Jump to content

Alina2000

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Alina2000 last won the day on November 23 2023

Alina2000 had the most liked content!

Previous Fields

  • Masina
    X1 20d xdrive 2021

Recent Profile Visitors

314 profile views

Alina2000's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/15)

  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

18

Reputation

  1. Eu am fost in 2022 si 2023 octombrie... acum nu ma mai duc ca nu avem voie cu cash pe firma si ca m-au tinut atunci cateva ore pe acolo... in 2023 am vrut sa montez o camera de traffic si un GPS pe masina, am intrebat la telefon daca se poate ca scriau ca au si ceva retrofit sau pe partea asta si cand m-am dus m-au tinut vreo ora ca nu era baiatul cu ochelarii de pus camere si sigurante in bord si nu stia nimeni cand vine. Am plecat si am gasit pe altcineva sa se ocupe.
  2. Da, eu am fost de 2 ori si de fiecare data a fost stricat. Eu decontez si pe firma si a trebuit sa fac ceva artificii sa scot banii pe loc. Ultima revizie la ei a costat aprox 5000lei [ulei, filtre, placute frana], cand am plecat de acolo, la vreo 5km mi-a aparut un martor portocaliu in bord ca are probleme la motor. Dupa ce am facut un mic atac de panica am sunat la ei sa intreb ce naiba s-a intamplat si mi-au zis ca e o coincidenta, cine stie ce alte chestii are... la sfatul unui prieten care are mai multe ore de paza pe la serviceuri ca mine am insistat si au reverificat iar ceva filtru si l-au suflat sau ceva, ma rog a disparut eroarea aia. Dupa chestia asta nu am mai fost la ei, dupa capul meu cel mai bun service din Bucuresti este proleasing ploiesti... Si din ultimele experiente cu noua masina eu as recomanda bavaria baneasa daca avem voie si din cele bmw.
  3. Am luat un g08 ix3 m, frumoasa masina ce sa zic dar e prea mare responsabilitatea pentru mine, l-am condus pana acasa si apoi am plecat cu dusterul la cumparaturi, era si aglomeratia de pe lume in oras si nu m-am simtit in stare sa ma stresez cu aia... cand am avut una mica de la ei 118i a fost mai confortabil pt mine. E prea mare saltul de la motorina la full electric.
  4. Mai am nitel si ma specializez in problemele comune de la bmw Partea buna a fost ca mi-au raspuns promt si au incercat sa rezolve toate nemultumirile. Am primit si masina la schimb cat a fost masina la ei, din pacate ultima data aveau numai electrice au pe acolo disponibile...
  5. Update dupa aprox 3000 km Am rezolvat anul trecut cu schimbarea parbrizului si partial a oglinzilor, rezolvat cu trapa. Intre timp au aparut alte 2 probleme pe care le-am discutat cu vanzatorul: masina si dupa geometrie (am pus anvelope de iarna) trage dreapta destul de pronuntat, practic trebuie sa stai permanent cu mana pe volan sa o corectezi. A 2a problema care nu a fost trecuta in verificare si raportul de receptie e o pata de ulei in zona furtunului de la intercooler (am ridicat o pe elevator sa ne uitam daca nu a fost lovita pe dedesubt de trage dreapta si am observat acasa asta) Au fost discutii si pareri, nu intru in detalii ca stiu ca lucrurile pot fi subiective, am rezolvat partea cu directia si am alta programare in service pentru verificarea si schimbarea acelui furtun si constatare daca e ceva serios la turbina sau ce mai e pe acolo (nu sunt specialista, doar in ultimele saptamani la cate pareri si discutii au fost am mai aflat una alta, alt service mi-a zis ca pata aia poate fi considerata uzura normala ...). Partea cu oglinzile a fost amuzant-enervanta, restul situatiei stresanta si consumatoare de timp. Oglinzile noi au venit si au fost si montate, la plecarea din service am vazut ca cea din stanga e ca o lupa, arata fix ca aia de la ikea de machiaj de o am in baie. Am sunat a 2a zi sa le zic ca e gresita/defecta nu stiu si sa ii intreb daca o arunc eu la gunoi sau ei ( am pus la loc vechea oglinda ca nu puteam merge asa). Mi-au zis ca sunt oglinzi conforme, ca asa e codul, eu nu stiu de ce exista si cineva ar da bani pe ele... pana la urma au comandat alta dar nu a ajuns, vine saptamana viitoare.
  6. Eu am mers in ultimii ani numai cu allseason, Michelin crossclimate2, pe ambele masini x1 xdrive. Recunosc ca am aflat de steluta asta care o pun unii producatori pe anvelope cand mi am luat noua masina de la Bavaria, am intrebat eu daca au in stoc anvelope allseason (masina avea de vara la livrare) si mi-a tinut baietul de acolo un scurt seminar cu xdrive si steluta, la final ne am despartit fiecare cu parerea lui ce sa zic. Mie mi se pare overkill sa umblu cu 2 seturi mai ales ca in Romania nu a mai fost zapata adevarata de vreo 5 sau 6 ani prin Bucuresti. Este si mai costisitor, eu am renuntat de cand la un schimb de anvelope cei de la vulcanizare au zgariat lacul din jurul emblemei si dupa ce am spalat masina se vedea ca naiba zona aia, cat am avut masina era o constanta reamintire ca la urmatoarele tre sa stau lipita de aia sa vad cu ce umbla pe la ea. Am mers in 6 ani peste 100000km cu allseason, nu am avut vreun moment in care sa simt nevoia de unele dedicate de iarna, e drept ca eu nici nu sunt prea aventuroasa sa urc pe dealuri iarna, sa parchez pe partii sau pe drumuri forestiere, ii las pe altii.
