Jump to content

GTR77

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Previous Fields

  • Masina
    BMW 320d F31 xDrive

GTR77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Reputation

  1. Salut, Va multumesc pentru raspunsuri! O sa incerc sa mai adaug aici cateva detalii care sa raspunda intrebarilor de mai sus: - spargerea s-a inamplat la km 36, A1, dupa pod, la intrarea in padure. Nu stiu daca cunoasteti zona, insa in acel moment nu aveam masina in fata si nu am fost in jurul unui pod, de pe care sa imi arunce cineva ceva. Cu siguranta obiectul care a produs spargerea a venit de pe contrasens. Am mai auzi de la cinva o ipoteza conform careia se poate ca obiectul sa fi fost aruncat de o pasare din zbor. Nu o sa am cum sa aflu ceva cert niciodata, dar da, a fost tare ciudat si nu am auzit sa mai fi patit nimeni din arealul meu de cunoscuti, de aceea am intrebat si aici. - am casco la Uniqa si Bavaria Baneasa este pe lista mea de service. Banuiesc ca este o operatiune migaloasa, ce necesita pricepere si dedicare, lucuri pe care nu le-am regasit in review-urile acestui service. Dar aparent sunt singurii care se ocupa, asa ca o sa apelez la ei. Momentan astept aprobarea dosarului. Va tin la curent cu evolutia lucrarii. Multumesc pentru mesaje! Zi buna!
  2. Salutare colegi! Revin cu un update referitor la masina si cu o noua problema pentru care nu am gasit un topic in cadrul formului pana acum, daca s-a mai discutat, va rog sa ma directionati. A trecut aproximativ un an de la utimul meu post, timp in care am utilizat masina aproximativ 15k de km. In acest timp am facut urmatoarele service-uri: 1. Revizie ulei + filtre - FRK Service; 2. Schimb lichid frana - cerut de masina - FRK Service; 3. Schimb placute frana spate - cerut de masina - FRK Service; 4. Schimb ambele brate superioare fata - cerut de starea drumurilor din Romania; 5. Revizie cutie - conform procedurilor ZF - FRK Service; Masina functioneaza perfect si experienta de condus este cu adevarat incantatoare din punctul meu de vedere, iar experienta de la FRK a fost una foarte buna. Numai ca in urma cu aproximativ o saptamana, am avut un eveniment pe care nu l-am mai auzit sa se fi intamplat altcuiva: Masina este dotata cu plafon panoramic, trapa mare, care jumatate este fix si jumatate culiseaza. In timp ce rulam pe A1, cu trapa inchisa si protectia textila trasa, am auzit un zgomot foarte puternic de sus. Nestiind ce s-a intamplat, am crezut ca zgomotul provine de la cutie, un carait foarte puternic. Nu aveam mai mult de 130, asa ca am luat imediat piciorul din acceleratie, am franat, dupa care am incercat timid sa accelerez din nou. Masina functiona bine. In acel moment am auzi un suierat de sus si un zgomot de cioburi, moment in care am realizat ca tocmai sunt norocosul caruia i s-a spart trapa. Am oprit in prima benzinarie si am constatat ca partea din fata a trapei era sparta, fiind securizata ±90% din ea se faramase deja. Am continuat drumul cu grija si am parcat masina intr-un garaj, unde este si acum. Pe langa ciudatenia acestui eveniment, pot sa zic ca am avut noroc cu protectia textila trasa, nici cioburile nici eventualul corp ce a provocat spargerea nu au ajuns un habitaclu. Ati mai auzit pe cineva sa pateasca asa ceva? Acum, masina are CASCO si ma felicit in fiecare zi de atunci ca i-am facut. Intrebarea mea catre voi este, daca ati avut sau aveti masini cu trapa, unde ma sfatuiti sa merg pentru inlocuire? Pana acum, singurii care mi-au dat un raspuns pozitiv ca se ocupa cu asa ceva sunt cei de la Bavaria Otopeni, desi am sunat mai multe service-uri autorizate din lista asiguratorului. Astept cu interes parerile voastre. Multumesc!
