Jump to content

Probleme f10 fără erori pe tester

Recommended Posts

Salut ! Am o problemă cu mașina un BMW f10 b47 nu știu ce să îi mai fac . Mașina are rough idle . Pierde putere ca și simptome mașina trage greu ( zici ca are 100 CP ) , între 1000-2500 ture mașina are niște șocuri ( nu șocuri de cutie ) ca niște întreruperi ca și când ar pune o în nas . Verificat cutie viteze , verificat turbina , schimbat egr , curățat egr cooler , verificat furtune vacuum + schimbat , verificat furtune intercooler , curățat galerie de admisie + senzori maf și map , schimbat clapeta accelerație ( deoarece am o valoare de -6 , a rămas această valoare după schimbare ) , verificat injectoare , verificat dpf ( tester + fizic - sunt impecabile ) . Mașina își face regenerările cam des adică în oraș și le face la 100 km în afara pe la 300 km dacă am egr ul dezactivat ( gen mufa scoasă ori de la egr ori de la alt senzor de la dpf - exhaust pressure senzor ) mașina se mișcă puțin mai bine dpf ul se încarcă greu , am schimbat senzorul de la exhaust pressure și am tot aceleași simptome . Nu am erori pe ista . Singura chestie temperatura apei fluctuează între 88-81 grade . De fiecare dată când dau căldura pe maxim ( 28 grade ) îmi scade temperatura la 81 grade . Fluctuează tot timpul în intervalul ăsta 81-88 grade . Există posibilitatea ca termostatul să dea toate simptomele astea și ca el să îmi comande greșit celalalte componente egr+ restul ? Adică cred ca ceva comandă egr ul greșit și am un amestec de aer bogat . Toate testele din ista trec și sunt în parametrii . Am resetat adaptările de fiecare dată 

IMG_4877.jpeg

IMG_4878.jpeg

Are 2 luni egr ul , este nou , original. Montat cu procedura din ista + resetat adaptări 

Turbina recondiționată acum câteva luni ( avea puțin joc și am crezut ca este de la ea ) , cutia de viteze servisata + verificata in perfectă stare . La viteze mari mașina se comporta mai bine dar tot nu are acea putere . Singura chestie și nu știu dacă este normal sunt valorile de boost pressure actuator , sunt valori la relanti 

IMG_4883.jpeg

Este normală acea valoare de 82%?

În accelerare egr ul îmi dă valori cu - 

IMG_4885.jpeg

IMG_4886.jpeg

Singura piesa importanta pe care nu ai schimbat-o este debitmetru(MAF). 

Ideal ar fi sa te duci la cineva care stie sa interpreteze bine valorile, ca asa pe ghicite o sa schimbi piese mult si bine.

Edited by srb_alex

2 hours ago, Jagdan said:

Am curățat senzorul maf . O să merg mâine să fac un test de fum să vedem dacă am vreo pierdere 

Daca ai curatat senzorul asta nu inseamna ca este in stare buna.

Verifica si actuatorul turbinei ca vad ca ai valoare -12 pe el