Jump to content

Romania A Semnat Acta: Organizatiile Pentru Drepturile Utilizatorilor De Internet Protesteaza, Anonymous Promite Noi Atacuri Informatice


chiciuc

Recommended Posts

repet si nu voi mai interveni. nu sunt clona nimanui.

inca o data rog insistent moderatorii sa mi stearga contul si postarea.

 

ps. va citesc de mai mult timp, prin intermendiu contului prietenului meu, dar mi s-a parut oportun sa vorbesc in numele meu, atata vreme cat ideile legate de conspiratiile masonice imi apartin.

se pare ca am gresit. sunteti extrem de exclusivisti...aproape ca o organizatie masonica, nu? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

KIP, nu cred.

 

Insa e aproape evident ca lucrurile nu se intampla exact asa cum pare, iar etichetarea din start cu "teorii ale conspiratiei" e ceva din seria "crede si nu cerceta".

 

Sunt nenumarate motive de-a lungul istoriei care ar trebui sa ne ridice nenumarate semne de intrebare, dar daca ai macar curiozitatea sa desfaci firu'n patru, deodata acele teorii nu mai par atat de Sci Fi, si deja viitorul nu prea mai arata deloc bine...

 

Luam exemplul legii "Patriot Act" din US, care calca in picioare orice drepturi ale omului, o lege aparuta peste noapte sub pretextul sigurantei nationale dupa 9/11...si exemple de genul mai sunt...

 

La fel si cu ACTA, sub pretextul combaterii contrafacerii si pirateriei, informatia confidentiala din corespondenta ta online, va fi deschisa si verificata, ca nu cumva sa incalci legea, chipurile...

 

Apoi daca le pui cap la cap, parca toate au un numitor comun. Stii cate baze militare are US in lume? in 156 tari , din 193 sau cate sunt in total...WTF? <_<

Edited by max83
Link to comment
Share on other sites

Deci Pissi e baiat iar Morrena (ss, rr, vrum, vrum) e prietena dansului. Desi Pissi zice pe forum ca e fata.

 

Mai era deunazi un baiet specializat in atfel de luxuri, pana cand l-a mancat lupul mare si rau.

 

Iar aia cu "argumenteaza-mi tu" a fost ...apoteotica.

 

Ma, Similea e Isus Hristos. Spuneti voi de ce nu e.

 

 

Revenind: delco nu ma pricep la treaba asta cu ACTA, ca mi-as fi dat si eu cu parerea. Cum, tot de pe net, am inteles ca e cah-puh, tendinta fireasca ar fi sa strig si io, incolonat, cah-puh. Dar, pe scara mea de valori, asta se cheama ca tot jalon as fi.

 

Asa ca prefer sa studiez. Nu sa ajung din mere in balet.

 

PS: ce credeti, e chiar asa de greu sa devii calfa, ucenic si ospatar, masonel bun de ziar? Nu e. Dupa un citat (celebru, fireste) de-al lui ihearto de pe forum, "ma, voi va intalniti acolo sa va bagati niste sabii de plastic in c..r, eu nu vin de teama".

 

 

Omul are in gena nevoia de organizare, de turma, sa faca parte din ceva. Multe mamifere is asa, draga. Adica mai toate.

Link to comment
Share on other sites

care a stat la baza dizolvarii tuturor monarhiilor absolutiste din europa, prin intermediul revolutiilor burgheze, declansate la unison.

interesanta coincidenta, nu?

Macar si pentru atata si tot ar fi de apreciat. Din asta se intelege ca ai fi pro, nu contra.

 

Dupa cum spunea si KIP, unele subiecte chiar pot fi interesante.

Deranjant este ca sunt aduse in desuetudine de cate cineva, ori prin citate inutile, ori prin ridicola ridicare a teoriei conspiratiei la rang de adevar suprem.

 

Asemenea atitudini denatureza total cursul firesc al subiectului, si raman numai discutii fara substanta.

Voi incerca sa sterg orice asemenea derapaje care nu comunica nimic si nu au nici un alt scop in afara multumirii celui care le posteaza ca a mai facut un post.

Link to comment
Share on other sites

@morrena, contul nu ti-l sterge nimeni... eventual il blocam definitiv...

 

asadar daca tot sustii ca nu esti clona nimanui, mergem pe prezumtia de nevinovtie pana la proba contrarie...

 

in plus, Regulamentul forumului zice ceva despre conturi si postari... pe la pct.14...

