Jump to content

Iulian pvl

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Iulian pvl

  1. Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu insa m-am mutat din locatia unde stateam si la noua locuinta nu am avut initial conexiune la internet (doar SIM-ul de RO) si mi-a fost imposibil sa descarc harta de +25GB.

    Acum ca am descarcat, am facut testul de care vorbeam mai sus prin urmare azi am incercat instalarea "Road Map Europe West PREMIUM (USB) 2021-1". West pentru ca sunt in zona de vest a Europei si pentru ca de asta am nevoie aici. Cand ma intorc acasa, voi trece la versiunea Est.

     

    La subiect: INSTALAREA S-A FINALIZAT CU SUCCES.

    N-am facut absolut nimic diferit fata de pasii descrisi la pagina 9 CU EXCEPTIA selectarii in Generatorul codului FSC a hartii 2021-1.

    Am dezarhivat cu "The Unarchiver" de pe MacOS si am obtinut un folder "root" iar continutul lui l-am copiat in radacina unui stick DataTraveler 100 G3 de 64GB formatat FAT.

    Generarea codului am facut-o de pe Windows deoarece nu am gasit generator compatibil MacOS.

    Instalarea a durat putin peste 40 de minute.

    Totul a decurs normal fara niciun fel de eroare.

    AICI gasiti un mic video cu momentul in care, dupa introducerea stick-ului, masina citeste si executa config-ul (a durat cred cam 10 secunde pana a reactionat) iar AICI o imagine cu noua versiune instalata (instalasem in Decembrie versiunea 2020-2 WEST).

     

    Deci concluzia este ca fisierele sunt bune si functionale iar cei ce intampina probleme cel mai probabil se confrunta cu niste erori de nivel local. Sper ca am fost de ajutor.

    Toate bune si succes.

    Salut! am si eu o dilema, am descarcat hartile 2021 pentru CIC MOTION EUROPE EAST (ecran mic/bussines) ,de aici de pe forum postate de "cricat" , am urmat pasii tai, dar cand deschid generatorul versiunea v1.01, selectez MOTION, EUROPE EAST, si la MAPS ultima harta este de 2020, nu are 2021 pentru MOTION, exista vre`un update la generator in care au introdus si hartile de 2021 ? multumesc !

    post-86798-0-08375200-1614377406_thumb.jpg

    • Downvote 1
  2. Salut am descarcat aceasta harta, multumesc pentru postare, dar am o intrebare ...este East MOTION 2021 sau 2020? intreb fiindca am incercat sa generez codul FSC, cu generatorul gasit aici pe forum: BMW CIC/NBT Keygen v1.01 By: Jagaer , dar cand dau sa selectez harta pentru MOTION ultima pe care o are este cea de 2020...a aparut vre`un update la generator sa cuprinda si harta MOTION de 2021?

    post-86798-0-80351500-1614375343_thumb.jpg

  3. Salutari! ma puteti ajuta cu un sfat pentru a demonta geometria variabila pe acest model de turbina, nu am gasit decat un clip pe you tube, si in acel clip o prezinta gata demontata, si restul de clipuri sunt turbine ce au geometria variabila montata pe partea de evacuare, la aceasta este incastrata pe "miezul turbinei", mai are si un pin mic care banuiesc ca este de ghidaj, dar nu stiu daca trebuie cumva si acel pin scos, ma poate lamuri cineva va rog ! multumesc anticipat!

    post-86798-0-91854500-1613057752_thumb.jpg

  4. S-a facut din contact + butoanele de la clima. Nu am retinut exact combinatia dar a fost ceva de genul:

    1. Se pune contactul,

    2. Se da ventilatorul la treapta maxima din butonul de la clima,

    3. Se ia contactul,

    4. Se pune contactul iar si se asteapta 3-5 minute.

     

    Astia au fost pasii pe care eu i-am retinut. Dupa cele 5 minute de asteptare ventilatorul a pornit. Nu am vazut exact operatiunea insa aceasta a fost descrierea pasilor facuta de catre cel ce a rezolvat problema.

    am incercat acum mai multe combinatii de butoane dar nimic :( ,rog daca cunoste cineva cum se reseteaza climatronicul sa posteze!! aveai masina pornita cand a rezolvat problema? sau doar pe contact?

