Jump to content

Vopsire piele


Myx

Recommended Posts

am vazut multe demonstratii cu filler/kit (nu este neaparat la culoarea pielii pentru ca oricum se vopseste ulterior), apoi smirgheluit si vopsit.

Am si eu o intrebare, pentru ca pielea sa nu capete aspectul de plastic lucios se poate face ceva (aspectul asta provine de la fixator banuiesc) ?

Link to comment
Share on other sites

Am si eu o intrebare, pentru ca pielea sa nu capete aspectul de plastic lucios se poate face ceva (aspectul asta provine de la fixator banuiesc) ?

 

In primul rand, vopselurile pentru piele sunt si mate si lucioase. Depinde de producator si/sau destinatia lor.

Majoritatea sunt pe baza de apa, dar unele automobile mai vechi si rare au interirorul din piele tratata cu vopse pe baza de diluanti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pana la urma am cumparat un kit de revopsire piele de AICI. Pt a nimeri culoarea am dus o tetiera (s-a nimerit sa am drum prin Barlad) si mi-au potrivit nuanta dupa ea (mi-au facut o demonstratie de fata cu mine, aplicand vopseaua pe o portiune din tetiera si nuanta este 100% aceeasi). Totul a durat 2h.

 

Astazi bineinteles ca n-am avut stare si am zis sa incerc revopsirea pe o bucatica.

Am curatat intai pielea cu solutia de curatat din kit si cu o perie fina. Vreau sa spun ca restul solutiilor cu care obisnuiam sa mai 'curat' pielea, gen Leatherique, sunt apa de ploaie pe langa asta. Pur si simplu a scos toata mizeria din textura pielii, iar nuanta s-a deschis foarte mult, inainte fiind imbacsita de mizerie ce n-o puteam scoate cu Leatherique.

Dupa curatare au iesit la suprafata si alte locuri pe scaun unde vopseaua se uzase si pe care nici nu le vazusem inainte.

 

Nu eram tocmai pregatit pt aceasta operatiune (n-am avut uscator de par/ pistol cu aer cald la indemana), asa ca am decis sa testez vopseaua doar pe o bucatica mica, pe sezutul scaunului, loc unde se luase complet vopseaua.

 

Am folosit un smirghel fin doar pe locul cu pricina, apoi am curatat bine cu solutia asta.

 

Am pus vopseaua pe un buretel si apoi am aplicat pe locul cu pricina. Dupa primul strat s-a acoperit mai bine de 70% locul; pana la urma am aplicat in 3 straturi, cu 20-30min intre ele timp de uscare, pt ca n-am avut pistol cu aer cald (mai bine zis n-am avut priza unde aveam masina).

 

Dupa ce s-a uscat si ultimul strat, am aplicat crema de protectie din kit.

 

Rezultatul este, zic eu, destul de bun. Nu se cunoaste nicio diferenta de nuanta, cu toate ca am vopsit doar local. Singura chestie naspa este ca, pielea fiind frecata destul de mult in locul ala, s-a netezit si nu mai are textura originala. Ramane acum sa vedem cum se va mentine in timp.

Poze:

Final:

http://i47.tinypic.com/2ymiw48.jpg

Final:

http://i48.tinypic.com/2jdex42.jpg

Asa arata la inceput si locul refacut, de pe sezut (nu am facut poze inainte)

http://i46.tinypic.com/206g5sn.jpg

Alte locuri cu uzura:

http://i45.tinypic.com/ojpabc.jpg

http://i46.tinypic.com/2ir5e1z.jpg

Edited by LYM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am facut prostia sa-mi iau o husa pt scaunul sofer si mi-a ros pielea pe spatar.

Care ar fi solutia de remediere, doar vopsire sau se mai poate da cu vrea solutie minune?

Am incercat sa-l sun pe dl Filip dar are telef inchis probabil nu mai are acel numar.

Imi poate da cineva datele lui de contact?

Merci!

