Jump to content

Probleme LOGIC 7 (iDrive) e65/e66


im2fast4u

Recommended Posts

Sunt posesorul unui e65/e66 si de cand am luat masina...partea AUDIO si inca o sectiune din meniul IDRive nu functioneaza.Ca sa fiu mai explicit,voi incerca sa descriu problemele :

Am verificat in stanga spate daca Unitatea CD Navi exista si Unitatea Logic 7,si asa cum ma asteptam,erau lipsa.Am cumparat de la Dezmembrari o unitate Logic 7,am introdus cele 2 mufe (1 fibra optica si 1 cu multi pini) si sonorizarea mea este la fel de ,,moarta,,.Intru in meniul Logic 7 si nu-mi permite sa modific nici un parametru de la setarile audio.Daca selectez pe Radio la fel nici o reactie,apas pe joystick dar....no change.In boxe nu se aude absolut nici un sunet nici cand introduc telecomanda in soclu nici niciodata..Ba chiar mai mult,unitatea de Cd si Magazia apar cu text intunecat ca si cum ar fi dezactivate dar,cd-ul este luminat iar magazia trage raftul de cd-uri si-l ejecteaza(alta modalitate sa vad daca functioneaza momentan nu am).Daca a patit careva aceiasi problema il rog sa ma ajute cu un sfat ce am de facut sau cui trebuie sa ma adresez pentru a putea sa ma bucur si eu de sonorizarea oferita de BMW.

Iar a 2-a problema ar fi aceea ca,daca dau BMW assist i-mi afiseaza BLACK SCREEN si sincer nu pricep dece.

 

In concluzie nu ma pot bucura de fidelitatea sistemului de sonorizare instalat dar nici de sistemul Idrive pe deplin.

Link to comment
Share on other sites

Eu cand am luat Masina,nu avea nimic in partea stanga..ma refer la unitatea logic 7,modul navi,unitate cd navi.Am cumparat o unitate logic 7 de la dezmembrari,am desfacut in spate si...surpriza..mufa de conectare aceea cu multi pini era,era mufa de la Fibra si licarea o lumina Rosie,iar restul firelor care duceau catre unitatea Navi si ce mai e acolo deasupra la unitatea Navi sunt taiate.Aceasta sa fie oare cauza?!?!Cand dau din Idrive sa-mi arate Car Data,intra dar nu-mi apare oil check sau car lift,nu-mi permite sa-mi setez nici data in idrive.i-mi puteti spune care ar putea fi cauza sau...cat m-ar costa estimativ o reparatie la acest capitol :Audio si Idrive?!
Link to comment
Share on other sites

iar restul firelor care duceau catre unitatea Navi si ce mai e acolo deasupra la unitatea Navi sunt taiate.Aceasta sa fie oare cauza?!?!

Pai tu ce crezi? Ca firele alea erau degeaba si ca ar trebui sa mearga si asa?

 

Mergi la un electrician sa verifice instalatia electrica, sa reconteze firele taiate si sa verifice ce e pe acolo. Pana atunci doar pierzi timpul.

Link to comment
Share on other sites

Sa te uiti pe volan daca ai butonul de comenzi vocale. Modulul ala este tot in spate deasupra navigatie si poate lipseste.

Apoi modulul telfonului. Daca in meniul Idrive ai si optiune tv atunci lipseste si tunerul tv.Vezi ca toate astea trebuiesc codate pe masina daca le dai jos de pe alta sa le pui la tine.Pina faci rost de ele cauta la dezmembrai un nod optic. In torpedou deasupra este capacul de la sigurante si chiar acolo prins pe capac este un conector pe care poti sa-l folosesti in caz ca lipseste un modul la tine ca sa aiba continuitatea comunicare optica "MOST"

ATENTIE !!! AM SPUS LA DEZMEMBRARI NU LA MASINA TA> LA MASINA TA POTI SA TE UITI DACA ESTE ACOLO SI SA LOCALIZEZI UNDE SE AFLA SA-TI FIE MAI USOR LA DEZMEMBRARI sa-l cauti.Daca il folosesti pe al tau o sa intrerupi mai rau comunicarea "MOST". Eu am in permanenta unul cu mine in caz ca pica un modul sa-l inlocuiesc cu nodul ala.

O sa fac aici "PASTE" la o metoda de intrare in meniul ascuns de la idrive sa vezi toate modulele care ar trebuie sa fie conectate la fibra optica pe masina ta. este in engleza ca imi este lene sa traduc si sunt si la servicisi ma vad astia ca stau pe forum mult timp

 

At the start menu (the one showing an image of the controller dial), press the controller down for about 10 seconds, then turn 3 clicks to the right (i.e. clockwise), 3 clicks left, 1 right, 1 left, 1 right, then tap the controller once. You are then faced with a menu which offers "Most Devices" and "Settings"

 

Selecting "Most Devices" will present you with a range of items, such as ASK, KOMBI, MMI, CDChanger, AMFM Tuner, Speech Rec, Telefon, Navigation. Selecting each of these in turn will reveal various data pertaining to the item, most of which appears to be in code.

 

In meniul ala de setari o conexiune apare lipsa dar asa etse la toate masinilie nu stiu de ce. in rest ar trebui sa vezi tot ce este conectat si tot ce ar trebui sa fie conectat pe fibra optica, inclusiv versiunile de soft ale modulelor si anul de fabricatie.

 

Oricum pina sa faci rost de toate modulele lipsa pune cate un nod din ala peste tot pe unde ai circuitul intrerupt si o sa mearga macar radio cd changer si ce mai este pe acolo pe la tine.

 

bafta

Edited by secagold
Link to comment
Share on other sites

Te duci la dezmembrai si iei doua trei sa ai.Din pacate fiecare masina are doar una.Numai sa aiba aia mai multe septare la dezmembrat.s-ar putea ca si seria 5 sa aiba E60 din 2004..dar nu sunt sigur si nu ma pot pronunta.Conectorul ala se inlatura cand se conecteaza interfete de diagnoza mai destepte care fac diagnoza si programare si pe busul optic pentru ca este mai rapida comunicarea.Nodul ala optic se poate comanda banuiec si pe la piese auto sau pe net.Mufa este aceeasi nu trebuie sa faci nici o modificare.Pui cate unul din ala peste tot pe unde gasesti prin porbagaj module lipsa si atunci va avea continuitate busul optic si vor merge restul componentelor conectate pe care nu le-au luat aia pina sa-ti dea masina.

BMW assist este in navigatie integrat si daca nu ai navigatie este normal sa nu mearga. Cand faci rost de navigatie daca tot cumperi sa cumperi una de pe masini din 2005 luna mai NAVI03 ca stie si dvd dual layer.Pui toata europa pe un disc de 8gb.este compatibila 100% si nici nu necesita codare.Numai ca daca masina pe care a fost inainte nu a avut bmw assist atunci trebuie sa o codezi.Modulul de comenzi vocale poti sa renunti la el caci oricum majoriatea sunt in germana si nu prea rapund la comenzi corect.este o generatie mai veche de comenzi vocale.numai daca vrei tu asa de fite.pui un nod din ala optic sa ramana mereu acolo si vorbesti cu cineva sa codeze masina sa dezactiveze comenzile vocale ca sa fie treaba treaba.

