BMWClub: senzor nivel ulei cutie de viteza E90 320i 2006 - BMWClub

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

senzor nivel ulei cutie de viteza E90 320i 2006

#1 User is offline   hailie 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 11-July 17

Posted 14 March 2018 - 15:21

Salut,


O intrebare interesanta, exista vreun senzor care sa indice nivelul de ulei in cutie - 6hp19z?

Daca nu, cum verific nivelul de ulei in cutie? :))
0

#2 User is offline   bimmer90f30 

  • Fan
  • Group: Members
  • Posts: 2535
  • Joined: 20-February 15
  • Gender:Male

Posted 14 March 2018 - 15:25

View Posthailie, on 14 March 2018 - 15:21, said:

Salut,


O intrebare interesanta, exista vreun senzor care sa indice nivelul de ulei in cutie - 6hp19z?

Daca nu, cum verific nivelul de ulei in cutie? :))

Daca cutia e manuala se verifica, ca uleiul sa fie pana la surubul lateral de completare.
Se verifica cu unul din degete, sa simti ca atingi, il scoti cu ulei pe el.

This post has been edited by bimmer90f30: 14 March 2018 - 15:27

0

#3 User is offline   hailie 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 11-July 17

Posted 14 March 2018 - 15:27

Am uitat sa specific, Cutia este automata.. :))
0

#4 User is offline   bimmer90f30 

  • Fan
  • Group: Members
  • Posts: 2535
  • Joined: 20-February 15
  • Gender:Male

Posted 14 March 2018 - 15:30

View Posthailie, on 14 March 2018 - 15:27, said:

Am uitat sa specific, Cutia este automata.. :))

Sorry atunci,
Mi se pare ca uleiul e sub o presiune acolo.., dar se poate sa ma insel.. din nou. :purple:
0

#5 User is offline   OPaul 

  • Fan
  • Group: Contributors
  • Posts: 2385
  • Joined: 05-March 14
  • Gender:Male
  • Location:Bistrita-Constanta

Posted 14 March 2018 - 15:31

Nu exista sensor de nivel in cutie (cred ca nici la zf8hp din 2018 nu gasesti) ... Ca sa aduci uleiul din cutie la nivel trebuie sa ridici masina pe elevator si sa desfaci surubul/busonul de umplere (se afla pe partea stanga in lateral din cate tin minte) uleiul din cutie trebuie sa aiba maxim 60grade C si motorul trebuie sa fie pornit si cutia pe P (parking) dupa ce ai desfacut busonul si vezi ca nu curge nimic, poti sa ii bagi ulei pana ce curge , dupa ce astepti putin sa se scurga ce are de scurs atunci ai uleiul la nivel in cutie. Asta este procedura , nu stii daca si cat iti lipseste pana ce nu vezi cat ai bagat.
0

#6 User is offline   hailie 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 11-July 17

Posted 14 March 2018 - 15:32

Stii ce ar fi nasol? Sa merg cu ea si sa nu imi dau seama ca nu mai are ulei.. Fac parte din categoria paranoicilor cei care se gandesc ca oricand se poate sparge radiatorul sau oricand pot ramane fara ulei.. tot timpul am in portbagaj 2L de ulei si 2L de Antigel gata pregatit, scule, diagnoza pe tel si pe laptop.. :)))

Si ce sa vezi .. masina o am de un an si mi s-a rupt un furtun in parcare.. a curs jumate de antigel..

Mentionez ca uleiul + filtru din cutie l-am schimbat acum 15 000 km la FAUR. Am ridicat pe elevator sa vad daca curge ceva si nimic..In schimb imi curgea ulei pe langa baia de ulei.. Multi mecanici mi-au zis ca trebuie sa schimb garniturile la racitorul de ulei..Asta am si facut in weekend si am aflat cu stupoare ca acele garnituri erau plastic intarit :))..
Cei de la Norauto mi-au zis ca problema este de la garnitura de la baia de ulei :)))).. Se pare ca au cei mai buni mecanici acolo.

This post has been edited by hailie: 14 March 2018 - 15:35

0

#7 User is offline   OPaul 

  • Fan
  • Group: Contributors
  • Posts: 2385
  • Joined: 05-March 14
  • Gender:Male
  • Location:Bistrita-Constanta

Posted 14 March 2018 - 15:36

Daca nu ai ulei in cutie nu mai iasa din P, si daca nu ai suficent cutia o sa schimbe foarte nasol si iti dai seama ca ceva nu este OK , poti sa ii faci nivelul daca esti chiar asa de paranoic :D.

This post has been edited by OPaul: 14 March 2018 - 15:37

0

#8 User is offline   hailie 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 58
  • Joined: 11-July 17

Posted 14 March 2018 - 15:39

O mai las, cat de ghinionist sa fiu :)).. cei de la Faur mi-au zis ca au diagnoza pentru cutia de viteza :))).. Exista asa ceva?
0

#9 User is offline   OPaul 

  • Fan
  • Group: Contributors
  • Posts: 2385
  • Joined: 05-March 14
  • Gender:Male
  • Location:Bistrita-Constanta

Posted 14 March 2018 - 15:47

Cu o diagnoza te poti conecta la toate modulele/senzorii de pe masina si sa vezi daca sunt probleme , chiar si pe modulul de la cutia de viteza.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro