Jump to content

Edgar_born2beem

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Edgar_born2beem

  1. Am gasit jante cum mi-am dorit, multumesc pentru interesul acordat. A mai ramas o singura janta pe lista si anume style 50.
  2. Imi pare rau, dar nu mi se pare o janta in stare foarte buna... Multumesc, dar jantele pe care le aveti de vanzare sunt pentru seria 3, au ET 34, iar eu caut jante cu ET 20, strict pentru E39 (modele exemplificate mai sus).
  3. Salut Catalin, janta de rezerva pe care o caut e style 50 pe 16" (a 4-a poza de sus), prin urmare nu e buna. Mai atasez o poza cu janta 50.
  4. Cumpar 4/5 jante (set) pentru E39, doar urmatoarele modele: -style: 33, 48, 49, 50, 66, 80, 81, 82, 89 (toate sunt pe 16 sau 17 ") - 1 janta style 50 pentru rezerva Atasez cateva poze cu toate jantele din lista de mai sus.
  5. Cu masina asta chiar nu mi-ar fi rusine, bate orice de la distanta. Este un pachet complet: poate fi un tanc, o limuzina, o masina sport, clasica sau pur si simplu o masina cu care sa le dai clasa tuturor cocalarilor din tara asta. Oricum privim lucrurile luxul acesta se plateste foarte scump din cauza actualei guvernari. Impozitul nu doar ca este mare, este absurd si mie cel putin imi da de inteles ca trebuie sa fii ori un traficant, ori un mosier ceva ca sa-l poti achita. As cumpara masina asta cu ochii inchisi, pe loc, dar mai bine emigrez din tara asta imputita decat sa platesc acel impozit nesimtit. Imi este foarte greu sa ma stapanesc si sa folosesc cuvinte cat mai digerabile cu gandul ca in tara asta ipocrizia e litera de lege. :twoup: actuala guvernare
  6. Se mai poate face recarosare?
  7. NU, deci categoric nu! WTF man? Adica ai banii si mai stai pe ganduri?! :twoup:
  8. :blink: In plus fata de ce s-a spus aici mai apar si situatii imprevizibile, variabile pe care nu le poti lua in calcul...si accidentele care nu se produc din vina soferului. Eu m-am trezit cu o turma de oi dupa o curba noaptea pe E60 si aveam 160kph. Am luat 10 vieti de oaie cu mine si am trecut printre 2 ciobani...in momentul impactului estimez ca aveam undeva la 90kph. Sau sunt situatii in care cate un imbecil depaseste pe linia continua sau fara vizibilitate si te trezesti fata in fata cu unul care are cam 150 sau mai mult...si tu la fel. Mi s-a intamplat destul de des si a trebuit sa ies de pe carosabil cu rotile jumatate pe asfalt si jumatate pe pamant. Viteza sub nici o forma nu poate fi sanatoasa decat prin senzatiile pe care le ofera. Un alt fapt interesant: distanta de franare nu creste in mod liniar: o masina buna franeaza de la 100km/h la 0 undeva sub 40 m, dar de la 140km/h are nevoie cu mult peste 100m distanta de franare + daca mai luam in calcul distanta parcursa pana la apasarea pedalei (aprox 0.7s) + starea anvelopelor + greutatea masinii (care de multe ori poate fi incarcata) + aderenta asfaltului ajungem la distante efective mult mai mari decat cele declarate de producatori!
  9. Din cate am citit eu Romulus...tu de fapt esti suparat ca dealerii ofera tractiunea integrala gratuit in locul altor optiuni(foarte bine punctat). Ar fi frumos sa poti sa optezi pt altceva in schimbul tractiunii integrale pe care unii o gasesc inutila. Este utila daca ai o cabana la munte, dar chiar si asa ai nevoie de o garda la sol marita. Au fost cazuri in care conduceam e39 si nu am putut urca un deal cu piatra cubica langa cetatea din Targ-Mures ca sa ajung acasa dar nu din cauza zapezii ci datorita peliculei de gheata care facea urcarea imposibila cu tot cu anveope noi de iarna. In afara de asta am mai simtit nevoia de tractiune integrala doar la munte. Tractiunea integrala in viata de zi cu zi ajuta cel mai mult pe drumurile acoperite de gheata sau zapada foarte mare(cazuri rare de altfel) sau daca esti vedeta si nu stii sa conduci(sau esti de sex feminin si bmw-ul e la moda).
