Jump to content

daniwmk

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by daniwmk

  1. Am verificat seria

    Produsa 01.2007

     

    O singura intrare in service in 08.2007 cand avea 20.800 km (revizie)

    Ultima citire de cheie la 55 mii km

     

    Nu are Hi Fi Profesional DSP ci doar 676 difuzoare HiFi (neconcordanta anunt)

     

    Cu mai mult nu am cum sa te ajut ... De mult nu am mai vazut o masina din DE cu un istoric atat de sarac :|

  2. DKT e ca o cutie automata normala? El vrea sa faca drumuri de regim extraurban deci manuala e solutia. Plus ca M3 se simte cel mai bine cu o cutie manuala clar. Pentru asta e si facuta ca doar de aia e M. Aviz pentru cunoscatori sau...necunoscatori de ce inseamna un M benzinar.

     

    Gresit !

    Acum doi ani inainte sa imi cumpar M3 e92 am testat ambele variante eu plecand cu ideea ca manuala este pentru mine ...

    Nu exista situatie in care manuala este mai buna in aceasta masina :

    -la drumuri lungi DCT ul sta cu 300 rpm mai jos la aceeasi turatie (7 trepte vs 6 manuala) deci va consuma mai putin

    -la mers sportiv schimba mult mai repede (reiese si din specificatii dar in realitate senzatia este amplificata)

    -datorita lipsei de cuplu a motorului "doar 400 nm" ajungeam mereu sa urca treapta ca apoi sa retrogradez ca nu am cuplu sa simt ca masina trage bine

     

     

     

     

    PS- detin si un 1M Coupe care este manual deci nu sunt anti 3 pedale :)

  3. Pt cei care spun de magarii cu distributia in reprezentante, am fost azi chemat pt schimb intinzator lant distributie si eventual lant daca e cazul, GRATUIT. Am ajuns ieri pt o reglare a directiei ca imi batea putin volanul st-dr intre 85-95 km/ora(a fost o anvelopa de vina in final...) si mi-au spus ca pt seria mea, de doua saptamani se face aceasta rechemare. M -au apucat dracii ca nu s-a facut rechemarea acum 1 an si jumatate cand am schimbat pe bani distributia, dar... Verificati inainte la reprezentanta cei cu e8x si probabil ceilalti cu motor n47. Am un e87, 06.2008. Nu conteaza nr de km sau unde s-au facut reviziile, asa mi s-a spus (eu nu schimb uleiul la reprezentanta, doar diverse reparatii). Spor la vanzare!

    p.s. probabil ca rechemarea asa tardiva e facuta intentionat, cei care au avut probleme deja au schimbat-o ori a cedat :)

     

    Masina s-a vandut !

    Noul proprietar a fost cu ea la un dealer BMW pentru campanie si nu a fost cazul sa schimbe distributia.

     

    Thx

    • Like 1
    • Downvote 1
  4. nu se plange nimeni de injectoare,turbina samd., ci de distributie la acest motor, un ultim pret, poti sa-l lasi si pe topic abia cine mai este interesat stie exact ultimul pret ,si de ce nu, un VIN.

     

    Eu nu ma plang de nimic nici macar de distributie si dupa cum am mai spus masina a avut o vizita in service si nu sunt probleme.

    Un pret am trecut in anunt iar VIN am sa dau persoanelor interesate ceea ce am si facut pana acum.

     

    Vezi ca asta cu nu se aud zgomote suspecte poate fi si o magarie a lor . Eu recomand sa ceri si pareri de la alte service in ce priveste lantul pt ca ai acel BSI inca

     

    O magarie in ce sens ? Daca era o masina cu mai multi proprietari sau cu un istoric necunoscut/incert poate existau motive sa fac asta.

  5. salutare, propun 11,500 euro pentru acest exemplar. ( arata foarte bine, dar sincer. 15,000 euro...... :frantics: :frantics: )

     

    In luna decembrie am primit o oferta cosniderabil mai buna din partea unui dealer (buy back).

    Sincer nu ala este pretul in cazul acestei masini.

