Jump to content

Error

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Error

  1. Rezolvat. Vinovatul era pompa de apa.
  2. Salut! Aseara am imprumutat masina de la un amic si cand m-am intors din senin a aparut un sunet ciudat si destul de puternic la motor in zona distributiei, este vorba de un 316i 1994. Nu am fortat-o sau altceva, am mers foarte finut tocmai ca nu era a mea. Aveti idee de la ce ar putea fi? Multumesc anticipat! Un video cu sunetul: https://www.youtube.com/watch?v=xTxbWltNOqw&feature=youtu.be P.S. Nu e de la vasco-cupla si nu as crede ca este vorba de la ceva exterior, se aude mai degraba din zona distributiei.
  3. Te asigur ca la fel procedez cu 80% din piesele care le cumpar si nu ma plang
  4. Revin cu un post, poate si ultimul in acest topic, am zis sa expun problemele gasite si rezolvarile lor in ideea ca poate folosesc cuiva aceste informatii. Deci, vascocupla o aveam blocata si din cauza aia motorul nu putea sa ajunga la temperatura optima si ma gandesc ca a influentat si consumul destul de mult. Cand m-am intors din concediu am observat ca am o bataie in volan cand franez, problema era etrierul stanga fata semi-blocat care a supra-incazit discul iar acesta s-a ovalizat. Costuri: 20km dus/intors pana la primul schrot de unde am cumparat 2 discuri, vascocupla de mai sus, 2 telescoape capota pt suma de 100 de lei iar garniturile de la etrier le-am cumparat noi cu 17 lei setul, 34 lei pt ambele etriere. Am ajuns acasa am demontat discuri/etriere, am curatat etrierele si respectiv pistonasele care nu aveau rugina decat de suprafata si montat inapoi. - In treapta 1 a inceput sa dea in nas si in coada in demaraj mai puternic, dupa care a inceput sa balbaie tot mai violent si asa a inceput si intreapta 2 si asa mai departe, am descoperit racordul dintre debitmetru si galerie fisurat in mai multe locuri, a fost inlocuit si acum e alta masina. La instalatia GPL am renuntat deoarece consumul a scazut enorm dupa reparatiile de mai sus, nici nu stiu daca are rost sa zic cat, undeva la 6.8-7.0% mixt, mixt la mine = ~20km oras, ~80 afara, viteza afara 90-100km/h si in oras mers omeneste. Per total sunt foarte multumit de batranica asta, reparatiile de mai sus au fost facute acum ~6.000km, de atunci a fost saraca de doua ori in Austria si un mic tur prin Ungaria. Ce probleme mai am acum... Singura problema daca se poate numi asa, nu stiu de la ce poate fi faptul ca de obicei dimineata sau cand o pornesc dupa cateva ore bune de stationare ramane aprins martorul de la ABS asta pt doar cateva sute de metri si de obicei la urmatoarea pornire nu mai ramane aprins. Respecte!
  5. Am avut 318i '98-'99 acum cativa anisori, momentan este la un amic vanduta, probleme nu au fost nici la mine si nici de cand e la el singura problema este frigul iarna, pe cand era la mine softtop-ul era in stare buna buna, acum s-a mai deteriorat, nici nu vreau sa ma gandesc ce trage baiatul iarna in ea, daca nu faci naveta si o folosesti ocaziona nu zilnic hai ca merge cumva cumva dar altfel nu, este frig si trage curentul, asa ca o paranteza consuma mai mult ca 316i si mai putin ca 320i. Spor!
  6. Incearca sa vorbesti cu '0740.776.438' din cate stiu pune mai ieftin ca in toate serviceurile si face asta de cativa ani buni deci se si pricepe, baiatul este din Simand. Respecte!
  7. Asteapta mult si bine, daca aveai BMW din 2000+ aveai deja 10+ reply-uri dar la "vechitura" ta nu se oboseste nimeni, oricum esti un nimic aici daca ai asa o rabla, chiar daca tie nu-ti ies sarmale din gume la fel ca si cocalarilor cu beemveuri din 2005, tot un nimeni esti aici, vezi ca mai sunt forumuri, da-i un search pe google. Respecte!
