BMWClub: Pornire grea la -10 grade - BMWClub

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Pornire grea la -10 grade 120d Rate Topic: -----

#1 User is offline   Doryan 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 135
  • Joined: 24-November 08
  • Gender:Male

Posted 08 January 2017 - 19:38

Salutare! Masina : 120d e87 2005 fara dpf .
Am dat sa pornesc masina ieri si dupa vreo doua incercari esuate, a murit bateria. Erau -10 grade si masina era nepornita de vreo 5 zile . Am luat baterie noua si dau sa pornesc motorul insa a invartit de cateva ori pana ce a pornit. A scos ceva fum alb cateva minute.
Am dat o tura cu masina, se comporta normal, motorul functioneaza foarte bine, fara oscilatii , vibratii etc.
Azi am pornit-o iar insa nu a luat-o din prima si a pornit foarte greu la a doua incercare.
Precizez ca bujiile si releul sunt noi,Beru, schimbate recent, bateria acum este noua iar ca si motorina folosesc doar Mol Evo diesel . La -3 grade a pornit relativ ok cu bateria cea veche.

Sfaturi?
0

#2 User is offline   calinus68 

  • Senior
  • Group: Members
  • Posts: 523
  • Joined: 17-July 16

Posted 08 January 2017 - 19:46

Alta motorina mai aditivata in prima faza, daca nu ai erori si merge bine. Verifica injectoarele.

This post has been edited by calinus68: 08 January 2017 - 19:47

0

#3 User is offline   Doryan 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 135
  • Joined: 24-November 08
  • Gender:Male

Posted 08 January 2017 - 19:51

Ce motorina mai buna sa pun? Credeam ca e ok Evo diesel de la Mol :unsure: . Nu am nicio eroare si motorul functioneaza foarte bine dupa pornire.
0

#4 User is offline   Closcutz 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 47
  • Joined: 27-November 11

Posted 08 January 2017 - 19:56

Trebuie sa fii constient ca dieselul porneste mai greu iarna, asta-i hiba lui. ,,Iarna nu-i ca vara!" Pune contactul d cateva ori, asteapta sa se stinga martorul bujiilor incandescente si da-i la automat!
-1

#5 User is offline   ryoraul 

  • Senior
  • Group: Members
  • Posts: 961
  • Joined: 10-February 13
  • Gender:Male

Posted 08 January 2017 - 20:02

Ii si normal sa iti porneasca greu.
-2

#6 User is offline   C_o_s_m_i_n 

  • just fuckin' love my car
  • Group: Members
  • Posts: 5329
  • Joined: 20-December 10
  • Gender:Male
  • Location:Republica Bananiera Romania
  • Interests:Diagnoza si reparatii Webasto/Eberspacher

Posted 08 January 2017 - 20:06

Nu e normal!
Motorina MOL EVO folosesc si eu si povesteam intr-un alt topic ca fara sa vad martorul de bujii pe bord, porneste impecabil de la prima cheie, abia ca il da peste cap demarorul. Asta la -16 cat au fost azi, masina nepornita de vineri.
Trebuie vazut sa nu ai in continuare probleme cu bujiile sau releul, chiar daca le-ai schimbat recent. Asta inseamna diagnoza prima data.

This post has been edited by C_o_s_m_i_n: 08 January 2017 - 20:06

0

#7 User is offline   P.I.M.P. 

  • Bmw driver
  • Group: Contributors
  • Posts: 3258
  • Joined: 03-August 08
  • Gender:Male

Posted 08 January 2017 - 20:09

Nu e ok. Am pornit-o pe-a mea ieri la -13, a pornit ca vara. Nu am văzut sa faca ceva diferit.
La tine pot fi cauze gen motorina proasta, sau fără aditiv, sau mai rau, lungită cu apa (dar nu cred).
Sau ulei mai gros, neconform?

Ps. Eu am exclus bujiile si releul, daca ai zis ca le-ai schimbat.

This post has been edited by P.I.M.P.: 08 January 2017 - 20:11

0

#8 User is offline   Doryan 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 135
  • Joined: 24-November 08
  • Gender:Male

Posted 08 January 2017 - 20:20

Asa zic si eu , ca nu este normal . Motorina eu zic ca este ok, chiar am completat rezervorul aseara tot cu Evo diesel. Uleiul este cel original Bmw, 5w30 si este schimbat de vreo 4000 km si are maxim 4 luni . O sa merg si la un tester maine , sper. Vroiam sa aud niste pareri inainte.
0

#9 User is offline   C_o_s_m_i_n 

  • just fuckin' love my car
  • Group: Members
  • Posts: 5329
  • Joined: 20-December 10
  • Gender:Male
  • Location:Republica Bananiera Romania
  • Interests:Diagnoza si reparatii Webasto/Eberspacher

Posted 08 January 2017 - 20:22

La mine si uleiul e 5W40 si nu exista probleme.
Ori releu/bujii, ori motorina cum zici tu. Ori chiar o neetanseitate in alimentarea cu motorina.
In Passat a bagat tata motorina normala de Petrom si a pornit extraordinar de greu. Cam dupa 20-30 secunde de invartit, motor care alta data pornea frumos si la -20.
0

#10 User is offline   Doryan 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 135
  • Joined: 24-November 08
  • Gender:Male

Posted 10 January 2017 - 13:18

Am rezolvat :). Problema: cablul de alimentare a releului de bujii .
Se pare ca , desi bujiile si releul erau noi, acestea nu functionau. Au schimbat toate piesele cu unele noi, pe garantie, si tot nu functionau :)) , de unde a rezultat problema. SOLVED! Azi, la -9 grade, a pornit din prima, imediat. :D
1

#11 User is offline   rashpy 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 379
  • Joined: 30-June 10
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Posted 10 January 2017 - 13:37

Ce eroare iti dadea pe tester?
0

#12 User is offline   razzzzvan 

  • Pasionat
  • Group: Members
  • Posts: 1284
  • Joined: 27-October 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 10 January 2017 - 14:31

View PostDoryan, on 10 January 2017 - 13:18, said:

Am rezolvat :). Problema: cablul de alimentare a releului de bujii .
Se pare ca , desi bujiile si releul erau noi, acestea nu functionau. Au schimbat toate piesele cu unele noi, pe garantie, si tot nu functionau :)) , de unde a rezultat problema. SOLVED! Azi, la -9 grade, a pornit din prima, imediat. :D


Aceeasi problema am avut-o si eu, dar foarte greu si-a dat seama electricianul
0

#13 User is offline   Doryan 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 135
  • Joined: 24-November 08
  • Gender:Male

Posted 10 January 2017 - 15:22

pe tester apareau toate 4 bujiile nefunctionale :rolleyes:
0

#14 User is offline   bimmer_e46 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 30-November 09
  • Gender:Male
  • Location:craiova

Posted 10 January 2017 - 17:06

Bujii Č™i releu că pierzi timpul.

Sent from my Pixel using Tapatalk
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro