Jump to content

ktod_16

Members
  • Posts

    164
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ktod_16

  1. Gata stiu.... idee de investitie.

     

    la viteza cu care distrug romanii bmw-urile, mai mult ca sigur 316 si 318 vor ajunge masini istorice rare. Acum e momentul sa cumparam. Cat inca se mai gasesc. :)

    • Like 1
  2. Mulțumesc frumos pentru pĂŁreri, am gĂŁsit câteva pe OLX la 11.000, 14.000, unele la 26.000, chiar nu ĂŽnțeleg diferența de preț, dar ĂŽn fine.

    Ca fiabilitate, N54 stĂŁ bine la acest aspect ?

    Consumabilele, de exemplu plĂŁcuțe de frânĂŁ, discuri, filtre și lichide au un preț uriaș sau accesibile ?

    Mașina o vreau pentru uz aproape zilnic prin oraș și poate mai rar ĂŽn afara localitĂŁții.

     

    alea la 26000 au motor N55.

    N55 s-a pus din 2010 si e cu o singura turbina. Aparent e mai fiabil si consuma mai putin.

     

    N54 e mai robust pentru tuning dar are prob cu HPFP, injectoarele, depunerile de carbon pe supapele de admisie, Waste gate-urile si turbinele la primul an de fabricatie.

     

    N55 nu se preteaza pentru tuning (interne mai slabe + valvetronic)in schimb consuma mi putin, noxe mai mici, turbo lag mai mic, mai fiabil(cele facute pana in 2011 au avut prob cu suruburile de la vanos pentru care s-a facut recall).

     

    Succes

    • Like 2
  3. Idea era sa vad cum se comporta la ralanti, in mers sta la 14,2-14,3 dar vroiam sa ma asigur ca e ok si daca stau 10-15 minute pe loc cu toate accesoriile activate (daca nu folosesc toate "gadgeturile" si la ralanti tot la 14.2 sta).

     

    Oricum, dupa testele mele reiese ca e ok alternatorul. Testul l-am facut de curios pt ca am reconstruit alternatorul acum cateva luni.

     

    Ce inseamna reconstruit? Ce ai schimbat?

  4. Alternatorul se pare ca duce Max 150A =>1800W.

     

    POti sa incepi de aici calculele. Tot ce consumi in plus vine din baterie.

     

    Masuratul tensiunii la ralanti nu cred ca e optim.

     

    Din cate imi amintesc generatoarele au o anumita plaja de turatie la care functioneaza optim. Poti sa refaci testul si cu motorul un pic turat sa vezi daca difera tensiunea.

  5. Eu nu sunt convins ca merita sa investesti in diesel pentru competitii.

     

    Cu timpul prbabil vei ajunge la pretul unui M3 e46 care are stoc 343 de cai si cutie SMG.

     

    Poate reusesti sa ne tii la curent cu cheltuielile.

     

    La urma urmei poti lua un M3 cu volan pe dreapa ca e mai ieftin.

     

    Pentru ce iti trebuie tine nu cred ca e nevoie sa muti volanul pe cealalta parte.....

    • Like 1
    • Downvote 1
  6. Faza comica in service din RO.

     

    Un prieten a suferit un accident la un Golf. Fiind in strainatate a constatat ca reparatia face mai mult decat masina. Avand in vedere ca pagubele erau doar la caroserie(aripa capota far bara fatza) iar masina era intr-o stare buna decide sa cumpere de pe ebay piese de caroserie si sa le monteze singur.

     

    Zis si facut. Problema e ca nu a reusit sa alinieze piesele si de aproape se observa ca sunt toate puse nasol.

     

    Ajunge in Ro si decide sa mearga la un service la le alinieze.

     

    Dialog: 2 Mecanici, Client

     

    C: buna ziua

    M: buna ziua

    C: am o problema la golful asta.

    M: da' masina asta e praf, a fost facuta ghem . i-a uite aripa si capota nu sunt aliniate..

    C: da stiu

    M: ce naspa e reparata. cine ti-a montat astea?

    C: eu

    M: pai le-ai pus strimb.

    C: da stiu, de asta am venit sa le aliniati cumva sa arate mai bine.

    M: pai te costa 100Ron de element.

