Jump to content

cosmete

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cosmete

  1. Multumesc de precizari! A fost nevoie si de alte lucrari care, inteleg, se fac de obicei cand se desface motorul (ca planarea chiulasei,rectifiarea scaunelor supapelor sau mai stiu eu ce)? Scotea fum atunci cand consuma ulei, sau avea filtru de particule si nu se vedea?
  2. Cand manca ulei, inainte sa dai filtrul de particule jos, scotea fum? Dupa ce l-ai dat jos, scoate fum? De cat timp ai masina? Ai putea lega perioada in care a inceput sa consume ulei de vre-un eveniment anume (de exemplu ai purjat injectoarele, sau altceva, o lucrare la masina)?
  3. De desfacut mi-e cel mai teama... Se pot pune "la inmuiat" cu ceva solutii turnate cu seringa pe gaura bujiei? A incercat careva? Si daca totusi ajung la desfacut, se pot refolosi segmentii? Nu mi-e de costuri ci de calitatea pieselor; iar cu desfacutul motorului, l-as dessface si maine dar tare mi-e ca nu va mai fi ce-a fost...
  4. Daca motorul are compresie buna, nu ar trebui sa insemne ca nu are probleme cu segmentii si nici cu etansareala nivelul supapelor? Cu toate astea am citit despre oameni care aveau compresie buna iar cand au desfacut motorul au constatat ca segmentii nu mai sunt in regula. Cum se explica asta?
  5. masurata cu motorul rece;cu compresmetrul (un manometru care inregistreaza val. maxim masurata); cu aceeasi valoare pe toti cilindrii; ce se da in tabel cu val. 17 (compression ratio) se refera la altceva (ceva de genul: cat de mult se comprima volumul aerului din cilindru cand pistonul ajunge de la poz. lui superioara la cea superioara ) si este adimensional. compresia - de care intreb - este o presiune - presiunea "aerului" din cilindru cand e comprimat de piston explicatiile nu-s prea stiintifice dar cam asta e ideea -
  6. Schimbat ulei; trecut de la 5W30 la 5W40 castrol magnatec(dpf) + un drum de 1400km; consum de ulei la drumul asta:un litru si 750ml (ceva mai mic...dar tot mare); Stie cineva, compresia de 28-29 bari pentru 320d, 163hp, m47 este una buna, e inspre limita superioara sau cea inferioara? (sau unde pot gasi valoarea compresiei unui motor de tipul asta nou)
  7. Salut. Cand se umbla in motor pentru inlocuirea simeringurilor de supape (fara desfacere chiulasa) poti constata daca ghidurile supapelor sunt in regula? Multumesc.(E90, 320d, 163hp).
  8. Si eu tind sa cred acelasi lucru. Nu prea inteleg cine inchide membrana - poate suctiunea creata de turbina? Atunci, daca e adevarat ca la o presiune care depaseste o anume valoare valva se deschide iar eu am presiune excesiva in motor (presiunea gazelor de carter), este posibil ca in permanenta gazele (cu vaporii aferenti de ulei) sa treaca continuu prin epurator direct in admisia turbinei? Gresit sau corect?
  9. Gazele din epurator sunt trase prin suctiunea creata de turbina? Epuratorul are o membrana de cauciuc care, probabil, permite cu intermitenta accesul gazelor dinspre capacul motorului in epurator si apoi inspre turbina. Cine actioneaza acea membrana? multumesc
  10. Este posibil ca scurgerea uleiului condensat de epurator sa se infunde si astfel sa nu ajunga in baia de ulei ci pe racordul de cauciuc, inspre admisia turbinei? Uleiul condensat de epurator se scurge direct in zona capacului de culbutori? Daca presiunea gazelor de carter este prea mare (din varii motive), este posibil ca din cauza asta epuratorul sa stea permanent deschis si sa lase sa treaca continuu gazele si uleiul inspre admisie?
