Jump to content

vladi2993

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.lyb.ro

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bucuresti / Tulcea

Previous Fields

  • Masina
    320xD 2013 / SLK200 2008

vladi2993's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Reputation

  1. Cum am spus - nu ĂŽncerc sĂŁ deschid o dezbatere, ĂŽn cazul meu s-a potrivit situaĂâşia asta ĂŽn care maĂâ˘ina are un comportament mai bun cu anvelopele originale. Poate e o coincidenĂâşĂŁ. Nu neg. UrmeazĂŁ sĂŁ iau anvelope noi Ăâ˘i sĂŁ vĂŁd cum se comportĂŁ. Un membru de pe forum m-a ĂŽntrebat pe pm dacĂŁ am rezolvat ceva Ăâ˘i cum eu am deschis topicul iniĂâşial am zis sĂŁ nu mai evit sĂŁ rĂŁspund, deĂâ˘i Ăâ˘tiam cĂŁ lumea ĂŽmi va sĂŁri ĂŽn cap cĂŁ spun aiureli - ceea ce s-a Ăâ˘i ĂŽntâmplat. Habar n-am, poate circumferinĂâşa acestor Dunlop-uri (deĂâ˘i aceeaĂâ˘i dimensiune ca cele de iarnĂŁ) nu este identicĂŁ cu cea a celor originale. Chiar nu Ăâ˘tiu. Am ĂŽncercat pe partea mecanicĂŁ rezolvĂŁri, cutii de viteze nu mĂŁ apuc sĂŁ schimb, deci ce o fi - o fi Ăâ˘i cu anvelopele alea pe care le voi lua. Cu reprezentanĂâşa m-am lĂŁmurit... Cum am zis, la mine e un caz particular Ăâ˘i am ales sĂŁ vĂŁ zic cum am rezolvat eu problema doar ca sĂŁ aduc un update celor care se ĂŽntrebau dacĂŁ am rezolvat. Noi sĂŁ fim sĂŁnĂŁtoĂâ˘i. Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Posibil sĂŁ ai dreptate, nu zic nu. Nu ĂŽncerc sĂŁ conving pe nimeni mai ales cĂŁ nici eu nu sunt convins. Eu doar v-am zis ce am observat, ĂŽmpreunĂŁ cu cei apropiaĂâşi Ăâ˘i mecanicul la care merg. Aici e o discuĂâşie interesantĂŁ pe tema aceasta: https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1482943 . Toate cele bune! Sent from my iPhone using Tapatalk
  3. Revin cu un update ĂŽn ceea ce priveĂâ˘te ââŹĹrezolvarea meaââŹÂ. Mult timp am ignorat problema mai ales cĂŁ maĂâ˘ina a fost folositĂŁ doar prin oraĂâ˘. Am tot cĂŁutat pe net cauze ale acestei probleme Ăâ˘i spre surprinderea mea foarte multe din problemele erau cauzate de tipul de anvelope. Din ce am ĂŽnvĂŁĂâşat din cĂŁutarea mea de pe diverse topicuri de afarĂŁ, e cĂŁ x-drive-ul nu se ĂŽmpĂŁcĂŁ decât cu anvelope run-flat. Anvelopele mele de varĂŁ nu sunt run-flat. Mai mult decât atât, la plecarea de pe loc au un comportament foarte dubios, ca Ăâ˘i cum patineazĂŁ roata pe asfalt Ăâ˘i astfel se simt niĂâ˘te Ăâ˘ocuri ĂŽn cutie destul de urâte, care ĂŽn ultima perioadĂŁ s-au cam agravat. Anvelopele de iarnĂŁ sunt ĂŽncĂŁ cele originale, run-flat. DeĂâ˘i Ăâ˘tiam cĂŁ zgomotul se aude Ăâ˘i cu acelea, am zis sĂŁ le schimb aĂâ˘a pe timp de varĂŁ, sĂŁ ĂŽmi alimentez curiozitatea. Surpriza este cĂŁ deĂâ˘i au 7 ani, maĂâ˘ina