    C: OK platesc

    adice unu din mecanici niste chei desface cateva suruburi la aripa trage de ea...... aripa tzapana.

     

    C: dar sa stiti ca eu am montat-o ca la carte toate suruburile sunt puse si i-am pus si silicon de caroserie. Deci vreau sa dati aripa jos o curatati o asezati si puneti si silicon.

     

    M: mda; nu se misca deloc.

     

    M: e prea mult de munca nu se merita.

    M: da mai bine o lasi asa ca oricum nu se cunoaste.

     

     

    C: :blink: si pleaca :wacko:

  7. Shell

    Eu nu cred ca cineva din reprezentanta BMW din DE ti-a spus asa ceva,decat daca probabil ai intrebat femeia de serviciu din reprezentanta,dar si asa e greu de crezut.

     

    Acelasi raspuns l-am primit si eu la o REP. in Hamburg. Las-o asa pana nu mai merge apoi o reparam.

     

    Bineinteles ca nu a mai mers cand eram in drum spre RO prin Austria.

     

    Deci PLM.

     

    Sa mai spun ca luna trecuta am facut schimbul de ulei la un an. Am cumparat frumos uleiul si am zis sa caut un service mai ieftin.

    Am ajuns la un service BOSCH le-am dat masina au facut treaba totul ok. A doua zi ridic si eu cappota sa vad care e treaba si vad ulei peste tot. Pe capacul motorului pe capacul filtrului de aer pe admisie, to motorul meu fusese manjit cu ulei. NU stiu cum au reusit. Acum tre sa vad cu dracu spal uleiul ala. Imi sta pe creier cand ma gandesc cat m-am chinuit sa pastrez totul cat mai curat.....

     

    NU mai zic ca mi-au lasat si un litru de ulei nedesfacut si senzorul arata full. Inclin sa cred ca au schimbat cu o sonda cu care au "supt uleiul"

    si in loc de 6.5L au turnat doar 6 restul fiind ramas din cel vechi.

     

    Deci e plin de dobitoci si pe aici.

     

    eu nu mai cumpar o masina scumpa pana nu am garaj si posibilitatea sa imi dac eu revizii si reparatii simple. Service-urile sunt pline de "patru clasishti" plictisiti care nu dau 2 bani pe lucrul altuia. Intr-un cuvant li se rupe PWla.

    • Like 1
  8. Masina arata exceptional, nici sa nu te gandesti la masina noua gen: vw, skoda, opel...etc

    Iti zic din propria experienta; am vrut masina noua, mi-am luat OPEL, dupa max jumatate de an vroiam sa o vand(nu tu confort, nu tu directie, izolatie, nimic nimic, tabla goala) sa imi iau bmw, cum ma urcam la un prieten cu e46 cum la luau nervi ca am platit o gramada de bani pt o masina care nu ma satisfacea deloc, care dupa 2 ani am vandut-o la un sfert din pretul achizitiei cu doar 50k km.

    Alta experienta a unui vecin, vroia o masina cu cat mai putini km, i-am recomandat BMW(intr-adevar nu cu asa putini km), a zis ca nu, ca e prea costisitor la pise..etc, si-a luat golf 6 cu 10000e in primavara(cu putini km, "20-30k"), dupa nici jumatate de an(in noiembrie mai exact)i-a cazut turbina, plus n-shpe mii de alte belele prin motor...2500e asa de sarbatori...

    Asa ca nu te suci dupa unu-altu, ia ce-ti place, pana la urma este cum ti-o fi norocul.

     

    BMW e OK dar cu km mai putini. Cu trecerea timpului si acumularea de KM orice masina se transforma intr-o gaura neagra financiara.

     

    E mea am luat-o cu 30000km si am cheltuit cu ea cam 13000E (inclusiv asigurari si impozit) in 4 ani si 50000km. Nici nu vreau sa ma gandesc unde eram cu cheltuielile daca luam una cu km multi.

    • Like 1
    • Downvote 3
  9. Am revenit. Sunt constient ca platesc mult pe aceasta masina, am analizat mult pretul pietei de pe site-urile de vanzari de la noi precum si pe site-ul de licitatii carsontheweb.com

    Dupa ce am castigat 2 licitatii acolo si proprietarii nu au vrut sa dea masinile, am gasit aceasta masina.