  8. Ti-am incarcat calculatorul timbrului de mediu luat de la ANAF, cu asta poti verifica taxa exacta la orice masina cu conditia sa stii emisiile si ce euro este, aplicatia se poate folosi si fara a fi necesar sa fii conectat la internet. Download de aici: http://www.fileshare.ro/e30756017 EDIT: Pe langa taxa propriuzisa te mai costa ~300e cu tot, tot, tot. (300e +/- ceva)
  9. Da, vreau sa o folosesc ca daily car, nu inteleg ce legatura are gpl-ul cu cat esti de pasionat... Poate sunt eu mai putin pasionat ca altii, nu zic.. Nu consider ca montarea unei instalatii GPL pe o masina care o folosesti zilnic si iti place te face mai putin impatimit al modelului asta pe langa faptul ca te-ai contrazis de la o fraza la alta, initial ai spus ca adevaratii iubitori le modifica sa fie mai performante si imediat dupa ca adevaratii impatimiti le pastreaza cat mai originale sa auda sunetul original al masini... Sunt partial de acord cu tine, defectiunile tot apar la proprietarii care apar si la care nu, nu, asta depinde de cat de promt esti in a remedia orice anomalie cat de mica exista, de ex Punto are 10 anisori si 168.240km la mine si nu a fost defect absolut niciodata, a intrat in service doar sa-si schimbe consumabile. Cat despre lista de bani cu orice masina ai incerca, masina care sa o tii mai mult de 2-4 ani nu ai nici-o sansa sa nu iesi minus, lista mea exista, notez chiar si numarul de km facuti si combustibilul consumat. Nu sunt genul, nu particip nici la intruniri moto decat destul de rar si sunt mobrist de la 12-13 ani. Merci! Nu fac 20.000 dar 10.000 fac, nu o folosesc sa fac naveta cu ea ci doar in scopuri personale. De meritat merita in ideea ca vrei sa o pastrezi mai mult de minim 2 ani, cam dupa primul an recuperezi investitia, poate si mai repede.
  10. Merci de raspuns! Mai omule, de ce nu ma pot face pentru tine? Nu am cumparat masina pt ca este bmw nici ca nu am avut alta masina, nici ca sa ma laud cu ea in fata la prieteni cand merg la terasa cu 2 lei in buzunar ca de restul am bagat benzina. Am cumarat masina deoarece imi doream fix acest model, am masini cu ce sa ma plimb, am si masina cu motor de 1.2 ca sa merg economic si una cu 1.8 sa merg sportiv si daca tot nu imi ajunge am 140cp pe o mobra de 200kg. Am cumparat masina ca sa am o activitate, chiar nu conteaza cat consuma sau cati bani bag in ea pt ca oricum daca am intrat in hora raman pana la capat, ca sa-ti faci o idee de cand o am nu am mai urcat pe motor, atat de mult imi place, in concediu cu ea plec, nu cred ca a apucat sa se raceasca complet motorul de cand e la mine. Acum... daca voua va face placere sa trolati, trolati in continuare, eu unul imi cer scuze daca am suparat pe cineva, am cerut doar pareri si sfaturi, am pus intrebari firesti, cel putin pt mine si daca am lasat de inteles ca ma uit la bani asta nu inseamna neaparat ca nu-i am dar eu sincer muncesc pt ei si cu toate ca stiam ca va fi mai greu am ales sa nu dau 2.000e odata ci sa-i dau pe rand dar o sa fie asa cum vreau eu si fac pariu ca si la una de 2.000e cand isi schimba cumparatorul tot va fi nevoie de anumite investitii, asta tine de gusturi. O zi frumoasa!
  11. Crede-ma, cand chiar muncesti pt banii care ii ai, fie ei putini sau multi te cam uiti la fiecare banut spre deosebire de cand banii respectivi iti vin activitati "curate", din credite facute prin Europa sau eventual de la parinti. Mult succes si tie! Pe mine ma interesa daca e normal consumul sau nu dar uite unde s-a ajuns... De atunci am incercat sa reduc viteza in extraurban si consumul s-a redus considerabil, mixtul a ajuns undeva la 9% iar doar extraurban nu sare de 6-6.5% dar asta la viteze cuprinse intre 80 si 90km/h maxim. Chiar si asa urmeaza o inspectie generala in service dupa ce revin din concediu. Respecte!
