Jump to content

se poate coda sa nu mai porneasca pe automat clima la pornire?


UY.Scuti

Recommended Posts

la un e60 nfl din 2006, se poate coda cumva a.i. sa nu mai porneasca automat clima cand introduc cheia in contact?mereu ii dau OFF inainte sa opresc motorul si sa scot cheia DAR niciodata nu tine minte, mereu porneste pe auto la urmatoarea pornire,iar asta e foarte grav pt. ca rezulta de fiecare data in baterie descarcata peste noapte.

Sau exsista vreo combinatie de butoane ceva,poate imi scapa ceva a.i cand ii dau OFF sa tina minte in mortii ei de masina?

Sunt nervos ca toata iarna am trecut-o fara probleme si nu mai pornea automat clima,iar astazi cand sunt 12 grade afara, bateria s-a dus la 9V masurata,iar bateria este in mintile ei e noua.Am incercat sa iau curent de la alta baterie INCARCATA cu cabluri de pornire si tot n-a vrut.Cabluri serioase de cupru cu sectiune 25mmp.E foarte ciudata masina asta,pt ca la alte masini, se poate porni cu cabluri de pornire, chiar si cu o baterie descarcata la 9v, DACA bateria donatoare e zdravana si are 12.6V.Asta am testat-o eu,daca bateria scade sub 10V nu am ce mai face nici cu cablurile de pornire,nu mai vrea efectiv.Daca nu mi-a MANCAT sufletul masina asta nu mai pot.Efectiv m-a terorizat de cap cu capitolul asta BATERIE nu mai pot.Am mai avut probleme cu ea in trecut,dar se stabilizase consumatorul,am fost fericit o perioada de 6 luni uitasem,acum iar o face pe nebuna.Si stiu care e consumatorul,e clima asta care porneste mereu,nu am alti consumatori.Imi vine sa fac si eu ce a facut omu ala nemultumit pe youtube,cand s-a dus in fata fabricii bmw la Munchen si si-a dat foc masinii.Nici eu nu mai am mult.Cand mi-e lumea mai draga nu mai am baterie

 

 

Atat vreau sa se poate face ceva ,sa nu mai porneasca clima automat,de fiecare data cand pornesc motorul.E posibil?

va multumesc.

p.s nu inteleg ce porneste automat clima automata,ca oricum a pierdut tot freonul din instalatie,ca nu mai baga nimic.Se poate anula AC-ul,ca o fac si pe asta?Ma lipsesc de Ac si ma ventilez natural si aia e.

Edited by UY.Scuti
Link to comment
Share on other sites

ce treaba are faptul ca porneste clima, dupa ce pornesti motorul, cu descarcatul bateriei cu motorul oprit?

dupa ce ai pornit motorul, bateria primeste curent de la alternator, nu ar avea cum sa se descarce in mers, pt ca porneste clima, decat daca ai alte probleme pe partea electrica

la fel si cu descarcatul bateriei cu motorul oprit...cel mai bine ar fi sa mergi la un electrician priceput

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Cred ca se refera la faptul ca nu tine minte masina setarea care ai lasat-o inainte sa opresti motorul, tot aici OP-ul probabil crede ca clima continua sa functioneze chiar si cu cheia scoasa din contact. Probabil alt consumator descarca bateria, in nici un caz clima, nu cred ca se poate pornii clima cu cheia scoasa din contact.

 

La mine face la fel, daca las clima pe OFF, opresc motorul si repornesc motorul la scurt timp tine minte, adica trebuie sa o repornesc eu clima iar. DACA de exemplu, seara... opresc clima si dupa opresc motorul iar dimineata vin la masina si pun contactul pe treapta 2, porneste clima iar pe treapta 1 in ciuda faptului ca eu cu 12 ore in urma ii lasasem setarea sa fie clima pe OFF. Probabil e setata cumva sa tina minte pe o perioada scurta de timp, cel putin la mine. Cu siguranta setarile astea se pot modifica din calculator.

Link to comment
Share on other sites

Pai dupa ce opresti motorul..mai merge clima la tine? Ca nu inteleg.

dupa ce opresc motorul se opreste si clima normal.Doar cand introduc din nou cheia porneste automat,si de aici SUSPECTEZ ca , clima e responsabila pt descarcatul bateriei.AM explicat in primul post de ce.

Timp de 6 luni nu a fost doar iarna,au fost si zile de 10-11 grade ca astazi si a naibii masina nu a mai avut probleme cu descarcatul bateriei.Credeam ca cosmarul meu s-a terminat.Timp de 6 luni puteam sa opresc/pornesc motorul de 1 miliard ce ori ca o singura data nua pornit clima automat la pornirea motorului.Cum iti explici?

Acum cum pornesc motorul automat pleaca si CLIMA,si pana acum nu a facut asa ceva.De aia suspectez ca ,clima e de vina.Suspectez ca porneste singura cand e motorul oprit ca altfel nu-mi explic.

Pana acum am pornit masina si am oprit-o de 50 000 de ori si nu a mai pornit automat clima,si nu am mai avut probleme cu descarcatul bateriei.

p.s chiar am fost acum 2 sapt la un om cu ista si-a mi-a spus ca mi- a arata graficul pe ista la istoricul bateriei si km parcursi si ca intra corect in sleep mode si in terminalul 15 sau 30g

 

O baterie ce are 9V la borne are elemenții în scurt. Poți sa o arunci.

stiu si eu ca o baterie de 9V e de aruncat si ca nu ai cum sa pornesti nici o masina cu asemenea tensiune.Eu am explicat cu totul altceva in acel post.Incearca sa intelegi ce am incercat sa explic.Mai ai voie la o incercare.

