Jump to content

F10 525d M-pack+ Black Saphire


flavius.paul

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Salutare dragi colegi!

 

Da! In tot acest timp masinuta a fost pe maini bune si a maiadunat ceva experienta de viata.

 

Dupa cum bine au observat unii colegi (@Midas) - afost schimbata distributia la inceputul lunii la colegul Lucian Pop - Bistrita.Extraordinar ca persoana, mi-a explicat multe altele pe langa distributie simi-a rezolvat si o problema de senzor de temperatura egr ce nu-i dadeam de cap.

 

Distributia - in cazul meu avea o intidere frumusica, cefacea sa se auda usor metalic la exterior la interior cu un zgomot finut defosnet. Dupa schimb, totul s-a transformat intr-o liniste ce la drum lung aconstat intr-o rafinament si finete marita. Am mai constatat o mini micsore deconsum la drum lung (atasat poza).

 

Am mai instalat recent pana la urma si varainta de grile deseria 6 gran coupe, pur simplu de schimbare de peisaj, ma saturasem de celenegru complet, in toamna probabil le voi pune inapoi dupa ce ma obisnuiesc cucele actuale.

1.jpg

2.jpg

20170530_204912.jpg

20170530_204926.jpg

20170530_204939.jpg

 

Dupa un drum recent de Botosani- Bucuresti, am constat o cifra interesana de consum la viteza medie de 88km/h:

20170619_054529.jpg

 

 

Aici am achizitiona un set deproiectoare aftermaket led de lci dar sunt dezamagit ca nu le pot face samearga corect si nu inteleg de ce, dupa ore intregi de chinuiala prin codari,au intensitatea foare slaba si nu le po face sa fie puternice asa cum artrebui.

Sunt deschis la idei. Am facut update pe modulul de lumini-firmware. dar nimic.

20170626_111125.jpg

 

 

 

 

IMG_20170626_212749_641.jpg

 

20170626_205936.jpg

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Cum sa nu observam dacĂŁ ne place mașinĂŁ? :))).. Chiar dacĂŁ unii ,,ca aia nu știu ce..ca aia pare nu știu Cum, ,,masina e un pic diferita și poate ca reflecta puțin și din personalitatea proprietarului..Oricum bafta ĂŽn continuare!!!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E frumosa tare masina, felicitari.

Am o intrebare : concavitatea jantelor de pe spate e mai mare decat a celor de pe fata?

Din poze si in special din cele facute din lateralul masinii, cele de pe fata par "mai plate" de cele de spate.

 

 

Trimis de pe al meu SM-N920C folosind Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Felicitari pentru ”upgrade-uri”.

 

Nu o sa inteleg niciodata de ce ai vrea sa faci un 2.0 diesel sa arate sportiv, gen M5 chinez.

 

Interiorul inteleg, e pentru tine, stai zilnic in el, ti-l faci cum crezi tu mai bine, dar exteriorul cred ca e de ajuns un paket M.

Edited by AFk^
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ca si puncte forte, 3 aspecte esentiale m-au cucerit personal in achizitia ei:

 

Suspensia EDC (Electronic Damper Control) ce e de-a dreptul geniala, foarte flexibila din cele 5 moduri de condus.

Sonorizarea Harman Kardon cu 16 difuzoare/ surround/ 600w - placere pura pentru urechi - MERITA si va recomand.

Scaunele Confort (seria7) cu Ventilatie!

Frumos configurata. Te-as fi intrebat cum e HK fata de un L7 sau Individual de pe E60, dar vad ca ai trecut direct de pe Audi.

Vezi sa nu te saturi de ea si s-o vinzi pe cand o termini de upgradat, ca asa se intampla de obicei. :)

Sa o alergi cu placere!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@Soryn14 - Apreciez si multumesc pentru gand. Multumesc lui Dumnezeu ca pana acum a fost totul bine si m-a ferit de incidente. Sa fie paza pentru toata lumea.

 

 

 

@Cosmin - Multam fain! De asemenea. Acus fac un an de cand e la mine si da.... uneori ma bate un gand sa o postez de vanzare din cauza mircobului de a incepe alt proiect, dar cred ca o mai pastrez o perioada, sa ma pot bucura de investitii :D

 

Cu privire la sunet, n-am intr-adevar cu cel sa-l compar decat cu audiiile de la audi (bose si bang &olufsen), la care pot spune ca e sub. HK de pe f10 are cea mai mare lacuna la DSP - sistemul de procesare care e nasol sau inexistent. degeaba e frecventa corecta si plina daca se aude sec in procseare.

 

Am studiat problema si ar trebui sa investesc intr-un procesor de la audison de 7+1 canale ce sa-l atasez de amplificatorul harman din portbagaj pentru a da un boost de frecvente si procesare audio + un subwoofer mai sanatos prin portbagaj (o investitie cam de 1000euro).

 

 

@Afk - Gusturile sunt subiective. Acum nu ma mai focusez atat de mult pe ideea de "carapace" sa arate a m5, ci ma concentrez ca totul sa mearge impecabil mecanic, tehnic si ideal cu retrofit-uri.

 

 

@Juni1or - Merci ! Multe modificari au mai avut loc si in linistea din ultimele luni de pe topic.