Link to comment
Share on other sites

Vreau sa spun ca restul solutiilor cu care obisnuiam sa mai 'curat' pielea, gen Leatherique, sunt apa de ploaie pe langa asta. Pur si simplu a scos toata mizeria din textura pielii, iar nuanta s-a deschis foarte mult, inainte fiind imbacsita de mizerie ce n-o puteam scoate cu Leatherique.

Dupa curatare au iesit la suprafata si alte locuri pe scaun unde vopseaua se uzase si pe care nici nu le vazusem inainte.

 

 

Pentru vopsire:

colourlock este mai usor de folosit, dar leatherique este mai eficient.

Si am probat/incercat mai multe produse printre care si vopel, colorGLO, LIVAL, ... si ceva vopseluri ce se gasesc pe piata italiana.

varianta cea mai economica este colorGLO;

variante eficienta sunt LIVAL(bufa) si leatherique.

 

Pentru curatire:

- kit-ul de la leatherique nu este chiar apa de ploaie. Este adevarat ca PC de la leatherique nu este un cleaner atat de agresiv ca alte produse de pe piata, dar impreuna cu RO chiar isi face treaba foarte bine.

 

 

p.s.

felicitari pentru rezultatul obtinut.

Link to comment
Share on other sites

Weekendul asta am fost ocupat, am zis sa revopsesc si restul locurilor uzate de pe scaune - una mica pe scaunul pasagerului, restul la sofer.

 

Sezut pasager (INAINTE):

http://i50.tinypic.com/2lnu8ud.jpg

Sezut pasager (DUPA):

http://i45.tinypic.com/2yw96dd.jpg

http://i50.tinypic.com/jjtj04.jpg

 

Spatar sofer (INAINTE):

http://i49.tinypic.com/24ce2oo.jpg

Spatar sofer (DUPA):

http://i50.tinypic.com/25koocl.jpg

http://i45.tinypic.com/rgw8pf.jpg

 

Dungile de la sofer/pasager au iesit foarte bine si rapid, insa am avut o surpriza (neplacuta) cand am inceput sa fac pe bucati mai mari de piele. Dupa aplicare, vopseaua incepea sa se albeasca foarte rau, nu-mi explic de ce (posibil sa fie din cauza ca venise soarele pe masina si pielea era destul de incalzita). Am incercat sa aplic local, am incercat sa revopsesc toata bucata respectiva de piele - aceeasi problema - vopseaua se facea prea alba si se vedea ca naiba. Am sters repede ce-am aplicat si, dupa multe incercari, am decis sa nu mai folosesc buretele pt aplicare, am pus vopsea pe o laveta si am inceput sa tamponez foarte usor locul, apoi tamponand usor cu o laveta curata pt a indeparta excesul de vopsea. A fost un cosmar, cred ca am aplicat cel putin 10 straturi (super subtiri) pt a acoperi zona. Pana la urma a iesit ok.

Detalii mai jos:

 

Sezut sofer (INAINTE):

http://i46.tinypic.com/1z5t9q8.jpg

 

Sezut sofer (DUPA):

http://i48.tinypic.com/2a95swm.jpg

http://i49.tinypic.com/68955z.jpg

http://i45.tinypic.com/cmc2e.jpg

 

Pe spatarul soferului aveam o urma mica de uzura, care credeam ca are sa fie cel mai usor de reparat, insa care mi-a dat, de departe, cele mai mari batai de cap, fiind si singurul loc unde se vede diferenta.

Acolo am aplicat tot cu buretele (probabil de-asta nici n-a iesit perfect). Ar fi trebuit sa sterg si sa aplic tot cu laveta, prin tamponare, insa se uscase asa si am zis sa n-o fac mai rau.

Acum nici nu-mi dau seama daca difera un pic nuanta sau daca textura pielii din acea zona, fiind mai uzata, sa faca sa se vada un pic altfel.

