Jump to content

alex24buc

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by alex24buc

  1. Salut, detin un BMW Seria 5 G30 540i Xdrive. Masina am cumparat-o in urma cu o luna. Am verificat-o la un mecanic si pare ok. Mentionez ca merge bine nu mi-a facut nicio problema. Zilele trecute insa cand parcam masina intr o parcare subterana si aveam geamul lasat jos am auzit doar cand apasam pedala de frana un zgomot usor sub masina ca un tacanit asa format din mai multe clickuri. Acest sunet se manifesta pentru cateva secunde doar cand apas pedala de frana iar apoi se opreste, daca apas pedala de frana se manifesta iar tot pentru cateva secunde. Se aseamana un pic cu sunetul generat de niste rotite a caror zimti scapa. Repet zgomotul este putin perceptibil il aud doar cu geamul lasat la masina si fara zgomot in jur, in timpul mersului cand franez nunaud nimic. Cu geamul ridicat nu se aude nimic. Am atasat si un fisier audio cu sunetul, daca ascultati cu atentie veti auzi acele clickuri.

    Mentionez ca am fost la mecanicul care are un service doar pentru bmw-uri si a verificat sub masina si a deconectat o mufa de la cutia de transfer iar cand a decuplat o nu se mai auzea zgomotul. Mi-a spus ca e vorba de cutia de transfer si ca are probleme. Acum cauta sa imi inlocuiasca motorasul de la cutia de transfer si spera sa remedieze asa problema, pentru ca inlocuirea cutiei de transfer este mult mai scumpa.

    intrebarea mea catre voi este daca v-ati mai lovit de asa ce a si daca credeti ca ar trebui sa mai cer si o a doua opinie, eventual daca aveti sfaturi as aprecia foarte mult. Multumesc.

  2. On 8/15/2022 at 11:19 AM, branevl said:

    1650 -1700 de lei la service uri care iti baga in istoric in Bucuresti, sa le zici sa iti bage istoricul online in navigatie, nu cu programul acela, 3000 de lei Bavaria, 2000 bmw proleasing ploiesti .. Fa la 15k revizile.

    Am Fost la bcs performance foarte prompti si rapizi, in doua ore a fost gata revizia cu schimb de ulei motor, filtre si schimb de lichid de frana. Aubsi verificat-o la ramoa si totul ok. Recomand acest service, chiar sunt ok. Pretul a fost 1700 lei plus 200 lei schimbul de lichid de frana, exact cum ai spus si tu. Mersi

  3. On 8/12/2022 at 2:13 PM, bimmer90f30 said:

    No, acu raspund si eu in topic.

    Da, a fost incorect si anormal ca mecanicul tau nu a gasit o sarma in tot atelerul ala sa atarne etrierul de o spira a arcului!! Asta ca sa imi intelegi punctul de vedere.

    Nici un mecanic responsabil nu lasa etrierul atarnand de furtunul sau in nici o situatie, mai ales ca solutia e la indemana.

    Pe de alta parte, Slava Domnului ca furtunul acela e bine capsulatin capetele alea, DAR tot nu trebuie lasat sa atarne!

    L-ai vazut sa inspecteze furtunul dupa crapaturi pe el!? Furtunele de la frana sunt prevazute sa crape dupa un timp. E pe undeva inevitabil ca dupa 5-6-7 ani sa se degradeze dat fiind unde sunt instalate.. poate mai mult cele de pe fata fata de cele de pe spate, pentru ca alea din fata se mai si misca cu rotirea rotilor..

    Crapaturile apar pe suprafata furtunului pe care il strangi din loc in loc pana aproape de gatuire si le vezi pe suprafata si atunci e recomandabil sa le schimbi o data cu placutele pentru ca se presupune sa nu mai umbli acolo pana la avertizare in bord, cand senzorul de placute e atins.. iar un furtun crapat, neobservat la timp, CUM va arata neinspectat peste 2-3 ani? Bine nu.

     Ca si parere la intrebare ... nu ai de ce sa te ingrijorezi, dar tot e anormal ce a facut. Chiar daca el spune ca nu i s-a intamplat niciodata nimic, tot nu i se va intampla lui, cand masina aceea e condusa.. de fapt de altcineva.

    Sa fiu tu, daca furtunul nu are crapaturi NU l-as schimba si nu l-as schimba nici pentru o singura situatie.. dar nici nu m-as mai duce la acel mecanic..

    Acelasi mecanic ar putea sa lase  (in lipsa ta) altceva altarnand, ca stie el mai bine..., iar tu vei acela care v-a plati pentru ca altcineva a stiut mai bine, dar a gresit de fapt.

     

     

    Multumesc pentru raspunsul detaliat si sfaturi. O sa tin cont de ele. Important e ca am trecut cu bine si peste acest hop cu placutele si discurile de frana. Urneaza acum revizia ca vad ca au trecut 15000 km de la ultimul schimb de ulei iar in bord imi arata ca peste 15000 km sa schimb uleiul. Eu as vrea sa il schimb mai repede nunsa stau atat, voi ce parere aveti? Si cam cat credeti ca ar costa schimbul de ulei si filtrele la un service serios unde sa sa se mentioneze si in istoric operatiunea? Nu nai vreau sa merg la acelasi mecanic desi as putea scapa mai ieftin. Multumesc!

  4. 4 hours ago, ADRIAN HD said:

    In mod normal ansamblul etrier se agata cu o sarma ceva de un punct solid al caroseriei ,nu se lasa atarnat de furtunul de frana.Mecanic slab.