 

Intre timp au mai fost facute cateva revizii, schimbate diverse consumabile. Dar cred ca cel mai bine voi lasa din nou fotografiile sa vorbeasca de la sine. Imediat revin si cu cadrele foto.

Edited by flavius.paul
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

24210187_10155983370893724_36725141184990771_o.jpg

 

20180122_103147_01.jpg

 

A trecut ceva timp de cand n-am mai actualizat noutatile cu jucaria din fotografii, alaturi de care ma bucur de a doua iarna la volanul ei.

 

Pe plan estetic, spatele benificiaza de un nou eleron luneta diferit fata de cel initial, mai slim la nivel cu plafonul si diferit fata de celalalt in design.

Pe stalpii de la usi (negru lucios) ce am tot avut oroare anul trecut ca se tot zgaiau si matuiau in timp de la spuma activa, acum le-am venit de hac si am aplicat fibra carbon laminata (grosime totala 1mm).

La interior am gasit in state un kit de luminare ambienta pentru fetele de usi dedicat f10/f11 cu switch pe doua culori: orange /iceblue (cred ca voi folosi mereu doar orange, e nuanta similara cu lumina de noapte bmw) . Pentru poza a fost dat la maximum intensitatea, dar in general il dau la jumatate.

 

Pe plan de intretinere au fost schimbate urmatoarele: Revizia cu Uleiurile Xado, Disc Ambreiaj Kevlar + Pompa Ambreiaj, Discuri si placute fata + spate Brembo, Pompa Apa, Intinzator, Curea accesorii, Brate Fata Inferioare, Amortizor Portbagaj + alte maruntisuri

 

Incerc sa vindec o boala specifica N47 ce am studiat-o inclusiv pe forumurile externe si inca n-am reusit sa-i dau de cap: la pornirea motorului, doar atunci cand se incalzeste, este prezent un fel de scartiala + zgomot metalic pentru maximum 1 sec pana porneste motorul. Daca scot curea de accesorii si pornesc motorul dispare acel sunet. Am crezut ca provine din pompa de apa, am schimbat-o efectiv degeaba, am mai schimbat 3 curele, ultima am pus-o cu 13mm mai scurta decat cea normala la lungimea din fabrica + schimbat 2 intinzatoare, fulia arata in regula tapana si fara nici o fisura. Nimic, zgomotul e acolo cand motorul e cald, la rece motorul porneste ca unul nou, fara nici un zgomot, impecabil

Edited by flavius.paul
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Iti dai seama ca zgomotul respectiv poate sa provina din alternator, pompa servo, compresor, pur si simplu sa faca zgomot la pornire, doar nu te apuci sa le schimbi. Poate te ajuta ultima mea experienta enervanta, un zgomot puternic ca o bataie de motor la relanti m-a determinat sa reconditionez alternatorul (bine am facut-o, era intr-o stare deplorabila) si aproape sa schimb pompa de servo, totul era din fulia de la pompa servo (stiam clar ca e de la accesorii alternator sau pompa servo). Dupa ce am dat cureaua de vreo 3-4 ori jos si reconditionat alternatorul, acum in momentul pornirii are un scartait gen tot asa nici o secunda, dar exact cand porneste, nu cand da la automat, cand e "pocul"ala sa porneasca, se aude un scartait usor si din interior si din exterior, ori e din cauza curelei, ori din cine stie, demult a mai facut asa, insa cred ca de 1 an nu mai facuse scartaitul respectiv pana acuma.

 

Daca vezi ceva de genul si pentru E60 sa ma anunti te rog, am lumini ambientale insa stii cum sunt la E60, de abia se vad:D

Edited by WIN60
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@WIN60 - Am intrat in arhiva de cumparaturi, gasit acelasi anunt cu kitul de lumini si acum am constatat ca ai aceleasi capace de manere interioare ca la mine (f10) , in concluzie te-ai scos, ti se potriveste exact acelasi kit. Iti timit pe PM sursa.

 

Si da... eu n-am de ex pompa servo, fiind caseta electrica. Dar mi-ai dat de gandit cu fulia alternator, desi pe liber, se prezinta excelent. Ma gandesc sa o gresez cu ceva spray dedicat sa gasesc factorul deranjant.

 

s_l500.jpg

10.jpg

Edited by flavius.paul
Link to comment
Share on other sites

@bmw Style - m-ai determinat sa dau comanda si eu de ea, am gasit-o acum pe autokarma la 130lei, dupa ce o instalez revin cu feedback, sunt mega curios.

 

Apropo, in caz de cineva doreste pentru bara de M, prelungirea de sub bara e disponibila spre vanzare.

Edited by flavius.paul
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Revin cu feedback cu privire la acel scartait la pornire.

Solutia profi de remediere este: intinzator OE si curea accesorii OE undeva la 700lei sunt ambele piese si totul devine placere cand se porneste motorul. Daca mai sunt colegi care au problema asta, asta-i rezolvarea.

 

Intre timp jucaria se pregateste de primavara cu un nou lip pe bara fronta, cel de M Performance.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

anunt cu kitul de lumini si acum am constatat ca ai aceleasi capace de manere interioare ca la mine (f10) , in concluzie te-ai scos, ti se potriveste exact acelasi kit. Iti timit pe PM sursa.

salut, te rog sa imi dai si mie in PM link cu kit-ul de lumini ambientale, multumesc

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.