Jump to content

Consiliui Suprem de Aparare al Tarii


Ziggye

Recommended Posts

COMUNICAT DE PRESĂ

(26 septembrie 2011)

 

REF: ÂŞedinĂža Consiliului Suprem de ApĂŁrare a ĂĂŁrii

 

Luni, 26 septembrie a.c., ora 14.00, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ÂşedinĂža Consiliului Suprem de ApĂŁrare a ĂĂŁrii, condusĂŁ de preÂşedintele României, Traian BĂŁsescu.

 

La ºedinÞã au participat primul-ministru al României, Emil Boc; ministrul AdministraÞiei ºi Internelor, Traian Igaº; ministrul Apãrãrii NaÞionale, Gabriel Oprea; ministrul Economiei, ComerÞului ºi Mediului de Afaceri, Ion Ariton; ministrul JustiÞiei, Cãtãlin Marian Predoiu; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; directorul Serviciului de InformaÞii Externe, Mihai Rãzvan Ungureanu; directorul Serviciului Român de InformaÞii, George Maior; ºeful Statului Major General, general-maior ªtefan Dãnilã; consilierul prezidenÞial pentru securitate naÞionalã, Iulian Fota; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Opriºor; purtãtorul de cuvânt al Preºedintelui României, Valeriu Turcan. La ºedinÞã au mai participat, În calitate de invitaÞi, ministrul Transporturilor ºi Infrastructurii, Anca Boagiu, ºi secretarul de stat În Ministerul AdministraÞiei ºi Internelor, Ioan Dascãlu.

 

CSAT a analizat Raportul privind prezenÞa României cu jandarmi ºi poliÞiºti În Kosovo ºi a hotãrât retragerea celor 178 de jandarmi ºi poliÞiºti români, odatã cu terminarea turului de serviciu, programatã pentru luna decembrie a.c.. Detaliile acÞiunii de retragere vor fi stabilite În coordonare cu partenerii europeni.

 

CSAT a aprobat concepĂžia de reconfigurare a sistemului de ordine publicĂŁ prin transferul de personal Âşi responsabilitĂŁĂži ĂŽn coordonarea administraĂžiei locale. Ăn acest context, Guvernul României va adopta legislaĂžia necesarĂŁ pentru transferul de responsabilitĂŁĂži ĂŽn domeniile ordinii publice Âşi circulaĂžiei rutiere de la PoliĂžia NaĂžionalĂŁ cĂŁtre PoliĂžia LocalĂŁ pentru a creÂşte astfel eficienĂža acĂžiunilor de pe teren.

 

Ăn cadrul ÂşedinĂžei, CSAT a aprobat semnarea acordului ĂŽntre Guvernul României Âşi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru amendarea acordului ĂŽntre Guvernul României Âşi Guvernul S.U.A referitor la mĂŁsurile de protecĂžie a informaĂžiilor militare secrete de stat ĂŽncheiat la Washington la 21.06.1995.

 

De asemenea, membrii CSAT au avizat proiectul de HotĂŁrâre a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a SocietĂŁĂžii NaĂžionale de Transport Feroviar de MarfĂŁ „C.F.R. MarfĂŁ” S.A. Âşi a mandatului Ministerului Transporturilor Âşi Infrastructurii pentru privatizarea a peste 50% din acĂžiunile companiei, cu obligaĂžia respectĂŁrii de cĂŁtre companie a nevoilor de transport ĂŽn situaĂžii de urgenÞã, precum Âşi a celor care derivĂŁ din angajamentele României ĂŽn cadrul NATO Âşi ĂŽn cadrul acordurilor cu Statele Unite ale Americii.

 

Tot În cursul ºedinÞei de luni, CSAT a abrogat hotãrârea Consiliului din data 21.01.2010, privind reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului Economiei, ComerÞului ºi Mediului de Afaceri.

 

Ăn cadrul aceleiaÂşi ÂşedinĂže, membrii Consiliului au luat ĂŽn dezbatere Âşi au avizat proiectul de ordonanÞã de urgenÞã prin care se reglementeazĂŁ trecerea AgenĂžiei NaĂžionale de Cadastru Âşi Publicitate ImobiliarĂŁ din subordinea Ministerului AdministraĂžiei Âşi Internelor ĂŽn subordinea Ministerului DezvoltĂŁrii Regionale Âşi Turismului.

 

TotodatĂŁ, CSAT a avut pe ordinea de zi raportul privind activitĂŁĂžile desfĂŁÂşurate Âşi rezultatele obĂžinute ĂŽn procesul de prevenire Âşi combatere a evaziunii fiscale ĂŽn perioada iunie - august 2011.

