Jump to content

Cristi.Radu

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cristi.Radu

  1. Daca are mai mult spatiu interior, asi alege Q5 fara probleme. Timpul in care prinde 100km/h e pe locul 3-4 in ordinea prioritatilor, mai ales la un SUV.
  2. Poate e o intrebare retorica dar totusi am sa o pun: Daca sa zicem, cumpar 3 masini noi de la Automobile Bavaria Bucuresti, ma pot astepta la un discount mai substantial? Cam in ce zona, dupa parerea voastra?
  3. Faza e ca la toate service-urile mecanicii sunt atat de prost instruiti (sau mediocru) incat orice problema o trateaza superficial. Cu cateva exceptii totusi (serviciu ireprosabil la Renault Filaret, n-am vazut pana acum eficienta mai mare intr-un service, probabil fiindca aia care conduc sunt tineri). Parerea mea: daca se aude un zgomot undeva ei inlocuiesc tot ansamblul din zona respectiva fara sa-i intereseze care-i defapt problema. Poate sa fie un surub prost strans (exagerez) si ei schimba toata caseta de directie. Si ce-i cel mai tare: daca nu se rezolva problema, inlocuiesc urmatorul subansamblu din zona, cu totul. Deci ce ne mai miram...
  4. Nu stiu daca a facut un studiu de piata dar mi se pare o afirmatie de bun simt faptul ca in America o sa se vanda mai bine X6 decat in Europa.
  5. Nu pot sa pricep de ce nu exista optiune la masina asta pentru 3 oameni in spate in loc de 2. Ce e asa special sa nu poti duce 3 oameni in spate?
  6. Cristi.Radu

    bmw x3

    In materie de femei, trebuie sa tintesc destul de jos daca asi ajunge sa ma uit doar dupa alea care se uita la ce masina ai. Daca nu reusesc sa ma descurc fara masina inseamna ca am ajuns destul de rau ca si barbat. :blink:
  7. Cristi.Radu

    bmw x3

    Pe de-alta parte, argumentul cum ca "nu-ti lua X3 fiindca nu e aspirator de bunaciuni" mi se va parea in continuare deplasat. Parerea mea.
  8. Cristi.Radu

    bmw x3

    Stai linistit ca atunci cand spun mers la munte, ma refer la mers pana la partia de schi pe drumuri neasfaltate dar totusi drumuri, prin nameti. Nu o iau eu peste munti cu X5/X3. Aia e treaba de Jeep-uri. Cat despre Ferrari-uri cu cutia de viteze busita prin Bucuresti, stiu din surse sigure. Sa spunem ca am fost la deschiderea privata a reprezentantei oficiale Ferrari in Romania si ca stiu pe cate cineva care cunosc ce inseamna Ferrari Scuderia si Porsche GT2. Dar asta e alta discutie.
  9. Cristi.Radu

    bmw x3

    Pai fiindca de exemplu Porsche GT2 n-are sens sa-l folosesti pe drumuri cand te duci la schi sau la piata. Cunosc pe cineva care are asa ceva si merge cu el pe trailer pana la pista de curse. In America, desigur. Romanism mi se pare sa-ti iei in schimb Porsche GT2 sau Lamborghini Gallardo Superleggera si sa-i strici cutia de viteze si motorul dupa 2000 de km facuti prin Bucuresti (fiindca multi habar n-au ca masinile alea nu sunt facute sa mearga in regimurile de 20 de km/h in ambuteiaje dar le cumpara pe principiu "daca am motor V8 de 4000cmc sunt barbat!"). Courage mi-a dat niste argumente pertinente pentru care motorul de 3.0d trebuie luat in vedere. Chestiile astea cu "trec pe langa tine in viteza", "numai romanii isi iau 2.0d" sau cum ca nu asi fi suficient de barbat fiindca imi iau doar X3 ma lasa rece. Eu am ales BMW fiindca dintre toate marcile premium mi se pare masina cea mai serioasa, barbateasca si care nu atrage atentia prin beculete si leduri ci prin prezenta si prin ceea ce stie sa faca cand munceste. Eu am ales X3 fiindca in general, din punctul meu de vedere, X5 in Bucuresti transmite mesajul "am bani de aruncat" sau "nu ma uit la bani, iau ce-mi place". Pe mine ma intereseaza ce mesaj transmit persoanelor cu care ma intalnesc, eu nu vreau sa las impresia ca sunt un tip care nu cunoaste valoarea banilor si ca cheltui fara sa ma uit. Chiar daca imi permit X5, daca imi voi lua, nu voi lua unul ca sa ma plimb doar prin Bucuresti. Daca e sa iau, il iau si-l tin in garaj ca sa-l scot numai cand plec in vacanta sau cand nu pot sa ma descurc altfel prin Bucuresti. Asta nu inseamna ca ii condamn pe cei care au masini de 3000-4500cmc si X5-uri. Nu pot sa stiu motivatiile fiecaruia si sunt sigur ca la fel de bine se pot gasi justificari valabile pentru X5 sau seria 7. In acest moment insa eu nu sunt persoana care sa gaseasca aceste justificari pentru mine. Oricum, nu vreau sa o dau in off-topicuri. PS. Repet, nu vreau sa jignesc posesorii de X5 sau Seria 7. Mi se par niste masini super, chiar azi m-am uitat la toate X5-urile de pe drum, o minunatie de masina dupa mine, imi place tare mult cum arata si prestanta pe care o are (spre deosebire de Q7 si ML, nu ca ar fi masini mai rele neaparat acelea, au si ele puncte bune).
  10. Cristi.Radu