     

    Salut,

    Intampin si eu aceeasi problema cu clima, chiar daca este pe auto sau manual, ventilatorul din bord se invarte ca si cum ar fi la treapta unu (sau minim de viteza). Imi puteti spune si mie cum ati rezolvat?

     

    Multumesc!

    salut si eu am aceasi problema, spune`mi si mie te rog daca ai rezolvat si cum?

  5. Masina este climatronica si are urmatoarea problema:

     

    Pe orice viteza as seta aerul (fie ca e auto fie ca e manual) nu mai baga aer decat la o viteza foarte foarte mica, mai mica decat pe setarea minima.

    Defapt, cred ca este aerul care vine in mod natural de afara nefiind setat pe recirculare. Compresorul cred ca isi face treaba pentru ca acel aer care vine, vine rece.

     

    A mai patit cineva? Ceva sugestii referitor la ce as putea face (exceptand un service de care nu am timp in urmatoarele 2 3 zile)?

    Sau, are cineva idee care e problema si cam ce costuri ar presupune remedierea ei? :twoup:

     

    Multumesc.

     

    P.S.: Daca mai este vreun topic deschis pentru o astfel de problema va rog sa ma directionati spre el si sa-l inchideti pe acesta (eu nu am gasit unul dar nici nu stiu sa caut prea bine).

    exact asa am patit eu si de vre`o 2 saptamani tot caut rezolvare,cum ai rezolvat???

     

    O diagnoza facuta pe modulul de clima ar trebui sa sesizeze aceste probleme. Butonul de ventilator de pe climatronic functioneaza corect, cresc/descresc treptele pe ecran cand apesi ?

    asa am patit eu,azi am facut tester si mi`a zis ca e ventilatorul,am pus ventilatorul pe direct merge de nu il pot tine in mana, am cumparat regulator trepte nou febi bilstein,nimic,sufla foarte incet, am fost la dezmembrai am luat alt regulator valeo exact cum are masina,nu mai mergea deloc, baiatul de la tester a zis ca e ventilatorul dar eu nu stiu ce sa mai cred...o idee??

     

    S-a rezolvat dupa o resetare a functiilor de bord. O combinatie pe care nu am retinut-o (ceva legat de butoanele pentru puterea ventilatorului). Ideea este ca dupa aceasta resetare a mers fara probleme, probabil era o eroare software. Oare merg pe windows si mai trebuie restart? :twoup:)

    ma confrunt cu aceasi problema, se comporta exact la fel masina...am curent in toate ,motorul separat merge, regulatorul primeste si mareste tensiunea,dar sufla foarte incet aerul sau chiar deloc , unde ai facut resetarea din butoane?? si mai tii minte cum a fost procedura??

  6. Am avut zgomot 2 ani aproape (1 an si 7 luni sa zicem), nu stiu ce inseamna accentuat, ideea este ca cine nu era mecanic sau apropiat de aceasta treaba nu stia si nu-si dadea seama nici din mers, nici de langa masina, dar eu zic ca se auzea bine si tacanitul la relanti mai ales la rece si fasaitul-frecatul in accelerare, dar in km am mers de la 179.000 de cand am luat-o la 194.000, deci 15.000 km :), aia e buba, timp e mult, da km....altii fac in 2 luni km astia, de aia a fost de rahat situatia.

     

    Am auzit pe youtube si "zgomot puternic" de distributie, adica cred ca si un retardat isi dadea seama ca are probleme, la mine nu-ti dadeai seama, multi ziceau " ce bine se aude motorul" cand zgomotul de distributie era prezent.

     

    Posibil sa fi avut si ghinion, de cand am fost pe forum decat un caz de distributie rupta am auzit si acela fiind finul meu cu X6 cumparat de nou in 2009 cu 80.000 Euro si distributia s-a rupt la 450.000 km.

