Jump to content

gabriel.m

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gabriel.m

  1. asta stiu

    dar cunosc persoane care fac reviziile la bmw la inceputul anului apoi depinde ce cati km fac in acel an (de odicei depasesc lejer 60k)le fac intr_un service oarecare fara factura fara nimic pe cartea de service ,iar inainte sa faca revizia anuala da km inapoi si lasa cat e nevoie

    asa ca el are km reali verificabili la bmw

    cu pĂŁrere de rĂŁu ați deviat puțin de la subiect, eu am ĂŽntrebat dacĂŁ se pot afla ore totale de funcționare a mașinii, ca apoi sĂŁ se poatĂŁ calcula km reali. am vĂŁzut ca la Audi, dacĂŁ intri ĂŽn meniul ascuns poți vedea orele de funcționare și cu un mic calcul poți afla km reali cu o micĂŁ marjĂŁ de eroare.

  2. Hey scuze ca am intarziat cu un raspuns dar am fost ocupat.

     

    Ok mie imi arata pe BC ca am doar 201 ore rulate care este la fel cu ce am in idrive.

    Am incercat sa dau reset din bc, n-am reusit, in schimb daca dau din idrive merge.

    Cred ca testul asta este relevant cand n-ai idrive, oricum cred ca se reseteaza si din BC pe undeva.

     

    Daca mai alte intrebari te ajut.

    mulțumesc pentru rĂŁspuns, ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ nu sunt orele totale de când funcționeazĂŁ mașina, sunt prea puține, cu orele astea ar trebui sĂŁ ai maxim 8500 de km.

  3. am o ĂŽntrebare se poate afla numĂŁrul total de ore de funcționare sau condus, la un E90 din meniul ascuns?

    http://e90.wikifoundry.com/page/BC+hidden+menus linkul atașat are meniul și submeni-urile, undeva la 08.04 și 08.06 ar trebui sa fie "total time driven" Ăntrebarea mea este, timpul de acolo este timpul total de funcționare al mașinii? dacĂŁ este timpul total și dacĂŁ este de ordinul miilor sĂŁ poate calcula ușor numĂŁrul real de km al unei mașini? cei care aveți E90 dacĂŁ puteți verifica ar fi perfect. eu vreau sĂŁ achiziționez un E90 și vreau sĂŁ aflu km originali, asta dacĂŁ cunosc orele totale de funcționare ale mașinii. dacĂŁ mĂŁ poate ajuta cineva cu informația asta, ofer formula de calcul.

  4. Intradevar asa este, cheia este destul de scumpa. Am gasit ceva sh pe e bay. Cine stie cat de buna o fii, sa nu mai zic ca poate sa fie decalibrata. Am tot intrebat in stanga si in dreapta daca are cineva o cheie de genul asta, se pare ca nu are nimeni asa ceva.

    Nu ești interesat de un ceas comparator, plus stativ magnetic, pentru când o sĂŁ ĂŽți faci diferențialul, am unul cu garanție, luna trecutĂŁ l-am luat, ĂŽl dau la preț bun 100 ron, ceasul și stativul.

  5. Ms ms,mai trebuie sa imi cumpar acea cheie dinamometrica ce masoara prelod-ul. In rest am tot ce imi trebuie, poate ca mai era nevoie de o mana de ajutor insa nu esti din Cta.

    da, mi-ar fi plĂŁcut sĂŁ ajut, nu sunt din Ct, sunt din Br, dar locuiesc ĂŽn Oradea. ĂŽn legĂŁturĂŁ cu cheia e cam scumpĂŁ sĂŁ știi, ĂŽn funcție de cât mĂŁsoarĂŁ, una potrivitĂŁ pentru tine ajunge undeva la 200- 300 euro. sĂŁ o iei doar pentru o lucrare nu prea se meritĂŁ. poate gĂŁsești sĂŁ ĂŽmprumuți de la cineva, deși nu prea sunt scule de ĂŽmprumutat, sunt scumpe și se și pot decalibra repede. mai sunt și alte variante de a mĂŁsura preload-ul numai cĂŁ trebuie sĂŁ mĂŁsori și sĂŁ faci și câteva calcule.

