Jump to content

noua taxa inmatriculare 2012


jsmith235

Recommended Posts

Cine vrea sã κi cumpere o maºinã În acest an ºi nu vrea sã fie nevoit sã plãteascã taxa auto 2012 ar trebui sã se "fereascã", printre altele, de maºinile cu normã Euro 5 Înmatriculatã pânã la 31 decembrie 2010 sau pentru o maºinã pentru care proprietarul a obÞinut, În instanÞã, returnarea banilor plãtiÞi pe taxa auto.

 

Persoanele care vor cumpãra În acest an o maºinã second hand, cu normã de poluare Euro 5, Înmatriculatã pânã În 31 decembrie 2010, vor fi obligate sã plãteascã taxa de poluare, reiese din normele de aplicare a taxei auto, aprobate miercuri de Guvern.Aceste autovehicule erau scutite, pânã acum, de plata taxei de poluare, deoarece la momentul Înmatriculãrii, cuantumul rezultat În urma calculãrii acesteia a fost egal cu "0".

 

[...]

În plus, din 13 ianuarie 2012, vor plãti taxa auto ºi cei care vor cumpãra o maºinã de la un proprietar care anterior a obþinut, în instanþã, returnarea cuantumului taxei auto.

 

"Din 2007 Încoace existã câteva zeci de mii de hotãrâri prin care s-a dispus restituirea integralã a taxelor plãtite cu ocazia Înmatriculãrii. Marea majoritate a acestor hotãrâri au fost deja executate, În sensul cã statul român a restituit taxa ºi a plãtit dobânzile ºi cheltuielile de judecatã stabilite de instanÞã", a declarat pentru gândul avocatul Cosmin Costaº.

 

 

:laugh:

 

via Gandul

Link to comment
Share on other sites

Ăn plus, din 13 ianuarie 2012, vor plĂŁti taxa auto Âşi cei care vor cumpĂŁra o maÂşinĂŁ de la un proprietar care anterior a obĂžinut, ĂŽn instanÞã, returnarea cuantumului taxei auto.

 

Daca taxa a fost platita si ulterior recuparata in instanta, dar intre timp masina a schimbat mai multi proprietari...se mai aplica porcaria asta? E un pic cam confuza si tampita legea asta noua, nu cred ca dureaza mult pana se va gasi o cale buna de castig in instanta. :frantics:

Link to comment
Share on other sites

Acum am descoperit ca s-au ars incredibil de groaznic, dar rau rau rau de tot, ce dobitoci. Am mai semnalat chestia asta in 2008 atunci cand Tariceanu a triplat taxa, practic daca scoteai masina din parcul auto national, primeai taxa in vigoare din momentul scoateri, adica taxa triplata, si in unele cazuri unde taxa ar fi fost 2000 euro, ai fi primit 6000 euro. Un caz concret este userul Predoi de la Constanta care chiar a facut asta atunci, dupa ce a vazut ce am spus atunci. Cand a venit Boc, au sesizat eroarea si au modificat spunand ca se plateste taxa care ar fi fost la momentul inmatricularii, evident mai mica.

 

Acum ce au facut, au revenit, si au spus ca se plateste tot cea de astazi, adica cea din momentul scoaterii din parcul auto national.

 

SECĂIUNEA a 2-a

Restituirea sumelor reprezentând valoarea rezidualã a taxei plãtite

ART. 8

(1) Atunci când un autovehicul pentru care s-a plãtit În România taxa pe poluare

pentru autovehicule sau taxa prevĂŁzutĂŁ de prezenta lege este scos ulterior din parcul

auto naĂžional se restituie, la cererea contribuabililor, valoarea rezidualĂŁ a taxei.

(2) Valoarea rezidualĂŁ a taxei reprezintĂŁ taxa care ar fi plĂŁtitĂŁ pentru respectivul

autovehicul dacĂŁ acesta ar fi ĂŽnmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto

naĂžional.

 

Ce inseamna asta. Ca un posesor de 530d E39 2002 Euro 3 (cam toate adica), la care s-a platit taxa dupa 2007, si care la ora actuala ar avea o valoare de piata in jur de 5000 euro, daca vinde masina in strainatate (sa zicem Bulgaria), primeste inapoi taxa din momentul actual, care este de 4200 euro. Teoretic masina aia ramane 800 Euro, un chilipir in alta tara.

 

Lol, astuia ii cumpara statul masina: http://www.autovit.ro/porsche-cayenne-s-C21957044.html sau astuia: http://www.autovit.ro/mercedes-benz-s-320-C22293238.html

WLF te referi la taxa de mediu sau de prima transcriere?

 

Adica daca am platit anu trecut taxa la o masina 30 mil, daca o vand in strainatate...cat imi da statu roman inapoi ?

Link to comment
Share on other sites

Ma refer la orice taxa platita dupa 2007, indiferent cum s-a chemat, de prima inmatriculare, de poluare sau care a mai fost.

 

Iti da cat inapoi cat e taxa acum, calculata la zi. Insa cum tu ai platit-o anul trecut, asta de anul asta e cu 25% mai mica decat ai platit tu, deci pentru tine nu e nici o afacere.

 

Taxe mari s-au platit in 2008-2009.