  11. Din cate am inteles eu pana acum, rolul lui este sa lase sa "respire" motorul atunci cand creste presiunea formata de gazele de carter. Transforma inapoi in stare lichida vaporii de ulei din gazele astea. Gazul il lasa sa intre inapoi in motor prin admisie. Nu stiu ce face cu uleiul pe care il aduna din vapori. Daca stii te rog sa imi spui si mie.Iar daca am gresit pana aici te rog sa ma corectezi; nu am pregatire in domeniu iar toate astea le-am aflat citind, in incercarea de a intelege de unde vine consumul mare de ulei. Vreau sa inteleg daca exista vre-o conducta care vine sau pleaca de la epurator si care sa se fi infundat iar asta sa duca la proasta functionare a epuratorului. Si nu cred ca o sa fim offtopic: epuratorul - blocarea lui - este adesea corelata cu pierderea uleiului pe la lagarele de ungere ale turbinei datorita presiunii mari care se acumuleaza, si in final cu consum mare de ulei. Iar asta era subiectul - consum mare de ulei. In continuare e un fragment dintr-un articol gasit pe net.E despre alt motor dar principiul e acelasi. Poate mai intereseaza pe cineva: "In order for the turbocharger oil drain tube to properly perform its function, the breather tube on the engine must be able to breathe. Caterpillar has installed a blow-by canister on their Acert engines due to the fact that a twin-turbo engine develops more crankcase pressure, and the canister is supposed to keep the oil found in blow-by from traveling down the tube and landing on the street and/or accumulating on the undercarriage of your truck. The Cummins ISX engine has a blow-by filter on the top left side of the engine and there is a one-way valve in the canister filter that could malfunction, creating excess crankcase pressure in the engine, enabling the filter to clog again, creating the excess blow-by pressure in the crankcase, and causing the turbo to throw oil into the exhaust pipe or charge air cooler. Are you now beginning to see the big picture of how everything must work together on the engine to allow it to function properly?"
  12. Inainte de a desface motorul as vrea sa elimin alte cauze posibile. Nu am reusit sa inteleg prea bine cum functioneaza epuratorul. Stiu ce rol are dar nu stiu cum o face. De exemplu, uleiul pe care el il colecteaza din gazele de carter unde trebuie sa se duca: inapoi in circuitul de ulei sau pe admisie (inspre compresorul turbinei si apoi in egr si galeria de admisie)?
  13. salut mihalascu; epuratorul l-am tot schimbat in astia doi ani de cand imi consuma in halul asta, dar nu mai stiu cand ultima data...; astazi l-am inlocuit cu unul pe care-l aveam acasa, care a stat pe masina mea doar vre-o doua luni si pe care eu l-am desfacut complet si curatat (membrana este intreaga si inchide/deschide); oricum, ca sa-l elimin dintre probleme, voi mai cumpara unul nou si-l voi inlocui; de cate ori l-am inlocuit, l-am inlocuit complet (adica toata piesa - si partea cu membrana si partea cu conurile de plastic). Nu scoate nici un fel de fum, niciodata. Probabil din cauza ca are filtrul de particule - pe care l-am curatat de curand. O singura data am vazut fum mult in spate: ma intorceam de la un drum mai lung si aglomerat prin Bucuresti si, cand eram pe o straduta pe care mergeam incet, am vazut un nor de fum alburiu (parca) mare si evident in oglinda retrovizoare; a fost ceva ca un "PUF" sau care a tinut, oricum, doar cateva secunde; m-am gandit ca a facut o regenerare a filtrului de particule... ; totul a mers normal, si inainte si dupa evenimentul asta.
  14. Eu am masurat compresia. Raportul de compresie este altceva (un raport intre doua volume) si asta e dat prin fisele tehnice ale masinii.
  15. Camera filmeaza, cred, conducta care iese din turbina (zona compresor) inspre intercooler,nu? Admisia compresorului turbinei comunica cu zona filtru de aer si cu tubul care iese din zona epuratorului (sunt toate legate intr-o conducta). Daca pe tubul de la epurator iese ulei atunci uleiul asta nu poate fi tras in turbina si suflat inspre intercooler? Si atunci uleiul care se vede in filmare sa fie ulei dinspre epurator? Se vede in film ca acea conducta care le leaga pe toate trei ( de sus in jos: zona de la filtru aer, conducta dinspre epurator si turbina) nu este demontata deci toate trei comunica in timpul testului. As incerca ce ai facut si tu dar cu conducta asta desfacuta, astfel incat daca se mai vede ulei la iesirea din turbina inspre intercooler sa fiu sigur ca e ulei din turbina. Nu stiu insa daca nu stric ceva!?! Astazi am facut test de compresie, pe fiecare cilindru, cu motorul rece. Motor M47, 320d. Rezultatul a fost: 29 bari pe trei cilindri si 28 bari pe al patrulea. In timpul testului, la prima rotire a motorului presiunea pe manometru a urcat pana pe la 25bari si apoi, continuand timp de 5-6 rotiri, presiunea masurata a crescut pana la valoarea finala. NU stiu cat spune producatorul ca trebuie sa fie compresia dar am vazut un filmulet pe net cu untest de compresie la un motor identic si masurase 27bari. Tinand cont ca nu sunt nici diferente de compresie intre cinlindri, pot trage concluzia ca motorul (segmentii) nu este uzat si ca acest consum mare de ulei e din alta parte si nu de la motor? Poate sa vina de la supape (ghiduri de supape, simeringuri)?
