Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

Airbag Passanger reistrant

vali77

Recommended Posts

Salut

Cer și eu ajutorul vostru.Masina este BMW X1 F48.Am o problema cu airbagul pasager. La scanare cu OBD apare eroarea 930C71( Shirt circuit to Grund or Open circuit). Am verificat tot cablajul care pare in regula. Adică nu sunt semne de uzura. Am curățat toate mufele cu spray de contact. Nu reușesc să găsesc problema. Cer ajutorul vostru.

La început eroarea apărea sporadic doar când era foarte cald afara și mașina stătea în soare. Dar du pă 5 min de AC dispărea eroarea. Acum de 2 luni e aprinsă permanent.

Screenshot_2025-06-21-19-26-29-788_com.topdon.diag.topscan.jpg

Am incercat sa scot mufa sa dau un scan din nou și a apărut așa că în foto

Screenshot_2025-06-29-11-50-46-630_com.topdon.diag.topscan.jpg

Daca am citit eu bine. Prima eroarea ar arăta că de fapt exista un circuit deschis între scaun și modul airbag. Am verificat și curățat inclusiv mufele de la modul. Tot nu merge. 

A mai avut cineva o astfel de problema?

52 minutes ago, vali77 said:

Salut

Cer și eu ajutorul vostru.Masina este BMW X1 F48.Am o problema cu airbagul pasager. La scanare cu OBD apare eroarea 930C71( Shirt circuit to Grund or Open circuit). Am verificat tot cablajul care pare in regula. Adică nu sunt semne de uzura. Am curățat toate mufele cu spray de contact. Nu reușesc să găsesc problema. Cer ajutorul vostru.

La început eroarea apărea sporadic doar când era foarte cald afara și mașina stătea în soare. Dar du pă 5 min de AC dispărea eroarea. Acum de 2 luni e aprinsă permanent.

Am uitat să menționez plasă din scaun funcționează și centura la fel. Apar pe diagnoza funcționale.

Eroarea ta (930C71) se refera la probleme cu ledul care confirma activarea/dezactivarea airbag pasager. Din cate imi amintesc e o problema a FZD-ului, deci alt FZD sau eventual poti incerca un update de sw pe FZD.

Multumesc Zeronoo pentru detalii. Am desfăcut FZD îl și pare o mufa defecta. Este cu lipitura pe ea. Clar sa mai lucrat aici. Posibil sa fie o problema curenta la acest model.

5 minutes ago, vali77 said:

Multumesc Zeronoo pentru detalii. Am desfăcut FZD îl și pare o mufa defecta. Este cu lipitura pe ea. Clar sa mai lucrat aici. Posibil sa fie o problema curenta la acest model.

IMG_20250706_112830.jpg

O sa incerc sa schimb mufa sa vad daca reușesc să șterg eroarea . Daca nu să cumpăr alta plafoniera. Aveți idee cu alta plafoniera trebuie scrisă sau se potrivește pur și simplu?