Jump to content

2020 G05 BMW xDrive 40i


RedCap

Recommended Posts

Asa e , toti OEM-ii profita de situatie acum, nu doar BMW. Odata cu criza semiconductorilor si a cererii care a depasit oferta, toti si-au anulat discounturile pentru ca e batalie pe modele. Nici masini la test drive nu prea mai sunt, se cumpara orice. Probabil din 2023 sa vedem o schimbare.

  • De acord! 1
Link to comment
Share on other sites

Imi aduc aminte ca am citit un comunicat de presa al CEO-ului BMW pe America de Nord si spunea clar ca spre deosebire de alti producatori auto ei nu si-au anulat comenzile de chip-uri cand piata a picat in 2020 datorita COVID-ului. Mai departe si Toyota imi aduc aminte ca sunt in aceeasi barca asa ca nu cred nici in ruptul capului proza lor de 2 lei ca nu fac masini destule. Ok, 2020 a fost la pamant din punct de vedere al cererii, dar in 2021 cam toti ar fi trebuit sa isi ia masinile pe care nu le-au luat in 2020. De-asta sustin sus si raspicat ca acest El Dorado creat de producatorii auto e pe final. Pot face toata joaca asta atata vreme cat exista cerere doar ca sa fim seriosi, cererea asta ridicata nu va tine la nesfarsit.

Probleme mari au producatorii care nu au avut viziune si au spus ok, nu mai avem nevoie de asa multe chip-uri, trebuie sa renegociem contractele ca sa luam mai putine. Pentru cei care nu si-au atins contractele cu producatorii de chip-uri nu sunt asa multe probleme. Restul e doar balmaseala obosita a unor dealeri care s-au trezit peste noapte ca pot face bani din masini noi si nu doar din service.

Ma rog, dupa cum am spus, am altele pe cap si nu mai stau sa mai ma uit acum de masina. Am batut la multe usi, oamenii stiu ca sunt in piata dupa un X5MC asa ca atunci cand or sa vrea sa joace dupa regulile mele si vor sa vanda o masina ma pot cauta. Sunt un client foarte dificil in general si nu bat palma pe loc oricat de super nemaiauzita oferta as primi. Si cam atat mai am de spus legat de subiectul asta. 🙂 

Pana prind vreo oferta de nerefuzat ma bucur in continuare de masina mea ca doar de-asta am luat-o, ca sa ma bucur de ea. Am incercat marea cu degetul, nu a mers, aia e. 🙂 Mai devreme de 2 ani nu am schimbat niciun BMW pana acum, cam intre 2-3 ani le schimb, inca sunt in grafic. 😄 

Edited by RedCap
  • Like 1
  • De acord! 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Cred ca m-am indragostit... 🙂 Trage asta ca nebuna, deja numai duduiala de evacuare am in cap. 😄 Abia astept sa o scot de dimineata la plimbare iar cand o sa plec la munca. 😄 

Hai ca dracu stie de ce nu mai pot posta imagini direct ca inainte... ma tot chinui aici degeaba.

https://imgur.com/fZAey1q

https://imgur.com/R80UGrX

https://imgur.com/fBfS8se

https://imgur.com/BK5agmn

Edited by RedCap
  • Hot!! 2
Link to comment
Share on other sites

Gata... am nimerit-o cum sa atasez. Intre timp am mai pornit o data motorul masinii in garaj de ma injura vecinii cred ca de ... e 12 noaptea si lumea normala la cap doarme pregatindu-se pentru o noua zi de munca maine. 😄

fZAey1q.jpg

R80UGrX.jpg

fBfS8se.jpg

BK5agmn.jpg

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Hot!! 7
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Luciosu said:

Cred ca ca era un X5M albastru :D:D 

Nu chiar…culoarea care imi place mult e Donington Grey uitandu-ma la partea practica. Eram mort dupa Silverstone cum am avut pe M4 dar culoarea aia e scoasa din lista lor de optionale. 

Acum nu vreau sa arunc cu pietre in albastrul asta care e superb doar ca e foarte greu de intretinut. Iar eu spre rusinea mea am ajuns la nivelul de imi spal masina de 3-4 ori pe an. Ca de…nu o las pe mana altora la spalatorii dar nici eu nu am timp sa o spal.

Link to comment
Share on other sites

Nu, nu ma ocup cu asa ceva. A fost doar un “loaner” primit cat am avut masina mea in service. 🙂 Cu ocazia asta am vazut ca iti pot da orice masina daca vor de pe stoc cat ai masina in service.