nu mai patineazĂŁ Ăâ˘i nu mai sunt Ăâ˘ocuri ĂŽn cutie. Mai mult decât atât, zgomotul acela la 60 km/h nu se mai aude, iar la 110-120 foarte puĂâşin - spre insesizabil. Pe de altĂŁ parte, Ăâşin minte cĂŁ iarna zgomotul era totuĂâ˘i Ăâ˘i cu aceste cauciucuri. Poate cĂŁ acum fiind mai cald, sunt niĂâ˘te condiĂâşii mai bune de rulaj pentru ele. Nu Ăâ˘tiu ... Ăncep Ăâ˘i eu sĂŁ cred cĂŁ poate fi de la anvelope, nu Ăâ˘tiu de ce ar influenĂâşa aĂâ˘a mult, dar ĂŽn urma cĂŁutĂŁrilor am citit despre cazuri ĂŽn care neutilizarea anvelopelor run-flat pe x-drive a cauzat probleme mai mari, la cutie de viteze/transfer sau grup. Acum voi cumpĂŁra un set de all-season run-flat Ăâ˘i voi vedea dacĂŁ e mai bine cu un set complet nou. Surprinderea mea e cĂŁ nu prea am alegeri la all-season run-flat. Momentan merg cu cele de iarnĂŁ Ăâ˘i uneori mi se pare cĂŁ nu se mai aude nimic deranjant. Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Salut! Am Ăâ˘i eu un topic deschis aici: http://www.bmwclub.ro/forums/topic/183688-problema-huruit-intermitent-nerezolvata-la-reprezentana/#post_id_2447141 pe o problemĂŁ asemĂŁnĂŁtoare, dacĂŁ nu cumva aceeaĂâ˘i. Am schimbat Ăâ˘i rulment Ăâ˘i cauciucuri Ăâ˘i cutie de transfer (cel puĂâşin aĂâ˘a zic ei). A fost schimbat pe la 30.000 km la Bavaria ConstanĂâşa pe garanĂâşie dar ulterior mecanicul meu mi-a zis cĂŁ nu e semn de nicio "lucrare" pe sub. Numai fiĂâşe Ăâ˘i bĂŁĂâ˘ini acolo, am ĂŽncercat iniĂâşial sĂŁ le iau apĂŁrarea cĂŁ s-au strĂŁduit, cĂŁ nu Ăâ˘tiu ce, sunt vai de capul lor. Iar cu "benveurile" astea F, nu Ăâ˘tiu ce sĂŁ zic, aĂâ˘a cĂŁ nu zic. Asta e, bucurĂŁ-te de restul maĂâ˘inii, pĂŁrĂâşile ei ok, cĂŁ dacĂŁ stai sĂŁ cauĂâşi sursa zgomotului ĂŁluia ĂŽnnebuneĂâ˘ti. PS: cu anvelopele run-flat de iarnĂŁ, aproape nu se mai aude deloc. Poate chiar o fi de la anvelope, cine mai Ăâ˘tie... Toate cele bune! Trimis de pe al meu MAR-LX1A folosind Tapatalk
  5. Mulțumesc pentru rĂŁspunsul tehnic! Zgomotul este gros, de tonalitate joasĂŁ, am postat un video mai sus ĂŽn postĂŁri.
  6. Revin cu niște update-uri: * am zis sĂŁ ĂŽi las ĂŽn pace pe indivizii de la Bavaria cu tot cu garanția minunatĂŁ BMW și sĂŁ vĂŁd cum pot rezolva eu. Ei nici mĂŁcar nu au avut bunul simț sĂŁ facĂŁ o geometrie. * am fĂŁcut geometria care era cam varzĂŁ la un mecanic adevĂŁrat. Apropo de asta, el ținea cont la milimetru de orice detaliu, nu ca prin alte pĂŁrți, de câte kg are șoferul, rezervorul sĂŁ fie plin etc. iar apoi a tras de toate pânĂŁ când totul era verde. Ăn continuare mașina pare sĂŁ tragĂŁ dreapta (ĂŽn zona unde e zgomotul). * am mers apoi cu el cu mașina ĂŽn tot felul de teste și am observat un lucru nou: DacĂŁ setez mașina sĂŁ meargĂŁ la 60 sau 120 km/h, acolo unde huruitul e cel mai rĂŁu și ĂŽncep sĂŁ fac slalom observ urmĂŁtorul lucru: când fac brusc stânga huruitul se aude mult mai repede iar când fag brusc dreapta acesta dispare complet. Mai mult, dacĂŁ eu merg spre dreapta ĂŽntr-o serpentinĂŁ, constant cu 60, dispare complet. El a zis atunci cĂŁ ar putea fi rulmentul de pe dreapta și zgomotul e influențat de cum se lasĂŁ greutatea. Zis și fĂŁcut, luat rulment și șuruburi originale - schimbat - nicio noutate! SĂŁ schimb și pe stânga? Planetara poate fi? Ăn ce direcție sĂŁ merg? Mulțumesc!
  7. Am fost la Bavaria Motors Constanța, pentru cĂŁ ĂŽmi e cel mai comod acolo. Ăn relația cu ei, nu am ce sĂŁ zic, a fost ok, a pĂŁrut cĂŁ au ĂŽncercat sĂŁ remedieze problema, cel puțin așa vreau sĂŁ cred. Acum, situația e delicatĂŁ, atât timp cât eu de 2 ori am plecat de la ei cu problema nerezolvatĂŁ nu știu ce sĂŁ cred. Ăn relația cu mine au fost serviabili/profesioniști, dar atât timp cât mașina tot hurie, eu ce sĂŁ fac?
  8. DupĂŁ alte câteva teste cu jante noi/ alte cauciucuri, zgomotul e tot acolo. Le-am trimis un mail celor de la Bavaria ĂŽntrucât m-au sunat cu câteva zile ĂŽn urmĂŁ sĂŁ le comunic dacĂŁ se remediazĂŁ problema dupĂŁ ce schimb jantele/cauciucurile. Poate fi din cutie dacĂŁ zgomotul apare doar pe la 60 și 120 km/h ĂŽn orice vitezĂŁ aș fi chiar dacĂŁ pun pe "N" și o las pe liber? Am mers cu ea ĂŽn M5-6-7-8, zgomotul e doar la viteza aceea indiferent de turație. E prea ciudat.
  9. Salut! Revin cu un update. Am luat niște jante de la un E93 (care aveau cauciucuri de iarnĂŁ) și am testat, tot se auzea. Vestea aproape bunĂŁ a fost cĂŁ m-au sunat de la BMW sĂŁ ĂŽmi spunĂŁ cĂŁ au comandat cutia de transfer și sĂŁ vin sĂŁ o schimbe (pe garanție). Am dus-o și dupĂŁ 2 zile au zis cĂŁ s-a mai remediat problema și cĂŁ grupul meu oricum era foarte zgomotos și l-au schimbat dar cauza principalĂŁ ar fi cauciucurile mele. Ei au zis cĂŁ au fĂŁcut test cu alte cauciucuri și cĂŁ a fost silențioasĂŁ, cum trebuie. Eu am luat mașina iar spre casĂŁ am observat cĂŁ nu s-a schimbat nimic. Am fĂŁcut un filmuleț ca sĂŁ vedeți despre ce vorbesc exact. Despre experiența cu cei de la reprezentanțĂŁ pot spune cĂŁ a pĂŁrut cĂŁ și-au dat silința, totuși m-au rechemat la ei, când eu credeam cĂŁ vor uita de mine. Sincer nu știu ce sĂŁ zic. Probabil am sĂŁ o las așa și aia e. O sĂŁ cumpĂŁr un set de jante sĂŁ pun cauciucurile ei de fabricĂŁ (de iarnĂŁ) și sĂŁ retestez. O searĂŁ bunĂŁ!
  10. Am găsit un clip pe YouTube care descrie grosso modo cam ce mi-ați spus legat de cauciucuri: Statul degeaba (nemișcată) al mașinii să fi fost un factor?