 

 

 

..opresc motorul si repornesc motorul la scurt timp tine minte, adica trebuie sa o repornesc eu clima iar.

tocmai ca la mine e invers,eu trebuie sa opresc de fiecare data clima cand pornesc motorul,altfel spus clima pleca automat odata cu pornirea motorului fara sa apas nici un buton eu.Nu este in regula,ca pana acum nu a facut asa,si am traversat o iarna intreaga,pornea la sfert de cheie.

Edited by UY.Scuti
Link to comment
Share on other sites

nu stiu cum s-o mai "mangai" masina asta pretentioasa.Cateodata am impresia ca este ca un om de pretentioasa,si cateodata gandeste.Cum ma vede ca sunt fericit si cand cred ca cosmarul meu s-a terminat cu bateria cand si cand mi-o mai face.6 luni a pornit la sfert de cheie,si pe soare si pe ploaie si pe vant si pe zapada de ziceai ca e noua.Mesajul cu elevatorul disparuse ca prin minune,eram fericit,eram in al 9-lea cer,era totul o placere,si acum iar a inceput cu mesajul cu elevatorul.Era prea frumos sa fie adevarat....

Am mai incercat acum o metoda.In felul urmator:

eu am panoul tip aragaz fL montat.am pornit masina,automat a pornit si clima pe Auto ledul verde.Buun...in timpul mersului am dat sa bage minim,si vad ca dintr-odata s-a stins si ledul verde de pe Auto,fara sa apas pe butonul OFF.Asta e o surpriza pt mine.O las cateva ore sa vedem poate la repornirea motorului nu mai porneste automat clima si tine minte.Eu suspectez panoul de clima IHKA ca a luat-o razna,ca mi-a mai iesit pe ista ca fiind problematic.Dar am schimbat deja 2 panouri pana acum.

 

poate trebuie sa o las cateva zile sa reinitializeze ea toate modulele iar cum vrea muschiul ei,poate ceva nu-i place si cateodata totul se rezolva cand nu te astepti,lasand lucrurile asa cum sunt?Nu stiu cum sa mai procedez cu ea.

Edited by UY.Scuti
Link to comment
Share on other sites

Nu e nici o minune.

Eu rar, fooarte rar folosesc Auto de pe clima. De ce? Pentru ca ma scoate din sarite vajaitul ala initial cand dai Auto..

Si ca atare singurele butoane de pe clima sunt, cand nu e cald, reglez ventilatorul la nivelul minim acceptat, adica in surdina. Si reglez temperatura, daca e vremea rece, doar pentru mine.. Pentru zona cealalta sta la 19-20 grade in permanenta pe sezon rece.

Pe sezon cald folosesc AC apasand butonul corespunzator dupa ce in prealabil, daca era cald in masina, ce a reusit sa se acumuleze dupa parasolarul de pe bord.. merg cateva sute de metri cu geamurile mai coborate pentru a permite aerului ambiental sa raceasca interiorul cat de cat, apoi dau drumul la AC din buton si reglez ce temp. vreau, obligatoriu pe automat nu pe recirculare!

 

Cat despre martorul din bord, acela cu masina pe elevator trebuie anulat intrand in meniul din bord si schimband intervalul service corespunzator inspctiei care ti-e aratata, "masina pe elevator".

Atat, nimic magic.

 

Tu ai probleme probabil cu panoul de control clima.

Mergi la specialist.

 

A, la mine nu porneste, nu a pornit niciodata singura "clima" de indata ce am pornit motorul, dar nici nu am oprit motorul de pe modul Auto.. vreodata. Nu m-a interesat.

  • Like 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

multumesc skw.o sa ma interesez cat ar costa aceasta codare pt calculatorul de clima,sa scap odata de cosmarul acesta.Si oricum din ce citesc si la colegul bimmer,vad ca lui nu ii porneste automat clima la pornirea motorului.Stiam ca e ceva in neregula ca multi care mi-au mai facut codari la masina asta ss-au mirat ca de ce imi porneste clima cand pornesc masina,ba chiar cand pun si contactul.de abia acum imi aduc aminte si fac unele conexiuni.

Deci nu este normal sa plece automat AC-ul la pornirea motorului corect?

Link to comment
Share on other sites

eu am o alta dilema legata de clima. am mai postat o odata dar a ramas fara raspuns. clima la mine niciodata nu sta sau o las pe automat. dar, CATEODATA cand pornesc masina , clima e pusa pe automat. repet, nu ma ating niciodata de butonul de auto. ma gandesc ca o fi vreun senzor de temperatura sau umiditate/roua care decide ca e nevoie de auto. alta explicatie nu am.
Link to comment
Share on other sites

Am descifrat misterul in cazul meu !!!!Am explicat in ss.

Gata nu mi-a mai aparut elevatorul.Singur am descoperit asta,nimeni nu m-a ajutat!A pornit la sfert de cheie.Ma si miram cum naiba 6 luni merge brici si pac intr-o noapte nu mai am baterie.Sper ca asta sa fi fost buba ei,sa nu mai am alte surprize.

Sper din tot sufletul sa ma lase in pace macar pe urmatoarele 6 luni :)

Butonul OFF e null ca degeaba il apesi, ca nu opreste functia AUTO dupa ce motorul e oprit,si ai surprize si-ti toaca bateria peste noapte!.

post-101780-0-35731600-1617709963_thumb.jpg

Edited by UY.Scuti
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.