Din pacate fostul proprietar a fumat in draci in masina si le-am recomandat calduros ca daca vor sa vanda masina trebuie sa ii faca un detailing interior si poate poate. Mi s-a spus ca sigur o va lua careva weekend-ul asta dar inca mai e pe stoc vad.

Ma rog, criza bate la usa, s-a dus El Dorado in care au trait pana acum asa ca ma astept sa inceapa sa apara oferte de nerefuzat cat de curand. Pana atunci, eu am spus-o si ma repet, cand vor sa danseze pe muzica mea, sa ma contacteze, eu astept. Si nu, nu as lua un M sh. 

Edited by RedCap
Link to comment
Share on other sites

Pe când eram gata gata sa te laud, citesc mai jos și era loaner… 🤣. Vine criza sau e deja aici…problema e ca și la producția de mașini e încă criza, nu știu cât de repede vor scădea prețurile: VW Touran cumpărat in 2020 cu 8k euro acum e 11k. Ma uitam in 2020 după Panamera Turbo și găseam destule cu maxim 2ani vechime in 60-65k euro…acum sub 75-80k cu 3-4ani vechime… Oricum, e clar: următoarea va fi electrică…

Link to comment
Share on other sites

Criza bate la usa si cred ca deja vanzarile lor sunt lovite. De multe luni ma tot uit la ce masini au pe stoc si tot incep sa apara. Ba mai mult decat atat, luna trecuta vazusem fix la acest dealer un $2k discount la orice masina, lucru de neauzit pana acum.

Acum, sa revin la acest X5MC pe care l-am avut ca asa zis loaner car. A trebuit sa imi duc masina la service pentru o eroare aparuta in bord (driver restraint system error) si stiind ei ca e ceva mai serios mi-au aranjat si pentru un loaner car. Ajung Marti la dealer, las masina si imi astept loaner-ul. Ma duc sa semnez actele pentru el, era un 530e din 2018 cu vreo 30k mile la bord, zic ok, nu mor cu el. Dupa ce ma duc sa inspectez masina... surpriza, mirosea destul de aiurea, avea o masca folosita prin portbagaj plus alte ambalaje de la diverse produse si zic pas. Doua variante, ori imi aduceti inapoi masina mea, ori imi gasiti alta, eu nu plec cu mizeria asta de aici. S-au dat cu fundul de pamant si mi-au gasit un 228i GC de prin 2022 cu vreo 9k si ceva mile la bord, ma duc sa o vad, nu miroase, e ok. Inteleg situatia cu masinile sh si cu loaner-urile, e ok, o iau si plec la munca.

A doua zi, ma suna un reprezentant de al lor de vanzari, fix cel cu, care am avut ceva conversatii anul trecut pentru un X5MC si care la vremea respectiva juca tare. Ultima oara cand m-am conversat cu el, prin Ianuarie, nu am avut tocmai niste conversatii placute, i-am si sugerat chiar ca a facut pasul la vanzari de masini prea devreme ca ii statea mai bine ca reprezentant de vanzari la un lant de cluburi de fitness unde fusese inainte. 🙂 Nu i-am raspuns la telefon, am continuat conversatia cu el prin mesaje si s-a oferit sa imi schimbe loaner-ul cu altceva (chipurile vazuse ca masina mea era in service). I-am spus ca nu ma intereseaza nimic, decat un X5M pe care il au pe stoc. Replica lui a fost caau avut unul dar s-a vandut. Eu i-am explicat ca au unul sh cu vreo 27k mile din 2020 pe stoc si ca de ala vorbesc. Mi-a raspuns ca sa vada ce poate face, ca are nevoie de niste aprobari si urmarea a fost ca a trimis masina catre mine la birou cu un coleg ca sa m-o aduca si sa ia 228i-ul. Cand masina a ajuns, am avut o conversatie cu el la telefon ca o pot folosi pana Sambata desi numerele temporare erau pana Vineri si ca nu il intereseaza cata benzina consum ca sa nu o pun la loc, sa nu busesc, fumez sau sa iau caini/pisici in masina si totul va fi ok.

