Jump to content

ionut_doc

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ionut_doc

  1. Buna ziua, Stie cineva ceva despre http://www.autovit.ro/bmw-320-C29678103.html. Multumesc.
  2. Salut, Stie cineva ceva de masina asta: http://www.autovit.ro/bmw-320-C18713745.html Multumesc.
  3. Vanduta. Se poate inchide. Multumesc BMW Club!
  4. Salut, Multumesc de urari. Interiorul a fost schimbat complet acum un an si jumatate. Cel original era textil. Am cuparat de aici, de pe forum, un interior sport uzat are a fost refacut de Geroge (sper sa nu se considere reclama). Toate cusaturile au fost facute identic cu cel original. De atunci, la sfaturile lui George, interiorul a fost tratat lunar cu lapte demachiant Doina (mi-am luat o gramada de misto-uri pe tema asta :twoup: ). O zi buna.
  5. Vand BMW E46, 318D, 116CP (85KW) Cutie viteze: manuala, 5+1 trepte; Km parcursi: 206310; Culoare: titansilber metallic 354 (argintiu) An fabricatie: 03.2002 Norma poluare: Euro 3; Inmatriculata in RO, al 2-lea proprietar. ITP valabil pana in 2011. Dotari: - climatronic; - geamuri electrice fata; - oglinzi exterioare heliomate, reglabile, incalzite si rabatabile electric; - oglinda interioara electrocromata; - senzori ploaie; - senzori lumina; - senzori parcare; - interior integral din piele (scaune fata, bancheta spate, fete de usi, volan, schimbator viteze, cotiera fata) in stare foarte buna; - scaune sport, incalzite si cu reglaj lombar electric; - cotiera fata; - cotiera spate; - ornamente interioare matt chrom originale; - pachet lumini interior (picioare fata, parasolare, spoturi de citit fata-spate); - deschidere portbagaj din interior; - navigatie mare cu harta romaniei functionala, CD-player track-uri in spatele ecranului; - computer navigatie MK4 (DVD); - magazie 6 CD-uri cu MP3, originala BMW; - computer de bord; - pilot automat; - 6 airbag-uri; - ABS, DSC III; - faruri XENON originale BMW, cu functie autoleveling si spalator de faruri; - angel-eyes neon; - jante aliaj Star Spoke 43, 16", originale BMW; - anvelope Yokohama C Drive 205/55/16 noi (rulate maxim 1000Km); - roata rezerva ingusta, nefolosita; - set covorase vara (velur) originale BMW; - set covorase iarna (cauciuc) originale BMW; - 2 chei. Un scurt istoric: masina a fost achizitionata din Romania in iule 2007. La vremea cumpararii avea 127.000 Km, se pare reali. De cand este la mine, toate reviziile au fost facute la 10.000Km. Am folosit exclusiv ulei BMW 5W40 Long-life 04. Nu am cartea service a masinii (personal ma intereseaza cum merge si cum arata masina). Ca si defecte: parbrizul crapat, o infundatura usoara in aripa stanga fata, o zarietura de cheie pe usile stanga fata- spate (pe usa fata fiind vizibila foarte putin), urme pe capota de la pietricele de pe minunatele drumuri ale patriei. Am ales sa nu repar aceste defecte pentru a putea fi vazute de catre viitorul proprietar si pentru a nu fi acuzat de ascunderea unui accident. De asemenea, am facut si poze respectvelor defecte, pentru a nu aparea discutii ulterioare. Pret: 8000 EUR. Din acest pret se scade contravaloarea repararii defectelor mai sus mentionate, pretul final fiind de 7600 EUR, putin negociabil. Masina in prezent este nefolosita (de 2 saptamani). Asigurarea RCA este expirata de 3 zile. Masina este exclusiv pentru vanzare. Nu accept nici un fel de schimburi. Am deja o alta masina. Masina poate fi vazuta in Craiova. Telefon: 0742.071.119. Multumesc! O serie noua de poze: O serie noua de poze:
  6. Salut, In ce stare e? Arata ca cel din poza? Multumesc.
  7. UP! Lucas-uri pentru aripi am gasit. Mai raman valabile semnalele fata cu rama neagra si stopurile de pe portbagaj. Brandex multumesc de oferta. Mai astept putin si daca nu gasesc iau de la tine semnalele.