     

    Edit: sa vedeti cata lume ma suna pentru piesele din fostul motor (blocul motor s-a dat gol), foarte multa lume m-a sunat pentru bloc, mai putina pentru chiulasa si axe came.

    eu am luato la 153k si nu se auzea nimic cand am trecut de 160k a inceput sa se auda,si asta in iarna ,eu o luasem in aprilie si nu se auzea nimic cat am mai mers pana in decembrie cand a dat frigul zdravan a inceput sa se auda ,chestia cu frigul influenteaza zgomotul,probabil ca uleiul e mai gros si trage mai din greu, in prezent am 178 si a inceput sa se auda si mai tare si acum ma mai lasat si volanta pe langa,cloncane si aia ,depinde de unghiul masinii...e90 2011 163cai

  7. Da. Totul a fost facut in 3 ore, dar tind sa cred ca se putea si mai repede, daca nu intrau diferite persoane aproapiate lui sau clienti sa il tina de vorba.

    In proportie de peste 90% singur a dat motorul jos, distributia schimbata si motorul repus la loc !

     

    LUCIAN POP, administratorul service-ului e super profi. Omul are 20 de ani in domeniu cu studii superioare.

     

    Uleiul se da jos pentru a fi recuperat, baia de ulei se curata complet, motorul se sufla si se sterge de toate impuritatile, se monteaza distributia cam in 25 de minute, se monteaza motorul la loc, se fac actele (deviz, factura, garantie, istoric online), dupa care pleci acasa bucuros :D

     

    Istoricul online apare ca Vehicle Check, iar cine are acces la detalii, poate vedea ca acolo este scris distributie auto.

     

    Detalii in poza de mai jos:

    multumim pentru detali,si eu am facut programare pentru vineri ,pana la urma in cateva cuvinte sa citeasca si altii,ce pret a costat la final, si ca si calitate in munca dupa cum spui in descriere,omul lucreaza curat si la standarde,asa este?

  8. Salut tuturor,

     

    Detin un Bmw 320d E90 LCI fabricat in iulie 2011, 180000 km.

    Am tot citit despre problema distributiei la acest motor N47 asa ca am postat un mic filmulet cu motorul in functiune.

    Se aude un sunet "ciudat" in zona pompei de inalte, cel putin mie asa mii se pare sau asa este sunetul unei distributii pe cale sa cedeze?

     

    Inainte de a cumpara masina am fost cu ea la reprezentanta Bmw pentru teste si nu s-au semnalat probleme cu distributia, nici cei de la Bimmer Service nu au avut o alta parere.

     

     

    am acelasi model ca tine,si inca al tau se auzea bine,uite al meu cum face...se pare ca pe mine m`a lasat si volanta pe deasupra,tu ai schimbato?

  9. "M47 crezi ca nu sa rupt la 200.000 ca a fost vorba de "urcare in ture progresiv" ?"

    Da, cred, pentru ca intr-un fel creste presiunea ungerii cu ulei in motor progresiv si altfel cand ii dai talpa.

    Vorbim aici de motoare cu ardere interna, ..clasice; nimic revolutionar nu s-a intamplat in afara de ulei sintetic si un control al aprinderii mult mai bine gestionat mare lucru nu s-a schimbat. Pana si mult trambitatul de schimb de ulei la 300k km e apa cand il scoti din masori, degradat ca dracu.. ce ar fi mai fi de spus!? Nu urca in ture rapid decat in primii 5-10k km ca dupa aia cresc frecarile interne.. NU sunt pentru o grija exagerata, dar nu inghit/accept parerile de coltul strazii ca e BMW.. E BMW din alte puncte de vedere, in nici un caz al motorului de 2 litri!

     

    Corect WIN60, fiecare conduce cum vrea masina proprie.

    Eu sunt curios cat mai tine a mea/meu M47; ..inca 5 ani cat vreau sa il mai tin, la cam 20k km cat fac pe an o sa mai fac inca 100k km cel putin! ;) Distributie nu schimb decat daca se intampla sa aud lantul ca isi face de cap.

     

    Oricat ne-ar place sa credem ca e BMW si trebuie urcat in ture .. eu sunt rezervat, mai ales cand e vorba de diesel - seria 1 sau 3.. - 2 litri.. hmm.

    Daca era benzina, mai ziceam; senzatie sa fie.. acolo, dar asa motorina si senzatii/tentatii ... slabut.

     

    In incheiere despre prea pacatosul N47 tocmai am gasit un clip in care se aude CLAR cum lantul face "slap"/plescaie si cum NU plescaie dupa schimb de distributie.

