Jump to content

ionmosroatasiunirea

Members
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Posts posted by ionmosroatasiunirea

  1. cred ca omul a scris mai multe idei, cati km are, parbrizul nu e bun, a mentionat consumul iar apoi planurile de viitor.

     

    pare clar.

     

    subscriu si eu ca parbrizul pe care il am este cel mai prost pe care l-am avut, indiferent de masina si se pare ca e regula generala pt G-uri. intre timp l-am schimbat si eu

     

    Corect. Erau paragrafe separate, parbrizele sparte si consumul nu au nici o legatura...

     

     

    poate fi o legatura intre parbriz si consum - daca mergi doar in oras, slabe sanse sa spargi/ciobesti parbrizul; in schimb, pe minunatele drumuri cu gropi din tara noastra, ai toate sansele sa te alegi cu o ciobitura la fiecare expeditie.

    a scazut consumul de la 24 la 10 cu pretul a 3 parbrize

     

    Avand in vedere ca nu mi-am schimbat stilul de condus, si faptul ca pe 740 LI intre 2013 si 2016 nu am avut nici un parbriz spart, pe Tesla Model S din 2015 nu am parbrizul spart, si toate sint conduse pe aceleasi strazi si aceleasi viteze, cred ca e vorba de calitatea parbrizului mai mult decit orice.

     

    De multe ori nu ai ce face.

     

    Eu am primit una in afara orasului, nici nu stiu de unde, probabil de la o masina de pe sens opus (pe sensul meu nu aveam masina).

     

    Alta data mi-a spart parbrizul o piatra in oras, tot asa, nu stiu de unde, zici ca le arunca cineva cu mana :)))

     

    Ase e, poti sa mergi tu cit de incet, vine altul din sens opus si tot te trezesti cu o piatra in parbriz

    • Like 2
  2. .

     

    dupa 3 ani / 50.000 km

    la al 3-lea parbriz...

     

    consumul aproape identic cu 740Li de dinainte pe la 10 l/100 km calculat.

    50% autostrada / 50% oras

    comparand cu consumul atunci cind am stat cu ea in Bucuresti si a iesit 24 l/100 ...

     

    imi schimb 750Li, poate M5 sau un 850, dar inca nu sant convins

    sau un model X performance

    nu stiu

     

    IMG-4727.jpg

     

    IMG-4729.jpg

     

    .

    • Like 3
  3. Sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

     

    Legat de Tesla, acceleratia este marketing, nu dureaza mult, daca faci de 10 ori 0-100km/h, vei avea 10 rezultate diferite, din ce in ce mai slabe, asta cu bateria plina. De la 100 la 200km/h, acceleratia nu mai este atat de fabuloasa, ci mult mai slaba, chiar si cu bateriile full, in rest este ac poveste, faci de 10 ori 100-200km/h, tot 10 rezultate diferite. Inca o mare problema a Teslei este greutatea, este mai grea decat un X5. Oricum trebuie sa recunoastem, este un mare pas.

     

     

     

     

    Tesla din punctul meu de vedere este masina de oras. Nu o sa o folosesc niciodata la drum lung din doua motive - unul - reincarcatul (chiar prin Supercharger ia 30+ minute sa se incarce) si doi - confortul e mediu.

     

    Chiar daca scade acceleratie dupa lansari repetate, nu este prea relevant din punctul de conducere prin oras. Nu e masina de curse. De cite ori crezi ca accelerezi in trafic de la 0 to 160 km/h de 10 ori consecutiv??? :unsure: In viata de zi cu zi, totdeauna are resurse de acceleratie mai mult decat ai nevoie. Nici nu se compara la acceleratie cu fostul meu 740Li sau 335i. Nici pe aproape!

     

     

    Frumoasa culoarea ...cred ca live e si mai si. S-o stapaniti sanatosi. Nu ajungi in drumurile tale si prin tinuturile Neamtului? Sa-i facem niste poze faine intr-un peisaj de poveste iar daca ai timp si dispozitie poate :drinks: ceva ;)

     

     

    In urmatoarele 2 luni trec prin toata tara inclusive Neamt (vreau sa vad Delta, manastirile din Moldova, Maramures. Probabil ca o sa fac 7-8,000km in doua luni. Insa cu pierdutul timpului cu fotografiile nu prea e tipul meu de activitate :nea: Bere sure

     

    Ti-ai comandat-o sau cum?