  8. Salut, Cumpar urmatoarele (noi sau secod, dar in stare foarte buna): - stopuri alb-rosu (doar cele de pe portbagaj); - semnale fata albe cu rama neagra; - lucas-uri aripi albe. Masina este un E46, sedan, facelift. Multumesc. Semnal_fata_E46.bmp Stop_portbagaj.bmp
  9. Nu cred ca merge pusa pe BMW. Cea originala de BMW e Alpine si comunica cu casetofonul/cd-player-ul prin bus-ul masinii (i-bus). Practic, la cea originala ai 2 mufe: una cu 8 sau 10 pini (nu mai stiu exact) pe care sunt iesirile audio din magazia de cd-uri si mai este o mufa cu 3 pini pe care ai +, masa si I-BUS. Din cate stiu eu, magazia ta comunica direct cu casetofonul masinii pe protocolul blaupunkt si tot din casetofon ia si alimentarea.
  10. Salut, Magazia ta se potriveste la aproape toate masinile care au blaupunkt din fabrica si conector iso mic (mufa aia albastra).. Un exemplu ar fi alfa romeo 147, si in general pe grupul fiat. O magazie identica cu 12 cd-uri am pus pe alfa 147 si a mers ok. O zi buna.
  11. Salut, Uleiul este tinut in carcasa filtrului de ulei de doua o-ring-uri (piesa 4 si piesa 5 din imagine). O-ring-urile trebuie schimbate de cate ori schimbi filtrul de ulei. O zi buna.
  12. Salut, Sincer nu stiu exact. Banuiesc ca daca un injector este ifundat sau partial infundat atunci iese motorina pe returul lui. Daca stiam nu mai postam aici. Daca stii exact lumineaza-ma si pe mine. Multumesc.
  13. Salut, Am facut si un test pe returul injectoarelor. Nu a iesit nici un strop de motorina pe nici unul din ele. Am testat la ralanti si la 1500 rpm. Stie cineva care este procedura exacta? Multumesc.
  14. Salut, Revin cu noutati: am schimbat debitmetrul cu unul nou si original, acelasi cod cu cel de pe masina. Si surpriza, surpriza... merge absolut identic la fel si neschimbat ca inainte <_< (intr-un fel ma asteptam). Atasez si datele live obtinute cu INPA, poate stie cineva sa le interpreteze (datele sunt cu debitmetrul vechi, dar si cu cel nou sunt foarte apropiate). Din ce am vazut eu acolo e valoarea debitmetrului mult prea mare si avansul injectiei mult prea mic, dar eu nu vad legatura intre ele. Nu ar fi logic ca valoare debitmetru mare sa aiba ca rezultat si o cantitate de motorina injectata mai mare? :) HEEEEEELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLP!
  15. Salut, Revin cu noutati. Am schimbat electrovalvele de la turbina si EGR, curatat EGR, curatat filtru epurator. Simptomele s-au mai diminuat, dar tot mai apar. Am schimbat si debitmetrul, dar aici e problema. S-a schimbat muuult sunetul si functionarea motorului (in bine) dar, normal ca este si un dar, la relanti merge cam 20 secunde, apoi da sa moara, isi revine, dupa 20 sec da sa moara iar si tot asa. Daca o tin turata 1200-1300 rpm are aceleasi simptome. Trebuie recodat debitmetrul? Pe carsoft, valoarea la air mass volume variaza intre 288 si 560 in functie de suturile alea (cand merge ok are 288). Am vazut in carsoft ca valoarea nominala la air mass volume este de 220. E corecta? Atat trebuie sa imi arate si debitmetrul? Debitmetrul vechi, la relanti sta constant pe la 400 si ceva. Multumesc.
  16. Salut, M-am convins si eu azi ca e turbina pe duca. Am schimbat electrovalvele intre ele, am luat debitmetru dupa alta masina si tot asa merge. Deci mai ramane turbina. Asta e, ii zic si treaba lui ce decizie ia. Multumesc.
  17. Salut, E adevarat ca pe loc nu scoate zgomotul ala, dar in acelasi timp, accelerata pe loc nu face nici intreruperile alea. Deci, eu cred ca tot din motor este. La cutie nu are ca sa fie: schimbat uleiul cu MTF-LT2 de la reprezentanta, de intrat in viteze nu a intrat niciodata ca acum (de cand i-am schimbat kit-ul de ambreiaj), cardanul dat jos si verificat: nu are joc in rulmenti, nici in cruci. Am comandat deja debitmetrul si o sa vad dupa. Cred ca are ceva si electrovalva de la EGR. Dar asta dupa ce schimb debitmetrul. O zi buna!