  16. Te salut Razvan. Am constatat si eu acelasi lucru: turatii moderate=consum mai mic, turatii mari =consum mare de ulei. De ex., la un drum de 1000km mers turat pe autostrazi si DN am completat aproape 2 litri de ulei - ceea ce e f. mult, cred eu. Chestiunea este ca pana pe la 150 000 km nu am completat niciodata ulei intre doua schimburi - 10 000km). Poate consuma si atunci, nu am verificat niciodata, dar nu atat de mult cat sa apara semnul cu canistra de ulei aprins in bord (cca. 1 litru de ulei, dupa calculele mele, intre min. si max. pe joja). Iar stilul de condus nu l-am schimbat. Legat de cantitatea mare de ulei din conducta dinspre epurator de care vorbeai in primul post, ai gasit motivul, s-a rezolvat? Seara buna.
  17. Multumesc de sfat; m-am gandit si eu la un ulei mai gros....si tot trebuie sa fac revizia. Apropos, ai idee ce tipuri de ulei sunt recomandate de bmw in cartea masinii? Nu vreau sa ma grabesc sa desfac motorul(merg cu el asa de cca. doi ani - desi nu cred ca-i face prea bine) pana nu inteleg/investighez care e fenomenul care face sa fie ulei mult pe conducta dinspre epurator - adica alt fenomen decat ghiduri de supape deformate sau segmenti dusi. Am mai citi despre infundarea conductei prin care ar trebui sa se scurga uleiul din epurator inspre baia de ulei (sau unde s-o duce el, dar nu spre admisie....)- era vorba de camion mare dar banuiesc ca principiul e acelasi. Cand dau jos epuratorul, am cum sa verific treaba asta? Am cum sa vad daca ceva e infundat peacolo daca desfac capacul motorului? Sanatate!
  18. Salutare tuturor. Pana la urma, a rezolvat vreunul problema consumului mare de ulei? In special il rog pe RAZZZZVAN sa ne spuna ce s-a mai intamplat - masina mea avand simptome similare cu a lui. Ma intereseaza pentru ca si eu am parte de aceeasi "fericire". Am un e90 320d, 163hp, cu DPF, din 2005, (masina are 200 mii km si o am de la 50 mii) cu revizii la fiecare 10 mii de km, orice piesa schimbata a fost bmw sau producator de top, ulei 5W30 bmw (de cele mai multe ori) sau Castrol din surse cat mai de incredere am putut, turbina schimbata de doua ori pana acum (ultima data acum un an si un pic si cca. 30000km), filtrul epurator schimbat (in ultimii doi ani schimbat chiar mai des).Schimbat simeringuri de supape (fara desfacerea chiulasei). DPF - ul a fost curatat acum un an si ceva iar acum doua saptamani l-am curatat din nou (chiar daca nu avea nici un simptom). O treaba care nu e in regula, cred, este ca are ulei mult (zic mecanicii) pe teava care iese din zona epuratorului, deasupra admisiei turbinei si intra in tubul de plastic care uneste admisia de aer din filtrul de aer (cred ca e debitmetrul de aer acolo) si admisia de aer a turbinei. Se pare ca ma indrept catre desfacerea motorului. Asadar, ceva noutati in rezolvarea aceastei probleme? Oricum, curand am sa mai incerc si alte solutii. Va tin la curent. Merci!
  19. Salut. Ma intereseaza sa cumpar un modul de lumini FRM AHL. Vreau sa il inlocuiesc pe cel de pe masina, care s-a stricat.Masina are din fabrica faruri bixenon adaptiv cu reglare pe verticala si miscare pe orizontala la rotirea volanului. VIN: KU35236.Merci
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.