    bmw x3

    Mi se pare logic ce zici Courage, n-am nimic de obiectat, mai ales cand vine vorba de depasiri cand ai o singura banda, cu cat se termina mai repede cu atat mai bine. Habar n-am ce poate face 2.0D-ul asta nou de 180cp, adica cu cat e mai puturos decat 3.0d de exemplu. Pe de-alta parte eu merg prin oras mult. In Bucuresti vreau o astfel de masina (X3) fiindca e plin de gropi, crapaturi, sine de tramvai prost facute iar iarna e haos. Toate astea se aduna si daca nu ai o masina care sa reziste la astfel de abuzuri (cum imi inchipui ca ar fi si Subaru de exemplu) ai tot felul de neplaceri mecanice. Daca mai pun la socoteala si ca merg la munte deseori, inclusiv iarna, lucrurile se aduna. Sigur ar fi varianta sa iau un sedan pentru oras si un SUV adevarat pentru mers in afara si la munte. Dar si cu sedan-ul ala, tot trebuie sa ocolesc toate crapaturile si bordurile, noroaiele si lacurile care se formeaza dupa ploaie. Adica imi trebuie un sedan ridicat cu suspensii de SUV si uite asa ajungem din nou la X3. Ma enerveaza ca in oras, motorul de 3.0 litrii mi se pare complet inutil. Vreau sa-l iau dar nu pot sa nu ma gandesc la chestia asta, la faptul ca e complet inutil in 85% din cazuri in ceea ce ma priveste. Cand faci 2 ore din Berceni in Victoriei sau 2 ore din Snagov in Piata Romana iti dai seama ca toate miile alea de cmc nu-ti sunt de nici un folos. Nu pot sa zbor peste sirul de masini din fata mea nici daca am Lamborghini. Altfel, sigur, senzatia de putere si siguranta pe care o am cand fac o depasire in panta si in curba cu un motor de 3.0 litrii e de neegalat. Efectiv, totul dureaza cateva secunde. Merita? Sincer, habar n-am. :blink: Probabil ca in ultimele 5 minute inainte sa cumpar masina voi fi la fel de nedecis intre 2.0d si 3.0d. N-aveti voi nici o vina, toti aveti pareri pertinente atata doar ca trebuie sa le evaluez in conditiile in care vietuiesc eu, asta e.
  11. Cristi.Radu

    bmw x3

    Asta-i culmea. "Mentalitate tipica de roman" fiindca cineva (german, englez, francez, roman, etc) isi cumpara una din motorizarile oferite de BMW in gama X3. E prima oara cand aud de asa ceva, poate ar trebui sa se puna in configuratorul de la BMW, langa motoarele de 2.0 litri o steluta cu explicatia "mentalitate de roman".
  12. Cristi.Radu

