Jump to content

Motorica

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Motorica last won the day on October 19 2019

Motorica had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Masina
    BMW 330d Touring

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Motorica's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Reputation

  1. Salut, da cum era sa nu patesc si eu beleaua cu ceasurile? Diferente de temperatura intre noapte-frig, dimineata-soare-cald=condens la greu pe si in masina. Mi-au luat-o si mie ceasurile razna, gen pun contact, se aprinde abs-ul si atat si electroventilatorul cu motorul rece. Reset din baterie (cam cat fumez o tigara fara borne). Pun bornele, fara cheie in contact se aprind martorul baterie, ulei, ABS si cruise control. Bag cheia in contact, pornesc, ceasurile isi revin. Opresc, scot cheia, se reaprind martorii aia. Am rezolvat problema, am scos bornele la baterie, nu se mai aprinde nimic, am plecat cu alta masina )))))))))))))))))) Ce dracu mai are jafu` asta al meu? Trebuie sa-i iau alte ceasuri? Problema cu condensul?Sigurante, ceva?Culmea, tehnic masina merge fara probleme, dar mi-e teama sa merg cu martorii aia asa sa nu ia naibii foc, mai patesc si vreo belea. Am pornit-o in seara asta, am lasat-o sa se incalzeasca vreo jumatate de ora (pana n-am mai putut eu sa stau in ea), sa vedem maine dimineata daca s-a uscat placa de baza de la ceasuri si daca mai face figurile astea.
  2. Este mult mai uleios decat cel roz. Pana sa schimb pompa de apa, aveam ceva scurgeri si jos pe asfalt de multe ori am crezut ca e scurgere de ulei.
  3. Prima intrebare: ce fel ai pedala de ambreiaj? E tare? In mod normal trebuie sa fie foarte elastica, "moale", nu ca atunci cand calci ambreiajul la o masina cu ambreiaj pe cablu. Daca e tare, ai aer pe instalatie. Inainte de orice fa un test simplu: mergi cu masina si inainte sa "dai in ea", fa 2-3 pedale ambreiaj inainte - ca atunci cand nu ai frana si ii faci 2-3 pedale ca sa tina. Dupa ce ii faci pedala, atunci da in ea, de preferat intr-a treia. Si vezi daca mai scapa. Daca tot scapa, posibil sa fie nevoie de kit. Daca nu mai scapa dupa ce ai facut pedala, ia-te intai de pompa, cilindru, lichid, aerisire.
  4. BMW E46 330d Touring, NonFacelift - 320 mii in bord, peste 600 mii pe asfalt. Functioneaza si arata impecabil, recent intinerita.
  5. Salut, hai ca ma bag si eu in discutie...parerea mea: da afara ce ai, ia-ti hepu G11 (albastru)+apa distilata, faci concentratia 50:50 si aia e. Ai masina, ca stim prea bine ca antigelul la o masina nu e "de pus doar iarna sa nu crape motorul". Antigelul recomandat de producator are multe alte functii. Cum ar fi gradul de inghet, gradul de disipare al caldurii, gradul de vascozitate (mie G11 mi s-a parut mult mai uleios decat cel roz) in functie de piesele pe care trebuie sa le si unga, etc. Vorba aceea, "te scumpesti la tarate, te ieftinesti la malai" Si atunci ai sa vezi ca ieftin dai, ieftin face, sa nu te mire cand incepe sa-ti pice pompa de apa, sau crapa radiatorul, termoflotul, etc...prin urmare. Pune ce trebuie. DIRECT A nu se uita patania mea cu ambreiajul si cauza reala pentru care patina. Am schimbat kit ambreiaj original la jumatate din viata cu panarama de Luk+manopera+nervi+cearta si suspiciuni cu mecanicul, asta asa ca...am zis "eee...da-l naibii de lichid de frana, ce treaba are daca e vechi sau nu?" Si...uite ca a avut. Asa si cu antigelul si cu uleiul si cu tot ce inseamna fluide recomandate. Ele intretin cum trebuie fiarele. Asa ca schimba tot antigelul, baga proaspat si normat cum trebuie si aia e. Asta e parerea mea.
  6. Deci, situatia sta in felul urmator dupa verificare: kitul a fost schimbat nou, chiar montat corect, numai ca nici eu si nici mecanicul meu nu a luat in calcul un aspect la care poate nimeni nu s-a gandit. CALITATEA LICHIDULUI POMPEI DE AMBREIAJ SI INTEGRITATEA POMPEI. In ce ma priveste pe mine, desi am schimbat kitul, simptomele de patinare s-au mentinut pentru ca lichidul era extrem de uzat, cu foarte multe impuritati. La debreiere presiunea fiind mare, pompa debreia, insa lichidul fiind plin de impuritati, strangula debitul la revenire si ambreiajul ramanea cumva "atacat". Acum totul e ok, pedala elastica, cuplu, nu mai patineaza, tot ok. Si a fost vina mea la toata povestea asta. Prin urmare sfatul meu:NU MERGETI IN SERVICE SI CERETI SA VI SE FACA CE CONSIDERATI VOI CA TREBUIE FACUT LA O MASINA SI MAI ALES INAINTE CA MASINA SA FIE CORECT DIAGNOSTICATA, EVENTUAL DEMONTATA!. Ca eu asta am facut, m-am dus sa-mi schimbe kitul de ambreiaj, mecanicul asta mi-a facut, ca eu asta i-am cerut, am luat kitul inainte ca masina sa fie demontata si diagnosticata corect. Ca iata, de fapt problema mea era din cu totul si cu totul alta piesa. Si in loc sa dau banii pe un litru de lichid de frana si sa fac o aerisire, am schimbat tot kitul aproape degeaba+manopera+nervi si am mai dat si vina pe mecanic de pomana. La faza asta recunosc, EU am fost un dobitoc!
  7. Salut, da, mi-a aratat kitul vechi, da nu am garantia ca era de la mine desi parea proaspat dat jos de pe masina. Discul era surprinzator de bun, chiar mi-a sarit in ochi ca uzura ferodourilor era undeva cam la jumate, iar placa a zis el ca nu mai e buna fix din cauza arcurilor de presare care zicea el ca "nu mai tin". Posibil sa nu fi stiut de treaba cu imperecheatul desi ma indoiesc, e unul din mecanicii aia la care ajungi doar "cu dedicatie" de cat de bun e. Posibil totusi sa nu fi stiut, nici nu vreau sa ma gandesc la varianta @bmwiosif, mai ales ca am ajuns la acest mecanic printr-un amic care si el are tot BMW "under construction"
  8. Salut, vezi ca aceeasi problema o am si eu, eu am 330d, la mine dupa 3000 face treaba asta. Urmareste post-urile mele si ai sa vezi ca avem aceeasi problema. Toata lumea zice ca trebuie sa schimb kitul de ambreiaj, ok, ieri am schimbat kitul de ambreiaj. Placa, disc, rulment, kit nou. La fel face. Nu mai stiu ce sa-i fac, nu mai exista nicio explicatie logica, tehnica pentru simptomul asta. Asta daca nu cumva mecanicul meu m-a tepuit si...de fapt a schimbat kitul meu la alta masina. O sa ma pun singur sa dau cutia jos si sa verific http://www.bmwclub.ro/forums/topic/188133-acceleratie-in-gol-la-kick-down-intr-a-treia/page__st__20__p__2505957__fromsearch__1#entry2505957 Citeste si ai sa vezi. Nu se intampla nimic cu masina daca mergi asa, doar ca trebuie sa tii cont sa eviti accelerarile bruste sau depasirile stranse, evita sa-ti mai faca asa, ca atunci cand revine cuplul, risti sa rupi vibrochenul. Si vezi ca discul nu are nicio problema, placa e cu probleme, e decalita si arcurile din ea suprasolicitate. Asta cel putin mi-a zis mecanicul la care am fost, cu toate astea problema mea nu s-a rezolvat, chiar daca am schimbat si placa. Sau cel putin asa cred...ca mi-a schimbat-o. Ca de fapt nu s-a schimbat nimic din manifestarile masinii si ca sa dai jos o cutie la 330d singur, fara elevator, doar cu groapa, sa duci masina seara si a doua zi la pranz sa fie gata...ai grija pe mana cui dai masina. Ca altfel stai si te dai cu capul de toti peretii ca mine sa intelegi ce ar putea fi dupa ce ai aruncat deja vreo 12 milioane pe apa sambetei.
  9. Salut, hai ca am rezolvat-o. Imi da maxim masina asta. I-am schimbat kitul de ambreiaj, i-am pus un Luk nou (placa, disc, rulment). Mecanicul mi-a spus ca discul mai mergea, nu era extrem de uzat, dar placa era decalita si nu-si mai facea treaba in parametri, adica era cu alte cuvinte "fleasca". Problema este urmatoarea: adica...oarecum atenuata, dar problema in sine nu s-a rezolvat, persista. Si anume kick down sau...nici macar kick down, o accelerare mai brusca (ca si cum ai vrea sa faci o depasire fortata) in treapta inferioara (a treia spre exemplu), dupa 3500 ture motorul zici ca se "decupleaza" de cutie si se tureaza singur in peste 4 mii de ture. Decelerez, se "recupleaza". Acum, mai e o chestie: mi-a spus mecanicul dupa testele facute cu diagnoza lui ca masina are softul modificat si ca de la 184 cai, acum are undeva la peste 220. Exista cumva posibilitatea ca softul sa fi fost facut prost, motorul genereaza cuplu prea mare si ambreiajul sa nu-i reziste? Iar problema asta sa trebuiasca sa o rezolv doar cu un ambreiaj custom? Nu mai stiu ce sa zic, mi s-a cam terminat meseria.