  6. Ca bine zici, o sa le masor inaltimile poate am noroc. Am mai vazut un filmulet despre reglajul raportului in care arata ca poliza la interior camasile rulmentilor vechi de la pinion cat sa nu opuna rezistanta cand ii baga pe axul pinionului. Facea toate reglajele raportului, vefica amprenta, dupa care demonta din nou. Inlocuia rulmentii polizati la interior de la pinion cu unii noi, ii presa dupa care strangea piulita de la axul pinionului cu bucsa noua de strivire. In acest fel nu mai era nevoit sa depreseze rulmentii pinionului si sa inlocuiasca bucsa de strivire de fiecare data, in cazul in care amprenta nu era corespunzatoare.

    Cred ca ideea nu este rea.

    fain, sĂŁ te bucuri de ele!

  7. Sa inteleg ca iar trebuie sa schimb acea bucsa de strivire in cazul in care amprenta nu este buna, sa nu mai zic de rulmentii pinionului care se pot deteriora in timpul depresarii pt a schimba acele distantiere la reglajul pinionului.

    Intradevar scade top speed-ul insa nu ma dezavantajeaza pt ca nu ajung in fiecare zi la 300km/h(am limitarea scoasa). Impotriva patinatului am pus ochii pe niste toyo r888 semi slik 275/40r17. Am multe poze insa am reusit sa incarc doar o poza sau nu stiu eu sa incarc mai multe poze.

    da așa este bucșa se stricĂŁ și existĂŁ pericolul sĂŁ deteriorezi și rulmenții, asta e dezavantajul când schimbi totul (pinion, coroanĂŁ, rulmenți) când recondiționezi e alta folosești vechiul distanțier și ai pĂŁstrat adâncimea corectĂŁ. ĂŽncearcĂŁ sĂŁ mĂŁsori cele douĂŁ pinioane (când ĂŽl scoți pe cel vechi), dacĂŁ ĂŽnĂŁlțimea lor este egalĂŁ, poate poți folosi vechiul distanțier și așa ai rezolvat cu adâncimea.

  8. Am inteles ca sa gaseste de cumparata acea bucsa de strivire. Daca nu ma insel inainte sa strang rulmentii de la pinion trebuie sa stabilesc adancimea pinionului in functie de amprenta pe care o va lasa pinionul pe coroana(deja am cumparat acea pasta galbena numita gear marking compond)cu ajutorul distantierelor. Dupa care strang piulita de la pinion pana la 16inch pounds sa zicem.

    Urmatorul pas dupa cum ai spus este sa montez coroana, dupa care masor back-lashul. Usor de zis, greu de facut in cazul in care imi trebuiesc alte distantiere. Iar la final va trebui sa am o forta de 16 inch pond(pinion) + 11inch pound(coroana) adica in total 27inch pond dupa ce sunt montate toate componetele. Zic bine, corecteaza ma daca gresesc.

    Nu m am lamurit ce valoare trebuie sa aibe back-lashul pt ca .003''-.0035'' banuiesc ca este in inch. Poate imi spune si mie cat insemna in milimetri/sutimi valoare .003''-.0035''.

    Ms de informatii, nu mai dureaza mult si ma apuc de treaba. Multi spun ca acest raport 4.44 o sa fie prea scurt si o sa patineze tare la plecare. Este facut de bmw motorsport, sunt curios daca s au inselat atunci cand l au construit.

     

    Pasta se folosește la sfârșit la sfârșit verifici amprenta, dacĂŁ nu este bunĂŁ trebuie sĂŁ o iei de la capĂŁt.

    urmĂŁrește video asta și ai sĂŁ vezi cĂŁ undeva pe la minutul 17:20 vorbește despre treaba asta, la minutul 18:00 omul explicĂŁ cĂŁ ultimul pas este verificarea amprentei și dacĂŁ nu este bunĂŁ, ĂŽn funcție de amprenta pe care o ai, reașezi coroana sau adâncimea adâncimea pinionului (spune el undeva pe acolo cĂŁ trebuie sĂŁ dezmembrezi totul), pe la minutul 24:00 pânĂŁ la sfârșit ĂŽți explicĂŁ și tipurile de amprentĂŁ.