14. Mesaje. In momentul in care v-ati inregistrat pe bmwclub.ro, tot ceea ce postati public devine proprietatea acestui forum. Dreptul de autor si responsabilitatea continutului va apartine, dar in momentul in care benevol ati postat aici public, mesajele devin proprietatea bmwclub.ro. Nu cereti sa va fie sterse mesajele sau conturile pentru ca asta nu se va intampla, cu exceptia cazurilor justificate (ex: posturi dublate din greseala). Daca acest lucru nu va convine, sunteti invitati sa nu postati nimic.

 

sper ca acum e ceva mai clar :smoke:

 

transforma apa-n tzuica si te cred.

daca o face palinca si eu ma dau batut si voi ajunge sa il venerez :drunk:

Link to comment
Share on other sites

da' de ce sa le stergi Paul? Daca eu consider ca AU legatura cu ceea ce se intampla, asta nu inseamna ca TU trebuie sa fi de acord, SAU SA MA CENZUREZI.

 

PAI CINE ESTI TU SA SPUI DACA E SAU NU ADEVARAT, SAU RELEVANT, cu privire la subiectul in discutie, ACTA?!

 

Daca TU ai un alt punct de vedere, bine, ma bucur, DAR NU IMI CENZURA MIE OPINIILE!!!!

 

Ce paradox, vorbim de un act abuziv, ACTA, si zi de zi practicam.... :goodjob:

 

 

Ce interesante?!

 

Topicul are abia 2 pagini, toata lumea o arde chill cu discutii despre nimic pe alte topicuri, FOOOOOOOOOARTE INTERESATA LUMEA DE CENZURA ONLINE, NU?!!!

 

SI TU IMI ZICI MIE CA DENATUREZ CURSUL FIRESC AL SUBIECTULUI?!!!!!!!!!!!!

Edited by max83
Link to comment
Share on other sites

Pai max, ma bucur ca te-ai prins ca de tine e vorba :).

Ai un talent extraordinar de a tavali orice topic, de a-l aduce in desuetitudine, de a denatura sensul discutiei astfel incat sa iasa o mare mizerie la care nimeni sa nu mai vrea sa participe. Efectiv ingropi orice subiect care ar putea fi interesant. De ce sa suportam toti fanteziile tale, noi ce vina avem ca nu ne lasi sa discutam?

 

Avem tot dreptul de a ne proteja de asemenea atitudini si de a le elimina. Ceea ce vom face.

Link to comment
Share on other sites

ce atitudine?

 

aceea de a incerca a deschide ochi si urechi?! poate nu e asa cum zic eu, dar o dezbatere nu strica nicodata, insa cenzura da.

 

daca eu am opinie (cred eu intemeiata) cum ca acest proiect isi are radacinile in niste mlastini mult mai dubioase decat pare, asta nu inseamna ca e adevarul absolut, nimeni nu poate afirma asa ceva.

 

ceea ce tu consideri fantezie, poate chiar are niste baze reale, iar daca nu ai cataloga din start drept "citate inutile" niste fapte concrete care s-au petrecut, si care pun intr-o alta lumina toate evenimentele recente pe plan mondial, poate nu m-ai mai acuza de teorii conspirationiste.

 

eu prefer sa ma mint singur (metaforic) decat sa ma minta altii, de exemplu guvernul, sau vreo autoritate care sustine vreo lege mascata. e mai sanatos :thumbsup:

 

in fine, voi incerca sa postez aici strict legat de ACTA, si ceea ce ar considera majoritatea ca e de interes.

 

ps: nu cred ca am dus subiectul in derizoriu, din cate imi amintesc nimeni nu a dezbatut subiectul inainte de a fi deschis de catre mine pe Chat-room, legat de ACTA.

 

pss: nu ma mir ca e atat de putin interes ptr acest subiect, la fel cum nu ma mir nici de faptul ca orice as spune eu, majoritatea se pozitioneaza diametral opus. si nu cred ca i-am interzis vreunui user sa isi spune parerea, la fel cum cred ca aducand acest topic la viata (posturi=upuri) poate mai multa lume ar constientiza cum sta treaba, desi multi nici macar nu au citit documentul oficial ACTA.

Edited by max83
Link to comment
Share on other sites

Guest poleposition
bai, noroc cu conceptiile tale conspirationist-alarmist-apocaliptice, care ne deschid mintea, altfel eram pierduti cu totii si inca ne taiam sub limba ca sa ne vindecam de hepatita.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nu ma mir nici de faptul ca orice as spune eu, majoritatea se pozitioneaza diametral opus.