  3. Salut! Cei de la Faur cer pentru revizia cutiei cu 8 rapoarte piese + manopera 2100 RON. Salutare tuturor si multumesc pentru raspunsuri! Referitor la ulei, m-am mai interesat intre timp si se pare ca aproape toata lumea utilizeaza acest ulei, asa ca o sa incerc un schimb cu el dupa care o sa ma decid daca o sa il folosesc in continuare. Legat de revizia la cutie, am mai primit o oferta de la FRK Service, cu un pret mai jos decat la Faur si la ST. Documentandu-ma putin, nu am gasit nici o referinta a cuiva care sa fi facut aceasta revizie la ei, ba mai mult, pe pagina lor de Instagram nu apare nici o masina care sa fi efectuat aceasta revizie la ei. Intrebarea mea, este cineva care a facut revizia la cutie la ei? As merge intr-un loc despre care sa stiu ca are referinte bune, chiar daca costa putin mai mult. Despre Faur si ST am tot citit, dar de FRK nu am reusit sa gasesc nimic. Multumesc!
  4. Salutare! Revin catre voi dupa o luna si un pic de cand am masina. Pana acum toate sunt in regula, masina se prezinta intr-o stare foarte buna, am terminat cu inmatricularea si hartogaraia si din pacate nu prea am avut unde sa o folosesc in perioada asta de carantina. Cu toate astea, trebuie sa ma gandesc ca o sa iesim din casa in curand, de aceea ma gandesc la cele 2 revizii importante pe care vreau sa le fac in curand. Aici am cateva nelamuriri, stiu ca aceste subiecte sunt discutate si in dunga, dar pentru mine, fiind primul BMW nu imi sunt clare niste aspecte pentru ca tot citesc si de multe ori parerile sunt contrare. Asa ca as vrea sa stiu, din experienta voastra de utilziatori, cateva pareri cu privire la urmatoarele aspecte: 1. Revizia ulei + filtre: - pentru ca stau in Bucuresti m-am hotarat sa o fac la Service Scream (Tezparii). Dupa ce am citit mai multe pe forum si grupuri de farcebook BMW pare ca au un renume bun. Stiu ca istoricul acela online nu este foarte important, dar cred ca este destul de ok si pentru mine sa am o dovada ca au fost efectuate. Intrebarea mea, referitoare la aceasta revizie este legata de tipul uleiului folosit. Pana acum am folosit numai uleiurile recomandate de producatorul masinii. Am avut Renault - am mers cu Elf, am avut VW- Castrol, Mercedes - Mobil 1 (Mercedes). Asa ca si in cazul acesta, ma gandeam ca uleiul de la BMW 5w-30 long life etc este in regula, de aceea cand am cumparat masina din Germania am cumparat si 6l de ulei de acolo. Am venit in tara si am inceput sa aud tot felul de pareri, ca defapt F-urile nu merg bine cu acest ulei, ca nu are propietatile necesare. O recomadare pe care tot am auzit-o este a acestui ulei : RAVENOL 1111122 VMP USVO 5W30. Utilizeaza cineva? Nu stiu ce sa fac, sa merg pe uleiul cumparat deja, sau sa pun altul? M-ar ajuta o parere. 2. Revizia cutiei. Aici stiu ca am mai discutat mai sus si sunt hotarat sa o fac, pentru a sta linistit. Intrebarea referitoare la aceasta revizie este legata de service-ul pe care sa il aleg. Preturile sunt similare (mai putin oferta primita de la Bavaria care este x2 fata de orice alt service), numai ca in ultima vreme au aparut service-uri care spun ca nu mai schimba uleiul din cutie prin metoda gravitationala ci merg pe o metoda de extragere a uleiului in totalitate - vacum. Este cu adevarat atat de utila aceasta metoda? In pitch-ul final pe care l-as face as include Service Scream (Tezparii) - metoda gravitationala si ZF Faur - metoda gravitationala. Ambele au preturi similare, numai ca la Faur imi e mai greu sa ajung. O parere legata de metoda si alegerea service-ului m-ar ajuta. Multumesc!
  5. Salutare! Multumesc pentru raspunsurile primite, o sa incerc sa ma ghidez in functie de acestea! O sa pun aici o descriere mai pe larg a masinii, obtinute pe baza decodarii VIN: Prod. Date 2015-08-19 Type 320dX Series F31 (3 Series) Body Type Touring Steering Left Hand Drive Engine B47O Displacement 2 Power 140kw / 190hp Drive ALLR Transmission Automatic Colour Estoril-blau metallic (B45) Upholstery Fabric Hexagon/Alcantara/anthracite (HAAT) Editions And Packages S7R7 Innovation Package S715 M Aerodynamics Package S710 M Leather Steering Wheel S337 M Sports Package S7LF Modell M Sport S7XP Navigation Package Connected Drive Comfort And Interior Equipment S430 Interior/Outside Mirror With Auto Dip S431 Interior Mirror With Automatic-Dip S402 Panorama Glass Roof S494 Seat Heating Driver/Passenger S481 Sports Seat S423 Floor Mats Velours S4AE Armrest Front, Retractable S4WF Alum. Hexagon Accent Blue Matt S493 Storage