Bun.. eu nu inteleg urmatorul lucru..am in proprietate si inmatriculata pe numele meu o masina din 2008 adusa candva in 2009 din spania de catre un tip care ulterior, in 2010 mi-a vandut-o mie.Masina fiind inital inmatriculata pe numele lui..logic ca a platit taxa de prima inmatriculare in Romania.Acu intrebareaa mea este.. daca el a platit o taxa care in prezent ar fi mai mica, eu as putea recupera diferenta(in calitate de actual proprietar al turismului)? ca evidenta platii cica ar fi pe seria de sasiu.Oricum plata, cuantumul ei stiu ca nu le are in evidenta decat Admin financiara din judetul lui, urmand ca acolo sa cer dovada in sensul platii si cuantumului acestea, iar recuperarea, in caz ca e posbil sa o fac la administratia financiara din judetul meu, unde este si inregistrata in prezent masina.
Acu de ce pun problema.. pt ca eu prin pretul platit pe masina am preluat plata respectivei taxe..adica ala nu era idiot sa nu mi-o puna in pret.. deci n-ar fi corect el sa poata sau sa ceara recuperarea acestei diferente.Pe de alta parte..administratia inteleg ca gandeste idiot..adica cine a platit-o numai ala ar mai putea sa o recupereze.. in timp ce el daca se duce sa o recupereze i s-ar raspunde ca nemaifiind proprietar nu are de ce sa mai comenteze ca sigur la vanzare si-a recuperat banii pe taxa prin pretul de vanzare cerut urmatorului proprietar..care urmator proprietar ramane de prost..
Asa ca.. returnarea curului domnule Bocanel si domnule Borbelit... ca tot se batea el cu pumnii in piept ce bine a facut cetatenilor..practic doar daca n-ai vandut masina si urmeaza sa te ingropi cu ea, poate ai sanse sa recuperezi diferenta, altfel.. cum s-au schimbat proprietarii(adica cel care a platit nu mai este proprietar) hopa noroc chior pe statul roman.. parca am mai vazut filmul asta:)Nu-i asa ca va suna si voua ciudat sa iasa brusc in pierdere asa mare bugetul de stat?:)
Macar sa se zica in presa.. returnarea taxei posibila doar pt .. 20% din cei care au suportat-o,respectiv batranii care nu isi schimba masina decat odata la 10 ani, restu ..mumu! Ca ar fi mult mai corect..decat sa viseze lumea aiurea..
This post has been edited by Diesel Power: 01 February 2012 - 22:53