  12. Daca-mi lasi un nr contact ti-as fi recunoscator. Merci!
  13. Cam atat ai inteles tu din tot topicul... Nu stiu de ce ma mira numarul de cocalari pe metrul patrat in zona, doar subiectul principal este marca BMW, nu? Adica? Intelegeam daca era vorba de o masina "tunata" de ciori prin periferie sau rupta in doua de o duzina de pusti de 18 ani, cum am scris si mai sus, sunt un fan al acestui model inca de acum 10-12 ani imi doream unul dar cariera + alte probleme m-au impiedicat pana acum. Ce e asa rau in faptul ca vreau sa detin o masina de 20 de ani? Cat despre pretentii sa nu se strice si sa fie perfecta nu stiu de unde ai scos asta... Corect, corect, corect. Nu sunt asa sigur ca va fi chiar asa o "pain in the ass" daca ai grija sa primeasca ce are nevoie si remediezi defectiunile la timp ca un om normal, cat despre banii necesari nu vreau sa intru in polemici, atata timp cat ma descurc in a intretine un a3 din 2008, un punto din 2004 si un cbr900rr cred ca "beemve"-ul asta nu va fi chiar asa o povara imensa pe capul meu. O zi frumoasa mai departe!
  14. Se pot verifica debitmetrul si sonda lambda altfel decat prin inlocuire? La http://www.autoserviceinternational.ro/ am programare, la fel si ei monteaza de mult timp instalatii GPL, pe 14 august am programare deoarece mai repede nu m-au putut baga, cam atat au de lucru. O zi faina! App, esti din Arad?
  15. Asa arata cand l-am cumparat, poze cu cel cumparat ieri nu am apucat sa fac inca dar arata la fel cu exceptia plafonului.
  16. Sincer la unii chiar nu va inteleg frustrarea... Care e problema vostra ca eu vreau sa detin un model din '95? Care e problema ca intreb de consum pe un forum public? Ma tot intreb oare cat de abuzati ati fost in copilarie de ati ajuns sa trolati fara nici un rost, da-ti un search pe google sa vedeti care este motivul pt care peste 90% din troleri fac asta si poate ati ajunge la concluzia ca totusi nu ar fi chiar o idee rea sa consultati un psiholog(sau mai bine psihiatru). Care e treaba cu "OZN tunat in Arad"? Masina o pastrez absolut stoc nu am de gand sa-i aduc nici un fel de modificare cu vreo tenta de tunning. O zi faina!
  17. Pana la urma am decis sa imi fac programare pt o instalatie GPL, in 14 august urmeaza sa montez o instalatie secventiala la un service din Arad, costul total se ridica la 2.600 lei. Pe langa asta ieri dupa masa am mai cumparat un 316i '96 accidentat cu 1.100 lei, baiatul a reusit sa-l puna pe plafon dar la o viteza mica, lipseste de pe masina doar geamul stanga spate care s-a spart in momentul in care s-a rasturnat, interiorul este impecabil + ca masina este perfect functionala, am adus-o pe roti acasa. Acum urmeaza sa ma decid daca imi iau ce consider util de pe ea si restul intra la fier vechi dupa ce o radiez sau o pastrez toata. Dupa calculele mele am ajuns la 8.300 lei cu tot cu instalatia GPL si cu a doua masina completa pt piese. O duminica frumoasa va doresc!
  18. Pot spune ca sunt relativ lamurit in legatura cu consumul, cum am spus si mai sus dilema mea era ca vedeam pe anumite topicuri 6% si mie imi iesea 10 si nu intelegeam de ce, se pare ca nu toti suntem sinceri cand oferim anumite date/infouri. Masina este intr-o stare tehnica foarte buna cu consumabilele la zi, carte service pe ultimii 5 ani, in banii aia am primit un set de praguri cu factura de 700 de lei + un set de roti de iarna cu cauciucuri DOT 2013, problemele mele sunt de ordin estetic acum, de aia ziceam ca-l consider un pret ok. Masina a fost ingrijita cu atentie cum va fi si de acum incolo, imi place foarte mult modelul si cum sunt si motociclist(un hobby destul de scump) nu am avut 1.600-1800e cash sa iau unul brici de aceea am ales sa cumpar unul in stare tehnica buna si cu defecte de ordin estetic, care le poti rezolva pe rand. Cat despre consum cand imi aduc aminte cat de omeneste merg cu ea si ca ea consuma ~10% nu pot sa nu ma intreb oare cat ar consuma daca as da in ea asa calumea, poate peste 15-17%?
