Jump to content

Cum procedam cand ne opreste politia


Fake

Recommended Posts

puţin offtopic, dar nu am găsit decât topicul SANCŢIUNI asemănător, dar era ĂŽnchis din păcate :)

are ceva dacă am 15 puncte penalizare sau peste 15 şi am ĂŽncă permisul ĂŽn portofel? dacă era vorba despre o depunere voluntară ĂŽn X zile la poliţie trebuia să fiu anunţat nu? dar problema e că locuiesc la altă adresă decât cea din buletin, de-aia am decis să nu plătesc o sumedenie de amenzi :)

eu ştiam că punctele expiră de la 6 luni de la prima abatere, dar mi-a zis aseară domnul poliţai că expiră la 6 luni de la ultima abatere.

am 6 puncte din aprilie 2008, 2 puncte din aug 2008 şi ĂŽncă câteva pentru viteză ĂŽn dec 2008 (aveam 77km/h ĂŽn oraş). cât se dă pentru depăşirea vitezei cu 21-30km/h?

şi aseară m-a ameninţat verbal că o să-mi mai dea 4 puncte pentru ĂŽntoarcerea pe un drum cu linie dublă continuă. a zis că nu-mi dă amendă, ci doar puncte de penalizare.

dacă mă opreşte si mă verifică şi vede că am peste 15 puncte de penalizare pot sa fac puşcărie? :)

ar fi 14 puncte fără cele de viteză.

Edited by IulianC
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

eu consider ca este normal sa existe si politisti care nu sunt "oameni" la modul in care se conduce in Romania, mai ales in Bucuresti. Am cateva cunostinte care sunt posesori de bmw, si care cu singuranta nu sunt membrii in acest club (pacat, ca intr-un fel ar fi invatat si ei cate ceva) care eu sa fiu politist (nu imi doresc) le-as da maxim amenda posibil. Depasesti viteza legala, primesti amenda. Mi se pare destul de simplu.. Ce atatea argumente ca ajung tarziu la munca sau ca tre sa prind mai stiu si eu ce vapor (asta cu vaporul am auzit-o azi, la un amic care vezi doamne in Germania merge cu peste 200 km/h pe portiune de 130km/h ca sa prinda vaporul din Rostock). Legea ar trebui aplicata indiferent de ce scuze apar...

Daca domnisoara care conducea cu 100km/h patea ceva la masina sau mai stiu eu ce, punea in pericol viata a altor 4 persoane..

 

Sper sa nu fiu inteles gresit dar eu asa gandesc ca ar trebui procedat. Ca sa nu mai zic de aia care parcheaza aiurea, cel putin in capitala, ca acolo stiu, daca legea s-ar aplica cum trebuie, ar avea primaria bani arhisuficienti pt construirea de zeci de parcari, asta dupa cate amenzi s-ar da.

 

Mda... sa vezi cati o sa-mi umple frigideru acuma <_<)

Link to comment
Share on other sites

Oricine mai depĂŁseÂşte viteza legalĂŁ, e imposibil de evitat acest lucru.

 

Trebuie amendaĂži drastic cei care trec pe roÂşu, care nu dau prioritate la pietoni Âşi maÂşini Âşi care merg pe contrasens.

 

Acestea sunt cele mai periculoase manevre.

Link to comment
Share on other sites

de cele mai multe ori daca ai 63-65 in localitate si sti sa vorbesti frumos scapi cu avertisment. oricum amenzile sunt diferentiate in functie de viteza. altele sunt legi date prost, aici eu cred ca e destul de ok.
Link to comment
Share on other sites

in general agentii nu-s baieti rai, doar ca sunt foarte orgoliosi. daca faci pe interesantul sigur nu te iarta. daca ii iei frumos eu cred ca nu-s probleme. pe mine unul nu m-a ars niciunul la nesimtire, cand aveam eu 62 sau 65. si m-au oprit de cateva ori. acuma, bineinteles ca au si ei specimenele lor... si, hai sa fim sinceri pana la capat, 61 km/h nu inseamna o depasire cu 1 km/h ci cu 11 km/h.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Intrebare... (sper sa fi cautat bine)

 

Ce documente trebuie sa prezinti agentului de circulatie la un control de rutina?

 

...stiam in mare ca permis, certificat de inmatriculare si asigurare, dar m-a surprins o intamplare de azi, cand mi-a cerut buletinul (asta oricum tre sa il ai la tine) si "chitanta" de la rovinieta...

 

Cam asta e motivul pentru care pun intrebarea.. trebuie sa pastrez "chitanta"? am intrebat daca se refera la acel cupon de control, dar a facut semn ca nu, si i-am dat chitanta aia de la petrom, de cand am cumparat rovinieta (a fost o mare intamplare ca am pastrat-o), care nu are scris pe ea nici nume, nici numar de inmatriculare, ci doar pret si eventual data..

 

Si acum reiau.. e nevoie de asa ceva? sa o mai tin prin portofel? sa am grija de ea? (daca nu o pun intr-o folie, ceva, va ramane o foaie alba, ca se sterge cerneala aia)

Link to comment
Share on other sites

Si acum reiau.. e nevoie de asa ceva? sa o mai tin prin portofel? sa am grija de ea? (daca nu o pun intr-o folie, ceva, va ramane o foaie alba, ca se sterge cerneala aia)

 

 

am patit-o eu .s-a sters complet . parca e scrisa cu cerneala simpatica

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ar fi frumos ca toti soferii din romania sa faca front comun si sa nu isi cumpere roviniete atata timp cat soselele noastre sunt in stare deplorabila.

