Jump to content

e90 320d - from ZERO to HERO


Theo42

Recommended Posts

Inca nu au ajuns. Pe tracker scrie clar ca sunt in ro insa eu nu am primit nimic de la vama. Cum ajung pun poze! :D

Daca vreti am poze cu ea cu suspensia noua,in sfarsit s-a asezat. (insa nu e nimic special,sachs cu eticheta alba + eibach :) )

Link to comment
Share on other sites

Update. Facut unghi de fuga,deviatie 4mm pe fata-dreapta intre roti. Cea pe fara-stanga e cu 4mm in fata celei de pe dreapta. Cum toata partea stanga e noua,mi s-a recomandat sa schimb bratul inferior de pe dreapta. Cel care mi l-a facut m-a asigurat ca de acolo e buba insa ma gandesc daca sa nu fie o deviatie data de oala de la accident.

Mie masina imi trage dreapta de o gramada de timp,m-am obisnuit cu ea asa,am mai avut unghiuri de fuga facute de la accident si toate au iesit ok.

Sa fi fost chiar toti prosti si doar nenea asta destept sa isi dea seama/zica? Sau sa fie o problema aparuta in timp? Tot nenea ala mi-a zis ca in accident avand puntea fata afectata ( si schimbata ) , desi s-a schimbat totul pe stanga este posibil sa imi fi indoit tot atunci si bratul pe dreapta(s-a miscat pozitia puntii in impact)

Oricum bratul il schimb,indiferent daca ajuta sau nu pentru prorii mei pitici. Dar daca nu se remediaza inseamna ca trebuie trasa la cal iar din cunostintele mele asta inseamna demontat jumatate de masina. :hmm: :pardon:

vreun sfat/sugestie?

Edited by Theo42
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Update: am schimbat amortizoarele de la portbagaj cu unele stabilus + arcuri de compresie luate de pe un disc de ambreiaj. Acum portbagajul se deschide singur,in sfarsit. Am fost gelos pe passaturi prea mult timp :))

Ah si maine mai incerc iar legat de angel eyes'uri. Cred ca ceva e in neregula cu posta romana sau cu vama,am vorbit cu chinezul si becurile au ajuns in ro de pe 4 mai.

Link to comment
Share on other sites

Super tare chestia cu portbagajul, am cumparat si eu mai demult niste arcuri, dar nu merg puse pe amortizoarele din fabrica, dupa ce le pui nu merge inchis portbagajul, cat de lungi sunt arcurile?si ce amortizoare de la stabilus ai pus, cumva STABILUS 034249?
Link to comment
Share on other sites

Da,ala e codul. Amortizoarele astea sunt putin mai mici decât cele OE sau cele aftermarket pe alt producĂŁtor si permit portbagajului sa se ĂŽnchidĂŁ cu arcurile. Acum trebuie ĂŽnchis mai cu forĂâşa ĂŽnsĂŁ sunt 0 Ăâ˘anse sa il trânteĂâ˘ti ceea ce ma bucura enorm. Arcurile sunt luate de pe un disc de ambreiaj. Cred ca merge si cu arcuri de supapa,trebuie sa aibĂŁ dimensiunea potrivitĂŁ. Amortizoarele astea de la stabilus oricum sunt chiar ce trebuie , am mai cumpĂŁrat in trecut 2 seturi AM si ĂŽncĂŁ unul OE iar astea sunt mult mai ok decât toate. Acum sa vedem cat Ăâşin,e si asta un factor de decizie asupra lor.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

O sa le masor si o sa iti spun. Nu stiu exact,ele vin la fix.

O chestie de notat e faptul ca portbagajul nu se deschide singur decât atunci cand temperatura exterioara e de peste 20c. ĂnsĂŁ nu ma deranjeazĂŁ,scopul meu primar a fost de a face portbagajul sa nu se mai trânteascĂŁ.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Edit: Curatare instalaĂâşie + ĂŽnlocuire freon/ulei compresor. Masina tocmai s-a transformat intr-un mic frigider. 189000km pe bord :) 22d09a46264836b7bd7eae0c54120367.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

35 lungime cu 10 mm diametru arcurile.