La fel poti sa faci si cu telefonul caci oricum nu merge bluetooth-ul decat cu telefonul integrat.modulele din 2005 au bluetooth ce poti sa-l folosesti cu orice telefon si al tau este 2003.daca vrei bluetooth trebuie sa iei de la dezmembrari din 2005 modul de telefon dar atentie ca facelift-ul a aparut prin mai 2005 sa nu fie tot non facelift.De preferat din 2006 caci pe primele facelift au folosit in primele luni de fabricatie tot fara bluetooth ce le-a ramas ne montat pe generatia veche ca sa scape de ele.Apoi ca sa mearga bluetooth-ul trebuie sa schimbi di display-ul idrive cu unl de facelift caci are si ala un rol in comenzile de bluetooth si bine inteles cineva care sa-ti codeze masina cu o interfata sa adaugeoptiunea de bluetooth.Daca ai telefonul ala siemens nasol in sertar in bord atunci difera instalatia si este mai complicat dar nu imposibil.Daca ai telefonul ala mai frumusel atunci este plug and play se potriveste modulul de telefon si telematics de la facelift fara nici o modificare.Parerea me este ca mai bine pui si la mufa telefonului un nod din ala optic si dezactivezi telefonul.fara telefon insa nu merge bmw assist caci lucreaza in tandem cu navigatia.oricum bmw assist se plateste nu stiu ce tot vrei sa faci cu el.Cati crezi ca folosesc in romania bmw assist pe e65.Nici nu stiu daca are acoperire pe romania.Masina sa mearga bine si sa asculti muzica.Pui pe cineva sa dezactiveze si telefonul prin codare si nici nu o sa mai apara in idrive sa te deranjeze.

uite ca nu este chiar asa de scumpa reparea problemei tale.depinde ce vrei si cat esti dispus sa investesti si daca gasesti pe cineva sa-ti faca codarea corespunzatoare.

Edited by secagold
Link to comment
Share on other sites

am gasit in spate 6 fire de fibra dar mufele le lipseau din cauza ca au fost taiate...acele fire duceau la Navi,Voice control si inca ceva.Mentionez ca am in stanga urmatoarele unitati in clipa de fata : Tunerul,Logic 7,si inca 2 unitati..din care si voice control dar nu e alimentata in nici un fel fiindca au fost taiate niste mufe de alimentare si cele optice.deci am sa caut azi pe cineva sa-mi lipeasca fibra ca sa aiba continuitate.
Link to comment
Share on other sites

Tunerul FM nu este sigur, poate cel tv. Confuzi cu altceva.tunerul fm este in stalpul din stanga spate.Nu au pus niciodata pe generatia e65 tunerul radio in spate acolo la navigatie.Toate au tunerul in stalpul stanga spate.Poti sa dai ornamentul joss in interior si sa oa gasesti tunerul acolo.Chiar ai putea sa verifici daca mai este acolo ca poate l-au luat si pe ala

 

 

Au fost animale rau de tot daca au taiat cu tot cu mufa de la fibra cablurile.Asta iti ingreuneaza putin munca.

Cineva scria la o alta sectiune pe acest forum ca ar merge si pasta de pix.Tubul de la pasta de pix goala. Nu am probat ca sa pot confirma.tot ce stiu este ca trebuie sa fii atent sa nu se indoaie foarte mult fibra.Este destul de dificil de lipit.cei care lucreaza pe la televizinile prin cablu au dispozitive cu care pot face asa ceva.

Edited by secagold
Link to comment
Share on other sites

Am sa incerc sa-mi repar singur problema cu Logic 7,ideea este ca am cumparat unitatea Logic 7 dar in Menu nu-mi da voie sa umblu la setarile logic7,i-mi apar setarile bass,treble,stanga dreapta ,fata spate dar cand dau click si invart nu se intampla nimic iar la afisaj nu indica nimic.Ceea ce spuneai tu mai devreme ca pot folosi pentru a repara fibra se numesc Splice mecanic si gasesti de vanzare 5 Splice-uri sunt 100 roni .Splice mecanic universal: KeyQuick C-MS100-NT ,si se gasesc si video-uri care sa te invete sa-l folosesti este sincer f usor de utilizat...pana vin splice-urile voi incerca si varianta cu pasta de pix sa vedem ce se intampla.Oricum multumesc tuturor celor care au venit cu pareri/idei legate de problema mea si sper ca acest topic si toate discutiile avute aici sa remedieze si problemele altor useri legate de LOGIC7 si Audio BMW E65
Link to comment
Share on other sites