     

    Intotdeauna comand masinile cu optiunile care ma intereseaza

     

     

    Foloseste postimage.org :)

     

    Nu imi bat capul. Daca admin de la bmwclub.ro nu vrea sa imi mareasca spatiul de poze, asta e

     

     

    As fi curios in cat timp/km isi scoate banii o masina electrica, Sunt utilizatori care au ajuns si la 230 k km. Si eu sunt de parere ca este masina viitorului, mententanta aproape 0, fara emisii, 0-100 in 3.2 secunde. Legat de pret, stiu ca in 2017 vor scoate Model 3 la 35k $.

     

    ps: eu am vazut pe youtube care cica dormea in trafic bara la bara pe autostrada, pilotu ala automat trebuie sa fie tare destetp.

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

     

     

    Model S si Model X NU o sa isi scoata banii NICIODATA in conditiile preturilor actuale la energie. NICI daca faci 1,000,000 de kilometri. Fa calculele. Un Model E cu optiuni va fi pe la 50k. S-ar putea sa fie cost neutru pe la 2-300,000km.

    • Like 4
  4. Esti cumva din Oradea? Am vazut unul cu numere de "tzol" prin oras, asa fugitiv, tot alb si ala, copie fidela. :thumbsup: ..

     

    Frumos utilajul, Sa il stapanesti sanatos! :thumbsup:

     

     

    da, sint in Oradea zilele astea :-)

    • Like 1
  5. Felicitari pentru achizitie, sa te bucuri de ea, ti-am urmarit cu interes si celalalt topic. Cu Tesla cum te intelegi? :D

     

    ps: m-am uitat din nou pe fostul topic, m-am amuzat copios :)

     

    Mersi!

     

    E ciudat, dar a inceput sa imi placa Tesla mai mult decat la inceput. Acceleratia si cuplul instant m-au convins ca exista un viitor real in privinta masinilor electrice. De curand am folosit si auto pilot, e misto idea sa stai degeaba in masina si doar sa "supraveghezi". Insa am descoperit ca eu ajung sa fiu mult mai concentrat cand e pe autopilot decat cand o conduc eu. asa ca am trecut din nou pe manual mode :-)

    Alta chestie interesanta este ca la ratele la ratele de energie platite de mine ma costa vreo $3 sa umplu "rezervorul" - care ajunge vreo 350-400 km

    Insa raman la parerea ca NU e masina de 100,000 - nu are nici nivelul de lux, nici "fit and finish" pe care il gasesti intr-un BMW, MB sau Audi

     

     

    Hey asta e forum BMW si eu scriu despre Tesla??? Ne ducem dracu' :rolleyes:

     

    .

    • Like 6
  6. Da, ai dreptate, am zis in ideea ca daca locuieste intr-o tara cu sistemul imperial, atunci asa vin setate din fabrica.

     

    masina o sa o folosesc in RO pentru urmatoarele doua luni, dupa aia in August pe vapor cu ea spre SUA

     

    .

    • Like 1
  7. :goodjob: S-o stapanesti sanatos nea Ioane. Vad ca nu ne dezamagesti ...poze in stilul tau caracteristic :cool: Prezentarea frumoasa merita insa niste poze mai bune. Sunt convins ca in curand o sa ne delectezi cu unele. Pt. cei care sunt nedumeriti de stilul lui nea Ion va rog cautati topicul cu masina lui anterioara cea cu care face comparatia ..e un deliciu Topicul si masina ;) Succes!

     

    Mersi

    Nu mai am spatiu alocat pentru poze pe bmwclub... poate se indura vreunul dintre administratori sa imi mareasca quota ca doar nu pun poze cu balarii

    post-59130-0-05346400-1465409015_thumb.jpg

    • Like 10
    • Downvote 2
  8. sunt tare curios de impresia pe care o sa ti-o faca Tesla, momentan sunt Gica contra masinilor gen Tesla, adica inteleg rostul unui E-Golf si clientela careia se adreseaza, insa pretul unei Tesla de top o pune in categoria masinilor gen M5, RS6 unde dupa parerea mea daca intr-adevar asta cauti si cei +100k Eur nu sunt o problema atunci nici consumul nu ar trebui sa deranjeze si iti iei o a doua masina de oras electrica, gen cea mai de sus sau Chevrolet ori Toyota.

     

    Aici cred ca am vazut o singura Tesla iar in Europa din statistici cel mai bine s-a vandut in Norvegia unde au practic au vandut jumatate din ceea ce au vandut in state, un raport pe primele luni de vanzare, asta din cauza incentivelor pe care le da statul Norvegian.

