Jump to content

Schimbare caseta directie active steering bmw e60

Gabriel197

Recommended Posts

Salut! Mă confrunt cu o problemă și aș vrea să știu dacă îmi puteți oferi un sfat, solutie, recomandare pentru a rezolva problema. Mașina în cauză este un bmw e60 530d 235CP 2009 VIN: WBANX71000CS43893 cu active steering. Anul trecut schimbat toate bucșele, brațele de pe puntea față și spate, deoarece erau uzate și voiam să pot conduce mașina în liniște și am constat că următoarea etapă urma să fie schimbarea casetei de direcție care a început să aibă job. Volanul îmi face un click-clap la acționarea acestuia pe loc și la viteze mai mari și mi-am făcut programare acum 2-3 săptămâni pentru a recondiționa caseta de direcție la firma Tureal (văzând reclame cum că repară orice casetă de direcție, vorbind cu ei în prealabil că mașina mea este cu active steering și dacă pot să-mi repare caseta de direcție). Ajuns acolo am făcut și o constatare PPC și au constatat că bucșa de la bara stabilizatoare nu este în regulă și nu pot să-mi recondiționeze caseta, deoarece reductorul este defect și mi-au oferit schimbarea casetei pe original la prețul de 181181 lei (posibil să fi greșit o cifră). Suma este exagerat de mare și optez pentru o casetă recondiționată, și tare mi-a fost mirarea să aflu că nici o firmă din România cu repară caseta de direcție cu active steering de la bmw e60.

După lungi căutări am achiziționat o casetă recondiționată de la ATT-Overath 835€+350€ Pfand, și vreau să știu dacă a mai schimbat cineva caseta cu active steering și la ce trebuie să am grijă și ce mai am nevoie pe lângă piesele de mai jos:

Piesă Cod BMW Bucăți necesare
Șurub prindere casetă 32136769390 4
Piuliță autoblocantă 07119905032 2
O-ring presiune 32411128333
O-ring retur 32411093596
Șurub coloană direcție 32306778609 1

Știu că trebuie făcută inițializare Active Steering din ISTA+, geometria la roți și la ce trebuie să fiu atent la schimbarea casetei de direcție?

Mulțumesc!