  10. Ok, gata, am inteles: NU se poate, NU merge, NU functioneaza, NU are rost, NU sunt IT-ist, NU sunt mecanic, NU stiu sa conduc BMW...multumiti? Nici asta... Si nici asta... https://engineswapdepot.com/?p=40267 Puteti inchide topicul, nu are rost.
  11. BA!!! Voi sunteti OPEL addicted sau Skoda addicted aici??? Am gresit forumu` ? Uite ce fac altii... Si li se rupe-n paispe de ITP si legislatii, EI FAC PASIUNE! Pasiunea reala pt Bayerische Motoren Werke! Iar eu personal n-am nevoie de BMW ca sa agat o gagica ieftina pe care sa o m****c pe faleza ca am o gioarsa de BMW si "dau bine CA cocalalar!!!" AZI!!! AZI mi-a luat umilinta de la un 1.8t Golf 4 la o nunta la care am fost din obligatie, mirele avea Golf 4 vopsit cu pensula!!! prelungirea de la intercooler ca sa nu sara`n ochi la ITP si lacu` sarit pe plafoniera!!! Fratilor, nu-mi mai dati mesaje in privat sa renunt la proiect si sa-mi iau un F gata facut...ma f*** in el de masina cu norme Euro, eu vreau Bayerische Motoren Werke pentru ceea ce este cu adevarat! DA!!! Eu am sa pun un 4.4i clasic pe E46, asta e visul meu si o sa-l urmez. Ca imi place BMW la adevarata lui valoare. P.S. Acum puteti sa-mi dati ban...a doua oara
  12. Tocmai ca nu este intr-o stare foarte buna. Revin, daca stock era perfecta, nu-mi faceam probleme de upgrade-uri. Trebuie reconditionat motorul ca sa fie asa cum trebuie sa fie. Si daca tot il dau jos si pe el si transmisia sa schimb ambreiajul care e praf cu tot cu volanta, sa vad si cutia in ce stadiu este, eventual poate ii pun una in 6 trepte, atunci de-asta m-am gandit sa-l upgradez direct.
  13. Perfect, pana la urma la asta se rezuma toata discutia. Multam. Ma gandeam totusi ca au mai fost membri care au facut un astfel de upgrade, de-asta am pus problema
  14. Nu cred totusi ca m-am facut suficient de bine inteles. Poate ca e vina mea ca nu am pus problema suficient de bine de la bun inceput. Ar fi trebuit sa fiu mai tehnic si mai putin filosofic. Prin urmare: detin o masina pe care eu o consider cu foarte mult potential, dar cu pret de revanzare 0 din cauza nr de km si a taxelor si care necesita reconditionata. Prin urmare, daca tot sunt hotarat sa o pastrez si sa o reconditionez, ca si-asa nu iau mai nimic pe ea, de ce sa nu-i aduc niste plusuri? Cum ar fi spre exemplu o marire de putere in limitele normale si legale. N-am spus ca vreau sa transform masina in avion cu reactie, am adus discutia despre un 250 cai de la 184 cat am acum. Tehnologia la randul ei a evoluat in timp, daca era atat de suficient, stabil si fiabil motorul de 184 cai, la ce naiba l-au modificat nemtii si l-au facut de 204 cai pe aceeasi masina? Eu asta vreau, upgrade la E46 ca asta e modelul care imi place mie la BMW. Altfel faceam pe dracu in 10, imi luam un 335xd de E90 si nu mai aveam ce face pe aici si sa mai stresez lumea cu intrebari. E ca si cum vreau sa reconditionez gardul de la casa, il las la fel, dar il dau cu vopsea mai rezistenta, ii intaresc pilonii, ii pun scanduri mai groase, etc. Asadar, uitati ce am spus pana acum, raspundeti-mi si mie la o intrebare: cum pot sa ridic caii putere la un 330d E46, motor M57-D30? Ce-mi trebuie si costuri estimative. Restul gen ITP, omologari, etc, sunt fix problema mea si nu fac obiectul discutiei de fata.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.