Jump to content

Codare faruri/FRM3/Max Brose - E92 LCI

Recommended Posts

Salut comunitate!

Vin si eu cu o problema care imi tine masina pe loc de 3 luni dar care nu pare atat de grava. Totusi, pare sa imi dea batai de cap.

In urma unui accident am spart farul dreapta si l-am schimbat. M-a mancat sa fac upgrade de la bi-xenon cu DRL halogen la farurile cu DRL LED. Fara adaptiv si cornering. Doar codare LED. Acum daca tot am trosnit un far, am zis sa fac un mic upgrade ca doar nu o fi atat de complicat. Era pacat de masina sa stau cu pozitiile alea galbene. Si masina alba.. in fine

Am luat 2 faruri DRL LED, unul de Europa si unul de UK (lamela schimbata sa nu bata in copaci) dupa cum am gasit si eu pe net. Am luat si un FRM3 si inca un FRM MAX BROSE.

Dupa ce am montat farurile "noi", pe partea dreapta (cel de EU ) unde am avut si incidentul care a dus la retrofit, nu mergea deloc. Nimic. 

Pe partea stanga mergea doar xenonul si semnalizarea, fara DRL. Acestea mergeau doar daca dadeam blocul de lumini pe 0, si atunci incepeau sa palpaie. Pe faza scurta sau auto, se aprindea xenonul dar se stingeau pozitiile.

"Ok, nu am mers sa imi codeze FRM-ul,  e normal sa faca asa, credeam eu"

Am fost la un meserias care dupa o ora de stat cu laptop-ul pe masina, am plecat cu ea tot asa. Mi-a zis ca pe partea dreapta unde nu merge nimic pe far sigur am becul sau balastul arse. Dupa cateva zile am dat bara jos, am scos iar farurile si am luat toate modulele si becurile la incercat. Farul este bun, merge.

Culmea, am zis sa mai incerc odata un FRM3 care nu era codat, cine stie poate merge. Eu sunt credincios asa.. nu a mers, va dati seama. Era la fel: dreapta nimic, stanga doar xenon si semnalizare.

Pun inapoi MAX BROSE "codat" de meserias si ce sa vedeti: mergeau ambele faruri. Evident nu eram eu asa norocos, nu mai mergeau deloc semnalizarile, nici pe avarie, nimic. DAR HEY, am vazut farurile aprinse asa cum trebuie, cu xenon si cu angel eyes pentru prima data. Imi venea sa sparg o sticla de sampanie de masina cum fac aia cu vapoarele noi.

Am oprit masina, i-am dat iar o cheie si visul meu s-a terminat. A revenit la starea explicata mai sus.

GASESC SI EU PE CINEVA IN BUCURESTI SA IMI CODEZE SI MIE CORECT FRM-UL ALA PACATOS?  

PS: intre timp mi-a expirat si ITP, si asigurare, si permis. Ca sa fie bine..