Detalii:

Spatar sofer (INAINTE):

http://i47.tinypic.com/rb9ml1.jpg

Spatar sofer (DUPA):

http://i49.tinypic.com/2qv87zo.jpg

 

Per total rezultatul a fost multumitor, insa sunt convins ca exista solutii si mai bune. Daca nu intampinam problemele mentionate mai sus as fi fost si mai multumit.

 

Acum as mai vrea sa comand un leather shield care cica ar preveni uzura in locurile foarte solicitate, precum si transferul de culoare de pe haine.

Edited by LYM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...
Scuze de OFF topic..am urmarit cu interes acest topic,apoi prin intermediul unui prieten,am comandat din germania vopseaua COLOURLOCK,culoarea CHAMPAGNE....am sudiat paleta de culori BMW si am fost sigur ca aceea e nuanta...cand mi-a ajuns acasa dupa 3 saptamani am constatat ca eu nu aveam acea nuanta ci SAINTBEJE..asa ca am ramas cu acet flacon de 150 mml pe care am platit 44 euro....deci cine este interesat pentru aceasta nuanta am un flacon,impreuna cu buretelul si instructiunile made in GERMANAY....post-40279-0-72363200-1365624656_thumb.jpg Edited by blo
Link to comment
Share on other sites

Nasol. Eu cand am cumparat de la ei, le-am dat seria de caroserie si au stiut ei ce nuanta am. Bine, stiam si eu, dar ca si ultima confirmare.

 

Champagne e culoare de piele de Individual, era imposibil sa ai asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

Nasol. Eu cand am cumparat de la ei, le-am dat seria de caroserie si au stiut ei ce nuanta am. Bine, stiam si eu, dar ca si ultima confirmare.

 

Champagne e culoare de piele de Individual, era imposibil sa ai asa ceva.

Eu am un e39,la care am schimbat interiorul cu unul sport full electric,nu aveam de unde sti seria de caroserie...poate chiar are nevoie cineva de aceasta noanta

Link to comment
Share on other sites

Ai luat oricum prea multa vopsea. Eu am luat prima data un flacon ca si tine, de 150ml, si a fost prea mare, mi-a ramas cam jumatate din el, am si scris cred asta aici pe topic. Apoi la urmatoarea masina am luat doua sticlute micute de 30ml din care mi-a ramas jumatate de flacon. 20 de euro parca m-au costat amandoua, nu mai tin minte.
Link to comment
Share on other sites

de ce nuanta ai nevoie: 515 Sand sau 521 Lt Sand ?

Sincer nu stiu...stiu ca sunt 2 modele,unul cu plasticele,bordul,mocheta si plafonul in culoarea pieli,iar altul cu plasticele negre

Eu i-l am pe cel cu plasticele negre...

 

Cum pot afla culoarea ? Am desfacut pielea de sub scaun dar nu am gasit nici o eticheta

Link to comment
Share on other sites

Pe interior din piele neagra a mai experimentat cineva vre-un produs bun? Ma refer la zgarieturi, decolorari...etc.

Pe negru cred ca e si mai usor.

Am folosit pe crem (naturbraun), la aripioara aveam un pic de uzura si dupa 9 luni e intacta, pe negru cred ca e si mai usor si mai rezistent.

Cum zicea si WLF daca nu ai de vopsit mult nu lua un flacon de 150 ml ca e prea mult. Tin minte ca atunci vorbisem cu WLF si la fel mi-a zis, am luat atunci 30 ml pt aripioara dar mi-a ramas foarte mult. Cu 150 ml cred ca vopsesti ambele scaune fata.

+1 pt colourlock (foarte usor de aplicat), acum mai auzisem ca mai era un kit de la leatherique dar un pic mai complicat de vopsit.

 

Din pacate nu am poze si before... dar stim cu totii cum se uzeaza aripioarele de la intrat/iesit din masina.

post-31908-0-69351600-1365665353_thumb.jpg

Edited by raul_bog
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.