    bmw x3

    M-am plimbat cu BMW-ul tau 3.0sd Courage :blink: Venisem cu Clio-ul acela, stii tu.. :) Am ramas intr-adevar cu gura cascata la ce poate sa faca motorul 3.0sd, e impresionant, o bijuterie de motor. Imi iau BMW X3 fiindca vreau sa-mi iau BMW X3, asta e masina pe care o consider cu cele mai bune/multe avantaje fata de alte masini din aceiasi clasa. Pot la fel de bine sa-mi iau si/sau BMW X5, Audi Q7 sau Mercedes ML. Insa mie nu-mi place sa cumpar ceva care nu consider ca mi-e folositor la un moment dat doar din cauza ca pot. Asi putea sa-mi iau Ferrari dar nu consider ca se justifica. Asa e felul meu, na, e o chestie subiectiva, nu pot sa spun ca e ceva rational. Din punctul meu de vedere BMW X3 cu motor 3.0sd e o masina de viteza facuta sa mearga pe autostrazi si pe depasiri. Mai mult, e un SUV de viteza. Eu nu vad sensul pentru care mi-asi lua SUV de viteza. Prefer de exemplu sa iau un SUV si un Porsche in locul unui SUV de viteza. In plus, BMW 3.0sd ajunge in zona de pret a unui BMW X5, e-adevarat ca mai chel dar mai SUV decat X3. Deci daca criteriul principal ar fi sa cumpar un SUV, cred ca asi lua mai degraba un BMW X5 mai chel decat un X3 cu 3.0sd... Infine, nu vreau sa fac o polemica si sa ne contram pe chestia asta. E doar parerea mea subiectiva...
  13. Cristi.Radu

    bmw x3

    M-am gandeam si eu la varianta cu motor de 3.0 dar eu cel putin, nu reusesc sa mi-l justific. Adica da, e foarte frumos la drum lung dar eu 80% din timp sunt in Bucuresti. In afara de consum mai mare, nu am nici un avantaj cu un motor de 3.0 litrii. Liniute nu fac, depasiri in forta nu fac prin Bucuresti.. deci? Iar la drum lung, din cate vad, doar motorul 3.0sd are un Top Speed semnificativ mai mare decat 2.0d deci motorul 3.0d ar fi exclusiv pentru depasiri foarte rapide, nu pentru viteza de croaziera marita.
  14. Cristi.Radu

    bmw x3

    ....bingo :blink: singurul motiv bun pt care sa iti iei X3 In afara de iarna, mai e si motivul garzii la sol. Care in Bucuresti sau la munte e un avantaj.
  15. Cristi.Radu

    bmw x3

    Sa zici pana la urma la ce culori te decizi. Eu deocamdata sunt destul de hotarat pe Gri Metalizat + Piele Neagra. Lumea nu recomanda pielea neagra ca se incinge vara (nu stiu cat te ajuta geamurile fumurii insa).
  16. Cristi.Radu

    bmw x3

    Pachet M pe X3 = viteza mai mare si stabilitate mai mare in curbe (suspensii sport) Deci rost are. Atata doar ca nu e recomandabil in Romania, doar in strainatate unde sunt autostrazi. Mie mi se pare o masina destul de reusita pentru clasa ei, nu stiu ce probleme ar putea sa aiba? Si eu sunt pe cale sa fac o comanda pentru un X3 cu motorul de 177cp, stie cineva pe undeva un grafic de putere la motorul acesta (nu stiu exact cum se numesc dar asi dori sa vad cum merge curba de cuplu in functie de rpm).
  17. Cam ce consum ai in oras la 2.0d? Ce ma enerveaza ca la X3 nu exista optiunea de vopsea Sparkling graphite :blink: ...
  18. Pentru un motor de 2.0litri, am inteles ca e poate mai bine sa raman la cutie manuala. Nu am condus decat pe manuala pana acum asa ca nu ar fi o problema desi dupa ce am vazut si eu cutia de pe un 3.0sd, inteleg de ce asi putea sa ma obisnuiesc si cu una automata. La un motor 2.0d, cam care sunt reprizele la schimbarea vitezelor? Adica, in oras, cam care e viteza in care se merge cel mai des? N-am mers cu diesel si nu-mi dau seama, am o masina pe benzina in care merg cel mai mult in a 3-a dar destul de sub-turata, pana in 2000-2200rpm.
  19. Ce motor avea X3-ul de care vorbesti Jimbo?
  20. Sunt 90% hotarat sa-mi iau si eu un X3 2.0d (177cp) insa am citit pe un alt forum cum ca persoanele mai inalte stau incomod in el. Eu am cam 1.88m, m-am asezat la reprezentanta in unul si parea ok insa nu stiu la drum lung cum o sa fie. In orice caz, volanul sport e must deoarece cel normal e prea mare si jeneaza putin (cel putin la mine). Are cineva motorul 2.0d de 177cp? Cum vi se pare? Consum?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.