Jump to content

CIC retrofit pe E93 2008 - terminat


Recommended Posts

Daca ai sti ce pocnitori sunt chinezismele alea de pe ebay .....

Nu iti recomand. Foloseste un emulator de la un producator serios. Vezi la bimmerretrofit in Canada de ex daca nu vrei sa cumperi de la un distribuitor local.

Noi de ex avem si modul cu guidelines dinamic functie de miscarea volanului, aceasi functionalitate ca si camera oem de pe x5-x6 lci.

 

Nu poti folosi tcu pentru transfer de date, iar combox poti pune pe cic-ul tau daca are ilevel mai mare de 41.

Edited by neo_andersson
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Problema cu cele din china e ca nu poti sti ce primesti.

Sunt unele care merg ok, si aici ma refer la modulele de activare de navigatie. Eu am importat o singura data din China astfel de module si m-am bucurat de pretul mic. Pot sa iti spun ca din 20 de module, 3 nu mergeau deloc inca de cand le-am primit, iar alte 6 s-au intors clientii cu ele ca aveau diverse probleme. Se restarta cic-ul, sau dimineata cand era frig si porneau masina era un ecran rosu (lipsa semnal) pe monitor, altele la 1 din 10 porniri navigatia ramanea "greyed out". A trebuit sa le inlocuiesc in garantie clientilor.

Concluzia 11 au mers ok, si sunt pe masinile clientilor de mai mult de un an si inca nu s-au plans, 9 au fost rebuturi, deci pretul pe care de fapt l-am platit pentru ele a fost dublu.

Cele de la codecard din lituania , mai ales prima generatie care se lipea pe cablaj in interiorul cic-ului e cunoscuta cu probleme.

 

Eu prefer sa cumpar module putin mai scumpe, direct de la cel ce le produce, unde am garantie si suport pentru update-uri de firmware.

 

De ex. noi acum avem un singur tip de modul pentru cic seria e care functie de ce firmware incarcam pe modul putem sa il customizam e90/e70/e60, putem sa ii punem suport de camera pentru e90 sau e60, putem sa ii punem suport de rfk sau trsvc pentru e7x functie de configuratia masinii, putem sa activam nivi pe e60 si lista continua. Practic e o solutie universala, un singur modul care activeaza tot ce vrei, nu 1 modul pentru navi, altul pentru camera, etc,

Link to comment
Share on other sites

Nu neaparat, ecranul rosu apare si daca ai cic-ul deconectat si pui contactul, e un fel de self test la monitor sa vezi ca e ok, are alimentare si primeste info pe can.

La mine problema era ca facea ecran rosu doar dimineata la prima pornire si cand era foarte frig afara, dupa ce se incalzea in masina isi revenea singur fara sa ii faci nimic. Concouzia care am tras-o e ca la frig, modulul chinezesc nu pornea ceea ce lasa cic-ul fara semnal pe can, cand temperatura crestea in masina totul revenea la normal de la sine.

Unul din modulele chinezesti facea exact aceasi chestie dar doar cand lasai masina in soare si se incalzea rau, vara pe la 50 de grade.

Calitatea pieselor folosite de chinezi lasa de dorit si temperatura de functionare corecta este undeva +5 - +30 grade celsius.

Hdd-ul din cic de ex are o specificatie de operare de -20 la + 60 grade celsius.

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc pentru raspunsuri , acuma, imi cer scuze daca va stresez dar sunt incepator in CIC.

Idea este urmatoarea : eu am cumparat kit-ul complet de upgrade de la NAVIANDBMWPARTS din Lituania, a venit foarte repede si foarte OK ambalat.

Cel cu care am tot discutat de la ei mi-a spus ca acest kit de upgrade contine : Display, CIC, Controler, Cablu video pentru display si USB, mufa USB din torpedow si emulator pentru navihatie, de asemenea

CIC-ul va fi precodat cu VIN-ul masinii mele si va avea setate dotarile mele. Eu i-am precizat ca am si camera de mers inapoi. Cand a sosit kitul am fost putin speriat deoarece lipsea acel emulator, contactandu-l pe om

mi s-a spus ca modulatorul este deja instalat in unitatea CIC si sa nu-mi fac probleme, sa-l montez pe masina si o sa vad ca merge. OK, zis si facut, am codat vechiul controler pentru a fi recunoscut de catre CIC,

iar totul a mers super. Am montat display-ul, cic-ul, a mai ramas controler-ul care asteapta plasticul inconjurator, dar functioneaza perfect cu controlerul de CCC.

Navigatia a functionat din prima, sigurele hibe sunt : 1. la service nu-mi arata toti parametri :

 

post-30052-0-06128600-1394694684_thumb.jpeg

 

2. Clima din meniul CCC avea mai multe optiuni, mai ales pentru dirijarea aerului, acum pe CIC .... nu mai am. :

 

post-30052-0-01205700-1394694796_thumb.jpeg

 

Are cineva idee cum o pot rezolva?

 

Acuma, individul a zis ca unitatea CIC este codata cu VIN-ul meu, dar cand l-am intrebat de update la harta a zis ca voi avea nevoie de fisierul 1B din CIC, deci clar nu este scris CIC-ul cu VIN-ul meu, Corect?

Daca i-am spus ca am si camera de mers inapoi si el zice ca a trecut-o in codare, tot imi mai trebuie modul de activare a camerei? Sau e posibil sa conectez camera direct si sa mearga? Desi cand trec in marsarier nu

imi apare acel ecran negru pentru camera, ci doar PDC-ul pe tot ecranul.

 

Referitor la modulul pentru camera si combox, imi poate da cineva niste preturi de aici din tara. Sincer nu sunt foarte interesat de internet pe CIC, dar .... daca as da TCU-ul si nu ar fi nevoie de diferenta mare pentru COMBOX.... poate cine stie :) Roman, na, ce sa fac si eu :)).

 

Va salut si va urez o zi buna tuturor.

Link to comment
Share on other sites

La service nu iti arata toti parametrii deoarece pe CIC s-a scos informatia de filtru de particule si microfilter. Ca sa iti dispara liniile alea goale trebuie sa codezi KOMBI.

Unitatea CIC este codata pe VIN-ul tau in sensul ca are active optiunile masinii tale. VIN-ul din cic este cel al masinii de pe care provine, si pentru update de harti iti trebuie FSC pe acel VIN. Nu se poate scrie in CIC VIN-ul masinii tale, deoarece nu exista pachet de FSC-uri pe VIN-ul tau furnizat de BMW.

 

CIC-ul nu mai are meniul de la clima cu directia aerului, se poate activa dar are rol informativ, adica cand apesi pe butoanele de la clima iti arata pe unde e dirijat aerul.

 

Daca ai avut camera de mers inapoi, probabil era o chinezarie cu interfata intercalata pe cablul de la monitor. Aia nu are nici o legatura cu codarea din CIC.

Pe E90 nu s-a pus niciodata camera, deci ai nevoie de o interfata aftermarket, altfel cic-ul nu comuta pe camera niciodata. Degeaba e codata optiunea de camera in CIC, fara informatia corecta de TRSVC pe CAN nu vei vedea camera.

 

Daca ai TCU, iti putem instala noi combox, avem pe stoc, iti dau pret pe PM, dar trebuie sa ai versiunea de la CIC mai mare de ilevel 41, altfel nu merge.

Link to comment
Share on other sites

Cu ce parametrii trebuie codat KOMBI ca sa scap de acele linii goale?

 

Cum aflu VIN-ul sau FSC-ul din CIC? Presupun ca pentru update-uri, am nevoie sa-l stiu o singura data, ca apoi se refoloseste :) .

Cum aflu ce versiune de soft am in CIC? Individul care a vandut CIC-ul a zis ceva de 6.0.3, dar nu am gasit pe nicaieri detalii de genul acesta.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc frumos de raspuns, as venii la service cu placere, dar tinand cont ca sunt din Pitesti ... e mai dificil, si sa vin degeaba .... nu ma incanta ideea. As veni daca as sti ca si rezolv ceva, dar asa.... Sa vad cum imi revin cu banii dupa investitia in CIC si poate va fac o vizita.
Link to comment
Share on other sites

Pentru versiunea la cic uita-te pe stickerul ala care e in dreapta jos cu Date si iti faci o idee, bine putea sa faca si update la reprezentanta, mai poti sa te uiti cand codezi CIC ce fisier foloseste in ncs expert, parca CIC.C13 iti trebuie

 

Iar la harti se genereaza codul FSC pe baza de VIN sau 1B si faci update prin USB sau DVD.

