Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

climatronic e46

Recommended Posts

Salutare,al meu e46 sedan an 2000, parca climatronicul nu mai baga asa aer rece...nu ma intelegeti gresit,e rece insa nu asa rece ca de exemplu la e39ele fratelui meu si parca asta vara si al meu baga mai rece... Am inteles ca se face revizie si la climatronic,ulei compresor si freon ""proaspat"". Filtrul de polen e schimbat acu o saptamana,Mann carbon activ. Ceva ideei spre un service care m-ar putea ajuta?As prefera undeva unde au experienta si recomandati

Trebuie sa verifici instalatia si sa completezi cu freon, daca iti lipseste.

Eu pentru siguranta am scos tot freonul vechi si am bagat altul nou. Acum iti ingheata mainile in apropierea gurilor de ventilatie.

Mergi la un service cu aparat bun si eventual si termometru care se pune in gura de ventilatie. Trebuie sa scoata aprox 4-5 grade.

Daca erai din Cluj iti puteam spune unde am fost eu...

• Like 1

cand incarci sa-ti faca un test de presiune daca ai vre-o scurgere, l-am incarcat si eu in primavara asta, de 5 ani de cand am masina nu mai baga asa rece ca la inceput, mi-a facut si test cu termometru, 0grade cu aerul ghidat pe o singura gura de ventilatie

Testul de presiune e obligatoriu. Unde am fost eu, aparatul avea un program complet:

1. Verifica sa nu mai fie nimic in instalatie.

2. Test presiune de 10 minute.

3. Baga freon + ulei + substanta care se vede la lumina cu ultraviolete.

Oricum, si daca trebuie doar sa iti completeze, iti scoate tot din instalatie, completeaza, le amesteca si pe urma le baga iar in instalatie.

la fel mi-a facut si mie, testul de presiune (tot 10 minute) la facut cu aer comprimat si l-am platit suplimentar 15lei, daca nu vroiam puteam sa nu-l fac.. asa ca nu fac toti acest test de presiune care este destul de important, daca ai scurgeri trebuie mai intai sa remediezi problema, altfel schimbi freonu in fiecare an

eu am dat 90+15 testu

eu i-am dat drumu inainte ca sa nu-mi complecteze, sa incarce alt freon complet, omu mi-a spus ca freonu are garantie foarte multi ani, nu-si schimba proprietatile, daca nu mai baga aer cum trebuie inseamna ca l-ai pierdut

Testul de presiune e obligatoriu. Unde am fost eu, aparatul avea un program complet:

1. Verifica sa nu mai fie nimic in instalatie.

2. Test presiune de 10 minute.

3. Baga freon + ulei + substanta care se vede la lumina cu ultraviolete.

Oricum, si daca trebuie doar sa iti completeze, iti scoate tot din instalatie, completeaza, le amesteca si pe urma le baga iar in instalatie.

Am inteles, multumesc. Acu sa caut prin bucuresti un service ca nu vreau chiar oriunde...

eu am dat 90+15 testu

eu i-am dat drumu inainte ca sa nu-mi complecteze, sa incarce alt freon complet, omu mi-a spus ca freonu are garantie foarte multi ani, nu-si schimba proprietatile, daca nu mai baga aer cum trebuie inseamna ca l-ai pierdut

inseamna ca e posibil si la mine sa piarda....

Exact asa am procedat si eu. Ceva nu mi se parea ok, parca nu baga destul de rece, asa ca l-am scos complet inainte sa ma duc la service :))

+1