  7. Multumesc de sfat, o sa incerc maine
  8. Aproximativ 33mii cu tva. Da, m-am gandit si la asta dar pare ca nici din interior nu merge correct (adica apesi o data si sa faca toata cursa pana mai apesi iar, se opreste unde era). La portbagaj am patit asa numa ca invers, eram prea aproape si nu se deschidea cand atingeam cu piciorul Mi-a zis cineva mai educat in domeniu ca tre sa fiu la 1m nu fix langa....
  9. Da, de butonul de trapa, merge numai daca tii degetul apasat pe el, din afara, din cheie, dupa ce lasa toate geamurile jos incepe sa deschida numai partea aia de interior de plafon sau cum ii zice, apoi nu mai face nimic, nu incepe sa deschida si geamurile trapei efectiv. Daca esti in masina, ele se inchid si deschid dar nu ca si geamurile atins o data si sa mearga pana la capat. Ma rog, poate nici nu ma pricep eu dar m-am uitat la niste filmulete si nu asa ar trebui sa actioneze (de exemplu portbagajul merge cu deschidere la atingere), usile la fel fara cheie... Oricum mi-au spus ca masina este in garantie si daca constata ceva motoras blocat sau nu se rezolva soft vor schimba ce e nevoie.
  10. Am ridicat ieri masina de la Bavaria. Multumita de interactiune si cum a decurs, vedem mai departe. Hai ca nu ma lasa sa pun si poze mai frumoase ca sunt prea mari... cam asta e idea, mi-au gasit si cauciucuri de iarna, cand am ajuns acasa am vazut ca erau ca tot cu jante Au mai ramas de rezolvat oglinzile si de schimbat parbrizul, or sa ma cheme cand le au sa programam iar masina in service (s a trecut in pv de receptie acest lucru ca se face pe cheltuiala lor). Am facut si Casco cu un broker de la ei, aprox 8000 Lei pe an. Acasa am observat ca ar putea fi o problema cu trapa, in sensul ca nu merge deschis inchis din cheie, merge numai daca stai cu degetul pe acel button. Eu nu am mai avut dar asteptarea mea era sa mearga cu atingere asa ca si geamurile, nu sa stau cu mana pe aia sus. Mi au zis ca asa ar trebui si ca or sa verifice daca trebuie reinitializata soft sau ceva (ma duc sapt viitoare cand imi dau si actele). Daca mai intereseaza pe cineva ceva va mai zic, alfel multumesc de sfaturi celor care au interactionat initial
  11. Da, nu stiu prea multe despre ei, eu am fost numai acolo ca e cel mai aproape de mine si la revizii si schimbat cauciucuri nu am ce sa evaluez sau ce sa reprosez. Am vrut odata sa ma duc la cobalcescu cand a avut fosta masina o rechemare dar e in diagonala de mine, fac 2 ore prin oras si nu prea imi place sa socializez asa prin serviceuri ....
  12. Bucuresti, in militari ma duc ca eu stau intrun sat de langa.
  13. Eu sper sa nu dureze mai mult, baietul asta parea hotarat asa ca rezolvam rapid... Nu are ce piese sa astepte ca m-am oferit sa iau masina cu oglinzile alea si sa revin cu ea cand le au acolo. Ar fi cam nasol pentru ca eu am optat pentru a lua de la ei si platind implicit in plus fata de alte masini de la vanzatori privati tocmai pt ca rezolvam rapid si ofera aceasta verificare si garantie. Masina mea s-a vandut prea repede, acum ma duc la munca cu un duster si pe 14 decembrie plec din tara, sper cu x1 nu cu dusterul... Tot ca fapt divers m-au pus sa semnez acolo in o anexa ca nu vand masina in Rusia si alte 2 tari de care nu am auzit... Radeam ca la receptie ma duc cu un prieten si zic ca e Ivan, soferul meu.
  14. Multumesc, mi-au promis ca max 2 saptamani va dura, asta dupa vaicareala ca ce aglomerat e serviceul lor, ca m-am cramponat eu de schimbat oglinzile, lor nu li se pare ridicol sa livreze o masina de peste 35mii cu niste oglinzi de capatat asa... A fost si amuzant ca au tot tinut cu gdpr ul sa nu imi dea info despre intrari in service, cine a folosit masina, dar eu am vazut primul lucru ce scrie pe oglinzi cand m-am urcat in masina.
  15. Am luat o de la Bavaria, masina are oglinzile scrise cu numerele actuale si este echipata cu anvelope de vara... Nu au vrut initial sa le schimbe, eu vreau sa imi iau jante de 18 nu de 19 cat are pe ea si sa pun anvelope allseason. Mi-a tinut un discurs cum nu recomanda ca as putea pierde garantia daca umblu cu alea allseason. Ma rog, daca m-au luat cu litera contractului am tinut si eu sa echipeze masina cu anvelope de iarna ca doar o livreaza iarna si dupa ce trec sarbatorile mai prospectez ce fac cu rotile astea frumoase de altfel dar prea sport pt mine. Adica am vrut sa cumpar eu cumva altele dar sa le monteze ei sa nu mai umblu si cu alea, de aici discutia cu recomandarile lor si faptul ca ei nu vand allseason deloc. Au facut revizia luna trecuta si au zis ca verifica si rezervorul ala cu adblue sau cum ii zice ca eu nu sunt inca educata cu asta si inteleg ca tre sa se intample rar sa pun solutie din aia acolo.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.