    valoarea de .003'' - .0035'' este undeva ĂŽntre 0.076 -0.088mm.

    raportul de 4.44 personal cred cĂŁ e foarte fain, e adevĂŁrat cĂŁ e mai scurt, sau printre cele mai scurte, avantajul la el este cĂŁ ĂŽți crește accelerația, dezavantajul scade topspeed-ul.cu patinatul fii sigur cĂŁ o sĂŁ patineze mult mai ușor decât cu cel vechi.

    am vrea sĂŁ vedem piesele din cutie, nu cutiile :rolleyes: spor la treabĂŁ.

  9. Am si eu o intrebare.

    Dupa ce stabilesc preload-ul la rulmentii pinionului de 14-16 inch ponds strivind acea buxa(boa nek), cum stabilesc preload-ul la rulmentii de la coroana ?

    Eu stiu ca acea cheie dinamometrica care masoara preload-ul se atseaza de piulita axului de la pinion. Asa ca daca eu am deja rulmentii de la pinion cu un preload de 14-16 inch pounds, cum mai stabilesc prelaod-ul de la rulmentii pt coroana de 9-11 inch ponds ? Se insumeaza aceste forte ?

    Multumesc frumos pt intelegere.

    Da se adunĂŁ. ordinea ĂŽn care se executĂŁ este urmĂŁtoarea, montezi pinionul cu rulmenții, ĂŽl strângi treptat mĂŁsurând din când ĂŽn când cu cheia dinamometricĂŁ, ca sĂŁ nu depĂŁșești 14-16 (16 de preferat), dacĂŁ depĂŁșești bucșa de strivire nu mai este bunĂŁ, ai strivit-o prea mult și va trebui sĂŁ o ĂŽnlocuiești (este de unicĂŁ folosintĂŁ, asta dacĂŁ o gĂŁsești sĂŁ o cumperi). Pui coroana, cu rulmenții și cu distanțierele sau siguranțele de alezaj cele vechi, apoi mĂŁsori cu ceasul comparator back-lashul. DacĂŁ bachlashul este prea mic rectifici din ele, dacĂŁ este prea mare, pui altele, ĂŽn partea cu coroana sĂŁ fie mai groasĂŁ, iar ĂŽn cealaltĂŁ mai subțire. Ăntre timp mai mĂŁsori și preload-ul, tot la pinion. Nu ai cum sĂŁ ai la pinion 14-16, iar dupĂŁ ce adaugi coroana sĂŁ ai 9-11, mai puțin, este evident cĂŁ vei avea mai mult, deci cele douĂŁ se adunĂŁ. Spor la treabĂŁ.

  10. Meticulous Measuring and Fitting

    Rebuilding a differential correctly, requires the

    ability to preload a set of pinion bearings and a

    carrier bearing with a rolling torque gauge. This is

    critical to bearing life because too much preloading

    will burn up the bearings in short order and too

    little will cause them to skid on the races and create

    flat areas on the rollers. Either extreme drastically

    shortens the longevity of the differential.

    Pinion bearings are separated by a “boa neck”

    crush collar that must be collapsed first in order

    to preload the bearings for 14 to 16 inch pounds

    of rolling torque. Preload specs for the carrier bearings

    are 9 -11 inch pounds of rolling torque. This

    is accomplished with shims that are installed

    between the differential case and the carrier

    bearing housing. They also “shim-up” the backlash

    on the ring and pinion.

    Because factory shims come in .002” increments,

    they can be problematic when it comes to setting up

    the ideal backlash of .003” to .0035”. We get around

    this by manufacturing our own shims in smaller

    .001” increments, allowing us tighter tolerances.

    As for bearings, our choice is Timken Roller Bearings.

    We’ve fabricated special tools for installing the

    bearing races and seals so that they are always seated

    squarely and properly.

    Some units require unique attention such as the

    E46 Variable LS. Their carrier bearings are pre-loaded

    with a set of precision ground snap rings used for

    shimming.

    We’ve developed a method for expanding the case

    so these bearing can be shimmed and pre-loaded to

    the proper 9 to 11 inch pounds of rolling torque

    and still be able to set the back-lash on the ring and

    pinion to .0030” - .0035”.

     

    Ai prins ideea? deși același lucru ți-am trimis și pe email.

  11. se pare ca aceste informatii sunt greu de gasit, sau pe cale de disparitie

    Meticulous Measuring and Fitting

    Rebuilding a differential correctly, requires the

    ability to preload a set of pinion bearings and a

    carrier bearing with a rolling torque gauge. This is

    critical to bearing life because too much preloading

    will burn up the bearings in short order and too

    little will cause them to skid on the races and create

    flat areas on the rollers. Either extreme drastically

    shortens the longevity of the differential.

    Pinion bearings are separated by a “boa neck”

    crush collar that must be collapsed first in order

    to preload the bearings for 14 to 16 inch pounds

    of rolling torque. Preload specs for the carrier bearings

    are 9 -11 inch pounds of rolling torque. This

    is accomplished with shims that are installed

    between the differential case and the carrier

    bearing housing. They also “shim-up” the backlash

    on the ring and pinion.

    Because factory shims come in .002” increments,

    they can be problematic when it comes to setting up

    the ideal backlash of .003” to .0035”. We get around

    this by manufacturing our own shims in smaller

    .001” increments, allowing us tighter tolerances.

    As for bearings, our choice is Timken Roller Bearings.

    We’ve fabricated special tools for installing the

    bearing races and seals so that they are always seated

    squarely and properly.

    Some units require unique attention such as the

    E46 Variable LS. Their carrier bearings are pre-loaded

    with a set of precision ground snap rings used for

    shimming.

    We’ve developed a method for expanding the case

    so these bearing can be shimmed and pre-loaded to

    the proper 9 to 11 inch pounds of rolling torque

    and still be able to set the back-lash on the ring and

    pinion to .0030” - .0035”.

  12. din pacate volanta nu, dupa demontarea cutiei sa constatat ca volanta e cam varza, iar ampbreiajul (placa,disc,rulment) erau inca in stare buna si nu am avut alti 2.200 lei pentru volanta, sper sa o pot schimba curand

    la schimbarea primelor viteze, daca nu ii dau drumu lin la ambreiaj da smucituri dar acum m-am invatat, oricum trebuie sa o schimb ca si la relanti scoate un sunet metalic care ar veni din spare, cu toate astea, mecanici lu peste care au si condus masina inainte de operatiune nu si-au dat seama

     

    eu m-am dus cu masina si le-am spus ca imi agata vitezele, in marsalier cateodata trebuie sa insist si acel boncanit care il face cand bag in prima viteza dar cu masina pe loc, fara sa se invarta roata, dansii au zis ca ambreiaju e de vina, placa nu debraieaza 100% si de asta boncane ca un tub de bas si agata vitezele

    dupa reparatie am ramas uimit si ei la fel ca simptomele erau la fel, doar o foarte mica ameliorare ca nu mai agata atat de tare schimbatorul de viteze

    pentru asta o sa schimb uleiul din cutie si diferential bineinteles doar MTF-LT2

    Problema cu acel bocĂŁnit este de la diferențial are bachlash-ul prea mare. Se poate regla dacĂŁ ești interesat contacteazĂŁ-mĂŁ pe diffrepair@yahoo.ro.

  13. Cum pot pune?Chiar acum am masina stricata...adica diferentialul a picat....deci daca se poate pune LSD e perfect...doar zimi cum.

    pai cumperi LSD, nou, pentru diferențialul tĂŁu 2.93, 330i și ĂŽl montezi. sunt trei tipuri de diferențiale, mici, medii, mari. cel de pe 330i este mediu, iar cel de pe m3 este mare. sĂŁ iei LSD de la m3 și sĂŁ-l pui pe cel de 330i nu ĂŽți merge. deci trebuie sĂŁ cumperi un LSD nou, pentru 330i. internetul este plin. dacĂŁ nu ai altĂŁ variantĂŁ trimite-l așa cum am vorbit la tel. și poate reușim sĂŁ-l reparĂŁm, apoi când faci rost de LSD pentru 330i ĂŽl montezi.