     

    Dar poti cumpara alt e60 cu acea suma ...

    Spor la cautari

    • Like 4
  6. Masina este proprietatea dv?

    In ce stare este distributia - ceva zgomote suspecte?

     

    Ce include garantia BPS?

     

    Masina este proprietatea prietenei mele (persoana fizica)se face transferal de proprietate imediat.

    In luna noiembrie masina a fost in service BMW Apan Motors pentru o verificare inaintea sezonului de iarna si nu s-au constatat probleme.

    Nu exista zgomote suspecte la distributie iar pe langa schimburile de ulei gratuite din pachetul BSI au fost facute si doua schimburi intermediare.

    Garantia BPS (BMW Premium Selection) acopera in proportie de 90% ce acopera garantia de producator(valabila pana in 04.2015) a masinii in sensul ca sunt incluse grup motor/cutie tren de rulare insa pentru orice interventie in garantie utilizatorul se obliga la plata unei fransize de 650 lei fixa indiferent de costul reparatiei efectuate.

  7. 520d e60 LCI

    97.200 km

    Cumparata din Romania (MHS)

    prima inmatriculare 04.2010

    fabricatie 2010

    Culoare Gri Space metalizat

     

    Dotari

    -Cutie automata

    -faruri bixenon

    -tapiterie piele Dakota neagra

    -incalzire in scaune fata

    -pilot automat

    -senzori parcare fata + spate

    -jante 16"

     

    Carte de service + facturi (revizii doar la MHS)

    Pachet Service Inclusive pana la 100.000 km

    Garantie proprie pana in 04.2015 sau 100.000 km si pana in 12.2016 garantie BPS sau 200.000 km.

     

    Nu a suferit avarii singurul element revopsit este capota din cauza unei zgarieturi de cheie si vor urma aripa spate stanga si bara spate (dosarul de casco a fost deschis) zgariate in parcare.

     

    In decembrie 2014 am schimbat anvelopele de iarna si cele de vara (sunt nemontate).Cele de iarna sunt Dunlop sp winter sport 4d(au 1000 km de cand sunt montate) cele de vara sunt Bridgestone adrenalin re002 si se dau impreuna cu masina.

     

    Pret 15000 euro

    Nu sunt interest de schimburi.

     

    Contact 0745 101 446 Viber/WhatsUp

    post-30730-0-58481800-1421072283_thumb.jpg

    post-30730-0-78542500-1421072293_thumb.jpg

    post-30730-0-89835100-1421072301_thumb.jpg

    post-30730-0-87814700-1421072309_thumb.jpg

    • Like 6
    • Downvote 2
  8. nu stiu de ce spui asta, are 100 kg in plus cabrio dar alta diferenta nu este. sigur e mai rapid e92, dar confort??? sa fim seriosi! eu nu am nevoie de fractiile alea de secunda la o masina, vreau sa ma simt bine in ea, atat.

     

    despre restul;

    pretul la Porsche ca si la orice e justificat daca e platit. la orice p astepti minim 4 luni sa-l cumperi, la macan acum pe unele piete lista e de un an.

    motorul v6 de pe cayenne se folosste pe multe audi si vw, e beton. c s-o fi stricat vreo unul, posibil da nu e tipic. am avut cayenne diesel din asta nou, merge ff bine, suna ff bine, cutia e de vis.

    re;kuga vs x3 - frate kuga merge x3 mai mult statea. nu-mi trebuie asa ceva.

     

    100 kg ??? :laugh:

    diferenta dintre ele este de 155 kg (1810 kg e93 vs 1655 kg e92) si ghici ce ?!? toata greutatea asta este exact unde nu ar trebui sa fie :

    -plafonul este mult mai greu fata de cel din carbon de pe e92 astfel radicand foarte mult centru de greutate

    -rigidizarea sasiului pentru cabrio face masina mult mai dura la mers dar nu in sensul bun (torsioneaza ca o cutie de lapte sus unde e plafonul in schimb e rigida parca a luat Viagra)

    -restul de kg sunt in spate unde sunt motoarele pentru plafon astfel se strica echilibrul intre punti si masina pierde orice fel de feeling

     

    Astfel chiar daca spui ca nu te intereseaza "fractiile alea" 5,3s pana la 100 km/h ptr cabrio vs 4,8s pentru coupe se simt imediat iar pe masura ce creste viteza diferenta este si mai mare ... senzatia mea a fost ca e93 ul este un e92 care tracteaza ceva :laugh:

     

    Toate astea cumulate iti vor arata ca probabil faceai mult mai bine daca luai un 335i Cabrio unde te simteai la fel ...

    Acum poate intelegi mai bine de ce un M3 e93 nu este un adevarat M ci doar o masina pentru cei care vor un cabrio cu motor de M :good:

    • Like 3
  9. nu dau cu pietre, am facut o recomandare si mi-am exprimat o opinie consider avizata. atata timp cat exista masini diferite vor exista si oameni diferiti sa le cumpere sau sa le prefere. e foarte bine asa. la mine cu bmw-ul a durat cam mult, cca 20 de ani n-am vazut decat alb/albastru. am avut toate modelele (cred) unele de 2-3 ori. am vazut ce pot fiecare. ce s-a intamplat este ca pe masura ce au crescut performantele a scazut fiabilitatea pana la inatamplari ridicole, ce nu vezi nici la masini de 10,000 eu. ok, nici concurenta nu sta mai bine insa ce ma intereseaza pe mine ce fac aia? acum bmw nu mai are acel "vino'ncoa", nu ma mai atrage. am luat un 5, l-am tinut 4000 km. nevesta-mea avea un x3, desi era nou de cca un an, l-am vandut de nervi, mergea de ceva vreme f rau si a sfarsit prin a se bloca geometria variabila la turbina. avea 18,000km. i-am luat kuga. tocmai aparuse x5 asta nou, am fugit ca de raie, mi-am luat altceva. nu sunt fericit cu alte marci, as fi fericit daca bmw si-ar baga mintile in cap si ar face iar masini cum trebuie. oricum porsche e masina, credeti-ma. nu, nu mai am porsche, m-am plictisit si de ala- hahaha

     

    Si la Porsche exista tone de probleme ca defapt la orice marca

    La 50k a picat motor la 911 4s masina din 2011 folosita ocazional si numai la drumuri inafara tarii ...

    La Cayene diesel caseta de directive/pompa de apa si un corp clapeta sau admisie schimbate in garantie pana in 60 mii km (in doua din cazuri masina a ramas imobilizata)

     

    Keep calm & mai taie din ele :p

     

    Porsche face masini foarte tari din multe puncte de vedere dar costa mult mai mult decat fac ...

  10. auzisem de treaba asta cu sunet fake din difuzoare si nu mi-a venit sa cred. e chiar reala?

    altfel, orice m v-ar place va recomand Porsche. am avut doua m-uri noi la vremea lor, ambele cabrio, un e46 si un e93. ambele mi-au placut foarte mult, m-am bucurat de ele, le-am folosit ca masina de toata ziua, in special in oras. desigur, puteti spune ca alea nu sunt masini pt asa ceva, insa eu nu m-as mai fi dat jos din ele, stateam si pe loc in curte, decapotat si beam cate o bere la volan daca puteti crede asa ceva. am ales m pentru ca aveau bancheta in spate utilizabila la o adica, pentru ca mergeau mai bine decat porschele non-s, fiind in acelasi timp si ceva mai ieftine decat s-ul Porsche. acum, dupa ce am cam trecut prin toate masinile, imi doresc un Porsche turbo cabrio. o fi prostie cabrio pt unii (nu poti merge la drum lung decapotat) insa mie tare imi placea dimineata devrema sa ma duc la munca astfel. altfel, sunt convins ca orice m va scoate vreodata bmw-ul, tot la fel ca si acum si ca si oricand, va fi un Porsche mult in fata. nu iau in discutie gtr-ul, ala nu e masina, e doar o unealta, facauta exclusive pentru pista, chestier care nu m-a interest niciodata. altfel, orice bmw apare, m sau ce vreti voi, se primeaza in max un an, uitati-va la Porsche, poate avea si 20 de ani vechime, tot intoarce capete. de mers, trebuie sa incercati si va lamuriti. m-ul merge f bine, in special v8-ul, porschele merge si mai bine.

     

    M-urile cabrio nu sunt M :)) ... sunt doar masini cabrio cu motor mai puternic

    Am mers si cu e93 "M" si am e92 M diferenta este enorma (confort/performante/franare)

  11. Depinde ...

    Din punctual meu de vedere da merita insa eu as merge pe M3 F80

    Daca insa decizi sa cumperi un M3 e92 neaparat sa fie 2011+ fabricatie si sa il verifici foarte foarte bine

     

    Avantaje M4 ar fi

    -consum de carburant mai mic (am reusit 12,9 mediu mers sportive unde cu M3e92 nu am avut niciodata sub 15-16 medie in acelasi stil de condus)

    -impozit ... cel putin la noi in tara

    -dotari (bord acoperit in piele, HUD ce nu erau disponibile pe e92)

    -cuplu enorm in comparatie cu v8 ul aspirat

    -performante mai bune (este in mod clar mult mai rapid modelul nou)

    -greutate redusa cu ~70 kg fata de e92

    -frane mult mai bune pe M4 6 pistonase pe fata discuri de 400mm si sunt fixed calipers

     

    Singurul capitol la care pot spune ca e92 era mai bun este soundul produs de motor si faptul ca se tura pana la 8500 rpm

     

    Despre GTR ... daca te intereseaza liniute si puteri fara limita e foarte bun

    Daca insa esti interesat mai mult de feelingul pe care il lasa masina si de ce simti la volan M3 este genial :)

     

     

     

     

    ps - un GTR nou 2014 este 100k

  12. Despre racitor au zis ca il pun pe masinile cu DCT care primesc abuz pe pista (track days) si/sau pe masinile care depasesc 700 cp in general.

    Au zis ca oricum cutia are protectie si intra in limp mode imediat daca temperaturile ies din grafic si ca la nivelul asta de putere nu e cazul.

    Ce mi-a placut este ca au testat masnina si pe strada ~500 km in diverse regimuri pana a fost gata de livrare.

    S-au laudat ca a atins 339 km/h pe gps si ca singura limitare este raportul grupului :pirate:

     

    Si la Shelby s-au schimbat gumele cu care a venit Micheline SuperSport cu CUP2 uri pentru ca pareau depasite de situatie

    Cu siguranta in viitorul apropiat o sa fie o cursa :popcorn:

    M3 -100 kg si cutia mult mai rapida

    SS850 -mult mai multa putere si cuplu

  13. Linkul prezentat de tine prezinta versiunea entry de la GPower care ofera doar compresorul fara intercooler si un upgrade de putere modest (475 cp)

    In oferta lor sunt 5 variante de putere si 4 marimi de compresor (de la ASA 316 la ASA 723)

    Kitul care trebuia instalat pe M3 era un SK II Huricane care promitea 615 cp

    Comresorul ASA 523 folosit nu era pe stoc si dura extreme de mult pana sa ajunga iar masina era deja la gpower comform programarii facute asa ca ne-au propus un upgrade gratuit la kitul SK III cu compressor ASA T1-723 (cea mai puternica varianta) care poate dezvolta 720-780 cp insa pe motoare cu interne forjate

     

    Astfel au decis sa se opreasca cu puterea la 680 cp iar pe langa kit am instalat si catalizatoare race 100 cpsi si resonatoare dar am pastrat

    evacuarea BMW Performance si am montat si un oil cooler pentru transmisie desi cei de la GPower au zis ca nu este un must dar am vrut sa fim "on the safe side"

     

    Cum am adus masina in tara am schimbat si anvelopele MIcheline PS2 (care nu mai faceau fata deloc)cu PilotSport CUP2 si s-a simtit imediat diferenta la capitolul aderenta

  14. Am avut placerea sa fiu prezent la lansarea M3/M4 din Slovacia de pe SlovakiaRing si pot impartasi impresii despre ele

    Mentionez ca detin 1M Coupe si am avut M3 e92 (la care inca am acces)

     

    Pentru cei care au impresia ca nu este un motor destul de special pentru un M ... :)))

    Motorul este suna si merge ca unul de M !