  10. Nici cu M5-ul nu cred ca mergi cu 300km/h. O masina sport nu inseamna numai atingerea vitezei maxime Nici cu M5-ul nu mergi cu 300? Tu de unde scoti afirmatiile astea? Uite un link cu un 850i care chiar merge cu 300. http://www.youtube.com/watch?v=1rcOttE3tt8
  11. :blink: asta da comparatie...quattroporte cu 850i..Da, amadoua sunt grand turisme, dar e vorba de perioade si senzatii diferite, iar de condus sigur se conduce mult mai bine decat o masina "mai noua". Uite-te si tu putin la linkul asta cum face un neamt Hannover-Berlin in sub 10 min...asta e o masina care merge cu 300km/h http://www.youtube.com/watch?v=IDnp3tsTzpM. Daca vrei sa cumperi o asemenea masina trebuie sa fii foarte pasionat si sa treci cu vederea consumul si consumabilele care nu sunt ieftine deloc, deci este o masina sport pentru pretentiosi si trebuie sa ai rabdare cu ea, sa o respecti. Asta nu e jucarie, si daca vrei unul in stare buna preturile in Germania pt una in stare foarte buna ca sa nu ai bataie de cap incep cam la 12-13000 E. Mai adaugi taxa de prima inmatriculare de 19250 E si ai masina beton :)
  12. S-ar putea sa fac eu rost, stiu un e34 de la dezmembrari..
  13. Putin uzat ar insemna dupa 2003 desi si X5-ul isi pastreaza f bine valoarea, mai ales daca e diesel si majoritatea care sunt puse la vanzare sunt pe benzina, deci e f discutabil. Cine e tare isi cumpara masina noua, asta e adevarul. Eu vreau sa gasesc o solutie: sa nici nu scot prea mult din buzunar si sa si fac o afacere buna ori asta se pare ca nu se poate si e greu sa te decizi avand atatea variante. Probabil ca e mai bine sa merg la sigur si sa nu ma risc la X5-uri. Cu o masina noua e putin probabil sa am surprize. Ceea ce spun parca suna a reclama de asigurari: "asirom...mergi la sigur!" daca bine imi aduc aminte pt ca nu prea ma uit la tv.
  14. Frumos...E 28-ul este cel mai aproape de inima mea, am avut si eul unul mai demult si acum vreau sa iau un 528i sau 535. O singura obiectie...eu pun accent mare pe partea estetica: nu are ce cauta odorizantul ala hidos si tziganos agatat de oglinda retrovizoare!! In rest, la exterior arata bine. Cand ai luat-o si cu cat?