 

exact aici te inseli, lucrurile nu stau asa. dimpotriva. tocmai felul in care spui niste lucruri le face sa fie ... obositor de analizat si, pe cale de consecinta, sa fie luate in ras.

uite: Max, eu descarc filme, sa le vad. :rolleyes: Nu e ok, niste oameni au muncit la ele, au cheltuit bani. Ca sa scoata provit, sa traiasca si ei si familiile lor. E o lege a firii. Or eu ma bucur gratuit de munca lor, fara acordul lor.

 

Paoi vine cealalta fata a monedei: nu vreau nici eu sa fiu cenzurat, sa fiu urmarit, vreau un internet liber.

 

Bun, undeva drepturile lor trebuie sa se intalneasca cu obligatiile mele, si invers, fireste.

 

Ei, de aici poate porni o discutie serioasa despre aceasta ACTA (apropo, cred ca 90% din cei care discuta subiectul nu stiu de unde vine abrevierea asta).

 

Or, cata vreme NU STIU CE PREVEDE ACEST ACORD, a incepe sa fac teoria conspiratiei si sa aduc in discutie francmasoni, grupuri, banci si giulgiul lui Isus, e alta poveste.

 

 

Or tu gresesti EXACT in punctul nevralgic. Daca tot n-ai inteles, citeste de jos in sus.

 

 

QED.

 

 

 

 

 

 

PS: toata lumea te simpatizeaza, in realitate, dar numai tu din toti caposii :rolleyes: de pe-aici tii sa afirmi o... personalitate virtuala gen copy-paste, gugal hir a em :)

Link to comment
Share on other sites

Similea, tocmai de aceea a fost trimis proiectul la analiza la Curtea de Justitie.

 

Dupa mine, drepturile fundamentale preced ca importanta drepturile de proprietate intelectuala, MAI ALES, ca aceste drepturi (de proprietate intelectuala, autor) SUNT DEJA aparate de lege, atat la noi in tara (Legea 8/1996), cat si alte tari, sau in UE in genere.

 

Eu am citit documentul oficial ACTA, il am salvat acasa pdf in engleza, si se spune clar ca pe langa faptul ca se va institui un organism de monitorizare a aplicarii acestui tratat, in tara, vor trebui facute legi ptr aplicarea acestui tratat, iar verificarea si monitorizarea datelor sau corespondentei transmise de cetateanul X, fara mandat de perchezitie electronica emis de o instanta, e pur si simplu aberant (presupun ca va trebui schimbata si constitutia ptr asta....).

 

Raportorul PE pentru ACTA demisionează denunţând negocierile drept o "mascaradă"

 

http://www.mediafax.ro/externe/raportorul-pe-pentru-acta-demisioneaza-denuntand-negocierile-drept-o-mascarada-9184018/

 

 

Sunt nenumrate semne de intrebare asupra acestui tratat, incepand de la inceputuri, cand era pregatit pe sustache de USA si Japonia, in 2006.

 

Negotiations for the ACTA treaty are not part of any international body.[11] ACTA was first developed by Japan and the United States in 2006.

ACTA first came to public attention in May 2008 after a discussion paper was uploaded to Wikileaks.

http://en.wikipedia.org/wiki/ACTA

Edited by max83
Link to comment
Share on other sites

Dupa mine, drepturile fundamentale preced ca importanta drepturile de proprietate intelectuala, MAI ALES, ca aceste drepturi (de proprietate intelectuala, autor) SUNT DEJA aparate de lege, atat la noi in tara (Legea 8/1996), cat si alte tari, sau in UE in genere.

 

In aparenta. Hai sa-ti spun un PARADOX: dreptul de proprietate e si el un drept fundamental, nu? Deci tot rationamentul tau e nefondat.

Mai mult, si celelalte drepturi fundamentale (libertate, demnitate, etc) la care trimiti dumneata au DEJA CONSACRARE si PROTECTIE juridica.

 

Ce te faci? :)

 

 

Sa vad pe unde scoti caciula

 

Cu privire la partea a doua a postului tau: repet, nu ma pronunt, nu sunt in masura sa am o opinie, nu am studiat.

Link to comment
Share on other sites

asa e, dreptul de proprietate e de asemenea un drept fundamental.

 

Secretul corespondentei e inviolabil. Ca urmare, orice invaziune in corespondenta electronica va fi ilegala, fara un mandat de perchezitie. Deci monitorizarea si filtrarea continua a ISP-ului ar fi ilegala in cazul asta.