  19. O sa revin cu un raspuns dupa ce iese din service. Merci de raspuns! Foarte ieftin inseamna 1.000e? Daca da, inseamna ca l-am cumparat foarte ieftin... Parere personala ca a fost un pret ok. Corect... ti se pare. Oricum merci de raspuns, nu ma gandeam ca se poate face remap la o astfel de masina, si vb serios cand zic asta... Ma gandesc serios ca dupa ce o pun la punct sa o vand cu toate ca sincer ma indoiesc ca o sa recuperez investitia, cat despre constienta sunt constient si am fost ca o sa coste, eu cream doar sfaturi si pareri. Merci! Esti un domn! Alte cuvinte nu-si au rostul ) Un raspuns pertinent! Multumesc! .
  20. Merci de raspuns, ma asteptam la un 8 poate chiar in conditii vitrege 9 dar nu 11 la stilul meu de mers... Merci de raspuns! Nu am vrut diesel deoarece nu ma coafeaza pe mine aceste motoare, am preferat tot timpul decat sa dau banii gramada pe piesele enorm de scumpe la diesel cand se defecteaza sa ii dau mai putin si pe rand platind diferenta de consum + benzinarele nu le consider la fel de pretentioase ca cele diesel, strict parere personala. Merci de raspuns! Sa verific debitmetrul cum? Sonda la fel... Se poate verifica altfel decat prin inlocuire? Merci! Nu trec de 120 niciodata, si rareori pastrez aceasta viteza, am scris 120 ca fiind maxim, viteza mea medie se situeaza de cele mai multe ori in jurul vitezei de 105-110. Merci! Degeaba nu intelegi tu rostul/intrebarea, caut cu functia search si gasesc consumuri de 6.5 sau chiar 6%, mi se pare normal sa-mi pun intrebarea daca am ceva defect cand majoritatea declara consum de 6-6.5 extraurban si mie imi ia 8, tie nu? Sper ca va dati seama ca nu ma ingrijoreaza cei 1-2 litri care i-ar putea lua in plus cat ma ingrijoreaza posibilitatea unei defectiuni... Merci!
  21. Mi-am luat si eu un BMW 316i '95, distributie pe lant si pe langa ca trebuie sa investesc oleaca in aspectul interior si am avut probleme la transcriere deoarece motorul a fost schimbat sau nu se poate citi seria, am reparat clima si schimbat pragurile am facut si eu consumul la aceasta minunata masina si imi iese 10 sau chiar 11 la suta in regim mixt, mixtul in cazul meu reprezinta mers normal afara pana in 120km/h iar in oras merg omeneste, schimb vitezele pana in maxim 2.500rpm iar la 100km fac maxim 20km de oras, este normal sau mai am ceva de reparat si pe acolo? Merci! P.S. Indicatorul de consum instant arata corect? In regim de croaziera cu 2 oameni in masina la viteza intre 100 si 120km/h greu il pot convinge sa scada sub 8%, rar se situeaza acul intre linia de 8% si cea de 6%
  22. Pai conductele se racesc bine cand ii dau drumul dar inca nu am apucat sa ajung in service cu ea. Tocmai ce am discutat cu fostul proprietar care mi-a spus ca acum doi ani cand a bagat freon a functionat perfect clima dar asta timp de cateva zile dupa care nu mai racea suficient si la stadiul asta a ramas si in service i s-a spus ca nu scapa instalatia. Ce poate fi?
  23. Salut! Am si eu o problema cu clima la masina. Problema se prezinta in felul urmator: dau drumul la clima, se aude dupa cateva secunde ceva ca si cum ar cupla sub capota si treptat aerul imi vine tot mai rece in masina pana la un moment dat cand isi pastreaza temperatura, chestia e ca nu baga suficient nici pe departe cat sa pot merge cu geamurile inchise cand sunt 30°+ deci clima nu face fata. Precizez ca este dublu climatronic. Oricum am de gand sa merg in service sa vad care e treaba dar am zis sa nu fie o problema comuna si sa ma documentez oleaca sa stiu de unde sa ma apuc. Ceva idei? Merci! EDIT: Daca are vreo importanta, am in interior un display care-mi afiseaza o temperatura, nu stiu daca cea exterioara sau cea interioara dar stiu ca el este blocat la -37° C de cand am luat masina.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.