Jump to content

BMW 123D motor kaput

Recommended Posts

Salutare dragi posesori de BMW. 

Am un 123D din 2007 la care a puscat motorul si as vrea sa va intreb daca stiti careva de unde as putea face rost de altul, daca se merita sa-l desfac si refac pe al meu, si eventual unde as putea sa-l si schimb/repar cu totul facut ca la carte. Nu ma intereseaza sa-l fac ieftin si prost, ci sa fie facut cum trebuie, pt ca am facut deja greseala sa-l schimb o data la un service de o calitate mai indoielnica si m-a lasat dupa 8000 km. 

Un pic de back story, vara trecuta pe la 38c afara am mers in forta cu masina si s-a crapat blocul intre 2 si 3. Din recomandari, am ajuns la domnul Bora din Sag, langa Timisoara care m-a asigurat ca s-a rezolvat problema ca la carte, cu alt bloc + _chiulasa_ (cica nedesfacut). Toate bune si frumoase, pana a inceput sa mance ulei in draci dupa primii 500km. In 8k km a mancat vreo 14L de ulei dupa care a puscat un piston si s-a terminat povestea lui. 

Intre timp am luat o alta masina cu care sa-mi fac treaba si am strans niste bani pt ceva mai ok, dar nu as abandona 123D pt ca e foarte distractiva si parca ma doare sufletu sa-l dau la dezmembrari pe un pret de nimic, mai ales ca are dotari super ok si dupa ce am bagat cate mii de euro in el in multe piese, cauciucuri PS5, s.a. As vrea sa-l repar, facut cum trebuie si ulterior si un upgrade de evacuare + FMIC cu un soft facut corect undeva (ma gandeam la Carsx sau UGod Customs). 

V-as fi tare recunoscator daca ma puteti ajuta, de unde as putea incepe sa refac/schimb motorul curent si la cine si daca se merita, in zona Timisoarei. Ma gandeam si la varianta sa iau un alt 123D din Germania si sa-i pun motorul pe al meu + alte piese la nevoie. 

Va salut, 

Victor 

Edited by Cryptedvick