Jump to content

iarasi un accident cu un BMW


mik15

Recommended Posts

ca de obicei, asa zisi ziaristi folosesc titluri pompoase fara a avea vreo legatura cu realitatea, se pare ca si asta era un smecher tot cu un bolid de E36 inmatriculat in BG. Se pare ca dobitocul asta avea 19 ani si, sustine el, din cauza unei defectiuni la masina nu ar mai fi putut-o controla. Normal ca daca o repara in curtea blocului si cu piese sh aici se ajunge, din ce in ce mai mult ajung la concluzia ca aceste inmatriculari in BG ar trebui stopate, desi eram adeptul lor dpdv financiar, vad ca toate harburile de acolo vin, sau daca se continua sa fie cel putin obligati sa faca un ITP si in Romania doar la reprezentantele RAR si nu la toate service-urile ce pot efectua ITP, unde stim prea bine cum se iau inspectiile, cel putin la filialele RAR e mai greu de facut asemenea lucruri.

 

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Mutilata_de_un_smecher_cu_BMW-_i-a_amputat_picioarele_cu_masina_0_524347590.html#comment

 

Cred ca BMWclub Romania, noi, am putea initia o campanie prin care sa incercam sa deschidem ochii majoritatii oamenilor care blameaza masina asta si implicit pe propietarii lor. Oamenii ar trebui sa inteleaga ca nu este cu nimic vinovata masina, ci cel de la volan, care nu o intretine corespunzator, care nu are habar de niste reguli de circulatie, s.a.m.d. M-am saturat de aceste articole si de comentariile multora la adresa marcii si a nostra ca proprietari de BMW. S-ar putea face o campanie impreuna cu BMW Romania, cu Politia Rutiera si ARR, sunt sigur ca si altii au aceste idei, totul e sa facem ceva!

Edited by mik15
Link to comment
Share on other sites

Probabil a vrut sa intre la peco si nu a adaptat viteza de circulatie,drept rezultat s-a produs coleziunea.

Foarte trist pentru femeia care a ramas invalida,se putea intampla si cu un logan acelasi lucru...experienta in ale sofatului si-a spus cuvantul,un dobitoc de copil!

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea e ca pustiul nu avea nicio vina, se vede clar ca a blocat o roata, de aici si traiectoria nefericita... Ce sa-i faci, putea fi si o Dacie, si un Mertz, Audi ori oricare alta masina.

 

Insa invidia isi spune cuvantul, multi daca nu toti, viseaza la o masina premium, dar cum strugurii sunt acri... se recurge la astfel de articole. Mai adecvat ar fi fost un titlu "inmatricularile in Bulgaria fac prima victima", dar cum ai nostri ziaristi din scandal traiesc...

Link to comment
Share on other sites

Cred ca BMWclub Romania, noi, am putea initia o campanie prin care sa incercam sa deschidem ochii majoritatii oamenilor care blameaza masina asta si implicit pe propietarii lor.

da, am pute sa o facem... insa rezultatul nu isi va atinge scopul, parerea mea...

nu ai ce sa faci, atata timp cat cei care abia stiu sa scrie (sau chiar habar n-au) ori cei care cred ca permisul de conducere este vreo diploma de pilot, fac ce fac pe drumurile patriei si apar la TV cu titluri gen "bolid" iar ala poate e un 316i...

 

in speta de fata, mie mi se pare ca lucrurile au stat putin altfel:

- Infinity-ul era parcat pe intrarea in benzinarie, se vede urma impactului, si a ajuns pe spatiul verde dupa accident

 

- cred (subliniez: cred!) ca cel cu BMW-ul de BG a vrut sa intre in benzinarie, a pus frana si a ajuns unde a ajuns din cauza vitezei (se vede si urma de franare foarte lunga)... altfel, nu imi pot explica acea urma de franare brusca si declaratiile martorilor...

 

ce naiba? cum vine vara, incep accidentele cu bmw-uri...cat mai multe. parca concuram cu motociclistii .....

cred ca i-am intrecut deja... ziua si accidentul !

Link to comment
Share on other sites

roata aia daca s-a blocat, de ce oare s-o fi blocat? Ma indoiesc ca din cauza ghinionului...sunt de acord cu tine ca se poate intampla, dar la o masina pe care o intretii cu piese sh sau de-o calitate indoilenica, riscurile unei asemenea intamplari ti le asumi din start!
Link to comment
Share on other sites

Se vede si a doua urma,dar este mai putin pronuntata.Ce la obligat sa franeze in halul ala cand banda lui de mers era libera?

 

Parerea mea e ca i s-a blocat o roata pe fata, si n-a mai putut s-o redreseze, s-o fi si panicat, ce vrei... 19 ani. Ma intreb cati dintre soferii din tara asta reactioneaza corect in situatii de urgenta cum ar fi explozia unei roti, la prezentul Infiniti sa spunem, sau la blocarea unei roti, din cauze diverse. Si la un Megane nou unui prieten s-a intamplat sa-i blocheze o roata, din cauza unei pietre intrata pe la discul de frana. Tragedii se pot intampla, important e sa luam atitudine si sa nu se intample fara un scop.

 

Tin minte cand eram licean, 3 dintre colegii mei de promotie au pierit intr-o curba f periculoasa pe drumul care duce inspre Lepsa daca stiti in Vrancea. Intamplarea facea ca doi sa fie copii de oameni importanti. Imediat dupa, acea curba a fost semnalizata corespunzator, cu zeci de indicatoare. N-a mai murit nimeni de-atunci, si uite ca-s 11 ani. Asta spun, ar trebui ca autoritatile sa faca ceva in sensul asta, iar verificarile tehnice sa fie pe bune si extrem de riguroase, iar cei mituibili sa fie drastic penalizati. Insa...

 

Later edit: Mik15, sa fim seriosi, cine isi ia masina de 1500 de euro si o inmatriculeaza in Bulgaria, un 316i nu-si permite sa dea 400ron pe un set de placute originale sau 800ron o revizie la un service BMW. Si chiar si-atunci, o masina de 15-20 de ani care a fost muncita la viata ei, risca sa cedeze la un moment dat. Cu atat mai mult cu cat e pustan de 19 ani. Si sa raspund unui coleg mai sus, jura-te ca n-ai condus niciodata peste limita de viteza. Argumente de genul "avea viteza" sunt fumate, intrucat toti ne consideram invincibili uneori, calcam acceleratia iar alteori, inevitabilul se-ntampla, lasand in urma lacrimi, tristete, regret.

Asa ca eu ma repet, rezolvarea la cazurile de genul celui din titlu este tot la autoritati, ca nu isi fac datoria. Cum mama naibii in Austria nu se intampla asa ceva? Ori Germania? Ori Franta? Ori oriunde altundeva? Pentru ca exista legi gandite bine care se respecta, exista sosele marcate corespunzator, exista sanctiuni la care se supun toti, fara exceptii, si uite-asa, oamenii nu mor ca la noi.

Edited by 23LKY
Link to comment
Share on other sites

 

- cred (subliniez: cred!) ca cel cu BMW-ul de BG a vrut sa intre in benzinarie, a pus frana si a ajuns unde a ajuns din cauza vitezei (se vede si urma de franare foarte lunga)... altfel, nu imi pot explica acea urma de franare brusca si declaratiile martorilor...

 

 

nu conteaza ca avea sau nu viteza, ca era sau nu ok masina dpdv mecanic, tot ceea ce conteaza este omul, ca sa ii spun asa, care se afla la volan, putea fi orice alta masina, asta ar trebui lumea sa inteleaga, sa constientizeze, nu sa blameze BMW-ul si sa ii bage pe toti in aceeasi oala. Oricum, totul a pornit de la ziaristii astia de 2 lei, dupa parerea mea titluri de acest gen aduc atingere marcii BMW si cred ca ar trebui ca si BMW Romania sa ia atitudine, asta e ca si faza cu Mercedes in Romania cand se spunea ca doar tiganii isi cumpara asa ceva, poate ca in timp va trece si lumea va invata sa priveasca obiectiv toate astea, insa un mic ajutor din partea noastra nu cred ca ar strica, ar aduce un plus imaginii BMW si a proprietarilor!