    Platesc culoarea si pachetul, asta e clar..ca si optiuni nu ma da pe spate. Trebuie sa recunoastem ca masina arata intr-un fel anume...Cu siguranta sunt si la 19k si la 20k, dar nu arata ca asta, sa fim seriosi...

    Am verificat-o astazi foarte putin doar telefonic cu un amic care lucreaza la BMW, masina are km reali. Maine dimineata imi fac timp si ma duc sa studiez in detaliu fiecare intrare a ei in service (mi-a zis ca a avut cam 20 de intrari).

    Multumesc pentru sfaturi !!!!

    20 de intari in service in 36 de luni inseamna o inrare la 1.8 luni ?? WTF.. Imi scapa ceva?

  10. O masina fabricata in serie mare cu un rulaj de 150.000km si un pret de 27.000 euro, este, din punctul meu de vedere, o achizitie neinspirata. Cu banii astia iti poti lua un VW PASSAT 2014 nou, repet NOU. Daca vrei neaparat seria 5, care este o legenda in lumea auto, cauta unul pana in 100.000 km cu un pret pana in 22.000 euro, 520d sau 530d (daca iti permite bugetul cumpara unul aproape nou) . Sa ai in vedere faptul ca orice piesa de pe orice masina rezista un nr limitat de km dupa care trebuie schimbata/inlocuita.

    +1

     

    Prea multi Km pt un BMW la pretul asta. Plus schimbat display-ul ala mai costa probabil 1000E

    • Like 2
    • Downvote 3
  11. un scurt google.

     

    coduri erori

     

    2E81 01 electrical cooling pump:, speed deviation

    2E82 04 electrical cooling pump: switch off

     

    oricum o diagnoza cred ca rezolva repede enigma...

  12. Eroarea apare in bord doar cand circul cu AC pornit , atunci temperatura motorului creste la 120 - apare mesaj cu galben , la 127-130 apare cu rosu . Daca pornesc masina fara AC temperatura sta undeva la 90-95 grade constant(astea le vezi din meniul "ascuns" din bord - parametru 7)

    tocmai de aceea cred ca pompa functioneaza corect mecanic , problema poate sa vina de la electronica . Nu inteleg de ce functioneaza ok fara ac si nu mai functioneaza corect cu AC pornit.

     

    pai cand e pe AC consuma mai mult deci temp mai mare. Plus, condensatorul de AC e instalat in fata radiatorului si el se incalzeste in timpul functionarii deci aerul care vine din fata trece prima oara prin condensator, se incalzeste si apoi trece prin radiator. Deci capaciatea de racire a aerului in timpul mersului cu AC scade ducand la cresterea temp motorului.

    Probabil ca pompa nu e moarta de tot si ea inca mai invarte dar nu in parametri. Din cauza asta in mers fara AC temp e buna.

     

    Sau poate termostatul a ramas blocat semi deschis......

     

    O intrebare totusi, ventilatorul de pe radiator merge? Ar trebui sa se invarta la maxim daca e supraincalzit motorul. POate ala nu face treaba.

  13. Stiu ca am patit odata chestia asta , doar ca s-a aprins doar warningul galben si am oprit . Acum s-a aprins si rosu. Din cate imi amintesc era pornit si AC-ul .

    Astazi am mers cu masina si nu a mai aparut mesajul , insa AC-ul era off .

    Are legatura AC-ul cu aceasta pompa , nu se poate sa fie doar termostatul ?

     

    cati km are?

  14. pai de ce mai e acolo DSC-u daca tot derapeaza masina?

    Are si el o limita. Stii vorba aia nu condu mai repede decat poate ingerul tau pazitor sa zboare.

     

     

    Si la mine 325i fuge de spate pe ud. Nici eu nu l-am dezactivat niciodata.

    • Like 1
  15. exact asta vreau,daca se poate si mai ai cureaua care ai avuto pusa sa im zici si mie ce scrie pe ea,codul ala ,sau daca nu se mai cunoaste spunemi cati cm are,cu toate ca nu pre cred ca au in magazine pe stoc curele multe daca ma duc cu metru,oricum asta ar fi ultima varianta,

    ms mult

    Nu mai stiu ce curea era. Era de la alta marca de masina si mai ingusta pe deasupra. Am alt motor nu e relevant.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.