Jump to content

ogo

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ogo

  1. Vreo parere pertinenta despre acesti Mini: http://www.autovit.ro/mini-cooper-s-C34770343.html Multumesc!
  2. Conform Art.2141 - introdus prin Legea nr.343/2006 si modificat prin O.U.G. nr.110/2006 : "Valoarea in lei a taxei speciale pentru autoturisme/autovehicule,se determina prin transformarea sumei exprimate in euro la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent. " La data de 02.10.2006 (prima zi lucratoare a lunii octombrie) cursul oficial la BNR era de 1 Euro = 3,5334 RON So, dupa ca calculati valoarea in euro a taxei, cursul folosit la transformarea sumei in RON (Trezoreria Statului accepta plati *DOAR* in RON) care va fi platita in contul aferent taxei de inmatriculare este de 1 euro = 3,5334 ron pana la data de 01.10.2007.
  3. Exact. Masinile de competitie sunt "gandite" ca ar putea intra cu +300 intr-un zid de beton. se moare de la deceleratia brusca de cele mai multe ori. Organele interne nu suporta "multi" G chiar si in cazul unor piloti cu multi ani in spate. Probleme in Mamaia apar intre lunile noiembrie-mai. E pustiu. Si cum zicea cineva mai sus, trei benzi, asfalt "ca-n palma", nici urma de vreun radar sau "alte masuri restrictive" (nu ma refer la indicatoarele cu 70 limita pt ca NIMENI nu merge cu 70 km/h in perioada asta), inafara de sensurile giratorii si niste jaloane care despart sensurile cu 30 de metrii inainte de sens si dupa. Si cel de la aqua magic + ala de la rex sunt cele mai "periculoase". Plus ca nici nu prea ai unde "sa te mai opresti"....decat in vreun copac de pe margine sau in cel mai rau caz DIRECT in lac...dar cam improbabil asta. A, si ce mai e deranjant, bordurile F. inalte ; daca o iei tare te arunca de nu sti de tine. E cunoscuta statiunea pt. teribilisme d-astea. S-a murit si inainte cand nu erau sensurile giratorii si se va mai murii in continuare. Eu ma sperii sambata seara cand vad pe metrul patrat numai masini de zeci de mii de euro si cel putin 250-300 cp. hai sa zicem ca exista si o urma de invidie dar problema n-ar fi masinile ci chiar cei care le conduc, "fitze" de 18-25 de ani. Si dupa cateva ore de "club" se mai face cate "o tura" prin Mamaia. Asa de chestie. Si apare imediat sentimentul de "superioritate"..."pai cum..eu am m3,a8,q7,645 cum sa ma faca bou ala cu CLS-u,911,subaru?" -exemple aleatorii, dar in mare asa se intampla- Am prins toamna trecuta (octombrie-noiembrie, nu mai stiu exact) o cursa dar de motociclete. Alea mi se par si mai criminale. 250cmc cel putin si "piloti" cat mai tineri. era lume -la 3-4 dim- si aplauda ca la urs. [eu unul ma intorceam de la Midia ca sa nu apara vreo "interpetare"] S-a discutat mult dupa in presa locala de ce politia nu face nimic. Nu face pt. ca nu poate. Adica "nu poate". Nu-si permit tovarasii agenti sa opreasca masini care au in coada vreo 4-5 zero-uri ca se trezesc detasati la Ciorogarla de urgenta. Ultimul exemplu cu tov. Nicusor care a adormit la semafor de beat ce era. In rest isi fac datoria. Se ascund pe unde pot si cand te-a prins cu vreo Dacie cu 61 km/h te arde de nu-ti vine sa crezi. Vara e putin altfel, multi detasati, multe masini, norma de amenzi trebuie depasita cel putin cu 50%...plus ca sambata faci Mamaia de la Oxford la Enigma in 3 ore daca mai prinzi vreun festival si 2 concerte. si nu sunt decat vreo 7-10 km max. off. dan98 > cumva Danut? "hamster" ? :) daca nu scuze de confuzie, daca da sa-ti fie rusine ca n-ai mai dat nici un semn de viata :blink:
  4. ca fapt divers... cititi putin....Codul Rutier Art. 90, al. 13 unde este vorba de....TRIUNGHIURI :blink: ART 90. "CONSTITUIE CONTRAVENTII SI SE SANCTIONEAZA CU AMENDA PREVAZUTA IN CLASA A II-A DE SANCTIUNI URMATOARELE FAPTE SAVARSITE DE PERSOANE FIZICE :" 13. "CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL CARE NU ESTE DOTAT CU TRUSA MEDICALA, TRIUNGHIURI REFLECTORIZANTE SI STINGATOAR PENTRU INCENDII, OMOLAGATE" clasa a 2a de sanctiuni : 4 sau 5 puncte-amenda. unde 1 punct-amenda = 10% din salariu minim brut pe economie. salariu minim brut pe economie = 370 ron. tare nu?