    Ok poate sunetul V8 ului de pe e92 era mai special desi a trebuit sa schimb evacuarea sa fiu complet multumit dar pentru un L6 se aude foarte bine mult mai bine decat cel de pe 1M si nu ma refer la sunetul din interior care este in proportie de 20-30% din difuzoare ci la sunetul din exteriorul masinii.

     

    Directia noua electronica - un pic prea moale in confort si prea dura in sport plus insa pe sport este exact ce trebuie pentru masina si pentru strada si pentru circuit mi s-a parut cea mai buna varianta ... deci nu s-a pierdut feelingul directiei

     

    Lucruri bune fata de vechiul M3 :

    - cuplul motor fiind turbo (pentru cei care se plang de lag in modul sport plus la motor efectiv nu se simte nici o secunda ca ar fi motor turbo)

    - interiorul masinii (optiunea de piele full cu bord fete usi arata excellent)

    - head up display ul full color (disponibil optional ... pe e92 nu a existat)

     

    Singurele aspecte negative ar fi scaunele care nu au suportul extensibil pentru picioare desi ca support lateral si aspect sunt mai bune decat cele de pe e92

    si un alt aspect ar fi sunetul fake din cabina care din fericire poate fi eliminate prin codare :)

     

    Concluzia M3/M4 nu m-au dezamagit deloc ba chiar au impresionat si pe strada cat mai ales pe pista unde sunt mult mai rapide decat modelele pe care le-au inlocuit

     

    ps - M3 negru pentru mine va rog :)

    • Like 2
  15. Hai ca am de scris :)

     

    Deci M3 si 1M ...

    M3 ul este un pachet mai complet ptr mers zilnic si pentru drumuri lungi

    1M este in schimb mult mai fun si are putere utilizabila in zona de jos iar aspectul exterior cu aripile alea este :hyper:

     

    La M3 se monteaza compressor HURRICANE 337 Edition cu 615 cp unde 337 vine de la viteza maxima pe care o va putea atinge :pirate:

     

    Masina din pozele pusa de FRE nu este a mea este a unui prieten si nu este deloc un GT500 :))

    Este un Shelby SuperSnake 850 (850cp si 1080 nm cuplu)

    Cu upgradeurile pe care le are pe partea de frane suspensii diferential roti sta foarte foarte bine si pe viraje practic

    Oricum masina este mult mult peste ce pot eu ca sofer in materie de putere dar ca pachet masina este dementiala :yahoo:

     

    @hitman1234 - Roush edition rezolva cu suspensia parca, asta totusi fiind Shelby GT500 e mai mult decat un regular Mustang, dar tot nu l-as lua :), pasiunea mea pentru masini americane se opreste la look si puterea lor bruta, in rest lasa de dorit. Dar, ce ar merita incercat ar fi un CTS-V Coupe sau Sedan, astia au facut un pas mare inainte fata de restul de peste "balta".

     

    Dar totusi, Shelby GT500 e la cca. 45-50k Eur, cat e aici noua, e cam, daca nu chiar, cea cea mai tare cand vine vorba de $/cp, nicio alta masina noua nu iti da raportul asta, ma rog, asta daca tot ce cauti e putere si look agresiv.

     

     

    GT500 costa un USA ~50 mii euro dar adus cu tot cu taxe ajunge lejer peste 70 mii si aici nu este inclusa inmatricularea

    Costul pachetului SuperSnake si al optionalelor oricum a depasit valoarea masinii de noua asa ca un SS850 adus si inmatriculat la noi sare de 150k binisor

     

    Oricum sa ai 850cp si 1080 nm cuplu pe o masina de 1750 kg cu cutie manuala si tractiune spate este incredibil

    Este cea mai spectaculoasa masina condusa de mine pana acum si am mers cu ceva supercar uri pana acum

    • Like 7
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.