Jump to content

Înlocuire plăcuțe frână G05

ebay

Recommended Posts

Deci a venit momentul pe față. 83 de mii. Cam de semicalificat, dar îți trebuie câteva scule și să citești newtisifo. Urmează înlocuirea lichidului de frână. Nu uitați de spray frâne și vaselina anti scârț 

IMG_20260324_101920.jpg

IMG_20260324_102835.jpg

IMG_20260324_103311.jpg

Edited by ebay

E atat de simplu!? 😉 

Ce scule ai folosit mai exact?

E de inteles ca e seria x5.

Placutele sunt pe fata sau pe spate?

Etrier, i-a trebui impins pistonul? Cu, ce scula? Cum a foat retras/impins, daca nu a trebuie scula dedicata?

Eu, am schimbat la un X1 pe spate discuri si placute. E motorizata frana de mana asa ca a trebuit folosit ISTA; dar merge si fara.. 😉

Cum, cu, ce iti propui sa inlocuiesti lichidul de frana? Manual sau cu pompa?

Edited by bimmer90f30

Este model M cu sistem Brembo, pe față. Ciocan, un șpiral de 5 cu nu am găsit dornul de 5, patent + ciocan să iasă știfturile, șpray frâne, daltă mare și șurubelbiță să âmping pistoanle. Super simplu. Și vaselină Ate pentru plăcuțe, de aceea am recomandat lectura Newtisinfo

Pe spate am folosit , acum un an, Bimmelink pentru intrarea în mod service frâne spate

• Like 1

8 minutes ago, ebay said:

Este model M cu sistem Brembo, pe față. Ciocan, un șpiral de 5 cu nu am găsit dornul de 5, patent + ciocan să iasă știfturile, șpray frâne, daltă mare și șurubelbiță să âmping pistoanle. Super simplu. Și vaselină Ate pentru plăcuțe, de aceea am recomandat lectura Newtisinfo

Pe spate am folosit , acum un an, Bimmelink pentru intrarea în mod service frâne spate

Pentru o intretinere exemplara.. la schimb de discuri.. (adica la doua schimburi de placute) burdufurile pistoanelor ar trebui curatate de praful degajat de placute.. si unse cu vaselina pentru cauciuc. 

Asa se prelungeste viata burdufurilor; nu crapa sau se deterioreaza.

27 minutes ago, bimmer90f30 said:

Pentru o intretinere exemplara.. la schimb de discuri.. (adica la doua schimburi de placute) burdufurile pistoanelor ar trebui curatate de praful degajat de placute.. si unse cu vaselina pentru cauciuc. 

Asa se prelungeste viata burdufurilor; nu crapa sau se deterioreaza.

Absolut de acord, am discurile, dar să mai trăiesc încă 80 de mii să le schimb, împreună cu noile plăcuțe. Poate mai repede, că acum trag o rulotă grea. Pistonasele au mers brici.

1 hour ago, bimmer90f30 said:

E atat de simplu!? 😉 

Ce scule ai folosit mai exact?

E de inteles ca e seria x5.

Placutele sunt pe fata sau pe spate?

Etrier, i-a trebui impins pistonul? Cu, ce scula? Cum a foat retras/impins, daca nu a trebuie scula dedicata?

Eu, am schimbat la un X1 pe spate discuri si placute. E motorizata frana de mana asa ca a trebuit folosit ISTA; dar merge si fara.. 😉

Cum, cu, ce iti propui sa inlocuiesti lichidul de frana? Manual sau cu pompa?

Am o pompă de presiune din China, văd mâine ce performanță are...