 

Membrii Consiliului au fost informaĂži cu privire la activitĂŁĂžile desfĂŁÂşurate Âşi rezultatele obĂžinute ĂŽn procesul de prevenire Âşi combatere a fenomenului infracĂžional la nivelul porturilor maritime, ĂŽn perioada martie - august 2011.

 

ActivitãÞile desfãºurate ºi rezultatele obÞinute de cãtre structurile de aplicare a legii cu atribuÞii În domeniul prevenirii ºi combaterii fenomenului infracÞional la nivelul porturilor maritime au vizat activitãÞi de cercetare ºi urmãrire penalã desfãºurate În 2 dosare penale, prinderea În flagrant a unui grup infracÞional organizat, specializat În sãvârºirea infracÞiunilor de contrabandã cu produse accizabile, precum ºi realizarea analizelor de risc asupra containerelor ce intrã În Þarã prin porturile ConstanÞa ºi ConstanÞa - Sud.

 

La finalul ºedinÞei CSAT, preºedintele României, Traian Bãsescu, a accentuat importanÞa deschiderii ºi atragerii de cãtre Guvern de investiÞii În scopul creãrii de locuri de muncã.

 

Departamentul de Comunicare PublicĂŁ

26 Septembrie 2011

Link to comment
Share on other sites

ideea e alta...ca toti ciufutii , secretarele si femeile de servici din primarii vor avea "autoritate" asupra Politiei ... in orice caz... iese bai mare... pt ca politistii nu au fost intrebati ( anun tati in avans) , sindicatele au tacut ca c*c*tu' in iarba ... multe functii babane vor disparea....iar primaru' face legea... Edited by Ziggye
Link to comment
Share on other sites

 

La finalul ºedinÞei CSAT, preºedintele României, Traian Bãsescu, a accentuat importanÞa deschiderii ºi atragerii de cãtre Guvern de investiÞii În scopul creãrii de locuri de muncã.

 

Departamentul de Comunicare PublicĂŁ

26 Septembrie 2011

 

cu fiscalitatea ridicata din romanica, sigur se vor bate investitorii care sa bage mai multi bani p'aici :laugh: :wacko:

Link to comment
Share on other sites

COMUNICAT DE PRESĂ

(26 septembrie 2011)

 

REF: Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

 

Luni, 26 septembrie a.c., ora 14.00, a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, Traian Băsescu.

 

La şedinţă au participat primul-ministru al României, Emil Boc; ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş; ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea; ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton; ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu; directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior; şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă; consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor; purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan. La şedinţă au mai participat, în calitate de invitaţi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, şi secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ioan Dascălu.

 

CSAT a analizat Raportul privind prezenţa României cu jandarmi şi poliţişti în Kosovo şi a hotărât retragerea celor 178 de jandarmi şi poliţişti români, odată cu terminarea turului de serviciu, programată pentru luna decembrie a.c.. Detaliile acţiunii de retragere vor fi stabilite în coordonare cu partenerii europeni.

 

CSAT a aprobat concepţia de reconfigurare a sistemului de ordine publică prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale. În acest context, Guvernul României va adopta legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi în domeniile ordinii publice şi circulaţiei rutiere de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală pentru a creşte astfel eficienţa acţiunilor de pe teren.

 

În cadrul şedinţei, CSAT a aprobat semnarea acordului între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru amendarea acordului între Guvernul României şi Guvernul S.U.A referitor la măsurile de protecţie a informaţiilor militare secrete de stat încheiat la Washington la 21.06.1995.

 

De asemenea, membrii CSAT au avizat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru privatizarea a peste 50% din acţiunile companiei, cu obligaţia respectării de către companie a nevoilor de transport în situaţii de urgenţă, precum şi a celor care derivă din angajamentele României în cadrul NATO şi în cadrul acordurilor cu Statele Unite ale Americii.

 

Tot în cursul şedinţei de luni, CSAT a abrogat hotărârea Consiliului din data 21.01.2010, privind reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

 

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii Consiliului au luat în dezbatere şi au avizat proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se reglementează trecerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

 

Totodată, CSAT a avut pe ordinea de zi raportul privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale în perioada iunie - august 2011.

 

Membrii Consiliului au fost informaţi cu privire la activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional la nivelul porturilor maritime, în perioada martie - august 2011.