  18. Salut, 219.000Km nu stiu cat de reali. Scoate putin fum pe sub filtrul de aer, restu...norul in sine <_< pe la esapament.
  19. Salut, Masina in cauza: E46, 320D, 2001 (a unui coleg de serviciu). Probleme: nu trage (trage putin mai slab ca a mea care e 318D din 2002) cam pe la 2700rpm se plafoneaza in orice treapta de viteze, pe loc daca o accelerezi scoate fum ca un autobuz si miroase la fel (un fum albastrui), din zona filtrului de aer (de dedesubtul lui) iese un pic de fum cand o turezi, din zona turbinei se aude un zgomot ca niste bile metalice care le plimbi intr-un castron <_< . Inca nu am desfacut sa verific furtunele care intra si ies din turbina si in acelasi timp jocul axului turbinei. Am verificat functionarea electrovalvei de la turbina: cand e la ralanti trage actuatorul, dar cand o accelerezi, prima oara se misca un pic actuatorul si apoi nu mai clinteste. Ok, asta imi e clar, e electrovalva (capsula am verificat-o si nu pierde vacuum). Furtunele de vacuum sunt schimbate. Eu banuiesc ca e si debitmetrul: dupa filtrul de aer, pe sita aia, daca pui degetul...parca cureti o toba de esapament deci nu prea mai am indoieli, desi daca scot mufa de la debitmetru nu se modifica mare lucru in functionare. Am pus-o pe tester (carsoft 6.5) si mi-a dat urmatoarea eroare la DDE/DME: 48 fuel injection regulation. Ce inseamna eroarea aia? A mai fost cu masina la 4 service-uri si la doua i-au zis ca e pompa de injectie si la unul ca e un injector (nr. 3). Eu ma cam indoiesc si de una si de alta. Daca ii schimb electrovalva de la turbina si debitmetrul e posibil sa se mai plafoneze (presupunand ca si turbina e cu bube in cap)? Multumesc.
  20. Salut, Volanta e ok. Nu imi trepideaza cand plec de pe loc si nici dupa ore bune de stat pe DN1 si prin Bucuresti. Nu cred sa fie trepidatiile alea din volanta. Mai degraba as zice intreruperi decat trepidatii, ceva in genul celor care le facea dacia cand avea avansul mare sau o bujie pe duca <_< .
  21. Salut, Am scos furtunul de la EGR si nu s-a modificat absolut nimic in functionarea motorului nici in sarcina, nici la ralanti. Am verificat si vacuumul care iese din convertorul de presiune. Mie personal mi se pare cam mic (ce-i drept la ralanti) in comparatie cu cel necesar miscarii supapei EGR. Am scos si mufa de la debitmetru. Rezultate: trepidatiile au mai scazut putin, dar inca mai sunt prezente, motorul este mai putin zgomotos si in ralanti, si in sarcina si in frana de motor (mai apare zgomotul ala urat o secunda si apoi dispare si parca este mai diminuat) si o pierdere f. mica de putere (cine nu cunoaste masina cu greu isi da seama ca e in neregula ceva). Acum dupa ultimele teste inclin spre debitmetru in primul rand si apoi spre convertorul de presiune aferent supapei EGR. Senzorul de presiune combustibil (pe realoem e botezat "FUEL INJECTION SYSTEM-RESSURE SENSOR" este prins pe galeria de admisie, in spate (deasupra electromotorului). O zi buna!
  22. Nimeni? <_< Mai nou, ieri dupa ultimul drum lung prin tara s-au mai modificat putin manifestarile: tremuratul incepe de pe la 1700 si tine pana pe la 1400rpm, zgomotul e parca si mai mare, apare o pauza mica de putere cam pe la 2000rpm si apoi isi revine. In plus, tremuratul ala apare si in accelerare, in orice treapta, tot intre 1400-1700 rpm, indiferent daca accelerez rapid sau lent. I-am curatat si senzorul de presiune combustibil fara nici un rezultat evident (de altfel nici nu era prea jegos). Heeeeeeeeeeeeelp! Ma dispera ca nu stiu ce sa ii fac. Multumesc!
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.