Jump to content

Cum pot face un retrofit de la clapeta de acceleratie mecanica cu cablu la una electrica?

Recommended Posts

Salutare, am un e46 din 2000 2.0i cel de 150 de cai m52tub20 si as vrea sa ii pun clapeta electrica. Eu as vrea sa o pun ca sa ii pot activa cruise control ul masina mea neavand butoane pe volan din fabrica am vazut un tutorial simplu pe yt unde trebuie sa montez doar niste pini si un modulator de pe ebay. Se poate? e greu? Se merita?

1 hour ago, Lucianis said:

Salutare, am un e46 din 2000 2.0i cel de 150 de cai m52tub20 si as vrea sa ii pun clapeta electrica. Eu as vrea sa o pun ca sa ii pot activa cruise control ul masina mea neavand butoane pe volan din fabrica am vazut un tutorial simplu pe yt unde trebuie sa montez doar niste pini si un modulator de pe ebay. Se poate? e greu? Se merita?

Salut,

Pune tutorialul sa il vedem si noi. 

Nu vreau sa te dezamagesc. Eu conduc un E90 din 2005 aproape la fel de batran ca a ta. Imiplace masina ca e e simplu de reparat. O am de multi ani.

Despre pilot automat (locuiesc in afata tarii.. unde strazile se presupune a nu fi atat de aglomerate../gresit.. ) pot sa spun ca singura data cand l-am folosit din plin.. mai jos.. Masina e echipata cu pilotul automat standard (setezi viteza la care vrei sa fie mentinuta automat si de acolo poti accelera, sa depasesti.. dupa care dupa depasire cade la viteza prestabilita.. pot.. doar dintr-un tab (clapita de pe maner de langa volan) sa cresc viteza ..ca si cum i-ai da blana.. sau sa o reduc (foloseste frana de motor). E bun, excelent, ca nu tine cont de dealuri, vai, ...MENTINE exact aceiasi viteza si faci/fac cea mai buna economie asa pentru ca DDEul dozeza exact cat trebuie indiferent de deal sau vale; e MISTO intr-un cuvant.

Dar singurul loc unde l-am putut folosi pe deplin a fost intr-un drum prin Franta din nord in sud pe autostrazile care sunt cele mai scumpe din Europa! Acolo, da pentru ca nu multi intra pe acele autostrazi. Nu multe masini personale.. doar TIR-uri si Utilitare.. adica masini de companii.. In rest prin Europa, neah.. nu ai unde; mai mult iti bati capul.. cel puitn trebuie sa stai sa o scoti din pilot cand se bag toti berbecii in fata.. si trebuie sa incetiesti brusc. Pnetru ca doar la franare aproape de oprire pilotul se decupleaza.. altfel, doar la o incetinire relativa, risti sa accelereze de nebuna dupa ce eliberezi frana de te baga in ala din fata imediat. 

Poate modele mai noi sunt mai prietenoase cu intratul si iesitul din pilot automat.. mai noi de 2017 ..ca mai am una care cam la fel lucreaza..

Nu cred ca emulatorul acela de pe ebay va face ce face o echipare de fabrica dar poti sa incerci.. daca nu e prea scump.

Edited by bimmer90f30