Fix mai tarziu ma suna si persoana la care lasasem masina in service spunandu-mi ca e ceva mai complicat, au de schimbat niste cabluri pe care trebuie sa le comande din Germania si ca am doua variante. Ori imi dau masina inapoi pana vin cablurile respective ori BMW-ul imi va da o masina de a lor (X3, X5 sau seria 7) sa o conduc pana se rezolva problema masinii mele. Raspund ca mi-a ajuns cu masinile lor folosite si ca o vreau pe a mea inapoi si ramane sa aranjez cu, cel de la vanzari cat mai pot sta cu X5MC-ul. Il sun, ii explic si ma roaga sa i-o duc Vineri dupa masa deoarece Sambata au destul de multi potential clienti ce le vin in dealership si ca incearca sa o vanda atunci. Ok, ne vedem Vineri dupa masa.

Vineri, i-am facut plinul masinii in drum spre ei (nu vreau sa ii aud zicand ca ba noi iti dam masina si tu te plimbi pe benzina noastra, desi mi s-a spus sa nu imi fac griji de benzina consumata. Vreau sa am ultimul cuvant de spus si mereu le bag pe gat ca la X6 mi-au schimbat tot modulul de navigatie si reparatia a fost vreo $6k care au intrat la ei in buzunar de manopera, etc chit ca a fost pe garantie tot bani au fost pentru ei. Plus ca toate masinile de le-am avut tot la ei au fost prin service iar asta cu schimbatul de cabluri ce nu sunt pe stoc iar va costa probabil ceva $) si m-am dus cu ea inapoi. Le explic ca orice om normal la cap va fugi de masina aia daca nu ii fac si ei un detailing interior ca mirosea groaznic in ea a fum de tigare. Plus ca avea discurile de frana ovalizate probabil avand in vedere ca frana in suturi. 

Ma rog... @MuscleMike,concluzia e simpla. Nu m-ar fi cautat respectivul agent de vanzari intr-o mie de ani avand in vedere ca, chiar el mi-a spus intr-unul dintre mesaje ca ultima noastra conversatie nu a fost tocmai placuta. Omul probabil se plictisea la munca si m-a vazut in service sau efectiv se uita zi de zi la masinile ce le intra in service si incearca sa isi faca noi clienti. Daca nu ii era foame fac pariu pe orice, ca nu ma cauta. Acum suntem in jocul asteptarii ca Vineri nu era la dealership, tocmai plecase sa isi ia copiii de la scoala in locul sotiei lui. Doar am avut o discutie telefonica in care i-am spus ca masina e misto dar nu sunt interesat de sh-ul ala cu siguranta. Replica lui a fost ca sa nu imi fac griji ca se va vinde foarte repede masina asta. Eu i-am explicat ca goana lor dupa aur se cam duce naibii cand inflatia e atat de mare si oamenii se uita la ce sa isi puna pe masa si dobanzile sunt totodata atat de mari. Asa ca i-am spus ca ne auzim. Dupa cum am spus mai sus, eu nu il contactez, e razboi psihologic acum, care musca primul si il contacteaza pe celalalt, eu sau el. Stiindu-ma catar cu siguranta nu il voi contacta asa ca astept sa vad cat ii ia sa inghita in sec sa ma caute iar. 😄

Asa ca sfatul meu e @MuscleMike ca mai bine mai ai rabdare daca vrei sa iti mai schimbi masina ca piata e foarte aproape de implozie. Stai sa vina iarna si sa vezi facturi la utilitati prin Europa si mai vorbim atunci.

Mai jos mai pun niste poze cu masina, inclusiv cu, cele doua (228i-ul si X5MC-ul) in parcare la mine la birou.

@edit: Imi cer scuze pentru eventualele greseli de scriere, am setata limba ca engleza si de multe ori corectarile mi le face automat pe ce crede ca ar trebui sa fie si eu nu le vad pe toate ca le corectez la loc. 😞 

ZIYPwYV.jpg

ZXf4VRy.jpg

hf4Myr8.jpg

Edited by RedCap
  • Like 3
  • De acord! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Si... reincep tatonarile. 🙂 De data asta trebuie sa cada ceva la un pret ok. X5M-ul de l-am avut eu dat ca loaner inca il au la vanzare chiar. Pretul masinilor sh a mai inceput sa scada si sa apropie de valori mai ok desi tot umflate sunt. Evident ca deja au inceput sa mai dea ceva discount-uri si la cele noi, nu ma intereseaza o masina sh momentan. 

Am trimis niste coduri de masini configurate, X5M Competition si X5 M50i. Cu siguranta alegerea nu va fi un X5 M50i, daca tot urc la V8 cum vreau de ceva vreme macar sa fie M-ul pur sange, nu 50i-ul dopat de divizia M a lui BMW. 😄 

Edited by RedCap
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.