Jump to content

Trepidatie Volan BMW G11 740xd

bogdanyjp

Recommended Posts

Buna ziua, asa cum spun si in titlu am o trepidatie ciudata in volan la un BMW 740xd 2018.

Am echilibrat rotile, cauciucuri Michelin Pilot Super Sport cu uzura 6mm, schimbat discuri+placute, schimbat brate inferioare iar volanul imi trepideaza doar la un mic viraj spre dreapta la viteze cuprinse intre 85-95 km/h, am schimbat cauciucurile fata intre ele dar acelasi rezultat, pivotii sunt ok, unghiul de fuga este facut de doua ori si nu i dau de cap.

Va multumesc!

• 3 weeks later...
  • 6 months later...
On 8/5/2025 at 1:22 PM, tzucul said:

Janta/jante strambe?Cauciucuri cu defect?

Nu, face la fel și cu alte seturi de anvelope

On 7/14/2025 at 4:44 PM, Viper05 said:

trepidatia a aparut peste noapte? 

In timp a apărut, acum s a agravat de parca as avea discurile ovalizate rău de tot, in intervalul 90-120kmh volanul virat spre dreapta puțin sau chiar dacă frânez sub 80kmh cu volanul virat spre dreapta, trepideaza, la service nu au găsit joc in nimic ( nici nu s a făcut o constatare grozavă cu masina pe elevator și brațele tensionate)

M am gândit ca pot sa fie brațele mari 31106861157 și 31106861158 

Ciudat totuși ca pe elevator nu se vede joc in nimic, caseta de direcție fiind electrică poate sa se manifeste asa?

Mentionez ca am schimbat și rulmenții dar problema nu a dispărut și este prezentă de dinainte sa schimb rulmenții 

4 minutes ago, sskkaa said:

Cauta un service care are aparatura pentru simularea de drum...

Las o poza mai jos pt exemplificare aparat...

20250930_085222279_iOS-768x1024.jpg

Din câte am înțeles, aparatul respectiv denumit și PPC , găsește mai precis bătăi ale suspensiei , la mine în schimb nu bate nimic, pur și simplu mașina merge lin până când ajunge la 90-120kmh unde vibrează volanul doar în viraj dreapta, în rest nu bate nimic la suspensie, o să țin cont și de sfatul dvs dacă chiar nu aflu nimic, mâine merg la un service unde au aparatura PPC

Mulțumesc!