  15. Alege 530xd, nu xi!! asta daca vrei BMW. Si 530xd-ul nu e tocmai ieftin. Merita de luat in calcul pt ca la dinamism bate de la distanta pe oricare alta din lista ta, iar la reprize nici nu se compara. Are acceleratii incredibile. Un singur dezavantaj la BMW: garda la sol f mica nu-ti permite sa o bagi pe oriunde si din cauza asta cred ca nu-l poti compara cu ML. Am condus ML-ul...e un fel de barca pe roti fata de BMW!! Depinde unde si la ce folosesti cel mai mult masina, e foarte imporant lucrul asta. Si daca nu pui accent pe spatiul interior ai putea sa te gandesti la 330xd. Are un design mai nou, e mai rapid si mult mai stabil. Bineinteles, depinde si de varsta soferului. Eu la 22 ani nu ma vad alegand seria 5 noua pt nimic. Are acel Chris Bangle design care ma scoate din minti. Noul 3 insa e mai frumusel si mult mai manevrabil si diferenta o sesizezi si la interior. Le-am condus pe amandoua si as alege oricand 3-ul. In prezent conduc seria 5 din 2002. Niciodata n-am avut probleme si depasesc in nestire tot ce-mi sta in cale. La BMW mai trebuie considerat un factor care e destul de subiectiv...feeling-ul si care face cat toate parerile obiective pe care as putea sa le insir la un loc. Hai sa criticam putin si Audi-ul...ca daca nu atunci nu ma simt bine. Un prieten are A6 nou diesel. L-am condus vreo 50 km si mi-am format o parere: e destul de confortabil, are mult spatiu interior dar designul mi se pare horror, mai ales volanul! are o forma atat de urata ca nu as putea niciodata sa ma imaginez la un volan din ala. Are frana de mana la buton, multe luminite rosii care mi se par deranjante, si ergonomia, chiar daca e destul de buna pe mine nu ma convinge. Planseul de bord, gura de aerisire al aerului conditionat, un overall sensation care ma dezgusta...parca nimic nu se potriveste cu nimc, doar luat in parte arata bine. Daca nu pui accent pe feeling, si tot ce am scris mai sus nu are nici o relevanta pt tine atunci poti lua Audi in considerare.
  16. So...am ajuns la concluzia ca 2.0i-ul e o gluma proasta, merita diesel-ul si ca ar fi bine sa astept pana la toamna sa apara cel de 163 CP sau cat va fi. Ramane sa vad daca pot sa astept sau nu. Multumesc ca m-ati oprit sa fac o prostioara si anume sa ma incumet la motorizarea asta "tentanta" :blink: As incepe un nou topic care ar suna cam asa: X3 nou sau X5 putin uzat. Pana la urma este vorba de cam aceiasi bani daca ar fi sa consideram un X5 la mana a doua! Eu cred ca e cam greu sa pui un BMW in dificultate estetica pt ca e facut sa reziste la uz si abuz. Nu ar mai avea farmecul unei masini noi, dar ar fi "fratele cel mare" imbatabil.
  17. Totusi, Courage, la BMW consumul declarat e destul de aproape de realiatate. BMW-ul meu consuma cam 10-11 in oras, si in carte scrie ca ia 9,2!
  18. Cred ca asa am sa si fac...astept pana la toamna, am auzit de X3 facelift. Acuma oricum vine vara si la X3 astepti 3 luni pana vine Si stiu ce zici de Subaru, am citit tot de pe forum. Si eu ma gandeam la Outback pe vremuri.
  19. Mersi...daca ai drum atunci poate ne vedem!
  20. Thanks Leusor..asa voi face. 2.0d e pt mine, desi o sa ma gandesc tot timpul la 3.0d. Avand in vedere varsta mea frageda o sa scad putin pretentiile si o sa ma multumesc cu el, dar mai ales pt ca e mai ieftin :blink:
  21. Da, as alege si eu 3.0i daca as avea o benzinarie. Cand vad consumul de 17 % in oras al motorizarii de 3l fug cat vad cu ochii. 3.0d are cam aceleasi performante : 7.9 la 0-100 fata de 7.8 al 3.0i, iar la reprize il bate clar cu 6.7 fata de 7.7 la 80-120 plus cuplul de 410 Nm fata de 300. M5-ul nu l-am condus, sigur e bestial, dar nu e cazul sa-l comparam cu un SUV. Prima data am vrut sa iau 330xd...doar e 4x4 xdrive, insa garda la sol il limiteaza f mult oricat de tentanta ar fi cifra de 6.7 la 0-100. Iar cu suspensiile sport sta lipita de sosea ca si cum ar vrea sa sfideze legile fizicii! Iar motorul astuia suna mai frumos decat orice melodie si nu as gasi nici un motiv sa-mi pun alta sonorizare decat cea standard pe care oricum nu as folosi-o deloc. Desi am testat masina acum 5 luni i can still feel it! Am impins-o la limita limitei...cauciucurile urlau constant in curbe, dar nici vorba de supravirare accentuata. Are o acceleratie care te lasa masca la orice viteza, spre sfarsitul testului nu mai vedeam rostul semnalizarii: pana apucam sa semnalizez deja depasisem bine... Bine zis; cati bani dai...atata ai!