     

    Personal mi-ar lipsi enorm sunetul unui V8 sau V10, senzatia de tramvai ma lasa rece, e drept ca ai un cuplu imens de la 0 rpm, dar si faptul ca la motoarele clasice puterea vine gradual e mult mai addictive, anyways, te astept cu impresii :thumbsup:

     

    tesla o sa fie condusa in principal de sotia mea, nu de mine. eu nu mi-as lua o tesla daca ar trebui sa o folosesc zilnic nici in ruptul capului :bashwall: i-am oferit un serie 7, sau un Grand Coupe, sau un Sclasse si nici in ruptul capului sa auda de altceva. asa ca... :slow:

    si intr-adevar, sint de aceeasi parere ca nu i se justifica pretul in nici un fel indiferent de economia la de benzina

     

    pe de alta parte, am facut test drive cu P85D. iti pot spune ca aproape am lesinat, LA PROPRIU, NU LA FIGURAT, cind am accelerat in the "insane mode". am fost in viata mea in multe masini dar niciodata nu mi s-a intimplat sa "almost black out"

     

    .

  9. Frumoasa masina ...frumos topic :)

     

    Tot nu ai reusit sa gasesti pe cineva sa-ti seteze functia start/stop? Imposibil sa nu fie cineva prin zona, vezi pe un forum de US.

     

    Legat de al doilea schimb banuiesc ca l-ai facut la 1 an si nu la 15 mii km .. nu ? A fost doar ulei sau si retul filtrelor ? Nu faci reviziile dupa indicatiile din bord ?

     

     

    nu mi-am batut capul cu auto-stop-ul. a devenit reflex sa apas butonul de anulare dupa ce pornesc

     

    primul schimb la 1 an 17,000km

    al doilea schimb la 2 ani 36,000km

    dupa cum cere computerul de bord

     

    au schimbat ce trebuie sa schimbe dupa intervalul reviziilor programate de BMW. ce au schimbat treaba lor ca nu stai doar sa ii verifici :rolleyes:

     

    .

  10. De la 7 la M3 e diferenta mare, cam alegi extremele. :)

     

     

    as prefera tot un 7 dar din ce am vazut pina acum nu sint convins ca noul 7 o sa imi fie pe plac. sper sa fie doar o impresie gresita.

    pai in afara de 7 si m3 nu ma incalzeste nimic din line-up ul de la BMW la momentul de fata

    poate i8, insa nu as mai vrea masina cu 2 usi, iar lista de asteptare e lungaaaaaaaaaaaa

    peste citeva luni o sa imi vina tesla-ul :unsure: si mai vedem cum imi ma impac cu idea de masina electrica

     

    .

  11. .

     

    Updates la 2 ani:

     

    37000 km

    functia auto-stop ramane enervanta

    nici o problema tehnica

    al doilea schimb de ulei la 36000 km

    consumul ramane pe la 10-10.5

    am schimbat cauciucurile pe Pirelli Zero NON-RFT, si sint cam cu 10% mai moi, 10% mai putin zgomotoase decit originalele Bridgestone RFT

    Astept sa vad cum o sa arate noul 7, deocamdata nu sint impresisonat de ce am vazut, alternativa ar fi un M3, ramane de vazut

     

     

     

    .

    post-59130-0-17963100-1431074740_thumb.jpg

    • Like 2
    • Downvote 1
  12. In seara asta l-am vazut in Munchen.

    Era tot camuflat, dar mult mai "dezgolit" decat cel vazut la Oradea.

    Am putut observa exteriorul. Stopurile sunt cele din poze, la fel si evacuarile. Era ceva motor pe benzina la cum a sunat la pornirea de la semafor.

    Farurile Laser. Interiorul nu am apucat sa il vad.

     

     

    Daca il mai vezi fa poze cu interiorul. Avind in vedere ca dezvaluirea oficiala va fi peste 6 luni probabil ca au destul de multe prin circulind prin Munchen

  13. probabil ca seamana intre ele nu numai din considerente economice pentru fabricanti, dar si pentru clientii care vor sa se identifice cu masinile scumpe ale respectivei marci, si cum evident nu toti isi permit un S-klasse merge si un C-klasse 180 care aduce a S-klasse :). Doar ca la Merc vine de sus in jos, cum e si normal, clasa de top da tonul in randul ierarhiei, pe cand la BMW pare sa fie invers, adica noul 7 are elemente preluate de la clasele inferioare., aducand mai mult a face-lift decat un model cu totul nou care sa seteze o noua linie de design pentru urmatorii ani.

     

    Probabil de abia in 2020 vom vedea ceva cu adevarat nou in materie de design la BMW, pana atunci rumega F10-le si il mai framanta si scot variatiuni pe tema lui, asta a fost marele breakthrough al lor in design dupa E65/60.

     

     

    Speranta ar fi sa vina seria 9 pina in 2020 :-)

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.