    Am inteles asta dar acum ca a etrierul a atarnat de furtunul de frana se poate sa se fi intamplat ceva cu el? Cam asta e nedumerirea mea. De rupt nu s-a rupt. Mersi

    4 hours ago, ADRIAN HD said:

    In mod normal ansamblul etrier se agata cu o sarma ceva de un punct solid al caroseriei ,nu se lasa atarnat de furtunul de frana.Mecanic slab.

    Am inteles asta dar acum ca a etrierul a atarnat de furtunul de frana se poate sa se fi intamplat ceva cu el? Cam asta e nedumerirea mea. De rupt nu s-a rupt. Mersi

    4 hours ago, ADRIAN HD said:

    In mod normal ansamblul etrier se agata cu o sarma ceva de un punct solid al caroseriei ,nu se lasa atarnat de furtunul de frana.Mecanic slab.

    Am inteles asta dar acum ca a etrierul a atarnat de furtunul de frana se poate sa se fi intamplat ceva cu el? Cam asta e nedumerirea mea. De rupt nu s-a rupt. Mersi

  5. Am reusit sa schimb placutele si discurile de frana intr un final. Am stat langa mecanic, tot timpul. Ceea ce nu mi a placut e ca atunci cand a demontat ansamblul cu placutele de pe disc l-a lasat sa atarne de furtunul acela prin care trece probabil lichidul. Sper sa nu se fi intamplat nimic pentru ca si pe net la tutoriale se recomanda legarea acelui ansamblu fara a fi lasat sa atarne de furtun ca sa nu se rupa. Acum stau cu frica sincer sa nu se fi slabit acel furtunas dar de mers merge totul bine. Voi ce parere aveti sa stau linistit? Mersi!

  6. Multumesc pentru ajutor. Inca nu au venit discurile, doar placutele au sosit in urmatoarea zi dupa cea in care le-am comandat. Maine sper sa ajunga. Lichidul de frana nu a fost schimbat recent dovada ca mi a aparut in bord azi indicatorul ca trebuie schimbat lichidul de frana. Oricum il schimbam odata cu placutele si discurile de frana.

  7. Multumesc inca o data tuturor, am reusit sa scot si hartia care se asezase intre parbriz si bord si cu un betisor subtire am ridicat-o in sus si am apucat-o de colt.

    Ieri am trecut si pe la mecanicul de la service-ul unde merg de ani de zile si pe care il cunosc si l-am rugat sa se uite la placute si discuri pentru ca atunci cand franez se aude un zgomot ca si cand s-ar freca ceva de discuri, ca un harait asa. Din pacate mi-a confirmat ce mi-au spus si cei de la reprezentanta cand am testat-o inainte de a o cumpara si anume ca placile si discurile trebuie schimbate la urmatoarea revizie ca sunt uzate. Nu mi-au aparut martori in bord la ele inca. Cei de la reprezentanta mi-au facut atunci si deviz cu costul pentru placute si discuri, in jur de 9000 lei.

    Asa ca mi a comandat mecanicul toate cele 4 discuri si cele 4 seturi de placute originale BMW, iar in total m-au costat in jur de 6000 lei.

    Intrebarea mea este credeti ca e foarte complicat de schimbat aceste piese avand in vedere ca nu merg la un service agreat BMW sau reprezentanta? Mecanicul care zic eu ca este un bun profesionist m-a asigurat ca se ocupa el de tot si rezolva doar ca o sa ia testerul necesar de la altcineva ca el nu avea. O data cu aceste piese au venit si doua cabluri cu senzori pentru placute frana spate si fata.

    Nu ma deranjeaza ca nu o sa se poate face mentiuni in istoricul bmw, asta e, scap cu manopera mult mult mai ieftin, insa o sa am facturi la piesele comandate. Azi au venit placutele si luni vin si discurile.

    397908FC-55B5-4E75-8165-B33CAD36543B.jpeg

    4E0E5C20-A657-4AD2-AD84-7C3115ACDCD4.jpeg

    8818189B-A96E-4A3B-B6D9-4D44AA1D36B2.jpeg

    • Like 1
  8. Salut tuturor. In urma cu o luna am achizitionat un BMW seria 5 530D 2018 cu 180000 km. Masina merge bine se infige si are putete chiar sunt impresionat de ea dar am doua probleme aparent cu ea:

    1) Cand masina este subturata la mai putin de 2000 de turatii si cu viteza foarte redusa chiar si pe modul sport si cu maneta in stanga pe sport daca apas pedala de acceleratie la podea are parca un timp mort de circa aprox o secunda pana simt acel zvac ca masina prinde forta si creste din nou viteza foarte repede. Cand masina este peste 2000 de turatii masina are raspuns imediat chiar si daca pisc acceleratia si cuplu este foarte bun. Este normal?

    2) Am remarcat cand am iesit din masina si motorul era pornit ca se aude sub masina din zona de mijloc din ce am putut depista, un mic sunet ca un scurt clinchet metalic care apare la interval de cateva secunde dupa care se opreste. Din masina nu se aude niciun fel de zgomote.

    va multumesc anticipat pentru ajutor. Mai mentionez ca inainte de a achizitiona masina am testat-o la BMW Filaret si a iesit totul ok, am platit 700 de lei pentru aceasta diagnoza.

  9. Intentionez sa cumpar un BMW seria 5 G30 530d an 2018 cu motor de 3000 respectiv 264 cp. Masina are tractiune pe spate si nu xdrive. Intrebarea mea este daca la motorizarea asta voi avea probleme cu tractiunea spate sau ar trebui sa caut cu tractiunea integrala xdrive. Mentionez ca imi place foarte mult masina si dotarile pe care le are si am si testat-o la reprezentanta unde a iesit totul ok. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri/sfaturi.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.