 

 

Cu privire la alte posibile situatii paradoxale (monitorizarea continua ptr a preveni pirateria/contrafacerea), e de studiat legile noastre, fiindca avem. avem Si ORDA.

 

De studiat, avem destule legi ptr online, zic eu.

 

http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc.html

 

 

Si apoi, de ce ne trebuie ACTA?

Link to comment
Share on other sites

Pai nu a zis nimeni ca ne trebuie ACTA. Doar ca alesii nostri, puturosi si indolenti ca de obicei, nu au stat sa analizeze ce e cu ACTA, ci au semnat ca primarul. Ei sunt de acord cu orice, si asa ei nu inteleg mare lucru din toate astea.
Link to comment
Share on other sites

si textul tratatului, in forma finala, tradus in romana.

 

 

http://www.minind.ro/acta/ACTA_ro_01022012.pdf

 

http://www.minind.ro/index_acta.html

 

enjoy :)

 

 

Si dupa cum ziceam, apare.....COMITETUL :rolleyes:

 

The Committee (art 36) :frantics: lol adica bigger brother ptr big brother.

 

ps: ACTA, inseamna Anti-Counterfeiting Trade Agreement adica ACORDUL COMERCIAL DE COMBATERE A CONTRAFACERII.

Link to comment
Share on other sites

Asociatia nationala a internet service providerilor ANISP

 

Pornita ca o initiativa japoneza de lupta impotriva productiei si comercializarii produselor contrafacute, negocierea pentru ACTA, care viza stabilirea unui set de standarde internationale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala, s-a desfasurat intr-o totala lipsa de transparenta, cu participarea unui numar restrans de state, in coordonare cu anumite segmente de activitate (organizatii) interesate. Desi aborda subiectul “cotrafacerii”, strans legat de “drepturile de proprietate intelectuala”, nici macar organizatia mondiala de profil (OMPI) nu a participat!

 

 

Ceea ce starneste ingrijorarea membrilor comunitatii noastre este in primul rand Art. 27 referitor la “implementarea ACTA in mediul digital”. Conform acestui articol, la paragraful (4), se prevede negru pe alb: "O parte semnatara poate oferi, in concordanta cu legislatia si reglementarile nationale, autoritatilor competente autoritatea de a ordona furnizorilor de servicii electronice/ online sa divulge imediat detinatorului dreptului de proprietate (autor) informatii suficiente pentru a identifica un utilizator al carui cont se presupune ca a fost folosit pentru incalcarea dreptului de autor, cu conditia ca detinatorul dreptului sa fi depus o plangere suficienta de incalcare a dreptului la marca sau dreptului de autor, aceste informatii fiind folosite exclusiv pentru scopul protejarii si punerii in valoare a acelor drepturi".

 

Ca sa puna in aplicare o astfel de cerere, un ISP-ist trebuie "sa se uite in continutul traficului" utilizatorului respectiv la o simpla solicitare a unei persoane, deci in afara unui cadru judiciar. Prevederea, asa cum este scrisa, ar trasforma ISP-istii in “politie privata”, deschizand drumul unor posibile abuzuri.

 

ISP-istii au primit cu mare ingrijorare aceasta prevedere, mai intai pentru ca punerea sa in aplicare ar perturba major serviciile de comunicatii electronice, iar pe de alta parte s-ar incalca alte drepturi fundamentale ale utilizatorului, dintre care dreptul la libera exprimare si dreptul la viata privata ar fi primele.

 

http://www.anisp.ro/stire.php?sid=126

 

 

 

Si decizia Curtii Europene de Justitie in cazul Netlog vs Sabam

 

Curtea Europeana de Justitie: Furnizorii de gazduire nu trebuie sa impuna servicii de filtrare a continutului protejat de copyright

 

 

http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2012-02/cp120011ro.pdf

 

Administratorul unei rețele sociale online nu poate fi constrâns sĂŁ instituie un sistem de filtrare general, care sĂŁ-i vizeze pe toți utilizatorii sĂŁi, pentru a preveni utilizarea ilicitĂŁ a operelor muzicale și audiovizuale

O asemenea obligație nu ar respecta interdicția de a impune unui asemenea furnizor o obligație generalĂŁ de supraveghere nici cerința de a asigura un just echilibru ĂŽntre, pe de o parte, protecția dreptului de autor și, pe de altĂŁ parte, libertatea de a desfĂŁșura o activitate comercialĂŁ, dreptul la protecția datelor cu caracter personal și libertatea de a primi și de a transmite informații

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.