Jump to content

Toate 530d e39 au Webasto?


mojorisin

Recommended Posts

a mea are dar nu am observat daca functioneaza sau nu (probabil e defect). am eticheta tot. teava aia mica de gaze este si ea. dar la ce foloseste la mine sau cum depistez daca e defect sau nu? precizez ca nu navigatie si nici telecomanda. Edited by bmwseria520d
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Din ce stiu eu, toate motoarele diesel de 2.5 si 3.0 litri au din standard webasto pentru ajuta la incalzirea mai rapida a motorului pe vreme rece, astfel reducand uzurile la motor si reducand consumul de combustibil.

 

DAR, pentru ca mereu e si un "dar".....Cum spuneam din ce stiu eu, webasto vine standard pe 2.5 si 3.0, dar, asta nu inseamna ca din standard e si "gata" pentru a incalzi si interiorul masinii sau motorul cu programare. De fapt webasto incalzeste apa din instalatia de racire a motorului cand temperatura exterioara scade sub 10 sau parca 15 grade, nu mai retin exact, astfel incalzind atat motorul cat si interiorul masinii.

Ca si parte "hardware", daca pot spune asa, el din stock vine echipat complet si functional, ma rog, functional in sensul ca la porniea motorului porneste si el pentru a ajuta la incalzire. La oprire de asemenea, dupa oprirea motorului el mai lucreaza cam 15 minute cu o putere descrescatoare pentru a preveni o racire brusca in unele zone ale instalatiei(cred ca s-au gandit sa nu apara fisuri de la contractiile anumitor materiale).

La motoarele de 2.0 diesel , unele au, altele nu au webasto...ori era optiunea clientului, ori pe anumite nivele de echiparea venea stock...

 

Cert este ca webasto poate fi activat pentru folosirea cu programare, prin rescrierea softului din cateva module din calculatorul masinii. Deci, cei care au webasto, si nu au si functia de programare, o pot activa pentru a putea folosi webasto in totalitate.

Al meu e39 3.0dA/2003, avea webasto insa nu avea si optiunea de programare in bord. Probabil primul proprietar nu a considerat ca merita banii din lista de optionale....Toamna trecuta am fost la un prieten care mi-a rescris softul din cateva module si apoi am putut sa programez webasto. Din punctul meu de vedere e un "must be" pentru ca se schimba total comportamentul motorului dimineata, la minus 20 grade sau mai putin. Am mers cu acelasi motor si cu si fara webasto programat. La minus 15 grade, in 20-25 minute de functionare a webasto, temperatura motorului la pornire e la sfarsitul zonei albastre, iar in masina sunt 20-21 grade. E adevarat ca motorina din rezervor se duce mai rapid, dar eu consider ca merita....

Link to comment
Share on other sites

salut marius . si daca nu am nici telecomanda, nici navigatie, nici MID cum fac sa pot programa si eu webasto ? la mine se poate rescrie softul ? eu stiu sigur ca am webasto pe masina, dar habar nu am daca a fost vreodata de folos sau daca e defect sau nu.

 

Pai in computer undeva trebuie sa ai programarea pentru ventilatia auxiliara(aux ventilation), nu? Dupa rescrierea acelor module din calculatorul masinii tot acolo iti va aparea si functia de incalzire auxiliara(aux heating). O programezi frumos la ce ora vrei sa porneasca (eu programez cu 25 minute inainte sa cobor la masina) si cand deschizi masina deja inauntru va fi cald, dar si motorul incalzit.

Pentru a porni la programare trebuie indeplinite cateva conditii:

-afara sa fie sub 10 sau 15 grade, nu mai retin exact.....parca 15 da nu sunt sigur

-in rezervor sa ai un minim de combustibil(la mine niciodata nu las sa scada sub 15 si nu am avut niciodata problema)

-bateria sa nu fie pe duca

-si evident sa fie programat corect :twoup:

 

Daca vrei, pe privat iti pot da numarul de tel al tipului care mi-a rezolvat mie aceasta problema si iti da el mai multe detalii, doar ca e din Bacau si asta ar presupune sa faci tu un drum pana aici. Operatiunea in sine dureaza o jumatate de ora, maxim o ora. Depinde de unde esti tu....