  5. se "analizeaza". probabil cu 30-50%. sunt doar zvonuri! in 2-3 sapt. se va propune modificarea CF. + 2-3 sapt. pana se va da OG + 1-3 sapt. pana va fi publicata in Monitorul Oficial + 30 zile pana va intra in vigoare. cam la vara :blink:
  6. Consistent...e asa de vag....mai ales cand pt. Ministerul Finantelor poate insemna o reducere cu ~30%... Oricum, nu va asteptati la reduceri substantiale..."parerea mea". (cu toate ca as vrea sa ma insel)
  7. Depinde. La anunturile in care nu se precizeaza nimic de TVA ar trebui sa intrebi.Sunt cazuri cand e inclus si cand nu e. TVA-ul e trecut mai ales pt cei ce nu sunt in EU ca sa stie ca isi pot recupera banii, deci pretul final e "mai atractiv". Cum a fost si in RO pana la 01.01.07 , cu stampila la vama ungara. Ma bucur ca-i inteles :blink:
  8. ca sa-ntelegi...TVA-ul se duce la STAT nu la firma....e o taxa, ca oricare alta....cum platesti tu impozit pe masina in fiecare an asa si firma plateste (mai bine zis cumparatorul final) 19% in plus din valoarea masinii. 10.000 cip costa masina. dar din banii astia si statul vrea 19% asa ca tu vei platii pe masina 10.000 + 19% TVA-ul , pt ca dealerul nu-ti subventioneaza tie masina, implicit nu va platii din buzunarul lui 1900 euro ci ii va adauga la pretul final. so, costul total va fi 11.900 CIP = 10.000 DDP = 11.900 cam asa e in mare. pot exista returnari de tva dar n-are rost sa te ametesc :blink:
  9. daca o iei de la un privat nu platesti TVA acolo. daca o iei de la un autohause platesti TVA acolo. exact ca in RO. EX daca cumperi un bmw din targ platest 10.000 cash toti banii, nu te intreaba nimeni de TVA daca te duci la AB sa iei un bmw second hand platesti 10.000 + TVA asta e un fel de CIP versus DDP firmele intotdeauna afiseaza pretul CIP la care adauga TVA sper...ca nu te-am bagat mai mult in ceata :)
  10. TVA-ul in platesti in tara de unde cumperi produsul, la valoarea TVA-ului din acea tara. < PT PERSOANE FIZICE. EX. Iei masina din DE cu 10.000 euro inclusiv TVA , vii in ro platesti taxa de prima inmatriculare > RAR > politie > acte masina ta :) (ASTA IN MARE) so, trebuie ca fi atent ca la pret sa fie inclus si TVA-ul din tara respectiva. parca in DE e 9% nu stiu exact.
  11. update news : Guvernul menÞine taxa primei Înmatriculãri Vineri 12 Ianuarie 2007, 12:56 Ministrul FinanÞelor, Sebastian Vlãdescu, ºi Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, au anunÞat menÞinerea taxelor În vigoare. AutoritãÞile nu vor sã renunÞe la taxa pentru prima Înmatriculare. Promit totuºi cã vor modifica modalitatea prin care aceasta se calculeazã, astfel Încât valoarea taxei sã se reducã consistent. Miniºtrii au prezentat, astãzi, poziÞia oficialã a Guvernului În privinÞa controversatei taxe de primã Înmatriculare, dupã 12 zile de la aplicare, perioadã În care pe de o parte Comisia Europeanã contestã aceastã aplicare, iar pe de altã parte organizaÞiile de profil susÞin noua taxã. Taxa de Înmatriculare a autoturismelor, În vigoare la 1 ianuarie 2007, a cãrei incompatibilitate cu Tratatul de Aderare a României a fost menÞionatã ºi În Raportul CE Încã din septembrie, a fost introdusã la presiunea FinanÞelor ºi a AsociaÞiei Producãtorilor ºi Importatorilor de Automobile(APIA). Ministerul FinanÞelor a Încercat sã identifice o nouã sursã de venituri bugetare, dupã ce eliminarea accizelor pentru maºini ºi a taxelor vamale În relaÞia cu Þãrile membre produce o diminuare a Încasãrilor. Pe de altã parte, Îngrijorarea APIA, condusã de directorul general al Dacia Francois Furmont, legate de o posibilã scãdere a vânzãrilor dupã aderare, din cauza importurilor masive de maºini second-hand ieftine, aºa cum s-a Întâmplat În Polonia sau Ungaria, a concurat la crearea taxei de primã Înmatriculare. Sursa: NewsIn
  12. da...sorry... acum am vazut un topic de 6 pagini in juma' de zi...si-am vazut acolo.. credeam ca asta-i cu taxa de inmatriculare :blink:
  13. news Piata auto s-a blocat pina la scaderea taxei Ionut Tudorica Guvernul va negocia cu Comisia Europeana cuantumul scaderii taxei de prima inmatriculare. „Este clar, cuantumul taxei este prea mare. Excesiv as putea spune“, a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului. „Daca oficialii Comisiei apreciaza ca taxa este discriminatorie, prin nivelul final prea ridicat, acest lucru va fi rezolvat“, a precizat Sulfina Barbu. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si cel al Mediului, Sulfina Barbu, s-au intilnit ieri pentru a se decide daca schimba sau nu legislatia legata de taxa de prima inmatriculare auto. Surse guvernamentale spun ca dupa unele discutii cu Bruxelles-ul, autoritatile romane au acceptat doar sa modifice modul de calcul al taxei de inmatriculare. Este legala, dar nu morala Comisarul european pentru Taxe si Vami, Kovacs Laszlo, a apreciat ieri ca taxa de prima inmatriculare este, in sine, legala, dar ca modul de calcul este discriminatoriu. El a precizat ca o taxa similara exista in 16 state membre ale UE. Linda Vatenaite, jurist in cadrul Directiei de control pentru aplicarea legislatiei europene, a declarat in cursul zilei de ieri ca Uniunea nu va declansa o procedura de sanctionare a Romaniei daca legislatia romaneasca va fi modificata. Europenii sustin ca taxa de inmatriculare ar avantaja masina Dacia. Mare atentie la anul de fabricatie Schimbarea modului de calcul ar trebui sa intervina si ca urmare a unei nedreptati tehnice. Aplicind modul de calcul al taxei din Codul fiscal, se poate constata ca pentru o masina echipata, de exemplu, Euro 3, mai veche de sase ani, se plateste o taxa mai mica decit pentru o masina, de aceeasi capacitate, cu acelasi standard de poluare, insa mult mai noua. Caz concret: un Audi A4, de 1.900 cmc, Euro 3, din 2000, va avea o taxa de 1.631 de euro. Pentru aceeasi masina, dar fabricata in 2003, se va plati o taxa de 1.782. Standardul Euro 3 a fost legiferat in 1999. El a intrat in vigoare efectiv in 2000 si a functionat pina in 2005. La celelalte standarde, lucrurile merg firesc. Taxa se mareste pe masura ce vechimea creste. Cum se poate schimba taxa Legal, Codul fiscal poate fi modificat doar dupa sase luni de la formularea unui proiect menit sa-l completeze. Legea mai prevede insa ca, in caz de forta majora, Codul fiscal poate fi modificat in regim de urgenta printr-o ordonanta aprobata de Guvern. Cuantumul scaderilor va fi aflat doar la sfirsitul negocierilor, statul avind interesul sa pastreze la secret evolutia acestora, in speranta obtinerii unei reduceri cit mai mici a taxei. * Ghisee inchise la inmatriculari „In ultima perioada, intre 08.00 si 10.00, ghiseele sint inchise, iar altele aproape goale. Este posibil ca unul dintre motivele pentru care nu se mai inregistreaza cereri pentru inmatriculari sa fie asteptarea stabilirii taxelor. Dar este adevarat ca foarte multe persoane s-au ingramadit sa inmatriculeze masinile in perioada 15-30 decembrie a anului trecut. Sintem solicitati si acum de lucrarile inregistrate atunci“, ne-a declarat comisarul-sef George Dan Mosescu, seful Serviciului inmatriculari. (Georgeta Ghidovat) sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8754...Hash=71ffcc14ao e de bine :blink:
  14. dupa cum se numeste....taxa la prima inmatriculare in RO. indiferent de marca se aplica. chiar si daciei. se pare ca si porsche romania si inca "cineva" va urma ideea celor de la Pitesti sa plateasca taxa de inmatriculare la masinile noi cumparate de la ei. un fel de discount. care poate ajunge si la vreo 300 de euro. depinde de cmc.
  15. in RO. pana la 10.01.2007 ora 14.00 ~ indiferent de cand a fost adusa. conteaza cand e inmatriculata. codul vamal nu e proactiv sau retroactiv ca si restul de taxe&impozite. LE. nu stiu locatiile judetele.inca :blink:
  16. s-au inmatriculat. 4 :) si "au avut" probleme cu un cetatean german care a obtinut drept de rezidenta din 01.01.2007 si a vandut masina in RO, masina fiind din spatiul extra-comunitar dar deja importata in DE la prima cumparare. ce ciudat suna. sper ca-ntelegeti :blink: news : Guvernul Romaniei nu va renunta la taxa de prima inmatriculare, desi Comisia Europeana a amenintat ca ne va da in judecata. Doi ministri din Cabinetul Tariceanu spun ca aceasta nu contravine regulilor UE. detalii : http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8738...Hash=f1432fa6bo
  17. Taxa de inmatriculare: Vladescu ne ia banii si ne da un proces cu UE Ionut Tudorica, Oana Popescu Taxa pe prima inmatriculare este prima coliziune de dupa aderare intre Ministerul Finantelor roman si Comisia Europeana. Comisia Europeana a confirmat oficial ca va constringe autoritatile romane sa retraga taxa pe prima inmatriculare a autovehiculelor. De acelasi tratament vor beneficia si Ungaria, si Polonia. Vladescu se tine tare Nici o notificare oficiala din partea Comisiei Europene nu a fost insa trimisa Ministerului Finantelor in ceea ce priveste introducerea taxei speciale de prima inmatriculare. „Dupa ce primim o notificare oficiala, daca o primim, incep negocierile cu cei de la Comisie. Noi punem pe masa argumentele in sprijinul taxei de prima inmatriculare, iar ei isi spun punctul de vedere. Daca nu se ajunge la o intelegere, abia apoi se merge la Curtea Europeana de Justitie. Tot acest proces, pina la instanta, poate dura intre sase luni si un an“, ne-au declarat surse din Ministerul Finantelor. Taxa speciala de prima inmatriculare a unui autovehicul nou sau rulat, produs in strainatate sau in Romania, variaza de la citeva zeci de euro si poate ajunge la 7.000 de euro. Bruxelles-ul avertizase Romania inainte de aderare Ultimul raport de evaluare al Comisiei Europene avertiza ca taxa de prima inmatriculare este neconforma cu legislatia europeana: „Codul fiscal a introdus reglementari privind impozitul pe autovehicule, care este incompatibil cu Tratatul CE si cu jurisprudenta Curtii Europene de Justitie“, specifica documentul. „Taxa auto este incompatibila cu articolul 90 al Tratatului European, dar Comisia Europeana asteapta ca Romania sa schimbe legislatia in acest sens“, a declarat Maria Assimakopoulou, purtatorul de cuvint al comisarului european pentru Taxe si Uniune Vamala, pentru NewsIn. Nu a fost insa cazul ca executivul european sa se sesizeze, intrucit Romania de-abia a devenit membru al UE si ii lasa timpul sa mai faca schimbari de legislatie incompatibile cu prevederile europene din domeniu, a precizat Assimakopoulou. Daca insa modificarile nu vor avea loc, atunci va incepe o „procedura de infringement“. Aceasta consta in trimiterea unor scrisori de avertizare Guvernului de la Bucuresti si va astepta doua luni ca acesta sa ia masuri. Daca dupa aceasta perioada de timp taxa nu este scoasa din legislatie, Comisia trimite un alt document - reason of opinion - in care explica de ce prevederea respectiva este in contradictie cu cele stipulate la nivel comunitar si ce anume si cum trebuie schimbat. Autoritatile de la Bucuresti au la dispozitie alte doua luni pentru a se conforma cerintelor europene. sursa Cotidianul http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8718...Hash=11bdbe7f4o se misca...incet-incet...
  18. Am uitat de ghilimele. A vandut drepturile sale de poluare , Suediei. EX : Ro are voie sa polueze de 100 de X (unde X = o unitate de masura) Suedia are voie sa polueze de 120 de X Suedia depaseste pe an 120X dar Ro nu depaseste 100X. asa ca Ro vinde dreptul de , sa zicem 10X, Suediei. De aici si chestia cu vandutul de aer proaspat :D Sper c-ai inteles exprimarea mea plastica acum :D
  19. Nu, sunt taxe de a "proteja" industria autohtona producatoare de autoturisme, sunt taxe de a proteja importatorii si distribuitorii oficiali, sunt taxe dictate de interese comerciale enorme. EX : Renault nu investeste in RO inca 300 mil USD intr-o fabrica de cutii & motoare daca statul nu-i "garanteaza" intr-un fel investitia. bineinteles cu "comisioanele" de rigoare. :blink: chestia cu mediu e asa "pt presa". sunt n fabrici in RO care polueaza in draci. Ca sa nu va mai zic ca RO a vandut Suediei AER -> fiecare stat are o anumita "cota" cat poate sa polueze pe an. Si RO, a vandut o parte din aceasta cota Suediei...ca sa polueze aia :D inca traim in RO, integrarea e doar cu numele din pacate. apropo de taxa : e oarecum legala fiind impusa tuturor masinilor la prima inmatriculare in RO, in cazul Poloniei a fost impusa o taxa oarecum similara doar autoturismelor 2nd hand si d-aia si-au luat bobarnace de la UE
  20. TVA-ul se plateste O SINGURA DATA in tara in care se cumpara masina, la valoarea TVA-ului din aceea tara. Deci, de acum nu se mai poate returna TVA-ul sa zicem la o masina cumparata din Germania - pt persoane fizice. Taxa de prima inmatriculare nu are legatura deloc cu TVA, valoarea facturii sau orice altceva, ci doar se calculeaza dupa algoritmul din codul fiscal : an de fabricatie, cmc si norma de poluare. Apropo de TVA asa este la orice produs din UE. Platesti cat face inclusiv TVA din tara din care cumperi produsul. La persoane juridice se poate deduce TVA-ul, daca firma are acel certificat unic TVA (e codul fiscal cu RO in fata) si-l recupereaza in RO (evident daca este inregitrata ca firma platitoare de TVA) Legislatia TVA-ului este unificata in toata uniunea, asta ca sa nu mai apara dubla impozitare. TVA-ul difera in fiecare tara membra UE. LE : au disparut : taxa vamala, comision vamal si accizele la produsele din UE btw, hello, sunt nou pe aici. nou ca user dar "privitor" de ceva timp :)
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.