tesla, Google etc) insa deocamdata eu incerc sa ma raportez la ce am eu si utilizez zi de zi. Mai jos am pus un print-screen de pe bimmer-tech.net unde oamenii mentioneaza clar ca informatia vine din harta. Zic ei si ceva de camere de citire insa e vorba despre echipare retrofit. Poate ca cei care au modele High-End si mai noi ar putea sa aiba echipare cu asemenea tehnologii insa deja dicutam despre cu totul alte costuri si alte capacitati sotfware/hardware ale masinii. Nu-mi ramane decat sa mai investighez aspectul si sa inteleg problema mai in detaliu si poate descoperim pe cineva care stie si aspectul tehnic pe aceasta tema.
  13. Aud din ce in ce mai des aceasta ipoteza ca limitele de viteza pe care masina le afiseaza sunt "citite" de o asa zisa camera montata in consola de prindere de parbriz a oglinzii retrovizoare. Cand mi-am cumparat masina in 2017, neamtul care m-a asistat la test drive, exact asta mi-a spus iar eu am luat-o de buna si tare m-am mai minunat de fiecare data cand treceam pe langa un indicator de limitare a vitezei si mi se modifica valoarea afisata pe head-up display. Bine, asta pana sa revin in Romania caci imediat dupa trecerea frontierei mesajul afisat a fost ceva de genul "Not available in this country". Ala a fost momentul in care am realizat ca daca mi s-ar fi stricat camera magica mesajul nu s-ar fi referit la zona unde sunt. Concluzia investigatiilor de moment a fost ca limitele de viteza au de fapt legatura cu versiunea hartii instalate pe masina iar asa zisa camera pe care pare ca o zaresc in consola oglinzii ar putea maidegraba sa fie senzorul de ploaie care regleaza miscarea stergatoarelor. M-am apucat asadar sa invat cum se face update-ul hartii si odata dumirit am instalat versiunea 2018, ultima pe care o gasisem. Ei bine, dupa update mesajul a fost tot ca nu-s in tara care trebuie. M-am resemnat pana in primavara lui 2020 cand un amic si-a cumparat un Kia Sportage, tot din Nemtia, si caruia, dupa intrarea in tara, limitele de viteza i-au ramas afisate. Explicatia lui a fost ca i-ar fi povestit neamtul despre o camera mica aflata in consola oglinzii care scaneaza indicatoarele de pe marginea drumului. I-am raspuns ca eu nu cred in camera misterioasa si ca ar avea o harta care cuprinde si aceste informatii, cam pe modelul Waze - scrise de ala care face harta. Acum am iesit din nou in vest, limita de viteza a reaparut imediat cum am intrat in Ungaria, am facut update la 2021 si totul functioneaza asa cum ar trebui. N-am apucat inca sa re-testez acest aspect in Ro pe motiv ca inca sunt plecat. Imi poate spune cineva care are o versiune mai noua (2020 sau 2021) daca aceste limite de viteza sunt active in Ro? Mai este cineva care sustine existenta camerei misterioase cititoare de limite de viteza? (care sa poata si argumenta desigur)
  14. Nu cunosc metoda de generare a codului FSC pe baza de VIN No. dar pot incerca sa te ajut cu un cod FSC daca imi trimiti fisierul "1b.hex" pe care ti-l scrie pe USB masina ta precum si sa mentionezi care versiune a hartii urmeaza sa o instalezi. E nevoie de informatiile acestea in aplicatia care genereaza FSC-ul.
  15. Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu insa m-am mutat din locatia unde stateam si la noua locuinta nu am avut initial conexiune la internet (doar SIM-ul de RO) si mi-a fost imposibil sa descarc harta de +25GB. Acum ca am descarcat, am facut testul de care vorbeam mai sus prin urmare azi am incercat instalarea "Road Map Europe West PREMIUM (USB) 2021-1". West pentru ca sunt in zona de vest a Europei si pentru ca de asta am nevoie aici. Cand ma intorc acasa, voi trece la versiunea Est. La subiect: INSTALAREA S-A FINALIZAT CU SUCCES. N-am facut absolut nimic diferit fata de pasii descrisi la pagina 9 CU EXCEPTIA selectarii in Generatorul codului FSC a hartii 2021-1. Am dezarhivat cu "The Unarchiver" de pe MacOS si am obtinut un folder "root" iar continutul lui l-am copiat in radacina unui stick DataTraveler 100 G3 de 64GB formatat FAT. Generarea codului am facut-o de pe Windows deoarece nu am gasit generator compatibil MacOS. Instalarea a durat putin peste 40 de minute. Totul a decurs normal fara niciun fel de eroare. AICI gasiti un mic video cu momentul in care, dupa introducerea stick-ului, masina citeste si executa config-ul (a durat cred cam 10 secunde pana a reactionat) iar AICI o imagine cu noua versiune instalata (instalasem in Decembrie versiunea 2020-2 WEST). Deci concluzia este ca fisierele sunt bune si functionale iar cei ce intampina probleme cel mai probabil se confrunta cu niste erori de nivel local. Sper ca am fost de ajutor. Toate bune si succes.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.