Link to comment
Share on other sites

salut. e cam departe, eu sunt din valcea. dar tot nu ma prind aici "Pai in computer undeva trebuie sa ai programarea pentru ventilatia auxiliara(aux ventilation)". care computer ? eu nu am nici macar display mare la kilometraj. uite cum e bordul la mine.

In calculatorul masinii,nu e la vedere,il programezi cu un soft si o interfata,nu navighezi tu prin bordu masinii......

Link to comment
Share on other sites

salut. e cam departe, eu sunt din valcea. dar tot nu ma prind aici "Pai in computer undeva trebuie sa ai programarea pentru ventilatia auxiliara(aux ventilation)". care computer ? eu nu am nici macar display mare la kilometraj. uite cum e bordul la mine.

 

 

Cum spunea colegul mai sus, programarea se face prin intermediul unui laptop si unui tip destul de luminat in ale calculatoarelor...:twoup:, folosindu-se de interfata de diagnoza.

 

Intre panoul de clima si radiocasetofon(sau ce e ascuns sub acel capac) ai un ecran ingust si lung. da? Pe acest display, pe langa informatiile de la radio iti afiseaza si informatii din computerul de bord, ala cu consumurile, distante, viteza media, ceas, data, etc......

Din tastele de langa acest ecran poti programa ventilatia auxiliara, va scrie ceva de genul "aux vent" daca e in engleza... Si ai 2 timere, time1 si time 2. Asta inseamna ca poti seta acele timere la ore diferite(sau poti sa setezi doar unul din ele), iar cand se face ora respectiva o sa porneasca clima si ventilatorul, insa, fara sa porneasca si compresorul de freon. Cand cel putin unul din timere e setat, o sa ramana aprins un led mic rosu, parca in dreapta ecranului, cu o forma ce aduce a elice de ventilator.

 

Dupa reprogramarea calculatoarelor de pe masina, din acele taste vei putea programa si incalzirea auxiliara, procedand la fel, doar ca vei avea si "aux heat" pe langa "aux vent".

Link to comment
Share on other sites

Scuza-ma, abia acum am remarcat in poza.... La 520-ul meu din 2000, era un display ce seamana cu al tau dar avea afisaj pe 2 randuri, iar sub el era un singur rand de taste....

La tine vad ca e mai mic afisajul, si ai 2 randuri de taste sub el..... Dar daca acolo iti afiseaza si date de la computerul de bord ar trebui sa mearga. Ai putea sa cauti si acel led care se aprinde rosu cand e programat un timer, dar e mai greu. Cand e stins arata ca un punct de vreo 2 mm cu un plastic transparent....

Nu stiu ce sa zic, dar daca masina are webasto pe ea mi se pare imposibil sa nu aiba si ventilatie auxiliara.... De webasto vezi la motor, pe aripa din stanga, langa capatul superior al amortizorului, ar trebui sa fie o eticheta pentru el. Scrie ce versiune e si nu mai stiu ce alte coduri....

Link to comment
Share on other sites

salut. e cam departe, eu sunt din valcea. dar tot nu ma prind aici "Pai in computer undeva trebuie sa ai programarea pentru ventilatia auxiliara(aux ventilation)". care computer ? eu nu am nici macar display mare la kilometraj. uite cum e bordul la mine.

in ce limba scrie la comp. de bord?

poate scrie zeit 1, zeit 2.

se programeaza din butoanele mid-ului.