Link to comment
Share on other sites

dar am si eu o intrebare cui ii dau astea banii? celui care a platit taxa sau cel care este acum proprietar? eu de ex la ambele masini sunt al 3 proprietar si le-as vinde daca astea imi dau banii. :) le vad la un amic de al meu si tot eu circul cu ele cel putin la motorul de 3l tot atata ies cu masina daca e inscrisa in ro sau in it ma refer la taxe anuale.
Link to comment
Share on other sites

Salut. Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu toate legiile si ordonantele astea.

 

Sapt viitoare as vrea sa achizitionez o masina care a fost inmatriculata in Romania in 2008 si s-a platit taxa de poluare (1700E), apoi a fost vanduta iar eu umreaza sa o cumpar de la al doilea propietar eu fiind al treilea.

 

Ideea e ca primul propietar cel care a adus-o din Germania a recuperat 900 de euro din cei 1700.

 

Initial am crezut ca nu o sa mai platesc nimic... dar dupa ce m-am documentat putin sunt cam in dubii :twitch:.

 

PS: Halal tara...:(

Link to comment
Share on other sites

Taxa auto ar putea fi amanata cu un an. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a cerut reanalizarea legii

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a cerut coalitiei de guvernare ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata cu un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%, au declarat pentru agentia Mediafax surse oficiale.

 

 

Articol

Link to comment
Share on other sites

da asa e am vazut si eu acum cateva minunte era ministrul in direct si a confirmat ca taxa ptr masinile inmatriculate se amana pina in ianuarie 2013 asa ca e ok inca un an. cred ca au vazut ca pleaca prea muti la bulgari si s-au simtit amenintati la buget :)
Link to comment
Share on other sites

nu a cerut EU asa ceva.

Eu a zis ca e discriminare si atat, si ca trebuie rezolvata cumva, cum alege un stat sa o rezolve e treaba lui cata vreme o face in conformitate cu legislatia in vigoare.

Nici forma asta nu era conforma, oricum...

Link to comment
Share on other sites

Vin alegerile in toamna, pd-l este strans cu usa acum, oamenii sunt nemultumiti, au loc proteste de strada, saracia domina, asa ca incearca sa mai arunce cate un os la oameni, poate poate ii mai voteaza cineva. Edited by radduu
Link to comment
Share on other sites

Primele rezultate ale protestelor...un fel de praf in ochi :angry2:

 

http://www.jurnalul.ro/observator/taxa-auto-amanata-un-an-602229.htm

 

Taxa de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 a fost suspendată pentru un an, interval în care să fie achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25%.

 

Propunerea a fost avansată de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, în şedinţa din această dimineaţă a coaliţiei şi ar urma să fie introdusă prin ordonanţă de urgenţă.

 

Noua lege a taxei auto, aprobată de Guvern în luna septembrie, adoptată de Senat în octombrie şi de Camera Deputaţilor la jumătatea lunii decembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 10 ianuarie şi aplicată începând cu 13 ianuarie 2012.

 

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, proprietarii de maşini să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

 

Începând cu acest an, pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare trebuie achitată de către cumpărător la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor. (V.M.)

 

 

 

Cu placere! :thumbsup:

Edited by max83
Link to comment
Share on other sites

Doamne Domane, deci au si protestele oamenilor un efect chiar daca e uluitor de mic.Ne mai putem schimba masinile anul asta.Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca ar fi iesit oamenii in strada si cand pretul benzinei a ajuns la aproape 6 lei de la 3-3,5 valoarea reala, si cand au crescut TVA-ul si cand au impozitat pensiile si cand au dublat impozitele la masini si mai ales cand au taiat 25% din munca oamenilor de la buget etc etc :download:...Nenorocitii dracu! :death:
Link to comment
Share on other sites

Eu cred ca le-au dat timp la oameni sa stranga bani de taxa ....

 

 

Eu cred ca pana la anul se va mai schimba de vreo 3 ori cel putin...si tare mi-e ca va fi scoasa definitiv,insa se va introdunce un alt sistem de taxare.

 

Totusi,nu inteleg de ce un an? aa,si inca ceva,e sigur borbelytul asta ca la anul o va introduce din nou? pai cu siguranta el nu va mai fi ministru,si-atunci...???:huh:

Link to comment
Share on other sites

Exact pe acelasi principiu se mergea si pe vremea comunismului , spre exemplu o paine costa 3 lei , anuntau ca se va scumpi direct la 5 lei, moment in care populatia era groaznic de nemultumita, forfota , barfa ...etc. Dupa care veneau si spuneau ca nu se mai scumpeste decat la 4 lei , moment in care majoritatea erau destul de multumiti si uitau ca exista totuti o scumpire . Din cate observ acum este fix acelasi principiu al acestui regim care a condus numai prin manipulare .
Link to comment
Share on other sites

La fel de bine putea Laszlo sa o amane pana in 2300 toamna. Oricum nu mai apuca sa fie ministru pana atunci.

Au dat-o asa ca sa nu para ca cedeaza, ci ca doar amana.

Sa nu recunoasca ca au gresit din start, ci ca a fost decizia buna, dar nu e inca momentul sa o aplice.

 

Anyways, e bine asa. Si normal. Ce a intrat in tara pe vremea aia s-a supus legilor acelor vremuri (nu mai zic de cele cumparate de noi direct din Romania), ce a intrat ulterior la fel...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.