  14. Eu am desfacut vreo 2-3 bucati si nu am gasit de unde se regleaza ! E un reglaj improvizat ? sau ?

    Nu, nu este un reglaj improvizat, când scoți semeringurile de la flanșele planetarelor vei vedea cĂŁ sunt douĂŁ siguranțe de alezaj, una ĂŽn stânga și una ĂŽn dreapta. DacĂŁ le scoți vei vedea cĂŁ au un numĂŁr scris pe ele, (3.25, 3.48,) numerele aste reprezintĂŁ grosimea siguranței. ca sĂŁ reglezi jocul trebuie sĂŁ muți coroana mai aproape de pinion. ca sĂŁ faci lucrul asta trebuie sĂŁ pui ĂŽn partea cu coroana o siguranțĂŁ mai groasĂŁ ca sĂŁ ĂŽmpingĂŁ rulmentul cu coroanĂŁ cu tot mai aproape de pinion. ĂŽn partea cealaltĂŁ trebuie sĂŁ pui una mai subțire, cât adaugi la coroanĂŁ, scazi ĂŽn partea cealaltĂŁ.

    Atenție. siguranțele nu se gĂŁsesc ele se cumpĂŁrĂŁ la o anumitĂŁ grosime și apoi se rectificĂŁ, numai dupĂŁ ce jocul dintre pinion si coroanĂŁ a fost mĂŁsurat, cu un ceas comparator.

    Sper cĂŁ ți-am rĂŁspuns.

    • Like 1
  15. Am gasit asta vara diferential de M3 e46 la 500 ron in dezmembrari la cineva care ma mai duceam de cumparam piese.Eram interesat dar am citit eu pe net ca nu se potriveste la 330 doar daca iau toata puntea de M.Uit de diferential si o las balta. Acum ceva timp ma duc iar la baiatul asta si ii spun cat imi ia pt toata puntea de M3 cu tot cu dif.Imi zice ca le-a vandut si ma intreaba de ce vreau si punte.Ii zic ca am citit eu pe net ca nu se potriveste pe puntea mea...si el mi-a zis ca diferentialul e la fel ca la 330i si ca se potriveste..ca atunci cand mai aduce sa ma uit sa vad ca e LSD si se invart ambele roti in acelasi sens.Ii zic sa ma sune imediat ce aduce un M3 sa iau diferentialul..

    Intrebarea mea e ...chiar se potriveste?Sau zice el asa? A mai montat cineva?

     

    Baiatul asta e serios dupa parerea mea...nu cred ca ar vrea sa ma pacaleasca(mai ales ca un LSD se poate testa)...de cate ori am fost la el mi-a dat piese bune si la pret chiar foarte bun.

    PĂŁrerea mea este cĂŁ nu se potrivește. Ăntrebarea este ce vrei sĂŁ obții cu un diferențial M3? dacĂŁ ĂŽl iei doar pentru LSD nu ĂŽși are rostul, pentru cĂŁ poți pune pe diferențialul tĂŁu de 330i LSD. DacĂŁ vrei un alt raport, pentru accelerație, atunci poți schimba doar pinionul și coroana, așa ĂŽncât sĂŁ se potriveascĂŁ ĂŽn carcasa diferențialului tĂŁu. ĂŽn felul asta nu schimbi toatĂŁ puntea.

    • Like 1
  16. BMW 328i SportEdicion 1998

     

    Salut,am un mic joc in grupul diferential si as vrea sa-l schimb.Am auzit diferite opinii cum ca ar trebuii sa fie doar de la acelasi model ca altfel un merge.

    Este adevarat sau se potriveste si de la alte modele.Daca da,de la ce modele?Trebuie sa fie neaparat de pe unul pe benzina sau merge si de pe unul pe motorina.

     

    Cam cat ar costa unul nou si de unde as pute sa-l cumpar sau comand.

     

     

    MULTUMESC

    dacĂŁ ai doar joc, el se poate regla, nu e nevoie sĂŁ ĂŽl schimbi, dacĂŁ ești interesat eu cu asta mĂŁ ocup,

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.