Edited by InSidE
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Salutare din nou, nu stiu daca sa continui aici sau sa deschid un nou topic, dar incerc totusi aici, daca nu e OK, rog moderatorii sa-mi spuna si deschid un topic nou.

 

Am reusit cu codarea KOMBI pentru a sterge liniile goale din CIC, multumesc neo pentru PM.

Am reusit si cu camera de reverse, chiar daca am optat pentru un emulator "chinezesc" a fost totusi 100$ in loc de cateva sute de Euro. Merge OK momentan, sper sa nu am problem in viitor.

 

Acuma, datorita "pasaricilor" din capul meu, as vrea sa activez limba Romana in meniul CIC-ului.

 

As avea nevoie de un pic de ajutor din partea voastra.

Cu ce pot afla exact versiunea de software din CIC? WinKfp, Tool32, INPA ? Varianta cu NCS iese din calcul, la codare parca foloseste CIC.C08, deci nu este edificatoare. Masina de pe care provine CIC-ul a fost fabricatie 12.2009.

As vrea sa aflu versiunea de soft, deoarece daca am V41, as pastra-o pentru un eventual COMBOX, dar daca deja este mai mare si imi vor trebuii FSC-uri, atunci macar i-as face update la ultima versiune.

Cu acest update individual, doar la CIC, cine ma poate ajuta si la ce pret? Ca la noi am vazut ca nu se practica ajutorul reciproc, iar deocamdata nu am ICOM.

 

A mai facut cineva CIC-ul in Romana? Se schimba si limba la navigatie?

 

Multumesc anticipat si astept raspunsuri.

Edited by larry_bml
Link to comment
Share on other sites

Poti sa uiti de limba romana la CIC, nu exista oficial la BMW, exista un firmware modificat care contine doar interfata in Romana dar nu si voice guidance sau comenzi vocale.

Versiunea la care esti este mult prea veche pentru Combox in general, nu vei putea sa il instalezi decat daca faci update la zi sau macar la ilevel 42.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Felicitari pt CIC-ul montat!!! :D

Am montat si eu unul pe al meu (E87) numai ca intampin ceva probleme, poate ma ajuti tu cu un sfat. Merge excelent doar ca trim-urile pt CIC si Idrive controller nu se mai potrivesc si nici ornamentul de plastic care acopera poe lateral clima, CIC-ul si butoanele de incalzire in scaune... :( .Tu ai avut nevoie de asa ceva, si daca da, de unde le-ai luat???

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Doream doar sa ii multumesc lui Neo_andersson pentru ajutor. Am fost azi la el si mi-a rezolvat problema cu telefonul si apelarea din agenda masinii. Am mai rezolvat si altele dar nu e cazul sa detaliez aici. Zic ca merita intrebat pentru orice problema in zona de multimedia a masinii si nu numai.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Salut! Am tot citit pe aici si nu am inteles un lucru. Am un e90 FL cu navi mare, combox + telematics si nu pot sa accesez apps, acesta neaparand in meniu (am doar assist, online etc). Pot sa codez navigatia sa imi mearga internetul/apps pe navi prin bluetooth sau cablu usb sau este nevoie neaparat sa imi iau acel cradle?
Link to comment
Share on other sites

daca ai cic cu soft c16 nu ai nevoie de FSC

 

 

C16 is perfect' date=' do not upgrade your CIC otherwise you won't get BMW Apps.

You'll probably never get BMW to change the IMEI. I never heard of anyone getting it done.

Yes you do have the USB hub and no it won't bother you. I'm using combox in my E61 with the hub and combox and BMW Apps without any issues.

You never needed FSC code for internet, BTW That function is USELESS!!!! However C16 in E9x will allow you to get BMW Apps without FSC cert (it's not FSC code like the maps, it's pricy certificate),

 

Yes the USB in the glove box will work for your importing pleasure and map updates and the USB in the center console will work for BMW Apps and that iPod integration crap. With cover art.

[/quote']

Edited by SKW
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.