 

Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de către structurile de aplicare a legii cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional la nivelul porturilor maritime au vizat activităţi de cercetare şi urmărire penală desfăşurate în 2 dosare penale, prinderea în flagrant a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse accizabile, precum şi realizarea analizelor de risc asupra containerelor ce intră în ţară prin porturile Constanţa şi Constanţa - Sud.

 

La finalul şedinţei CSAT, preşedintele României, Traian Băsescu, a accentuat importanţa deschiderii şi atragerii de către Guvern de investiţii în scopul creării de locuri de muncă.

 

Departamentul de Comunicare Publică

26 Septembrie 2011

Ce ne mai mira. Vinde asta tot.Nu se lasa pana nu ne lasa in curu gol ca si aia din Somalia.Urmeaza Hidroelectrica ultima perla a industriei romanesti.

A .. si cu privire la transferul atributiilor catre politia ocala(gardieni publici) tineti-va bine.O gramada de analfabeti lucreaza acolo.Cei din rutiera sunt de 10 ori mai culti :).Mie mi-au dat amenda de parcare ieri si n-au fost in stare sa scrie nr de inmatriculare corect ..Au scris ceva de genul BHH 3 RGH. Totul in avantajul meu...pt ca nu voi mai plati amenda deoarece....asta se numeste viciu de forma ce duce la nulitatea absoluta a procesului verbal.

Edited by GeorgeCasino
Link to comment
Share on other sites

cu alte cuvinte, nu o ne-o mai traga unul cu 12 clase, o sa ne-o traga unul cu 8 clase.mirific. daca a luat cuvantul si igas, e clar... :blink:

de ce generalizezi?

 

Povestea asta este veche si e doar o preluare a ceea ce se intampla si in alte tari, nu va fi doar la noi asa, face parte din planul de descentralizare iar in felul asta Guvernul urmareste sa mai reduca cheltuielile intrucat primariile ii vor plati iar Politia Romana va face ce ar trebui sa faca de fapt, teoretic cel putin. Ramane de vazut cum vor plati primariile oraselor mai putin avute, de unde isi vor permite orasele in care nu mai e niciun pic de industrie...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

de ce generalizezi?

 

Povestea asta este veche si e doar o preluare a ceea ce se intampla si in alte tari, nu va fi doar la noi asa, face parte din planul de descentralizare iar in felul asta Guvernul urmareste sa mai reduca cheltuielile intrucat primariile ii vor plati iar Politia Romana va face ce ar trebui sa faca de fapt, teoretic cel putin. Ramane de vazut cum vor plati primariile oraselor mai putin avute, de unde isi vor permite orasele in care nu mai e niciun pic de industrie...

 

 

Exact aici e problema...ca poti suporta cave vreme statutul, pana intelege lumea ca fosta Politie Nationala este acum Locala...ca in fond si la urma umrmei asta se vrea...dar cand te atige la salariu..atunci iar e bai...

Link to comment
Share on other sites

nu o sa devina primarul seful Politiei orasesneti sau prefectul Inspector....nu la asta se refera subordonarea...vezi ca este pe net proiectul de lege, citeste-l si vei intelege mai bine ce vor sa faca de fapt! Si acum este la fel de colorata institutia cu pricina, ca toate celelalte de altfel... Edited by mik15
Link to comment
Share on other sites

eu asta inteleg prin asta:

 

"CSAT a aprobat concepţia de reconfigurare a sistemului de ordine publică prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale"

 

proiectul de lege cred ca nici macar nu a fost inca eleborat.

 

"Si acum este la fel de colorata institutia cu pricina, ca toate celelalte de altfel..."

 

dar intr-un stat de drept, normal, nu ar trebui sa fie colorata, nu? institutii de stat independente politic...LOL

 

cine isi mai inchipuie ca suntem un stat de drept, e fumat ori naiv.

Edited by max83
Link to comment
Share on other sites

pai si ti se pare normal ca seful sefului de politie din orasul x sa fie domn primar? sau seful sefului IJP , vre-un presedinte de consiliu judetean cu o anumita culoarea politica?!

 

descentralizare pe dreacu...gestionare de fonduri exclusivista mai degraba.

 

E normal, poate asa lumea se mai uita ce voteaza si local. Politaiiul de care te doare pe tine lucreaza pe strada ta si in cartier, nu la minister..

 

Si daca nu iti convine ceva, de exemplu ca tiganii fac legea in oras, cum s-a intamplat in Bulgaria, stii cine e vinovat, e primarul, si il arzi la alegeri.

 

 

 

 

In State functioneaza sistemul de zeci de ani de zile.

Pe langa politia normala subordonata primariei, seriful de exemplu e ales direct.

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.