Jump to content

X3 F25 inlocuire galerie admisie

Recommended Posts

Va salut pe toti si va urez multi ani!

Masina X3 F25 -2015 2.0 D. 309.000 km De la 160000, proprietar, revizii la 10000. Distributie schimbata, 2 revizii la cutia de viteze.

Simptome:  masina se turează geu la turatii peste 3500-4000, in sarcina. Se manifesta ca o lipsa de putere. S-a aprins si avertizarea Drive terain, cand am fortat, pe autostrada, la viteza mai mare160-170 km/h. La mers normal nu am remarcat lipsa de putere, mi se pare ca trage absolut normal.

La scanare pentru erori, aparea doar doar eroarea de clapete, dar dupa ce opream motorul si am presupus ca era uzura mecanica a actuatorului si nu se mai opreste in pozitia corecta. Galeria a fost curatata de 2 ori pana acum. Dupa ce am fortat , in turatie si in viteza, dupa 160km/h, au aparut si erorile de mai jos. Presupun ca totusi a cedat galeria. Am sesizat ca si pe evacuare s-a inegrit teava/ornamentul de inox la toba.

Am de gand sa inolcuiesc singur galeria.  Stiu ca ar trebui sa fac adaptare senzorului MAF. Se poate face doar cu soft specializat sau se poate si cu bimmerlink/bimmertools? Pe unele site-uri am gasit ca ar trebui si adaptarea cantitatii de combustibil injectat., ca masina s-ar fi adaptat conditiilor in care am circulat. Aveti ceva cunostinte? Senzorul MAF se poate curata cu spray curatare debitmetru?

Cu toate ca a fost schimbat EGR pe campanie am de gand sa dau jos si racitorul cu EGR,  sa-l curat. trebuie sa tin cont de ceva.

O alta intrbare importanta, dpdv pret, exista galerii de admisie aftermarket bune?

Multumesc!

WhatsApp Image 2026-01-16 at 09.56.43 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-01-16 at 09.56.43.jpeg

Edited by rel1406

400 Nm @ 1750-2500 rot/min295.02 lb.-ft. @ 1750-2500 rot/min

Asta e cuplul maxim la B47,o turezi degeaba peste 3k

Daca tot schimbi admisia,schimba si capacul chiulasei,verifica depunerile,pistoane,etc.

Gen revizie mai completa

In prima faza curata senzorul MAP de pe admisie si vezi ce se intampla. Verifica si actuatorul turbinei cu ISTA sa vezi daca functioneaza corect. Iti recomand sa nu mai mergi cu masina pana nu rezolvi cu clapetele. Da jos admisia si vezi daca nu cumva este vreo clapeta rupta/blocata. La sfarsit resetezi adaptarile( ideal cu ISTA dar se pot reseta si cu bimmer tool)!

Edited by srb_alex