  11. Specificasem cĂŁ zgomotul a apĂŁrut cu anvelopele Continental de iarnĂŁ, dar cĂŁ apoi am schimbat cu cele de varĂŁ care sunt unele Dunlop cu rulaj de vreo 2000-3000 km. Am schimbat apoi și poziția jantelor fațĂŁ-spate. SĂŁ am eu aceeași problemĂŁ pe douĂŁ seturi de anvelope și rotația caucuciucurilor sĂŁ nu influențeze cu nimic?
  12. Ămi doresc sĂŁ nu fie cutia totuși. MĂŁ gândesc cĂŁ sursa fiind din dreapta-fațĂŁ, ar putea fi altceva mai simplu. Aș putea sĂŁ mai adaug cĂŁ, stând ca pasager, ĂŽn intervalul 120-150, când se aude cel mai clar zgomotul, ĂŽn același timp cu acest "vum---vum" intermitent simt și o vibrație ĂŽn podeaua pasagerului. Acum poate rezoneazĂŁ cumva și sursa nu e neapĂŁrat localizatĂŁ aici. Voi mai vedea zilele acestea ce rezolv și scriu evoluția.
  13. Nu ĂŽncerc sĂŁ dau vina pe cei de la BMW, de obicei sunt destul de optimist și sper sĂŁ se rezolve problema cât mai amiabil. Am mai avut experiențe plĂŁcute cu garanții pe la alte reprezentanțe Hyundai, dacĂŁ la case mai mici s-a putut, sper sĂŁ se poatĂŁ și la BMW.
  14. Mulțumesc pentru efortul de a-mi răspunde. Aș exclude problema legată de cauciucuri pentru că a început să se audă când aveam Continentalele run-flat și am zis că poate fi de la asta, dar am schimbat cu cele pe vară - Dunlop, care au un rulaj de doar 2000-3000 km. De asemenea, știu cum sună zgomotul de rulaj dat de cauciucuri pentru că am această problemă la un ix35, pe pneurile de iarnă este foarte zgomotoasă și sunetul devine mai puternic la frânare, dar în cazul meu zgomotul este intermitent și normal ar fi ca ritmul acestuia să crească la viteze mari, dar doar se aude mai tare. E un "vum"--o secundă--"vum", mereu. Am să iau în considerare și propunerea cu reprezentanța de la Brăila. Ce-i drept, la Constanța erau niște tipi cam tineri, după părerea mea ca să fie experți în mecanică BMW, dar m-am gândit că nu i-au angajat pe ochi frumoși. Am să merg totuși la mine în oraș la un service să încerc să mă uit personal la roată și oi vedea cum procedez pe viitor.
  15. Ăn cazul meu, mașina este de la final de 2013 și am pachetul de garanție extinsĂŁ de 5 ani, despre care am ĂŽnțeles cĂŁ nu mai este disponibil la mașinile noi de acum. Asta nu e foarte important. Reprezentanța e la Constanța, eu fiind din Tulcea și pentru mine devine mai convenabil ca timp și bani sĂŁ ĂŽncerc sĂŁ rezolv și la mine ĂŽn oraș. Voi ĂŽncerca sĂŁ recreez condițiile de drum pe un elevator la un service de aici. Virarea nu influențeazĂŁ ritmul și intensitatea zgomotului. Un rulment aftermarket e pe la 500 RON, la urma urma urmei nu e o pierdere mare sĂŁ ĂŽncerc sĂŁ ĂŽl inlocuiesc, evit astfel timp și nervi consumați.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.