Link to comment
Share on other sites

@23LKY "Insa invidia isi spune cuvantul, multi daca nu toti, viseaza la o masina premium, dar cum strugurii sunt acri... se recurge la astfel de articole" ai zis-o aici :)) Daca E 36 la ora actuala e considerata masina premium si moare lumea de invidie cand te vene intr-un asemenea "bolid" inseamna ca F01,E70 sau F10 sunt avioane cu reactie. :)) Inca un pusti care s-a crezut Schumacher cu masina cumparata cu 500 de euroi si inmatriculata la bulgarei si servisata o data la 5 ani.Problema e ca la noi pt asa ceva sunt pedepsele prea mici (uneori inexistente). Stiu persoana care a ucis pe trecerea pe pietoni si a luat 2 ani cu suspendare si cazuri dintr-acestea sunt cu miile in tara noastra. Daca s-ar da macar vre-o 5 cu executare pedeapsa pt vatamare din culpa (cazuri ca si cel de fata) sa vedeti cum s-ar mai linisti baietii cu "bolizii". Pe cand asa toti gandesc ca daca altu a scapat , scap si eu normal .
Link to comment
Share on other sites

@23LKY - oricine are dreptul sa isi ia ce masina vrea si de cati bani dispune, asemenea masini merg bine mersi in Vestul Europei, nu are nimic cu ele, si-o poate inmatricula unde vrea el, iarasi nicio problema, dar problema principala este ca odata ajunse aici nu mai sunt intretinute ca in Germania, multe din ele inmatriculate in BG cred ca nici nu ajung la ITP, se trimit doar actele si se intorc stampilate. S-o lua la noi ITP-ul cu pile, dar de ce vedem doar BMW-uri in situatii din astea, de ce nu ii sare sau nu i se blocheaza la ala cu 1310 roata? Cum am spus, in final tot cel ce este la volan are vina cea mai mare, indiferent de masina pe care o conduce, lui ii apartin deciziile in legatura cu intretinerea masinii si felul in care o conduce, asta trebuie sa priceapa lumea!
Link to comment
Share on other sites

Si mi-ar placea ca acesti ilustri ziaristi, ori ziariste, sa caute in DEX explicatia cuvantului "smecher" sau daca nu au timp pentru cultura generala, ii ajut eu:

 

din DEX: smecher: Care știe sĂŁ iasĂŁ din ĂŽncurcĂŁturi, pe care nu-l poți pĂŁcĂŁli; abil; isteț, dezghețat; șiret, șarlatan. – Din germ. Schmecker „persoanĂŁ cu gust rafinat”.

 

Ori nu cred ca pustiul in cauza se incadreaza in categoria smecherilor, dimpotriva. Rusine domnilor, mi-e scarba de asemenea articole.

 

Cum am spus si mai sus, se blocheaza si la Megane 2008 fabricat, luat nou, roata, in garantie, daramite la alta vechitura.

Si marius, faceam referire la titlul articolului si la faptul ca toata lumea blameaza BMW-urile, MErtz-urile, in general masinile greu accesibile multora.

Link to comment
Share on other sites

nu din cauza asta le blameaza, nu ca nu isi permit, ci pentru ca ei au impresia ca BMW insemna doar cele implicate in accidente sau cele inmatriculate pe BG, conduse te pusti teribilisti, ''tunate'' intr-un mare fel si cu muzica la maxim, e o vedere ingusta dar din pacate multi asa vad lucrurile!
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Citeam o satistica aici http://www.realitatea.net/topul-marcilor-de-masini-implicate-in-cele-mai-multe-accidente_708238.html Asta era pe 2009 cred dar de atunci tara s-a umplut cu un numar si mai mare de BMW-uri. Intr-adevar ,in acel an BMW nu a fost pe locurile fruntase la numarul de accidente ,dar din nr total de accidente in care au fost implicate aceste masini, procentual sta cam pe primul loc la nr de morti . Ca implicare,pe primul loc se află conducătorii de Dacii, cu 1.546 de accidente grave, în care au murit 385 de oameni iar BMW ,277 de accidente, în care au murit 107 persoane(bmw fiind in clasament la un loc destul de distantat fata de DACII ca nr de accidente).Lista complecta cu celelalte marci o puteti vedea pe site. Concluziile le trageti voi Edited by mario_marius
Link to comment
Share on other sites

Saptamana trecuta intr-o seara era sa fiu lovit pe strada in fata casei de un smecher cu un e36 si numere de Bulgaria care facea zig-zag-uri pe strada,cu scartaieturi de roti.Eu vroiam sa intru in masina mea cand deodata specimenul a tasnit dintre niste masini parcate de-a lungul drumului.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.