     

    de retinut.

    danseaza rau lantul,cam de la 160/170k incepe sa se auda asa pe n47, eu am luato cu 153 si nu se auzea nimic ...apoi.. tic tic tic tic tic tic

     

    Pana la urma am inlocuit distributia.

     

    Cele doua intinzatoare cat si pinionul axului cu came prezentau urme usoare de uzua iar lantul care angreneaza axele se slabise putin ( probabil si cauza zgomotului produs intre 1300--1700 rpm).

     

    Tin sa precizez ca vechea distributie a tinut fara probleme pana la 180000 de km.

     

     

     

    Poze...

     

    https://photos.app.goo.gl/JNzrhvUFnJZl3NNX2

    ai modelul e90 2010 sau 2011? vad ca patina de sus e diferita

  10. Colegii care au seria 3 , F30, am si eu o intrebare: sunt probleme in continuare la distributie la motoarele de2.0 diesel??

    au in continuare,au acelasi sistem motor ca pe e90

     

    au in continuare,au acelasi sistem motor ca pe e90

     

    Salut, La reprezentata BWM din Szeget mi-au trimis un cost la distributie F31(2014) de 390,000 HUF +TVA(27% la ei) si 2-3 zile ramane masina la ei. In lei vine aprox 5,900 lei +TVA,cam acelasi cost ca si in reprezentatele din RO. Manopera pe la 2,500ron iar restul pe piese, probabil un cost mai mic inseamna piese mai putine care sunt schimbate. Mie imi era inclus si schimbul de ulei, a mea are 11K de la ultimul schimb.

    Poate ajuta pe cineva informatia.

    mie la reprezentanta in bmw bacau la e90 distributie 68 de milioane si durata de 2 3 saptamani,ca piesele nu le au pe stoc..si dureaza pana vin din germania ..

     

    Salut, La reprezentata BWM din Szeget mi-au trimis un cost la distributie F31(2014) de 390,000 HUF +TVA(27% la ei) si 2-3 zile ramane masina la ei. In lei vine aprox 5,900 lei +TVA,cam acelasi cost ca si in reprezentatele din RO. Manopera pe la 2,500ron iar restul pe piese, probabil un cost mai mic inseamna piese mai putine care sunt schimbate. Mie imi era inclus si schimbul de ulei, a mea are 11K de la ultimul schimb.

    Poate ajuta pe cineva informatia.

    deci bmw face preturile in functie de regiune...o prostie

     

    Salut ! Am achizitionat si eu un e90 e318d 2008 . Masina luata din reprezentanta din Ro , unic propietar 149.000 km .

    Va rog ce ma sfatuti in legatura cu distributia. Am atasat jos un video cu sunetul motorului la cald .

    http://www.youtube.com/watch?v=1g8LkIo8sT0&feature=youtu.be

    Suna bine! mai mergi pana aproape de 200k ,depinde de noroc

     

    Salut staticrzr,

     

    asa face si a mea, e90 ED, 05\2011, 175 000 km.

    Uneori se aude zgomotrul de lant foarte clar, alteori nu se aude deloc.

    Am observat ca dupa ce merg cu ea mai turat, probabilitatea sa se auda lantul e mai mica (probabil creste presiunea la ulei si intinatorul isi face treaba cu brio)

     

    Inainte sa schimb distributia, as incerca sa schimb doar intinzatorul de lant sa vad cum se comporta cu intinzator nou.

    daca tot se umbla la motor,mai bine schimbi tot si iti iei de o grija!

    post-86798-0-61321100-1516022420_thumb.jpg

  11. Multumim pentru harti ! si eu detin un e90 din 2011 si la fel ca baiatul de mai sus am intalata harta pe navigatia ECE BMW Group 101094018.0.11 Road Map Europe MOTION 2011 , acum descarc noua harta atasata Road Map Europe East MOTION 2018-1 , ma ajutati si pe mine cu detaliile despre instalare va rog , ce proceduri trebuie sa fac pt a instala noile harti ,am nevoie de cod fsc pt acest tip de navigatie cu ecran mic ? cineva priceput sa ma ajute si pe mine cu acesti pasi ,si ii voi multumi anticipat!!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.