Au venit ochii de ĂŽnger. Fac fade in-out,sunt cu mult mai puternice decât becurile de pe masina si au o lumina albĂŁ,ceva 6000k. Cercul interior e cu mult mai luminat decât cel exterior (asta din cauza design'ului de far de la bmw) ,ĂŽncap toate firele in far,capacele tot. Calitatea construcĂâşie e chiar super ok,nu ma pot plânge raportat la cat au costat. Dezavantaje,pe poziĂâşie (deci cu dimming) ele au o uĂâ˘oarĂŁ "flicarire" ĂŽnsĂŁ doar daca te uiĂâşi foarte atent si de la ~20cm distanta. Pe mine nu ma deranjeazĂŁ.

In schimb daca ziua se vad asa,sunt curios la noapte cum vor fi. Cateva poze fĂŁcute cu telefonul,zi + ploaie.

 

post-67923-14970223912973_thumb.jpgbd16166bef04dd2dbfcbe4d45dde3238.jpgb55f6c8244ce4319598cc645d9944be6.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Salut! Nu te supara pe mine...dar China e China...si cum am spus sunt prea puternice. Stiu ca spui ca asa se vede cu telefonul insa si in realitate tot prea puternice sunt...zici ca sunt ledurile alea albe puternice de le pun toti, ala din exterior e ok...insa cel din interior e prea puternic. Daca iti luai unele albe simple (iti atasez poza mai jos) chiar erau "ochi de inger", la tine sunt "ochi de xenon".

 

My link

 

Si drumul pana aici, acum unul din ele este albastrui...iara astepti pana altele (in speranta ca va trimite altele)

  • Like 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Theo, ce ai tu si ce a postat WIN, sunt doua lucruri total diferite.

Cine nu a avut nLCI si LCI, sau nu a avut de-a face, nu stie ce vorbesc.

Una e sa pui led pe nLCI, unde se inlocuieste un bec de 10w, un far total diferit construit si alta e sa pui led pe LCI, unde e alt far si alta constructie.

Nu poti scapa in niciun fel de diferenta de intensitate la LCI.

Si becul H8 original (halogen) lumineaza mai puternic cerul din interior.

 

Eu personal raman la halogen si galben.Mi se pare mai "sexy".

Si cateva poze, ca sa vezi ca diferenta exista de la nastere :))

http://i758.photobucket.com/albums/xx225/all3ex_wly/E91/20170227_175153_zps9kkbur8s.jpg

http://i758.photobucket.com/albums/xx225/all3ex_wly/E90/2012-09-29_16-37-55_HDR.jpg

http://i758.photobucket.com/albums/xx225/all3ex_wly/E90/P1070035.jpg

http://i758.photobucket.com/albums/xx225/all3ex_wly/E90/P1070029.jpg

http://i758.photobucket.com/albums/xx225/all3ex_wly/E90/24032012263.jpg

Edited by Alex_wly
Link to comment
Share on other sites

Nu ati inteles ce am vrut sa spun. Ideea este ca la LCI chiar daca interiorul este mai puternic (asa e si la mine), se vad frumos noaptea cele originale (galbene), insa poti sa gasesti acelasi Led Marker H8 alb care sa fie ca putere exact ca cele galbene si nu atat de puternice, tin minte.

 

Si da halogen-ul este mai frumos pe angel eyes la fel cum am inceput sa cred ca lumina galbena din interior de peste tot este mai "eleganta" decat cea alba. Singurul loc a fost pe spate la lampile numar, unde am luat din acelea dedicate puternice albe.

 

 

Ia vezi, poate iti dau o idee:D! (daca nu ai deja)

post-77153-0-59372400-1497117194_thumb.jpg

Edited by WIN60
  • Like 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

La numar am deja leduri,OE.