Tu esti sigur ca masina are logic 7 ? Sunt trei variante de sonorizare pe e65. Basic, hi-fi si logic 7. Daca in meniu la idrive nu te lasa sa activezi logic 7 sau nu apare optiunea logic 7 in meniu inseamna ca nu a avut masina asa ceva.In plus trebuie sa ai un meniu cu curbele de egalizare care numai la variantele cu logic 7 este disponibil/Celelalte au doar basi inalte fader si balans.Daca nu ai logic 7 degeaba ai pus amplificatorul caci difera si boxele si difera si firele. Ai boxe in usile din spate ? Ai difuzorul central sub parbriz sau este doar ornamentul ? ornamentul si mastile la boxele din usile din spate le au toate numai ca inauntru este gol lacasul daca nu ai logic 7 Edited by secagold
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

am in setari meniul de logic 7,ma lasa sa intru la el sa-i dau VOLUM dar cand invart nu urca volumul,in porbagaj am locul de logic 7 si cele 2 mufe una cu fire si una fibra.din moment ce acele 2 mufe exista,exista si suportul iar unitatea mea de logic intra acolo perfect,consider ca masina are logic 7.cat despre difuzoare sincer nu pot sa-ti spun absolut nimic fiindca nu am desfacut fetele la usi si nu cred ca am sa o fac decat dupa ce rezolv partea de pornire sunet.in meniu am setarile normale iar ultima optiune din setari este LOGIC7
Link to comment
Share on other sites

am sitele peste tot...cu siguranta am toate difuzoarele la locul lor

ideea e ca am inteles ca este posibil sa trebuiasca codata unitatea de logic7 care am cumparato...daca e cineva care se pricepe sa-mi spuna cum trebuie sa fac as fi foarte bucuros,mentionez ca am si Inpa si tot ce trebuie doar sa-mi zica exact cum trebuie sa fac sa codez amplificarea logi7 (asta in cazul in care trebuie codata)

Link to comment
Share on other sites

Eu am umblat pe la dezmembrari si am vazut o gramada de seria 7 e65. Toate au site in usile din spate sau cel putin toate cele care le-am desfacut eu in cautare de difuzoare logic 7.La masina mea am schimbat toate difuzoarele si sub-urile de sub scaune am adaugat si boxe in usile din spate ramanand momentan cu retrofitul de amplificator logic 7 de facut.In prima faza am crezut ca fostul proprietar a luat boxele din usile din spate dar desfacand 4-5 masini am constatat ca cele non logic 7 au site in usile din spate dar nu si difuzoare. Bag mina in foc.Mi s-a urat la cate usi am desfacut.Am desfacut si usi de e65 care au fost aduse separat cu tirul.

Dar ma rog nu vreau sa fiu off-topic.

Da .. intr-adevar merge fara codare daca masina a avut logic 7.Ideal ar fi sa aiba si vin-ul masini trecut ca sa fie treaba treaba dar momentan este o problema secundara

Edited by secagold
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

va salut am achizitionat si eu de curand un e65 2004, si am o problema cu muzica, mi se aude foarte incet doar o boxa in spate, si din cand in cand isi revine se aude tare si mai porneste si aia din fata, doar pe stanga pe dreapta nimic, si tot cateodata se aude si un harjiit ca si cum nu ar prinde radio, (pe cd audio).

Intrebare, de la ce poate fi? cineva mi a zis ca e de la finale sunt arse sau ceva de genu !

Link to comment
Share on other sites

cred ca este CD player-ul din consola centrala de vina, este o firma in Ungaria care le reconditioneaza pentru vreo 100GBP, oricum mult mai ieftin decat sa iei alt head unit. Daca ar fi fost de vina amplificatorul ti-ar fi mers boxele dar fara cele de bass, dar in cazul tau mai mult ca sigur e HU-ul.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.