Link to comment
Share on other sites

problema e ca eu nu am MID. am mai spus odata. asa nici nu stiu daca e defect webasto sau nu. sub capota acolo exista eticheta webasto, e si teava de esapament aia mica de sub masina. dar beneficiile lui nu le-am sezisat niciodata.

poate a ta a fost dotata cu telecomanda dar sa ratacit intre timp...

Link to comment
Share on other sites

Eu stiu ca e mai complicat daca nu ai avut. Parca stiam ca nu doar de telecomanda ai nevoie. In fine, varu-miu are webasto la x5 dar nu are si telecomanda. La reprezentanta i-au cerut 2500 euro pe telecomanda plus alte chestii ca totul sa fie functional. La firma webasto, care are reprezentanta si in Bucuresti, ar fi fost vreo 500 euro maxim dar nu pot fiindca au contract de exclusivitate cu BMW-ul si nu au voie sa se bage peste ei.
Link to comment
Share on other sites

La service BMW cer asa mult pentru ca ei nu rescriu modulele din calculator ci le schimba complet, astfel crescand pretul foarte mult. Daca masina a avut telecomanda, tot ei, cred, ca ar putea sa iti comanda o telecomanda noua, fara sa coste asa mult. Dar intai trebuie verificat le ei in baza de data daca masina a venit cu sau fara telecomanda.
Link to comment
Share on other sites

Salut baieti. Eu am telecomanda la masina. e un e39 525 tds din 98. Am webasto cu telecomanda, dar MID ul are probleme cu pixeli si nu se vede nimica. Cum pot porni incalzirea din telecomanda? Telecomanda are doar 2 butoane. Are cineva vrun ghid de utilizare sau ceva? Cand apas pe un buton se aude ca ceva porneste sub scaunul soferului dar nu am observat nici o incalzire nici la motor nici in cabina. Ce ziceti?
Link to comment
Share on other sites

Pai ai rabdare ca nu baga caldura instantaneu in masina. Afara tre sa fie sub 15 grade ca sa lucreze, in rezervor tre sa ai un minim de carburant, bateria tre sa fie si ea peste un anumit nivel, si avident, clima sa fie programata corespunzator.

Asteapta o dimineatza cu temperatura de 10 grade sau mai putin , porneste ala din telecomanda si asteapta vreo 20 minute. Daca dupa 20 minute nu se ridica acul la temperatura apei si nu baga caldura in masina, inseamna ca undeva e o problema. Webasto trebuie sa fie pornit la rece, adik motorul sa nu fi fost deloc pornit inainte.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

are cineva idee despre urmatoarea problema?

 

am demontat webasto, am verificat bujia, am verificat pompa de recirculare, l-am pus la loc. am verificat pompa de alimentare a webasto.

toate bune. porneste insa nu ii vine motorina.

intrebare:

 

are cineva idee de unde se alimenteaza pompa de motorina a Webasto? este o pompa mai ciudata care cred ca are rol de injector pentri ca nu se alimenteaza continuu. se alimenteaza pe impulsuri.

 

multumesc

Link to comment
Share on other sites

Pai ai rabdare ca nu baga caldura instantaneu in masina. Afara tre sa fie sub 15 grade ca sa lucreze, in rezervor tre sa ai un minim de carburant, bateria tre sa fie si ea peste un anumit nivel, si avident, clima sa fie programata corespunzator.

Asteapta o dimineatza cu temperatura de 10 grade sau mai putin , porneste ala din telecomanda si asteapta vreo 20 minute. Daca dupa 20 minute nu se ridica acul la temperatura apei si nu baga caldura in masina, inseamna ca undeva e o problema. Webasto trebuie sa fie pornit la rece, adik motorul sa nu fi fost deloc pornit inainte.

 

 

De curiozitate cat ti-a cerut prietenul ala sa-ti activeze webasto pt incalzire habitaclu ca eu am numarul de la tine de ceva timp si am sunat dar cred ca e cam exagerat pretul cerut ,de aceea vreau o parere de la tine .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.