Jump to content

530xd F10 2013 – M Sport + Adaptive Drive + Individual + sport transmission – cât de rară este?

Quarid

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am un BMW F10 530xd alb din 2013, configurat de fabrică la comandă, și sunt curios ce părere au colegii care cunosc bine F10-urile despre configurația lui și cât de rară este combinația de dotări. O sa las aici cateva din ele.

Screenshot_20260810_113116_Photos4.thumb.jpg.67343a3511836e3e417a6ffd6d752e80.jpg

Partea care mi se pare cea mai interesantă este configurația de șasiu:

337 – M Sport Package

715 – M Aerodynamics Package

710 – M Leather Steering Wheel

2VA – Adaptive Drive (EDC + Active Roll Stabilization / Dynamic Drive)

(amortizoare adaptive + bare stabilizatoare active anti-ruliu.)

2TB – Sport Automatic Transmission

xDrive 

(Sport+ Sport comfort comfort+ eco pro)

Pe confort și tehnologie:

456 – Comfort Seats

453 – Active Seat Ventilation față

încălzire scaune față + spate

610 – Head-Up Display

609 – Navigation Professional

5DL – Surround View / 360°

cameră marșarier

524 – Adaptive Headlights

5AC – High Beam Assistant

5AG – Lane Change Warning

322 – Comfort Access

trapă electrică

677 – HiFi System Professional DSP

volan încălzit

iluminare ambientală

Mai are și câteva elemente BMW Individual, inclusiv plafon negru și ornamente Individual.

Din ce am înțeles, 2VA Adaptive Drive este partea mai rară/interesantă: amortizoare adaptive + stabilizare activă anti-ruliu, iar împreună cu M Sport, xDrive și Sport Automatic ar trebui să fie una dintre cele mai sportive configurații posibile pe un 530xd non-M.

Pe F10 535d am avut toate astea plus multe altele în afara de night vision și bang&olufsen (avea harman kardon).Din ce văd e modelul fără facelift.Adaptive drive cu dinamic drive erau opțiuni mai des întâlnite pe motorizările mai mari de 3L și 4.4L și mai rare pe cele în 4 cilindri.

3 hours ago, Quarid said:

[...] 2VA Adaptive Drive este partea mai rară/interesantă: amortizoare adaptive + stabilizare activă anti-ruliu, iar împreună cu M Sport, xDrive și Sport Automatic ar trebui să fie una dintre cele mai sportive configurații posibile pe un 530xd non-M.

@Quarid In locul tau, eu as privi optiunea  2VA Adaptive Drive mai degraba cu ingrijorare decat cu bucurie.

Fara indoiala interesanta cand masina a fost noua, acum are potentialul sa-ti creeze probleme tehnice foarte costisitoare. Nu ai mentionat de rulaj are F10-ul tau, dar daca a trecut de 200.000 Km si inca are suspensia cu care a iesit din fabrica, atunci amortizoarele sunt practic la finalul vietii, iar la barele stabilizatoare active pot oricand sa apara scurgeri de ulei hidraulic.
Faptul ca s-au facut 100 buc. sau 10.000 buc. de F10 530xd cu 2VA nu are nicio importanta practica. Ceea ce conteaza este starea tehnica a componentelor sistemului 2VA de pe masina ta. Cu amortizoare uzate nu se poate vorbi despre sportivitate.

Apropos, acele benzi negre verticale de marimi aleatorii de pe bara din fata cu siguranta sunt unicat. Niciun alt F10 nu le mai are.