Compartment Package S488 Lumbar Support, Driver And Passenger S420 Sun Protection Glazing S428 Warning Triangle And First Aid Kit Multimedia S6AP Remote Services S609 Navigation System Professional S610 Head-Up Display S6WA Instrument Panel With Extended Scope S6AE Teleservices S6AM Real-Time Traffic Information S6AN Concierge Services S6AK Connected Drive Services S6NS Comfort Telephony W/ Enhanced Smartphone S698 Area-Code 2 For DVD S6AC Intelligent Emergency Call - Bavsound Speaker Upgrade Available Driver Assistance And Lightning S534 Automatic Air Conditioning S552 Adaptive LED Headlight S508 Park Distance Control (PDC) S5DC Rear-Seat Headrests, Folding S521 Rain Sensor S5DA Passenger Airbag Deactivation S5AC High-Beam Assistant S563 Light Package S575 Additional 12V Sockets S5A1 LED Fog Lights S548 Kilometre Speedo S544 Cruise Control With Brake Function Wheels And Drive S230 Extra Package, EU-Speciifc S216 Hydro Steering-Servotronic S258 Tyres With Runflat Properties S21B BMW LA Wheel, M Double Spoke 441 S2TB Sport Automatic Gearbox S2VB Tyre Pressure Display Environment And Safety S3DZ Omission Of Additional Lettering, Outer S3L8 Exterior Equipment, Aluminium, Satinised S3AG Reversing Camera S3AT Roof Rails Aluminium Satinated S851 Language Version German S801 National Version Germany S879 On-Board Literature, German S8KA Ä‚lwartungsintervall 24 Monate/30.000 Km S8TH Road Sign Detection S322 Comfort Access S320 Deleted, Model Lettering Individual Equipment S775 Headlining Anthracite Other Equipment S9BD Business Package S9AA Outer Skin Protection S1CA Selection Of COP-Relevant Vehicles Am incarcat si o poza recenta aici - https://ibb.co/TM41VvM Sper sa fie o achizitie buna si sa auzim de bine Revin cu stiri despre revizii si ce am mai facut la masina Zi buna!
  6. Multumesc pentru raspunsuri, bine v-am gasit! Este clar ca imediat cum ajunge o sa ii fac schimbul de ulei (am cumparat ulei din Germania) si filtre, o diagnoza generala si o programare pentru revizia cutiei. Despre distributie o sa ma mai interesez, inca nu stiu, o sa mai cer cateva pareri. Referitor la anvelope, masina am cumparat-o cu jante R18 de vara. Am cumparat pentru ea un set de R17 iarna - 225/50/R17. Am vazut ca sunt in randul dimensiunilor acceptate si mai mult, jantele au fost date jos de pe o masina identica. Revin cu poze si dotarile masinii zilele urmatoare (acum este pe drum). Numai bine!
  7. Salutare! Acesta este primul meu post pe acest forum Sunt in curs de achizitie a unui BMW 320d xDrive F31 - productie 07/2015 - motor B470 - automata (steptronic) 8 rapoarte. Masina este deja rezervata in Germania, zilele urmatoare o sa ajung sa o ridic. Am incercat sa citesc cat mai multe despre model, dar as mai avea cateva intrebari. Prima data sa va povestesc putin despre masina: - masina are rulaj de 185.000 km cu istoric complet in reteaua BMW Germania pana in prezent - toate reviziile au fost efectuate la zi, am verificat la BMW dupa serie - in istoric o singura reparatie mai mare a fost semnalizata de cei care au verificat-o pentru mine - o interventie la grup - au fost inlocuite acolo niste garnituri. - masina este cumparata din reprezentanta BMW - data la buyback. Acum vin intrebarile mele: - ce revizii (in afara de ulei si filtre) considerati ca trebuiesc facute dupa ce o aduc - am inteles ca nemtii nu considera necesara revizia cutiei - insa aici am citit si mi-au recomandat si alte cunostinte sa fac revizia la cutie imediat cum o aduc la ZF Faur - stiu ca masina nu e noua, insa nu ma astept sa pice in secunda 2, mai ales ca stilul meu de utilizare este destul de cumpatat, asa ca din experienta voastra, ma intereseaza ce este mai vulnerabil la acest model, stiu ca problema lantului a fost rezolvata la acest motor. - unde efectuati reviziile, eu sunt din Bucuresti si as dori cateva recomandari de service ok, oameni care sa stie exact ceea ce fac si in care sa aveti incredere. - orice alte observatii sau comentarii sunt binevenite, asa ca va rog sa imi impartasiti parerea voastra. Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.