 

Se moare pe drumurile patriei din cauza gropilor, a lipsei semalizarilor rutiere si a infrastructurii corespunzatoare numarului de masini existente si ei ne tot bat la cap cu o taxa daca nu ilegala pana la urma imorala.

 

De ex: Drumul Brasov-Sibiu proaspat reabilitat are toate marcajele reflectorizante intr-o stare deplorabila dupa numai cateva luni, practic vopseaua refelctorizanta si-a pierdut proprietatile si indicatoarele sunt mult mai greu de observat noaptea (in timpul zilei sunt ok). Ma intreb firma care a montat acele indicatoare de calitate indoelnica nu ar trebui sa remedieze aceste probleme? De asemeni pe drumul Deva- Sibiu proaspat refacut au aparut cateva gropi mari pe mijlocul drumului am luat 2 din ele in plin. Momentan gropile nu sunt foarte adanci dar la traficul existent si la conditiile meteo din sezonul rece sigur vor fi soferi care isi vor rupe masinile. Asta se intampla pe drumuri modernizate din banii nostri si care se fac fara nici o responsabilitate. Cineva ia bani si altii platesc cu ochii inchisi.

Link to comment
Share on other sites

Daca n-ai chitanta de la rovineta poti cere verificarea seriei de pe ea. In mod normal cel ce o verifica este obligat sa verifice daca este valida (se pot face chitante si stampile la imprimanta). Pe baza seriei de pe rovineta se poate stabili valabilitatea si proprietarul.
Link to comment
Share on other sites

:) bestial

 

ontopic: acum ceva saptamani aveau radar inainte de pasajul de la muncii. eu veneam dinspre dristor si in fata aveam 2-3 masini asa ca am inceput sa accelerez usor cand m-am vazut aproape de gura pasajului insa m-a luat radarul (crezusem ca am iesit din raza lui si de asemenea, banuiam ca nu inregistreaza "printre masini").

 

Aici intervine misto-ul (apropo de ce se vorbea prin martie cu amabilitatea :) ):

- au facut semn sa opresc insa a oprit masina din dreapta mea, eu fiind la o banda distanta. Nici nu eram sigur ca mi-au facut semn mie asa ca am decis sa merg mai usor si sa o iau pe sus, sa nu ma trezesc la tv cu titlu: "fugarul cu bolidul".

- prind rosu la semafor, eram cu prietena si i-am zis sa punem naibii macar centurile :D si la verde o tulesc spre Unirea, la stanga.

- opreste garcea undercover in solenza :) ca de ce fug. I-am raspuns politicos ca "n-am observat semnalele, am crezut ca se adreseaza masinii din dreapta mea care a si oprit dealtfel caci eu nu am observat sa am viteza mai mare de 60 km/h. Nu aveam nici cea mai mica intentie sa fug" :) .

- dupa ce s-au asigurat ca am centura m-au rugat sa-i urmez la locul lor de .... dihori.

- mi-a comunicat prin statie fabuloasa viteza de 64 km/h (stiu ca aici ma puteam lega de ei dar nu mai stiu bine pasii) INSA, pentru ca e un munte de bunatate a zis ca-mi da numai avertisment, nu amenda DAR punctele se pastreaza (sa-l ...... )

- mi-a urat in continuare o seara buna mie si domnisoarei :D

 

asadar.......vorbiti frumos! :D

 

l.e. bestial "RotheSleexvot" :lol:

Edited by CRM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Nu e legat de oprire, ci de ridicarea autoturismului

 

http://www.ziare.com/actual/eveniment/03-0...masinii-1001081

 

Se pare cã cineva a câºtigat un proces

 

Un bucurestean a castigat, la Judecatoria Sectorului 6, un proces intentat Politiei Rutiere, dupa ce, in toamna anului trecut, masina i-a fost ridicata la cererea unui politist, care a considerat ca era parcata neregulemantar, a declarat marti, avocatul Gheorghe Piperea.

 

Bucuresteanul a facut o plangere contraventionala la Judecatoria Sectorului 6 dupa ce, in toamna anului trecut, o firma i-a ridicat masina, la cererea unui politist de la rutiera, care a considerat ca masina era parcata neregulemanetar. La acea data, politistul i-a dat si o amenda si de 300 de lei, a declarat Gheorghe Piperea.

 

Instanta a decis, recent, anularea amenzii si obligarea Politiei Rutiere la plata catre cetatean a taxei pe care acesta a platit-o unei firme care se ocupa cu ridicarea masinilor parcate neregulamentar, in valoare de 600 de lei, a precizat Piperea. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

 

In actiunea depusa in instanta, reprezentantii SCA Piperea & Asociatii au sustinut ca ridicarea masinii este o masura impotriva Constitutiei care protejeaza proprietatea privata. Avocatii au argumentat ca nu se poate aplica o astfel de masura, care este dublata de ridicarea autoturismului, decat daca exista loc pentru parcarea masinii respective.

 

Avocatul Gheorghe Piperea a precizat, de asemenea, pentru NewsIn, ca este prima data cand se castiga un astfel de proces, iar decizia ar putea crea precedente pentru toti cetatenii care se afla in astfel de situatii.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.