Nu sunt adeptul modificarilor pe parte de lumini la masini,luminile in interior nu le-am schimbat niciodata la nicio masina cu leduri iar la pozitii rar am avut altceva inafara de bec normal. Ca mi s-a pus pata acum pe angel'uri e altceva,poate o sa imi treaca si revin la halogenele galbene.

Momentan imi place,am inceput sa ma obisnuiesc cu ele puternice si pe viu arata decent cu faza scurta aprinsa.

Link to comment
Share on other sites

Si cu ce le-ai inlocuit? :) H8'ul original are 35w (asa scrie pe bec)

pai astea sunt poze cu becuri H8 de 35W.

acum am H16 de 19w si uite cum se vede:

http://i758.photobucket.com/albums/xx225/all3ex_wly/E91/20170610_122619_zpspy5f8oe2.jpg

 

asta este pe DRL, dar s-a reglat tel si se vede mai intunecat...nu ma pricep la poze/reglaje...bla bla...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pus azi testerul pe masina,senzori xenon fata/spate morti. Pe cel de pe spate l-am mai schimbat o data la accident,aparent iar a intrat apa in el.

Farurile se regleaza sus-jos,stau ok,banuiesc ca in panta/deal nu se mai lasa/ridica. M-am tot uitat pe net insa nu gasesc exact ce piese imi trebuie fata/spate. Putin ajutor? Am gasit ceva ce pare a ce imi trebuie mie,~200ron pe febi.

Stie cineva pe aici niste coduri sigure sa ma duc sa le comand? :)

Ah si aparent pompa auxiliara e pe moarte,a dat o eroare inainte de iarna,s-a sters,a functionat perfect toata iarna n-am avut erori si acum imi da iar. Nu am gasit-o decat OE contra minunatei sume de 700ron. Cum nu sunt fan OE degeaba as incerca totusi sa o iau pe producator,mai ales ca nu e o piesa ce afecteaza mersul masinii. Din nou,unde o gasesc si eu?

Link to comment
Share on other sites

Lasa pompa auxiliara asa...nu pierzi nimic...banuiesc ca nu folosesti functia REST.

referitor la senzori...e cam greu sa se duca...eu am avut fir intrerupt...de fapt cuprul s-a copt...era negru...izolatia perfecta.

As verifica inainte continuitatea intre frm si mufa de la senzori.

Edited by Alex_wly
Link to comment
Share on other sites

O sa verific cum am timp. Mi se pare ciudat ca au crapat amandoi in o luna.

Pompa de apa tot o sa o schimb,cred ca s-a stricat de la prea mult stat pentru ca am folosit rest'ul ala de maxim 10 ori de cand am masina. Nu suport faptul ca desi baga cald cu motorul oprit,cand il pornesc iar sta sa incalzeasca circuitul(Adica iar baga semi-rece/rece o perioada)

Sau cel putin la mine asa a functionat mereu..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Revin cu impresii dupa ce cutia si-a terminat procesul de reinvatare. Update'ul de soft e genial,schimba total comportamentul masinii atat in traficul de zi cu zi cat si cand vrei sa te dai la ea. Te tine mai sus in ture,nu te mai arunca in puncte moarte ale motorului (1200rpm) ,la kickdown nu te mai duce in rosu ca proasta,schimba putin mai sus (4900rpm pe manual,4500sport,4300drive) . Schimbarile de treapta sunt mai rapide,face lock pe treapta 1 si 2,dispare senzatia de patinaj cvt style,pleaca cu 1 de pe loc sub 5km/h si peste 5km/h pleaca cu a2a(aici permite patinaj,atat) . Padelele nu mai au lag deloc la schimbarea treptelor,totul se intampla instant. Per total ma declar foarte multumit. Mai sunt mici bonusuri cum ar fi afisarea treptei pe bord si in d si in s,faptul ca 2/3 nu il mai schimba in 2000rpm sa te arunce in a3a aproape de 1000rpm etc.

Per total ma declar multumit,recomand oricui softul de la xHP. Cost total 595ron,45ron softul si 550 licenta :) .

http://sendvid.com/rftffa4j

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.