  22. Ai dreptate, nici nu se compara la cuplu, iar la reprize sta f prost. Singurul argument pro 2.0I ar ramane pretul, dar diferenta e aproape infima avand in vedere pretul masinii. Are cineva motorizarea asta? Ar prinde bine niste info de la cineva care a optat pt el. Inca putin si topicul nu-si mai are rostul. 2.0I pare sa fie pur si simplu nesatisfacator. Ar fi bun eventual pt mamicile care-si plimba copiii la gradinita si nu le-ar interesa deloc performantele. :blink:
  23. Stiu ca nu e o masina f rapida, dar pt un SUV este si eu tocmai asta vreau- o masina care nu se impotmoleste in zapada cand ma duc la ski si pe care sa-mi pun linistit Mountainbike-ul si sa car tot ce am chef fara batai de cap si daca s-ar putea si ceva sportivitate. Tind sa conduc f agresiv, desi realizez prostia pe care o fac si ca-mi pun viata in pericol ca sa ajung cu cateva minute mai repede. Cel mai bine ar fi sa iau un X3 mai linistit..poate ca ma linistesc si eu odata cu el si devin intr-o buna zi mai normal. La firma avem 4 BMW-uri: seria 6-partenerul lui tata, X3 3.0 d-nevasta lui, X5-tata, seria 5 eu. Repet, am condus toata gama si stiu ce inseamna, mai putin X3-ul de 2l benzina. Febra asta BMW o am in mine de cand ma stiu. Prima mea masina a fost un seria 5 din 1986 la 19 ani pe care am invatat practic cum sa stapanesc tractiunea spate. Acum cu X3-ul cred ca m-as descurca f bine si e tot ce am nevoie. Intrebarea care ramane este : merita luat in calcul X3 2.0I sau sa uit de el si sa trec la diesel? Doru zice DIESEL. Daca nu, de ce au mai scos astia motorasul asta pe piata...ca sa nu-l cumpere nimeni?
  24. X3 este in vizorul meu de peste un an, dar avand in vedere ca am un x5 in familie(al batranului care zice ca 2 X-uri in familie ar fi cam mult) inca nu m-am avantat. Conduc un 525 d din 2002 cu pachet sport pe care l-am preluat de la tata cand i-a venit X5-ul in 2004 si sunt multumit de ea, arata ca scoasa din fabrica si acum la 85000 km. Problema e garda la sol de vreo 4 inci! care nu se impaca cu bordurile, si in special cu drumurile neasfaltate. Nu as da-o pe nimic, decat un X3 :). De asta m-am convins citind n reviste, forumuri, ba chiar am si condus 2: un 3.0 dA si un 2.0 d. As alege cu ochii inchisi cel de 3l, dar iti si lasa o gaura in buzunar. Mai nou a aparut cel de 2 l pe benzina la un pret ff accesibil: 27480 CIP! Diferenta de pret de vreo 2500 E pana la 2.0 d acopera benzina pt cativa km, dar performantele slabe nu. Nu stiu cum m-as descurca cu motorasul asta care prinde suta in 11.5 s! 525-ul face 0-100 in 8.9 si mi se pare cam incet dupa ce am condus noul 330xd! Aia da racheta. Am condus si seria 6, de fapt mai tot in materie de bmw mai putin seria 7. Plusuri la 2.0I: pretul accesibil, motorul mai silentios?, si..cam atat Minusuri: performanta..asta daca o putem numi asa la 11.5 suta si consumul :blink: Daca a condus cineva 2.0I rog impresii. Multumesc anticipat Ps: pt Courage- felicitari pt alegerea facuta. Am citit tot forumul legat de Outback. Pacat pt Subaru, ar fi fost un competitor bun.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.